Žilina – Lipt. Mikuláš 6:1 (kon.) | Košice – Nitra 3:4 (kon.) | Zvolen – Budapešť 3:0 (kon.)
Detva – Trenčín 2:6 (kon.) | Miškovec – B. Bystrica 4:5 (po pr.)
koniec po predl.
DVTK Miškovec
4:5 (1:3, 3:0, 0:1 - 0:1)
HC´ 05 Banská Bystrica
Piatok 22.02.2019, 18:35 • Ice rink Miskolc • Tipos Extraliga (SR) • 53. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Banskej Bystrice zvíťazili v zápase 53. kola najvyššej slovenskej súťaže na ľade maďarského Miškovcu 5:4 po predĺžení. Po dvoch tretinách síce prehrávali, ale napokon získali veľmi cenné dva body. Najskôr v 47. minúte vyrovnal Tomáš Surový a v následnom predĺžení rozhodol svojim 29. gólom v sezóne Guillaume Asselin. Barani sa tak udržali na čele tabuľky s náskokom štyroch bodov pred druhým Zvolenom. Naopak, Miškovec klesol na ôsme miesto, pričom na siedmy Trenčín stráca len bod. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (21:14:09)
     
    Koniec zápasu.
     
    62:30
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia využívajú výhodu presilovej hry a z Miškovca si odvezú cenné dva body. Najskôr Benjamin Marshall pálil nepresne, následne však neupratali domáci puk do bezpečia, za čo ich strelou z tesnej blízkosti potrestal GUILLAUME ASSELIN. Asistencia: Éric Faille.
     
    60:44
    Banská Bystrica bude mať veľkú šancu rozhodnúť dnešný duel. Bude hrať totiž presilovku v atraktívnom formáte štyroch proti trom. Dve minúty za držanie dostáva kanadský obranca Nicholas Crawford.
     
    60:22
    V úvode predĺženia boli aktívnejší hráči hostí. Marek Bartánus krížnou prihrávkou našiel Brocka Higgsa, ale ten nedokázal trafiť odkrytú časť bránky. Pri puku ale zostávajú zverenci Dana Cemana.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    V Miškovci dnes budeme svedkami predĺženia. V tretej tretine sme videli len jeden gól, o ktorý sa s poriadnou dávkou šťastia postaral skúsený center Tomáš Surový. Banskobystrický kapitán vyrovnal na 4:4, ale ďalší gól už v riadnom hracom čase nepadol.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:36
    V samotnom závere ešte zakombinovali kanadskí útočníci hostí. Éric Faille posunul puk na Guaillauma Asselina, ten pálil z prvej, ale jeden z domácich hokejistov dokázal jeho pokus zblokovať.
     
    59:01
    Začala sa už posledná minúta riadneho hracieho času. Po ľavej strane vnikol do útočného pásma Rasmus Kulmala, dostal sa aj do zakončenia, ale z náročného uhlu neprekonal Stephona Williamsa.
     
    58:32
    Veľmi dobrá šanca na strane Banskej Bystrice. Jordon Southorn zaviedol puk do útočného pásma, šikovne ho prestrčil na osamoteného Brocka Higgsa, ale ten z pravého kruhu na vhadzovanie trafil vyrážačku.
     
    57:54
    Na druhej strane musel zasahovať aj Ádám Vay. Z ľavej strany pálil Dávid Šoltés, ale trafil len hruď domáceho brankára. Vhadzovať sa bude obrannom pásme domáceho mužstva.
     
    57:28
    Márk Miskolczi zakončoval z pravej strany, ale Stephon Williams je v druhej časti stretnutia naďalej stopercentný. Vyzerá to tak, že dnešné stretnutie bude pokračovať päťminútovým predĺžením.
     
    56:52
    Mohla to byť veľká šanca domácich, ale Bence Szirányi netrafil puk ideálne. Zakončoval by prakticky do prázdnej bránky po prihrávke Rasmusa Kulmalu, ale ako sme spomínali v zakončení zlyhal.
     
