Arsenal – Borisov 3:0 (kon.) | Villarreal – Lisabon 1:1 (kon.) | Zenit – Fenerbahce 3:1 (kon.)
Valencia – Celtic 1:0 (kon.) | Frankfurt – Doneck 4:1 (kon.) | Neapol – Zürich 2:0 (kon.)
Salzburg – Brugge 4:0 (kon.) | D. Záhreb – Plzeň 3:0 (kon.) | Benfica – Galatasaray 0:0 (kon.)
D.Kyjev – Olympiakos 1:0 (kon.) | Real Betis – Rennes 1:3 (kon.) | Chelsea – Malmö 3:0 (kon.)
Leverkusen – FK Krasnodar 1:1 (kon.) | Genk – Slavia 1:4 (kon.) | Inter – Rapid Viedeň 4:0 (kon.)
koniec
Arsenal FC
3:0 (2:0)
BATE Borisov
Štvrtok 21.02.2019, 18:55 • Emirates Stadium, Londýn • Európska liga • 1/16 finále
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:55.
     
    Vážení čitatelia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z Európskej ligy UEFA. Dnes sú na programe odvetné zápasy šestnásťfinálovej fázy. Londýnsky Arsenal v úvodnom dueli podľahol BATE Borisov 0:1, a tak na domácom ihrisku má čo naprávať.

    ARSENAL FC

    Arsenal nemal s postupom do vyraďovacej fázy najmenšie problémy. V základnej E-skupine stratil v šiestich dueloch len dva body, keď na domácej pôde remizoval so Sportingom Lisabon 0:0. Až päťkrát si udržal čisté konto, čím sa nemohol pochváliť žiadny iný klub. Na pôde bieloruského majstra mal jasnú územnú i streleckú prevahu, ale nedokázal nájsť recept na jeho defenzívu. Navyše, v 85. minúte bol vylúčený Alexandre Lacazette, a tak si v dnešnej odvete nezahrá. Okrem neho budú chýbať zranení Héctor Bellerín, Rob Holding a otázny je štart Aarona Ramseyho. Zaujímavosťou je, že „kanonieri“ od 5. januára poctivo striedajú výhry s prehrami. Matematicky by tak dnes mali zvíťaziť, no v prípade inkasovaného gólu im na postup nebude stačiť triumf o jeden gól. Určite budú chcieť nadviazať na víťazstvo z decembra 2017, keď na domácej pôde deklasovali BATE Borisov 6:0.

    BATE BORISOV

    Bieloruský tím nezačal svoje pôsobenie v Európskej lige najlepšie. Po štyroch zápasoch mal na konte len tri body a pomerne malé šance na postup. Záverečné dva duely ale zvládol na výbornú a vďaka triumfom nad maďarským MOL Vidi a gréckym PAOK Solún si vybojoval druhú priečku. Úspešnú sériu potvrdil aj domácim víťazstvom nad Arsenalom 1:0, ktoré gólom z konca prvého polčasu zariadil 30-ročný Stanislav Dragun. Pre BATE Borisov to bolo jedno z najväčších víťazstiev v histórii klubu. Na výkone zverencov Alexeja Bagu sa nepodpísala slabšia zápasová prax, keďže bieloruská súťaž sa hrá systémom jar – jeseň. V tejto pohárovej sezóne už jeden londýnsky štadión navštívili. Na Stamford Bridge im ale nevyšiel úvod stretnutia, neustrážili Rubena Loftusa-Cheeka a po jeho hetriku podľahli Chelsea 1:3. Dnes sa musia zaobísť bez Vladislava Malkeviča a Jasseho Tuominena.
     
    Úvodné zostavy:

    Arsenal FC: Čech – Lichtsteiner, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Guendouzi, Xhaka – Mchitarjan, Özil, Iwobi – Aubameyang.
    Náhradníci: Leno – Papastathopoulos, Ramsey, Torreira, Denis Suárez, Nketiah, Kolašinac.

    BATE Borisov: Sčerbicki – Rios, Volkov, Filipenko, Filipović – Simović, Drahun – Milić, Baga, Stasevič (C) – Skavyš.
    Náhradníci: Čičkan – Jablonskij, Berezkin, Dubajic, Hleb, Moukam, Němirko.

