Chabarovsk – Red Star Kunlun 7:2 (kon.) | Vladivostok – Barys 2:1 (kon.) | Jekaterinburg – Nižnekamsk 5:3 (kon.)
D. Moskva – Čeljabinsk 0:1 (kon.) | Kazaň – Metallurg Magnitogorsk 5:4 (kon.) | CSKA Moskva – Viťaz 6:1 (kon.)
Helsinki – S.Moskva 5:4 (kon.) | Petrohrad – Jaroslavľ 4:0 (kon.) | Riga – HC Slovan sk 5:0 (kon.)
koniec
Avtomobilist Jekaterinburg
5:3 (3:1, 1:2, 1:0)
Neftechimik Nižnekamsk
cz Pondelok 18.02.2019, 15:00 • KRK Uralec, Jekatěrinburg • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek pondělního večera. Na počtenou příště! (17:34:19)
     
    Dohráno! Nižněkamsk dnes po otřesném vstupu do utkání zabojoval a hodně dlouho sahal po vyrovnání, domácí hokejisté si ovšem nakonec zvládli náskok pohlídat až do závěrečné sirény. Neftěchimik se tak domů vrací s prázdnou a brány play-off se mu definitivně zavírají.
     
    Dnešní utkání sledovalo 5 100 diváků.
     
    Československá stopa
    Jakub KOVÁŘ (JEK) – 25 zákroků, úsp. 89,3%
    Andrej NESTRAŠIL (NIZ) – 0+0, 2 střely, ice time 16:22
    Adam POLÁŠEK (NIZ) – 0+0, 1 střela, ice time 22:01
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 33 – 28
    Vhazování: 31 – 33
    Bodyčeky: 15 – 16
    Trestné minuty: 2 – 8
    Využití přesilovek: 2/4 – 0/1
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Kapitán domácích Dawes se dostal ke kotouči a z vlastního pásma jej sekundu před koncem poslal na icing. Je hotovo, body zůstanou doma.
     
    59:03
    Hosté se zuby nehty probojovali před Kováře a jejich gólman rychle zmizel na střídačku! Neftěchimik zkusí své štěstí v power-play!
     
    58:45
    Ježov si do statistik připisuje další úspěšný zákrok, tentokrát zlikvidoval střelu z modré čáry. Gólman Nižněkamsku je dnes jednoznačně nejlepším hráčem svého výběru, o tom není pochyb.
     
    57:56
    Ohlášeny poslední dvě minuty utkání, moc zajímavého toho v Jekatěrinburgu už dnes neuvidíme. Domácí jsou pevně usazeni v útoku.
     
    56:56
    Golyšev nahrál Dawesovi, ten se s kotoučem na holi snaží odlepit do mantinelu. Nižněkamští jej ale za žádnou cenu nechtějí pustit blíže k Ježovově kleci.
     
    55:45
    Momentálně se hra pohybuje hlavně ve středním pásmu, sledujeme celkem vyrovnanou podívanou. Ani jednomu celku se teď nedaří na delší dobu zkrotit neposednou pryž.
     
    54:28
    Do konce početní výhody zbývá jen několik málo sekund, Šiksatdarov se co nevidět vrátí na led. Vypadá to, že tahle přesilovka zůstane nevyužita.
     
    53:30
    Kazionov neuspěl, o chvilku později to zkusil z větší vzdálenosti Vasilevskij. Ani on recept na skvělého hostujícího gólmana nenašel a stav je tak stále 5:3.
     
    52:42
    Ildar Šiksatdarov (NIZ) míří na lavici hříšníků, kde stráví dvě minuty za hrubost. Uvidí Uralec Arena už třetí domácí gól z přesilovky?
     
    52:22
    Golyšev si chtěl obkroužit branku a zakončit, na poslední chvíli ho ale zneškodnil jeden z dotěrných nižněkamských beků. Ježov tak mohl zůstat v klidu.
     