    56:05
    Domácim hokejistom presilová hra nevychádza. Najskôr sa previnili voči pravidlám ofsajdom a o niekoľko sekúnd neskôr sa píska aj postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku. Vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    55:17
    Banská Bystrica pred chvíľou zahodila veľkú šancu a teraz sa bude musieť brániť presilovke súpera. Na trestnú lavicu odchádza Guillaume Asselin, ktorý si odsedí dve minúty za príliš veľa hráčov na ľade.
     
    55:02
    Veľká šanca na strane hostí. Zrejme to bol Eric Selleck, ktorý vybojoval puk pri mantineli a vytvoril prečíslenie dvoch proti jednému. Následne našiel voľného Guillauma Asselina, ale ten v jasnej šanci strelecky zlyhal.
     
    54:26
    Ryan Harrison zachytil rozohrávku súpera. V priestore medzi kruhmi mal luxusne veľa času, ale jeho zakončenie smerovalo nad bránku. Stephon Williams tak zasahovať nemusel.
     
    53:49
    Banskobystričania zvýšili aktivitu a rozhodne nechcú stratiť žiadne body. Marek Bartánus šikovne bekhendom prehodil puk na Tomáša Ziga, ten sa natlačil pred bránu, ale napokon sa píska len jeho postavenie v bránkovisku.
     
    53:03
    Levko Koper si prebral peknú kolmú prihrávku na modrú čiaru. Následne puk prenechal do tandemu Gilbertovi Gaborovi, ale jeho zakončenie skončilo iba na pravom betóne Ádáma Vaya.
     
    52:36
    Stephon Williams si pripísal na konto úspešný zákrok. Po ňom sa bude vhadzovať v obrannom pásme slovenského klubu, no ešte predtým nasleduje v Miškovci posledná reklamná prestávka.
     
    52:15
    Kanaďan Guillaume Asselin pálil z prvej, ale jeho strelecký pokus sa gólom neskončil. Následne sa domáci oslobodili a zároveň vyhodili puk tak dobre, že z toho nebude ani zakázané uvoľnenie.
     
    51:38
    Dávid Šoltés dostal trošku viac priestoru v útočnom pásme. Spoza bránky sa natlačil pred Ádáma Vaya, ale z tesnej blízkosti nedokázali streliť piaty gól hostí v dnešnom meraní síl.
     
    50:08
    Obranca Bence Szirányi chcel pridať k dvom asistenciám aj gól, ale jeho prudká strela od modrej čiary nebola úspešná. Následne sa "barani" opäť dokázali oslobodiť a môžu odisť striedať.
     
    49:25
    Domácim hokejistom prvá polovica presilovky príliš nevychádza. Nedokázali sa ešte poriadne usadiť v útočnom pásme a zverencom Dana Cemana sa už dvakrát podarilo vyhodiť puk.
     
    48:43
    Miškovec bude mať výhodu ďalšej presilovky. Navyše, táto bude znásobená o fakt, že momentálne sedia na trestnej lavici traja obrancovia súpera. Ako posledný si sadol na lavicu hanby Ivan Ďatelinka, ktorý dostal dve minúty za podrazenie.
     
    48:08
    Patrik Lamper je dnes pri streleckej chuti. Prenikol do útočného pásma, vystrelil švihom, ale mieril nad bránku Ádáma Vaya. Ten pred chvíľou inkasoval z hokejky Tomáša Surového, keď mu puk smolne vypadol.
     
    46:54
    K strele od modrej čiary sa dostal domáci obranca Dániel Kiss. Americký brankár v službách hostí mal zakrytý výhľad, ale napokon ho puk trafil. Po jeho zákroku sa bude vhadzovať v pásme Miškovca.
     
    46:29
    Banská Bystrica dala gól!
    Hosťom sa podarilo vyrovnať skóre stretnutia. TOMÁŠ SUROVÝ vystrelil z pravej strany, Ádámovi Vayovi puk vypadol a následne sa dostal zrejme od vlastného spoluhráča do siete. Celú situáciu preveroval videorozhodca, ale napokon gól banskobystrického kapitána platí. Asistencie: Martin Nemčík a Branislav Kubka.
     