    Rozhodcovia: Alberto Undiano Mallenco – Raúl Cabanero, Iñigo Prieto López De Cerain (všetci Španielsko).
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného stretnutia mali futbalisti bieloruského klubu. Z domáceho trávniku si odniesli najtesnejší náskok, a tak sme zvedaví či sa im ho podarí v Londýne udržať a postúpiť do osemfinále.
     
    2
    Už po deväťdesiatich sekundách musel zasahovať hosťujúci brankár Denis Sčerbicki. Stephan Lichtsteiner dostal prihrávku do prvého krídla, presným centrom našiel Alexa Iwobiho, ktorý mieril do stredu bránky.
     
    3
    Po aktivite Nacha Monreala mali domáci futbalisti výhodu rohového kopu. Zahrali ho nakrátko, z ľavej strany prešiel center do šestnástky súpera, ale brankár Denis Sčerbicki upratal loptu do bezpečného priestoru.
     
    4
    Arsenal FC dal gól! Favorit stretnutia sa veľmi rýchlo dostáva do vedenia. Pierre-Emerick Aubameyang sa presadil po pravej strane cez obrancu Aleksandara Filipoviča. Následne poslal prudký center do šestnástky a loptu si zrazil do vlastnej bránky ZAKHAR VOLKOV.
    4. Zakhar Volkov (ARS) - 1:0
     
    5
    Presne takto si futbalisti londýnskeho klubu predstavovali úvodné minúty dnešného duelu. Kanonieri si vypracovali tlak a strelil dôležitý gól. Pokiaľ by už v nasledujúcom priebehu gól nepadol, predlžovalo by sa.
     
    6
    Arsenal mal k dispozícii ďalší rohový kop. Mesut Özil hľadal Granita Xhaku, ale prihrávka nebola presná. Následne však vybojoval loptu Alex Iwobi a jeho "obaľovačka" skončila tesne vedľa ľavej žrde bránky Denisa Sčerbickeho.
     
    8
    Teraz sme videli nepresné strelecké pokusy na oboch stranách. Najskôr pálil z hranice šestnástky nepresne Henrich Mchitarjan a o pár sekúnd neskôr ho napodobnil hosťujúci útočník Maxim Skavyš.
     
    9
    Obrovská šanca na strane hostí. Jeden z hráčov bieloruského tímu sa presadil cez pravú stranu, presným centrom našiel Stanislava Drahuna, ale jeho zakončenie vykopol z bránkovej čiary skúsený Stephan Lichtsteiner.
    9. Stephan Lichtsteiner (ARS)
     
    10
    Úvodných desať minút dnešného duelu bolo skutočne veľmi vzrušujúcich. Videli sme gól a nemuselo zostať iba pri jednom. Teraz budú môcť založiť novú útočnú akciu domáci, pretože loptu má v rukách Petr Čech.
     
    11
    Arsenal drží loptu na svojich kopačkách, ale kombinuje ďaleko od bránky súpera. Hráči v žltých dresoch bránia v niekoľkých obranných blokoch a snažia sa skomplikovať prechodovú fázu kanonierov.
     
    12
    Nemanja Milič sa presadil v priestore ľavého krídla. Na dvakrát poslal center do šestnástky súpera, ale najvyššie vyskočil španielsky obranca Nacho Monreal. BATE Borisov však ukazuje, že neprišlo len brániť.
     
    14
    Snáď prvýkrát musel fúknuť do píšťalky kvôli faulu hlavný arbiter Alberto Undiano Mallenco. Stalo sa tak po zákroku Laurenta Koscielneho na Nemanju Miliča. Hosťujúci hráč bude potrebovať ošetrovanie.
     
    15
    Domáci znovu zaútočili cez pravú stranu, kde operuje Stephan Lichtsteiner. Tentokrát bol však pri ňom včas Aleksandar Filipovič a loptu zrazil na ďalší rohový kop účastníka anglickej Premier League.
     
