Žilina – Lipt. Mikuláš 6:1 (kon.) | Košice – Nitra 3:4 (kon.) | Zvolen – Budapešť 3:0 (kon.)
Detva – Trenčín 2:6 (kon.) | Miškovec – B. Bystrica 4:5 (po pr.)
koniec
HKM Zvolen
3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
MAC Budapešť
Piatok 22.02.2019, 18:00 • Zimný štadión Zvolen • Tipos Extraliga (SR) • 53. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:38
    Zvolen dal gól!
    MILAN KYTNÁR vybojoval puk pri Skapskiho bráne, nič nevymýšľal a z otočky ho hneď poslal cez všetky čiary, rovno do siete.
     
    59:30
    Domáci vyhodili puk cez všetky čiary, ale ten trafil iba konštrukciu brány.
     
    58:01
    Bálisz odvolaný z brány. Hostia skúšajú power play v šestici s prázdnou bránou.
     
    48:26
    HKM Zvolen v šanci, Michael Vandas to skúšal spoza brány takzvaným Rusnákovským spôsobom a puk len veľmi tesne minul protiľahlú vzdialenejšiu tyčku!
     
    45:05
    Zvolen v šanci, Zeleňák si to od mdrej namieril pred bránu a zakončoval bekhendom, čo brankári veľmi nemajú radi. A veru Bálisz mal s jeho strelou obrovské problémy...
     
    41:07
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Macaulay – 2 min., sekanie).
     
    39:47
    Protiútok domácich potiahol Kelemen, jeho strela zostala na výstroji jedného z hosťujúcich obrancov. Kelemen do neho ale vrazil, puk spadol na ľad a k puku sa dostal Martin Andrisík. Vystrelil na vyrážačku a veru veľa nechýbalo a HKM mohol viesť 3:0.
     
    38:26
    Zvolen dal gól!
    MILAN KYTNÁR teraz predviedol dôraz pred bránkou v útočnom pásme. Domáci smoliar z ostatných zápasov sledoval puk a nakoniec ho predsalen dostal do siete – 2:0. Asistencia Lukáš Handlovský.
     
    32:40
    Domáci kolektív HKM Zvolen v obrovskej šanci. Prečíslenie troch na jedného. Chovan najprv dal puk Kytnárovi, ten mu ho hneď vrátil. Chovan však nemal dobrú pozíciu a tak opäť puk posunul Obdržálkovi a ten prestrelil prázdnu bránu!
     
    29:44
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Ulrych – 2 min., hrubosť).
     
    28:31
    Zvolen dal gól!
    Kelemenovu prihrávku najprv súper vypichol, ale MICHAL CHOVAN sa k puku dostal aj tak, potiahol si ho, zbavil sa obrancu a strelou švihom prekonáva Bálisza po prvý krát. Asistencia Miloš Kelemen.
     
    26:50
    Šanca hostí, Terbócs sa natlačil na bránu, síce neuspel a Skapski puk vyrazil, následne ale puk zostal ležať mimo neho a Odnoga ho mohol doklepnúť do prázdnej brány, obranca HKM Petr Ulrych bol ale rýchlejší.
     
    16:34
    Zvolen teraz vyšla azda prvá kombinácia v rýchlosti a Zuzin sa dostal do šance bekhendom tentokrát z pravej strany ale neuspel aj on.
     
    12:45
    Nebezpečný bekhendový pokus Handlovského a ďalšie dve či tri dorážky Kytnára, Bálisz si však bližšiu tyčku postrážil.
     
    09:31
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Pöyhönen – 2 min., držanie).
     
    03:36
    Domáci kolektív HKM Zvolen v obrovskej šanci. Mišo Chovan ponúkol Handlovskému prihrávku ako na tácke, domáci útočník si sám zoči voči gólmanovi však neporadil. Síce si ho položil na ľad, ale blafák nedotiahol. Stačilo len zdvihnúť puk ponad betón...
     
    01:34
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Dudás – 2 min., nedovolené bránenie).

    Števo Lasab

    Góly a asistencie: 29. Michal Chovan (Kelemen), 39. Kytnár (Handlovský), 60. Kytnár


    HKM Zvolen: Skapski (Tomek) – Pöyhönen, Fraser, Hraško, Zeleňák, Drgoň, Ulrych, Roman – Vandas, Kytnár (A), Handlovský – Marcinek, Mich. Chovan (A), Obdržálek – Zuzin, Mitchell, Kelemen – Vandane, S. Petráš, Andrisík (tréner A. Podkonický)
    MAC Budapešť: Bálisz (Rajna) – Pozsgai (C), Macaulay (A), Negrin, Dudás (A), Garát, Burt, Vokla, Kreisz – Orbán, Langkow, Bodó – Klempa, Brown, Dansereau – Odnoga, K. Nagy, Terbócs – Pápa, Majoross, Szigeti (tréner G. Majoross)

    Rozhodca: Műllner, Stano – Šefčík, Frimmel (J. Konc st. – video)

    Diváci: 1798