    46:05
    Ivan Ďatelinka už po niekoľkýkrát v dnešnom dueli vystrelil zo stredného pásma. Ádám Vay ale s jeho razantným projektilom nemal veľa práce, a tak sa po reklamnej pauze bude vhadzovať po jeho pravej ruke.
     
    45:19
    Práve Brock Higgs sa snažil preštrikovať obranou súpera, ale neuspel. Treba však povedať, že bol bránený hneď dvojicou hokejistov v bielom drese.
     
    44:27
    Hostia teraz zatlačili súpera do obranného pásma. Videli sme dve nebezpečné strely od modrej čiary, no brankár Ádám Vay neinkasoval. Ako posledný ho zatiaľ prekonal v presilovke Brock Higgs.
     
    43:33
    László Ritó prenikol do útočného pásma, vystrelil spoza brániaceho hráča, ale netrafil priestor hosťujúcej bránky. Hokejisti slovenského klubu tak môžu rozohrať novú útočnú akciu spoza vlastnej svätyne.
     
    43:00
    Banská Bystrica sa ubránila početnej prevahe domáceho tímu, a tak sa môže začať jej snaženie o strelenie vyrovnávajúceho gólu.
     
    42:22
    Domáci hokejisti sa nepresnou prihrávkou vyhnali z útočného pásma a následne sa doň nedokázali rýchlo dostať. Medzičasom sa tak už skončila presilová hra o dvoch hráčov – Martin Nemčík je späť na ľade.
     
    41:26
    Domáci hokejisti pekne zakombinovali v presilovke o dvoch mužov. Po rýchlej výmene puku strieľal do odkrytej bránky János Vas, ale mám pocit, že trafil len betón amerického brankára Williamsa.
     
    40:59
    Tretia tretina je zatiaľ veľmi nervózna a znovu sa bude vylučovať. Miškovec si zahrá presilovku o dvoch hráčov, keďže Jordon Southorn dostáva dvojitý trest za hrubosť + 10-minútový osobný trest. Na druhej strane si odpyká menší trest za hrubosť Ryan Harrison.
     
    40:19
    Domáci hokejisti majú v úvode tretej tretiny veľkú šancu na zveľadenie svojho náskoku. Na trestnú lavicu odchádza Martin Nemčík, ktorý už po devätnástich sekundách dostáva menší trest za podrazenie.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:00
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (B. Marshall – 10 min. osobný trest, nešportové správanie).
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Hajós – 10 min. osobný trest, nešportové správanie).
     
    Hokejisti maďarského Miškovca predviedli v druhej tretine parádny výsledkový obrat. Do polovice stretnutia trikrát skórovali, a tak môžu odchádzať do šatní s lepšou náladou. Do streleckej listiny sa zapísali Žiga Pance, Rasmus Kulmala a napokon aj Alexis Loiseau. Po druhom klaksóne sme ešte boli svedkami šarvátky, a tak uvidíme či dodatočne prídu nejaké tresty.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:34
    V samotnom závere druhej časti sa hostia usadili v útočnom pásme, ale veľmi ťažko sa dostávali k strelám. Čakanie na zakončenie ukončil Benjamin Marshall, ale trafil len zadný mantinel.
     
    38:44
    Na druhej strane prenikol do útočného pásma Rasmus Kulmala. Vystrelil z pravej strany, ale puk po jeho zakončení trafil len tvrdené sklo za hosťujúcou bránkou.
     
    38:00
    Dve minúty pred koncom druhej tretiny vystrelil spoza Jamieho Milama hosťujúci kapitán Tomáš Surový. Pekne skryl strelu za spomínaného obrancu, ale trafil len pravý betón Ádáma Vaya.
     
    37:21
    Tomáš Surový čisto vyhral vhadzovanie a umožnil Ivanovi Ďatelinkovi prudko vystreliť. Skúsený obranca sa poriadne oprel do puku, ale trafil len priestor, ktorý mal pokrytý domáci gólman Ádám Vay.
     