    16
    Arsenal mal výhodu hneď dvoch rohových kopov po sebe. Po tom druhom sa snažil prekvapiť obranu súpera nacvičeným signálom, ale napokon sa píska postavenie mimo hry, v ktorom bol Nemec Mesut Özil.
     
    17
    Dlhá lopta smerovala na Pierra-Emericka Aubameyanga. Gabonský útočník bol už za obrannou líniou súpera, ale tentokrát musíme pochváliť Zakhara Volkova, ktorý zabránil, aby si domáci hráč prihrávku spracoval.
     
    18
    Ďalšie zakončenie na strane domáceho tímu. Henrich Mchitarjan vbehol do šestnástky, pekne si počkal na center z ľavej strany, ale jeho hlavičkové zakončenie smerovalo mimo priestoru bránky.
     
    19
    Kanonieri boli znovu tesne pred šestnástkou súpera. Matteo Guendouzi ešte rozvinul akciu prihrávkou do ľavého krídla, ale následný strieľaný center nenašiel pripraveného Mesuta Özila či Granita Xhaku.
     
    20
    Granit Xhaka sa prezentoval svojim tradičným prudkým streleckým pokusom zo strednej vzdialenosti. Švajčiar ale mieril len do stredu bránky, a tak brankár Denis Sčerbicki dokázal vytesniť loptu na rohový kop.
    20. Granit Xhaka (ARS)
     
    21
    Po rohovom kope sa domáci hráči nedokázali presadiť. Naopak, rýchly brejk sa črtal na druhej strane, ale veľmi dobrú prácu odviedol Laurent Koscielny, ktorý pre zranenie zmeškal vlaňajší svetový šampionát.
     
    22
    V polovici prvého polčasu sa dostali domáci do ďalšieho zakončenia zo strednej vzdialenosti, ale tentokrát bola strela zblokovaná. Následne svojim centrom z pravej strany neuspel ani Stephan Lichtsteiner.
     
    23
    Kanonieri predvádzajú zatiaľ veľmi dobrý výkon, no zatiaľ sú rovnako ďaleko od postupu do osemfinále ako hráči bieloruského majstra. Réžia nám ešte zopakovala súboj Nacha Monreala s Maximom Skavyšom, po ktorom sa domáca penalta nepískala.
     
    24
    Alexej Rios podporil útok hosťujúceho tímu a z pravej strany poslal vydarený center do šestnástky. Ten smeroval na hlavu Maxima Skavyša, ale tesne pred ním vyskočil vyššie Laurent Koscielny.
     
    25
    Máme za sebou 25 minút dnešného duelu. V ostatných minútach sme svedkami medzišestnástkového futbalu. Arsenal sa toľko nedostáva do zakončení, takže treba pochváliť hostí za dobrú obranu.
     
    27
    Mesut Özil si prebral center z ľavej strany. Následne ľavačkou poslal loptu do nebezpečného priestoru, ale Zakhar Volkov ju následne upratal na už šiesty rohový kop hráčov v červeno-bielych dresoch.
     
    28
    Do šestnástky hostí teraz smeroval jeden center za druhým. Domáci útočníci ale zakončiť nedokázali, na čom mala najväčší podiel stopérska dvojica Zakhar Volkov a Igor Stasevič.
     
    29
    Stephan Lichtsteiner poslal do šestnástky prízemný center. Pierre-Emerick Aubameyang si chrbtom k bránke prebral lopty, pohotovo vystrelil, ale mieril len do stredu bránky, kde stál Denis Sčerbicki.
    29. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS)
     
    30
    Polhodinu hry nám ukončila nepresná hlavička spomínaného gabonského kanoniera. Pierre-Emerick Aubameyang si našiel miesto medzi obrancami súpera, ale na svoj hviezdy moment si musí ešte počkať.
     
    32
    Arsenal zaútočil po ľavej strane. Prízemný center smeroval na Mesuta Özila, ale ten loptu netrafil. Následne to ešte skúsil z diaľky švajčiarsky reprezentant Granit Xhaka, ale jeho zakončenie nebolo presné.
     