    36:35
    Obranca Jordon Southorn je pri streleckej chuti. Tentokrát pálil od modrej čiary prudšie, ale vyrovnať sa mu nepodarilo. Domáci brankár síce na dvakrát, ale predsa ukryl puk pod svojou lapačkou.
     
    36:03
    Ádám Vay kryje nahodený puk od modrej čiary, ktorého autorom bol obranca Jordon Southorn. Vhadzovať sa tak bude znovu v obrannom pásme maďarského klubu, ktorý si drží tesné vedenie.
     
    35:34
    Po ofsajde hosťujúceho tímu sa bude vhadzovať v strednom pásme. Tesne predtým sme videli aj dva úspešné zákroky Ádáma Vaya po strelách Patrika Lampera, respektíve Vladimíra Mihálika.
     
    34:14
    Sledovali sme veľký závar pred bránkou hostí. Po zblokovanej strele Žigu Panceho sa dostali do zakončenia aj ďalší jeho dvaja spoluhráči, ale nepodarilo sa im zvýšiť náskok na rozdiel dvoch gólov.
     
    34:00
    Marek Bartánus sa snažil presadiť individuálne, ale jeho dlhšiu kľučku dokonale prečítal brankár Ádám Vay. O niekoľko sekúnd neskôr spadol na ľad jeden z domácich hráčov, ale tentokrát sa vylučovať nebude.
     
    32:48
    Američan Stephon Williams sa vybral von z bránky, ale nerozohral práve najlepšie. Jeho spoluhráči následne museli tvrdo bojovať o to, aby vôbec dostali puk von zo svojho obranného pásma.
     
    32:15
    Banská Bystrica je lídrom súťaže v úspešnosti presiloviek, no túto početnú výhodu si rozhodne za klobúk nedá. Naopak, domáci môžu byť maximálne spokojní, pretože pred reklamnou prestávkou vedú.
     
    31:26
    Hosťujúci obranca Benjamin Marshall nahadzoval puk pred bránku súpera. V nebezpečnom priestore bol puk niekoľkokrát tečovaný, ale napokon skončil niekoľko centimetrov od domácej svätyne.
     
    30:42
    Miškovec zatiaľ zvládla svoje oslabenie na jednotku. Dvakrát sa mu podarilo vyhodiť puk cez všetky čiary a naďalej platí, že hostia sa nedokázali usadiť v útočnom pásme, tobôž ohroziť Ádáma Vaya.
     
    30:09
    Zápas sa nám prehupol do svojej druhej polovice. Tú začnú zverenci Dana Cemana presilovou hrou, pretože za úplne zbytočný faul v útočnom pásme dostáva dve minúty za držanie Balázs Somogyi.
     
    29:34
    Kanadský útočník Brock Higgs prenikol do útočného pásma po ľavej strane. Mohol poslať puk pred bránku, kde mal spoluhráčov, no snažil sa presadiť individuálne, čo sa ukázalo byť nesprávnym riešením.
     
    28:26
    Banskobystričania potrebujú zlepšiť svoj výkon. V paralelne hranom zápase ich rival zo Zvolena vyhráva, takže ak by sa stretnutia skončili takto, náskok baranov na čele tabuľky by sa stenčil o tri body.
     
    27:47
    Miškovec dal gól!
    Neuveriteľný výkon domácich hokejistov v prostrednej tretine pokračuje ďalej. János Vas prešiel do útočného pásma a presným pasom našiel ALEXISA LOISEAUA. Ten vystrelil švihom z ľavého kruhu a svojim 11. gólom v sezóne donútil Dana Cemana zobrať si oddychový čas. Asistencie: János Vas a Bence Szirányi.
     
    27:25
    Nechýbalo veľa a domáci hokejisti mohli znovu skórovať. Rasmus Kulmala zostal osamotený na ľavej strane, vystrelil švihom, ale trafil len pripraveného amerického brankára v službách "baranov".
     
    26:43
    Miškovec zvládol oslabenie piatich proti trom a teraz bude mať šancu skórovať v presilovej hre. Po skrumáži pred hosťujúcou svätyňou totiž dostáva menší trest za krosček Vladimír Mihálik.
     
    26:28
    V závere presilovej hry strieľal z ľavého kruhu Éric Faille, ale úspešný nebol. Domáci hokejisti mimoriadne náročnú situáciu zvládli a v zápase pokračujú s piatimi hráčmi na ľadovej ploche.
     
    25:23
    Banskobystričania sú nasťahovaní v útočnom pásme, snažia sa o častú streľbu, ale zatiaľ sa im nepodarilo streliť štvrtý gól. Ešte však majú skoro minútu na to, aby sa opätovne dostali do vedenia.
     
    24:49
    Domáci hokejisti sa zatiaľ veľmi dobre bránia. Dokázali vyhodiť puk mimo svojho obranného pásma a dokonca po prihrávke Jánosa Vasa zakončil rýchly brejk streleckým pokusom Bence Szirányi.
     
    24:17
    Problémy domáceho tímu sa ešte znásobili. Tesne po vhadzovaní chcel vyhodiť puk z obranného pásma Dániel Kiss, ale poslal ho bez teču len na tribúnu. Dostáva tak menší trest za zdržovanie hry.
     
    24:13
    Veľká škoda pre domácich. Po strelenom góle boli lepší, snažili sa o strelenie ďalšieho gólu, no teraz sa budú musieť brániť v štyroch. Dve minúty za podrazenie dostáva Roland Hajós.
     
    23:41
    Miškovec nedostal puk preč z obranného pásma. Gilbert Gabor sa snažil nájsť pred bránkou svojho spoluhráča Levka Kopera, ale namiesto toho trafil len betóny domáceho gólmana Ádáma Vaya.
     
    22:32
    Hráči v bielych dresoch pokračujú vo svojej útočnej aktivite. Rasmus Kulmala je znovu na ľade, bojoval pred bránkou súpera o puk, ale napokon sa po neistom zákroku súperovho brankára do koncovky nedostal.
     
    21:20
    Miškovec dal gól!
    Len osemdesiat sekúnd potrebovali domáci hokejisti, aby v druhej tretine vyrovnali skóre. Trošku so šťastím sa udržali v útočnom pásme, k strele z priestoru medzi kruhmi sa dostal RASMUS KULMALA a na radosť domácich fanúšikov prekonal Stephona Williamsa. Asistencia: Bálint Magosi.
     
    20:44
    Miškovec dal gól!
    Hráči maďarského klubu využívajú druhú presilovku v zápase a znižujú svoje manko. Veľmi pekne zakombinovali v útočnej tretine, krížnu prihrávku do pravého krídla dostal ŽIGA PANCE a trafil odkrytú časť bránky hostí. Asistencie: Rasmus Kulmala a Bence Szirányi.
     
    20:17
    Prostrednú časť zápasu začínajú domáci hokejisti v početnej výhode. Na trestnej lavici sedí Gilbert Gabor, ale jeho spoluhráči po sedemnástich sekundách vyhadzujú puk cez všetky čiary.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Hokejisti Banskej Bystrice vedú po úvodnej tretine na ľade maďarského Miškovcu 3:1. Hostia mali vynikajúci vstup do zápasu, keď už po 144 sekundách hry viedli dvojgólovým rozdielom. Postupne sa presadili Patrik Lamper a Vladimír Mihálik. Domáci kontrovali využitou presilovkou, ale na gól Jamieho Milama dokázal rovnakou mincou odpovedať Brock Higgs. Druhá tretina sa začne približne o 19:30 hod.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:22
    Hlavní rozhodcovia opäť vylučujú na strane Banskej Bystrice. Menší trest za nebezpečnú hru vysokou hokejkou dostáva útočník Gilbert Gabor. Následne si vyšliapol na domáceho útočníka Balázsa Somogyiho a možno by si zaslúžil aj vyšší trest.
     