    33
    Arsenal bude mať výhodu ďalšieho rohového kopu. Nacho Monreal centroval z ľavej strany, ale svoje obranné povinnosti si splnil Alexej Rios. Dostanú sa "kanonieri" do zakončenia aj tentokrát?
     
    34
    Obrana BATE Borisov dokázala odvrátiť center z ľavej strany. Z voleja ešte skúšal svoje šťastie Stephan Lichtsteiner, ale jeho strelecký pokus smeroval vedľa pravej žrde bránky Denisa Sčerbickeho.
     
    35
    Teraz sme videli nedovolené zákroky na oboch stranách. Najskôr si Nemanja Milič vyšliapol na Henricha Mchitarjana a následne si proti pravidlám počínal aj strelecky aktívny Granit Xhaka.
     
    36
    Domáci rozvinuli svoju akciu po pravej strane. Henrich Mchitarjan posunul loptu na Stephana Lichtsteinera, ale ten prvým dotykom s loptou nasmeroval svoj center len k brankárovi hostí.
     
    37
    BATE Borisov sa dostalo na dlhší časový úsek k lopte, ale kombinovalo ďaleko od brány Petra Čecha. Ten dnes ešte nemusel zasahovať a keď už bol prekonaný, tak ho zastúpil jeho spoluhráč Stephan Lichtsteiner.
     
    38
    Henrich Mchitarjan sa presadil po pravej strane. Jeho center odvrátil Alexej Rios a následný volej Mesuta Özila smeroval nad bránku. Denis Sčerbicki tak bude môcť odkopávať z hranice piatich metrov.
     
    39
    Arsenal FC dal gól! Kanonieri v závere prvého polčasu zvyšujú svoj náskok. K dispozícii mali roh, Granit Xhaka našiel centrom z ľavej strany SHKODRANA MUSTAFIHO, ktorý hlavičkoval presne. Denis Sčerbicki nemal žiadnu šancu.
    39. Shkodran Mustafi (ARS) - 2:0
     
    40
    Futbalisti zo severu Londýna potvrdzujú rolu papierového favorita a momentálne sú v pozícii postupujúceho mužstva. Zároveň však ešte nie je nič rozhodnuté, pretože hosťom stačí streliť jediný gól.
     
    41
    Ďalšia pekná akcia domácich. Za muža zápasu možno zatiaľ označiť Stephana Lichtsteinera, ktorý vynikajúco podporuje útok. Aj teraz sa dostal k centru a veľa nechýbalo k tomu, aby jeho spoluhráči zakončili.
     
    42
    Arsenal drží loptu na svojich kopačkách a snaží sa streliť ďalší gól. Obrancovia bieloruského tímu toho musia mať už plné zuby, pretože do šestnástky smeruje jeden center za druhým.
     
    43
    Domáci hráči prekvapujúco rozohrali priamy kop. Pierre-Emerick Aubameyang si nabehol za obrannú líniu súpera, ale musíme pochváliť Denisa Sčerbickeho, ktorý dobre čítal hru a vybehol von z bránky.
     
    45
    Teraz sa črtala rýchla akcia pre domácich, ale celú ju pokazil Matteo Guendouzi. Jeho prihrávka na Mesuta Özila nebola presná, a tak sa lopty zmocnil brankár súpera. Nadstavuje sa jedna minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas dnešného stretnutia máme za sebou. Londýnsky Arsenal potvrdzuje rolu favorita a nad bieloruským majstrom BATE Borisov vedie 2:0. Už vo štvrtej minúte si strelil vlastný gól Zakhar Volkov a v 39. minúte znásobil domáci náskok nemecký obranca Shkodran Mustafi. Kanonieri sú aktuálne bližšie k postupu do osemfinále, no už v tejto chvíli je jasné, že jednogólové víťazstvo im stačiť nebude.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Do druhého polčasu nastúpili obe mužstvá bezo zmien v zostavách. Už po osemnástich sekundách píska Alberto Undiano Mallenco, pretože nedovoleným zákrokom sa previnil jeden z domácich hráčov.
     