    18:32
    Obrana Miškovcu zatiaľ bráni pomerne pasívne a hostia majú dostatok času na pripravenie si pozícii. Z ľavého kruhu teraz strieľal švihom Eric Selleck, ale domáci gólman včas spojil svoje betóny.
     
    18:10
    Prebiehajú už posledné dve minúty úvodnej tretiny. Rozhodcovia teraz vykazujú hru do stredného pásma, pretože pískajú postavenie útočiaceho banskobystrického hráča v bránkovisku.
     
    17:04
    Stephon Williams si pripisuje na konto rutinný zákrok. Po vyhranom vhadzovaní strieľal od modrej čiary Jamie Milam, ale tentokrát jeho pokus nebol taký razantný ako pri využitej početnej výhode.
     
    16:22
    Ivan Ďatelinka nahodil puk do útočného pásma, ale nemal dostatočnú podporu spoluhráčov. Tretí útok hostí si to namieril na hráčsku lavicu, hoci takisto dokázal na pár sekúnd poriadne podkúriť domácemu tímu.
     
    15:03
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia si prinavrátili svoj dvojgólový náskok. V presilovej hre vyvinuli skutočne veľký tlak, po prihrávke Érica Failleho zostal v území pravého kruhu nestrážený BROCK HIGGS a strelou švihom zaznamenal už svoj 23. gól v aktuálnom ročníku. Asistencia: Éric Faille.
     
    14:42
    Pekná a rýchla kombinácia hosťujúcich hokejistov. Benjamin Marshall to mal na strelu, ale ešte posunul puk na Érica Failleho. Ten krížnou prihrávkou našiel Guillauma Asselina, ale ten strelou z prvej minul.
     
    14:02
    Prvýkrát v dnešnom dueli si zahrajú v početnej výhode aj hostia. Obranca Ivan Ďatelinka dobre podporil ofenzívu svojho mužstva a vybojoval presilovku. Menší trest za držanie dostáva Dániel Kiss.
     
    13:02
    V Miškovci nasleduje druhá reklamná prestávka. Po nej sa bude vhadzovať v obrannom pásme domácich, pretože po individuálnom prieniku Ryana Glenna musel zasahovať gólman Ádám Vay.
     
    12:34
    Stephon Williams si pripísal úspešný zákrok po strele skúseného Jánosa Vasa. Následne sa jeho spoluhráčom podarilo vyhrať dôležité vhadzovanie a poslať puk až za bránku, v ktorej dnes stojí Ádám Vay.
     
    12:06
    Hostia mali šťastie, že druhýkrát v zápase neinkasovali. Z ľavej strany našiel Ryan Harrison strieľanou prihrávkou Rasmusa Kulmalu a po jeho jemnom teči skončil puk na ľavej žrdi bránky Stephona Williamsa.
     
    11:33
    Domáci hráči síce boli usadení v útočnom pásme, ale kombinovali len v okolí mantinelov. Takisto treba pochváliť obrancov Banskej Bystrice, ktorí súpera k ničomu nepustili a vyhadzujú puk cez všetky čiary.
     
    10:49
    Domáci hokejisti budú mať šancu vyrovnať skóre duelu v ďalšej početnej výhode. Tentokrát odchádza na trestnú lavicu skúsený útočník Marek Bartánus, ktorý si počínal voči pravidlám hákovaním.
     
    09:42
    Úvodná desaťminútovka stretnutia sa nám pomaly končí, no rozhodne sme sa nenudili. Videli sme už tri góly a z tesného náskoku sa zatiaľ môžu tešiť hokejisti zo stredného Slovenska.
     
    09:09
    Miškovec dal gól!
    Domáci hokejisti dokázali využiť presilovú hru. Obranca Nicholas Crawford posunul puk do priestoru ľavého kruhu na vhadzovanie, odtiaľ z prvej pálil JAMIE MILAM a prudkou strelou prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencie: Nicholas Crawford a János Vas.
     
    08:43
    Krátko po skončení reklamnej prestávky sa bude vylučovať na strane Banskej Bystrice. Menší trest za nedovolené bránenie v hre dostáva bývalý košický útočník Dávid Šoltés.
     