    47
    Henrich Mchitarjan pomerne ľahko dokázal odcentrovať cez obrancu Aleksandara Filipoviča. Na jeho pas si nabehol Nacho Monreal, ale španielsky obranca zakončoval veľmi nepresne.
     
    48
    Ďalšie zakončenia na strane Londýnčanov. Henrichovi Mchitarjanovi trošku lopta ušla, čo využil Matteo Guendouzi. Vystrelil spoza šestnástky, ale jeho technická strela smerovala mimo bránky súpera.
     
    49
    Hostia mohli na začiatku druhého polčasu streliť dôležitý gól. Po dlhej nakopnutej lopte domáca defenzíva zazmätkovala. Nacho Monreal neupratal loptu do bezpečia a Petr Čech musel zasahovať po strele Maxima Skavyša.
     
    50
    Na druhej strane rozvinuli domáci akciu po pravej strane. Henrich Mchitarjan sa pošmykol, ale napriek tomu sa dostala lopta ku Granitovi Xhakovi. Švajčiar vystrelil spoza šestnástky ale minul bránku.
     
    51
    Alex Iwobi sa snažil teraz vyšperkovať akciu domácich efektnou pätičkou, ale to sa neukázalo byť šťastným riešením. Hostia sa ubránili a poslali loptu ďaleko od svätyne gólmana Denisa Sčerbickeho.
     
    53
    Hostia sa dostali pred šestnástku súpera, ale Maxim Skavyš to napokon prehnal so svojim dôrazom. Fauloval Granita Xhaku, a tak zostanú v držaní lopty domáci futbalisti v bielo-červených dresoch.
     
    54
    V druhom polčase pohrozili už aj domáci. Matteo Guendouzi rozvinul akciu šikovnou prihrávkou na Alexa Iwobiho. Ten následne prešiel až do šestnástky, vystrelil cez Zakhara Volkova, ale výborne zakročil Denis Sčerbicki.
     
    55
    Domáci futbalisti mali výhodu rohového kopu, ale do zakončenia sa nedostali. Center z pravej strany bol mimoriadne nepresný, a tak bude nasledovať len odkop od bránky Denisa Sčerbickeho.
     
    56
    Prvé striedanie v domácom tíme. Zrejme kvôli zdravotným problémom schádza z ihriska francúzsky stopér a zároveň kapitán mužstva Laurent Koscielny. Na jeho miesto prichádza Grék Sokratis Papastathopoulos.
     
    57
    Zábery na lavičku náhradníkov Arsenalu ukazujú, že Laurent Koscielny skutočne nie je zdravotne v poriadku. Tak snáď to nebude nejaké vážne zranenie a Francúz nebude musieť dlhšie pauzovať.
     
    58
    Prvé striedanie na strane BATE Borisov. Na ihrisko prichádza Alexandr Hleb, ktorý počas svojej kariéry obliekal aj dres Arsenalu. Za veľkého potlesku nastupuje Bielorus za Dzmitrijho Bagu.
     
    60
    Arsenal FC dal gól! Fantastické striedanie Unaia Emeryho. Ten pred niekoľkými minútami poslal na trávnik SOKRATISA PAPASTATHOPOULOSA a grécky obranca sa mu odvďačil gólovou hlavičkou po centri Granita Xhaku od rohovej zástavky. Čisté svedomie nemôže mať brankár Denis Sčerbicki, ktorý loptu podbehol.
    60. Sokratis Papastathopoulos (ARS) - 3:0
     
    62
    Alexandr Hleb sa snažil niečo vymyslieť, ale jeho akcia k úspechu neviedla. Každopádne, už to bude mať bieloruský šampión mimoriadne náročné, pretože na postup potrebuje streliť minimálne dva góly.
     
    63
    Arsenal sa snaží získať kontrolu nad zápasom. Dopredu sa bezhlavo nehrnie a dobre si je vedomý svojho náskoku. Po nedovolenom zákroku v strede poľa sú pripravené striedania na oboch stranách.
     
    64
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Matteo Guendouzi, prichádza Lucas Torreira.
    Striedanie v tíme BATE Borisov: z ihriska odchádza Stanislav Drahun, prichádza Jevgenij Berezkin.
     