    08:26
    Domáci sa veľmi rýchlo vrátili späť do útočného pásma. Žiga Pance využil trošku horšie striedanie súpera, ale strelou švihom z ľavého kruhu opäť mieril len do betónov banskobystrického brankára.
     
    07:32
    Márk Miskolczi prenikol do útočného pásma stredom súperovej obrany a Stephon Williams musel včas spojiť svoje betóny. Následne sa snažil o dorážku Nikandrosz Galanisz, ale dobre sa vrátil Andrej Šťastný.
     
    06:16
    Hrá sa teraz najmä v strednom pásme. Pred malou chvíľou však musel zasahovať aj Stephon Williams, keď si poradil so strelou Alexisa Loiseaua z priestoru pravého kruhu na vhadzovanie.
     
    05:00
    Banskobystričania pokračujú vo výbornom výkone. Mám pocit, že to bol znovu Dávid Šoltés, kto preveril pozornosť Ádáma Vaya. Ten puk zrazil svojimi betónmi, no v hre sa pokračuje ďalej.
     
    04:26
    Ďalšie dva úspešné zákroky si pripisuje na konto domáci brankár. Najskôr vyrazil strelu hosťujúceho kapitána Tomáša Surového a následne si poradil aj s nahodením Branislava Kubku od modrej čiary.
     
    03:33
    Ďalší strelecký pokus smeroval na domáceho brankára. Dávid Šoltés prenikol do útočného pásma po ľavej strane, vystrelil spoza brániaceho obrancu, ale trafil len pravý betón maďarského gólmana.
     
    02:55
    Hostia sú evidentne pri chuti a akoby chceli o osude stretnutia rozhodnúť už v prvej tretine. Teraz sa dostal do zakončenia Tomáš Zigo, ale puk nasmeroval len do miest, kde stál pripravený Ádám Vay.
     
    02:24
    Banská Bystrica dala gól!
    Hokejisti spod Urpína druhýkrát skórovali v rozpätí 33 sekúnd. V útočnom pásme sa dobre zorientoval Kanaďan Eric Selleck, na modrej čiare našiel osamoteného VLADIMÍRA MIHÁLIKA, ktorý svojou povestnou delovkou prekonal Ádáma Vaya. Asistencie: Eric Selleck a Guillaume Asselin.
     
    01:51
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia sa na konci druhej minúty dostávajú do vedenia. Skórovať sa im podarilo po kombinácii tretieho útoku. PATRIK LAMPER zaznamenáva prvý gól v sezóne, keď si krásne vymenil puk s Dávidom Šoltésom a poľahky ho nasmeroval do odkrytej bránky. Asistencia: Dávid Šoltés.
     
    01:21
    Domáci hokejisti dlho kombinovali v útočnom pásme, ale do zakončenia sa nedostali. Puk si na modrej čiare vymieňali obrancovia, ale veľmi dobré bránili obrancovia slovenského majstra.
     
    00:52
    Barani sa druhýkrát v dnešnom dueli previnili voči pravidlám zakázaným uvoľnením. Hra sa tak presťahuje pred ich bránku, v ktorej dostal prednosť americký gólman Stephon Williams.
     
    00:27
    Hokejisti Banskej Bystrice sa v úvode zápasu dopustili zakázaného uvoľnenia. Následne ale vyhrali vhadzovanie, založili rýchlu akciu, ktorá sa skončila zblokovanou strelou Mareka Bartánusa.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    DVTK Miškovec: Vay – D. Kiss, N. Crawford, Láda, Szirányi, J. Milam, Göz – Kulmala, Vas, Pance – Magosi, Loiseau, R. Harrison – Somogyi, Galanisz, Miskolczi – Ritó, Hajós, Vojtkó – Albert

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Williams – B. Marshall, Mihálik, Southorn, Glenn, Kubka, Ďatelinka, Nemčík – Asselin, Faille, Selleck – Bartánus, Higgs, A. Šťastný – Lamper, T. Surový, Šoltés – Gabor, Zigo, Koper – Češík

    Rozhodcovia: Vladimír Snášel, Miroslav Štefik – Andrej Bogdaň, Roman Výleta – Rudolf Lauff.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z najvyššej slovenskej súťaže. Dnes je na programe kompletná porcia zápasov 53. kola. Hokejisti Banskej Bystrice sa vezú na víťaznej vlne a dobrú formu z predošlých dní budú chcieť potvrdiť aj v maďarskom Miškovci.

    DVTK MIŠKOVEC

    Hokejisti Miškovcu sú príjemným prekvapením sezóny. Rozhodne neplnia rolu fackovacieho panáka a stále majú teoretickú šancu na posun do najlepšej šestky. To by však museli vyhrať všetky zostávajúce duely a takisto čakať na zaváhania Nových Zámkov. Reálnejším cieľom je udržanie súčasnej siedmej priečky, pretože pred Duklou Trenčín majú zverenci Glena Hanlona iba jednobodový náskok. Naposledy prehrali v Poprade tesne 1:2, no oveľa viac sa im darí na domácom ľade. Od začiatku novembra vyhrali v Miškovci trinásť zo sedemnástich duelov a nebodovali len v zápase proti Detve. V decembri sa im podarilo zdolať aj majstrovskú Banskú Bystricu, keď autorom jediného presného zásahu bol Rasmus Kulmala. Najproduktívnejším hráčom mužstva je 48-bodový János Vas, no dôležitým mužom v zostave Miškovcu je tiež brankár Ádám Vay. Ten si už sedemkrát udržal čisté konto, priemerne inkasuje 1,7 gólu na zápas a úspešnosť zákrokov má nad hranicou neuveriteľných 95%.

    BANSKÁ BYSTRICA

    Hokejisti Banskej Bystrice sú veľmi blízko k tomu, aby sa stali víťazom vyrovnanej základnej časti. Boxerskou terminológiou možno povedať, že v predošlých troch kolách zdolali Zvolen na body 9:1 a vypracovali si komfortný päťbodový náskok. Naposledy deklasovali Detvu 7:3, pričom sa gólovo presadili všetky štyri útočné formácie. Vo svojom 22. zápase aktuálneho ročníka vôbec po prvýkrát skóroval kapitán Tomáš Surový, keď zvyšoval už na 6:2 pre „baranov“. Lídrom produktivity celej súťaže je so ziskom 70-tich bodov Éric Faille a v prvej šestke bodovania sú aj jeho dvaja kanadskí krajania a spoluhráči – Brock Higgs a Guilaume Asselin. Banská Bystrica dominuje v úspešnosti presilových hier, strelila v nich už 55 gólov a zároveň má druhú najlepšiu ofenzívu v súťaži. V posledných piatich stretnutiach vonku strieda výhry s prehrami a pokiaľ by tento matematický rad mal pokračovať, tak dnes v Miškovci bodovať nebudú.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 10. J. Milam (N. Crawford, Vas), 21. Pance (Kulmala, Szirányi), 22. Kulmala (Magosi), 28. Loiseau (Vas, Szirányi) – 2. Lamper (Šoltés), 3. Mihálik (Selleck, Asselin), 16. Higgs (Faille), 47. T. Surový (Nemčík, Kubka), 63. Asselin (Faille)


    DVTK Miškovec: Vay – D. Kiss, N. Crawford, Láda, Szirányi, J. Milam, Göz – Kulmala, Vas, Pance – Magosi, Loiseau, R. Harrison – Somogyi, Galanisz, Miskolczi – Ritó, Hajós, Vojtkó – Albert
    HC´ 05 Banská Bystrica: Williams – B. Marshall, Mihálik, Southorn, Glenn, Kubka, Ďatelinka, Nemčík – Asselin, Faille, Selleck – Bartánus, Higgs, A. Šťastný – Lamper, T. Surový, Šoltés – Gabor, Zigo, Koper – Češík

    Rozhodca: Vladimír Snášel, Miroslav Štefik – Andrej Bogdaň, Roman Výleta – Rudolf Lauff

    Diváci: 1205