    65
    Petr Čech teraz nepredviedol práve najlepší výkon, no takáto chybička krásy domácich fanúšikov rozhodne netrápi. Nasledovať bude vhadzovať hostí na polovici mužstva smerujúcom do osemfinále.
     
    66
    Domáci futbalisti rozvinuli akciu po ľavej strane. Nacho Monreal podporil útok, ale nastrelil iba brániaceho Alexeja Riosa. Nasledovať tak bude ďalší zo série rohových kopov mužstva zo severu Londýna.
     
    67
    Trošku so šťastím sa dostal do zakončenia Mesut Özil. Lopta prepadla na bývalého nemeckého reprezentanta, ten zakončoval prvým dotykom, ale loptu nasmeroval vedľa bránky Denisa Sčerbickeho.
     
    68
    Arsenal kontroluje priebeh duelu a nič nenasvedčuje tomu, že by mal prísť o postupovú miestenku. Skôr to vyzerá tak, že ešte využije okienka v defenzíve bieloruského tímu a zvýši svoj náskok.
     
    69
    Momentálne sa hrá najmä na úrovni polovice ihriska. Ako sme už spomínali, Arsenal sa nikam nehrnie a jeho prvoradým cieľom bude udržať čisté konto. To by určite potešilo aj Petra Čecha.
     
    70
    Pierre-Emerick Aubameyang si nabehol za obrannú líniu súpera. Bol však tiesnený obrancom Aleksandarom Filipovičom, a tak jeho zakončenie z náročnej pozície smerovalo iba do bočnej siete.
     
    71
    Pierre-Emerick Aubameyang opäť v akcii. Tentokrát ťažil z dobrej práce Henricha Mchitarjana, našiel si miesto medzi obrancami súpera, ale jeho zakončenie smerovalo tesne vedľa bránky Denisa Sčerbickeho.
    71. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS)
     
    72
    Posledné striedania na strane bieloruského šampióna. Na lavičku náhradníkov odchádza Maxim Skavyš, ktorý dnes jednu dobrú šancu premárnil. Namiesto neho prichádza Bojan Dubajic.
     
    73
    Obavám sa, že v záverečných dvadsiatich minútach to bude taká trošku futbalová nuda. Arsenal sa po treťom strelenom góle upokojil a napriek nečakanej prehre spred siedmich dní smeruje za postupom.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom duelu bude mať Arsenal výhodu priameho kopu z pomerne dobrej pozície. Faulovaným hráčom bol Nacho Monreal a loptu si už pripravuje Pierre-Emerick Aubameyang.
     
    76
    Gabončan strieľal z osi ihriska. Dokázal obstreliť početný múr, ale loptu nasmeroval len do stredu bránky, kde bol pripravený gólman Denis Sčerbicki. Ten tak môže rozohrať útočnú akciu hostí.
     
    77
    Unai Emery chystá takisto svoje posledné striedanie. Okrem toho nám televízna grafika ukázala, že v počte streleckých pokusov zatiaľ domáci futbalisti jednoznačne dominujú pomerom 22:3.
     
    78
    Slobodan Simovič pálil nepresne, a tak je tu čas na posledné striedanie zápasu. Henrich Mchitarjan má pre dnešok odpracované a na jeho miesto prichádza kmeňový hráč Barcelony Denis Suárez.
     
    80
    Máme za sebou 80 minút stretnutia. Arsenal drží loptu na polovici súpera a siahodlhou rozohrávkou získava cenný čas. Naopak, BATE Borisov zrejme absolvuje posledných desať minút v tejto pohárovej sezóne.
     
    81
    Ofsajd na strane bieloruského tímu. BATE Borisov si v druhom polčase vypracovalo jedinú šancu, ale po chybe Nacha Monreala nedokázal prekonať Petra Čecha útočník Maxim Skavyš.
     
    82
    V Londýne nič nové. Kanonieri naďalej úspešne kombinujú na svojej útočnej polovici a vyzerá to tak, že dnešný duel dohrajú s trojgólovým víťazstvom. Pripomenieme, že v predošlom pohárovom ročníku zdolali BATE Borisov až 5:0.
     
    83
    Pierre-Emerick Aubameyang spadol na trávnik po kontakte s Aleksandrom Filipovičom. Domáci fanúšikovia si samozrejme pýtali nedovolený zákrok, ale tentokrát španielsky arbiter nepíska.
     
    84
    Ďalšia hraničná situácia. Jeden z hosťujúcich hráčov zahral rukou vo vlastnej šestnástke, ale mal ju pri tele, takže nebolo potrebné ukázať na biely bod. Domáci fanúšikovia mali logicky odlišný názor.
     
    85
    Ofsajd na strane londýnskeho klubu. Tentokrát si nedal pozor na svoje postavenie Pierre-Emerick Aubameyang. Gabončan zrejme dnes neskóruje, no nebude chýbať v ďalšom priebehu Európskej ligy.
     
    86
    Niektorí fanúšikovia odchádzajú zo štadióna, hoci ich klub vyhráva jasným rozdielom a predvádza veľmi kvalitný výkon. Takisto musíme povedať, že rozhodne nie je vypredané, ako tomu býva v Premier League.
     
    87
    Granit Xhaka hľadal diagonálnym pasom Denisa Suáreza. Švajčiarova prihrávka ale bola príliš dlhá, a tak bude nasledovať odkop brankára Denisa Sčerbickeho. Ten dnes zatiaľ inkasoval trikrát.
     
    89
    Predposledná minúta riadneho hracieho času bude o chvíľu minulosťou. Arsenal pokračuje vo svojom futbalovom bagu a vyzerá to tak, že hráčom v žltých dresoch ani len loptu nepožičia.
     
    90
    Tak predsa len sa dostávajú k lopte aj hostia, ale už aj oni vedia, že dnes postupový výsledok neuhrajú. Hlavný rozhodca pridáva ešte dve minúty, po ktorých bude postup londýnskeho Arsenalu spečatený.
     
    90+1
    V úvodnej nadstavenej minúte sa lopta pohybovala medzi oboma šestnástky. Od takej sedemdesiatej minúty sa zápas už len dohráva a je jasné, že ako sa dnešné stretnutie skončí.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Londýnsky Arsenal pred siedmimi dňami nečakane prehral na pôde bieloruského BATE Borisov, no dnes svoje zaváhanie odčinil. Na domácom trávnik triumfoval rozdielom triedy a postúpil do osemfinálovej fázy. Na Emirates Stadium skórovali výlučne obrancovia – Shkodran Mustafi, Sokratis Papastathopoulos a vlastný gól si strelil Zakhar Volkov. Ja vám ďakujem za pozornosť a pozývam vás sledovať aj ďalšie dnešné duely Európskej ligy UEFA. (20:50:53)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 4. Volkov (vla.), 39. Mustafi, 60. Papastathopoulos


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 13:2. Rohy: 11:0. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 8:12.
    Arsenal FC: Čech – Lichtsteiner, Mustafi, Koscielny (C) (56. Papastathopoulos), Monreal – Guendouzi (64. Torreira), Xhaka – Mchitarjan (78. Denis Suárez), Özil, Iwobi – Aubameyang.
    Náhradníci: Leno – Papastathopoulos, Ramsey, Torreira, Denis Suárez, Nketiah, Kolašinac.

    BATE Borisov: Sčerbicki – Rios, Volkov, Filipenko, Filipović – Simović, Drahun (64. Berezkin) – Milić, Baga (58. Hleb), Stasevič (C) – Skavyš (72. Dubajic).
    Náhradníci: Čičkan – Jablonskij, Berezkin, Dubajic, Hleb, Moukam, Němirko.

    Rozhodca: Alberto Undiano Mallenco – Raúl Cabanero, Iñigo Prieto López De Cerain (všetci Španielsko)
    14.02.2019
    Borisov - Arsenal 1:0

    Góly: 45. Drahun

    Karty:   71. Dubajic (BAT) – 8. Xhaka (ARS)   85. A. Lacazette (ARS)

    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 1:6. Rohy: 3:12. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 11:7.