    51:30
    Bělousov je venku, Nižněkamsk se v přesilovce nedostal ani k jediné střele. Drtivou většinu z ní strávil buď ve středním pásmu, nebo ve vlastní obranné třetině.
     
    50:16
    Avtomobilist má oslabení plně pod kontrolou, po rychlém výhozu nechce soupeře pustit zpět do útočného pásma. Hosté si teď se soupeřem neví rady.
     
    49:29
    Naděje umírá poslední, Neftěchimik si poprvé v zápase vyzkouší přesilovou hru. Georgij Bělousov (JEK) je vyloučen na nedovolené bránění.
    48:36 Anatolij GOLYŠEV - 5:3
     
    48:36
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Hostující obrana se zničehonic úplně rozpadla a domácí jejího zaváhání naplno využívají! Ježov dělal, co mohl, na zakončení ANATOLIJE GOLYŠEVA ale už nedosáhl. Dovolím si říct, že po téhle trefě už je definitivně rozhodnuto. Asistence: Nigel Dawes, Stéphane Da Costa.
     
    47:48
    Višněvskij je dnes při chuti, ani tentokrát se mu ale nepodařilo výborného hostujícího gólmana překonat. Ježov dnes předvádí hodně slušný výkon.
     
    46:54
    Sexton nebojácně vjel do útoku, jeho prudké tažení rychle přerušil hvizd čárového sudího – ofsajd. Velká škoda pro domácí, tohle mohlo být zajímavé.
     
    46:07
    Do slušné šance se nyní dostal Da Costa, jehož zakončení zblízka pohotový strážce hostující svatyně zvládl zlikvidovat včas.
     
    45:29
    Stále se hraje nahoru dolu, stále bez větších šancí. Neúspěšný domácí výpad střídá nepovedený hostující protiútok a naopak. Něco tomu chybí.
     
    44:37
    Úvod třetí třetiny přerušuje postavení mimo hru, kterého se dopustili hokejisté Nižněkamsku. Vhazovat se tak bude před střídačkou Avtomobilistu.
     
    43:58
    Další domácí výpad byl velmi rychle zneškodněn. Dlouhého trvání ale neměl ani následný protiútok soupeře, obrany jsou stále ve střehu.
     
    43:27
    Z hranice útočného pásma to zkusil Litovčenko, připravený Ježov s přehledem chytá. Následně se rozhodl kotouč podržet, a přerušil tak na chvilku hru.
     
    42:43
    Úvod třetí třetiny se nese v překvapivě klidném tempu, větší střeleckou příležitost jsme zatím neviděli. Oba brankáři jsou více méně bez práce.
     
    41:28
    Na kotouči jsou hlavně hokejisté Avtomobilistu, kterým se ovšem nedaří usadit před Ježovovou svatyní. Hostující obrana je nekompromisní.
     
    40:33
    Višněvskij drží kotouč za svou svatyní a čeká, až se na led dostane čerstvá domácí lajna. Jekatěrinburg se pak pokusí poprvé proniknout do útoku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Po první třetině to vypadalo na velmi hladké vítězství Jekatěrinburgu. Nižněkamsk ale navzdory všem očekáváním ve druhé periodě vstal z mrtvých a většinu doby měl na ledě mírnou převahu. Po čtyřiceti minutách tak prohrává jen o jeden gól. Čeká nás hodně napínavé poslední dějství.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 22 – 22
    Vhazování: 19 – 25
    Bodyčeky: 8 – 10
    Trestné minuty: 0 – 6
    Využití přesilovek: 2/3 – 0/0
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:53
    Sedm sekund před koncem se nebezpečnou ranou z mezikruží prezentoval Alexandr Bryncev, na vyrovnání si ale budeme muset ještě počkat!
     
    38:49
    Přesouváme se zpět na druhý konec ledové plochy, domácí se nyní snaží rozebrat soupeřův útok. Uvidíme, jestli se jim to včas podaří.
     
    37:56
    Avtomobilist se zvládl konečně dostat ven z vlastního pásma a hned z toho byla dost slušná šance. Litovčenko nabil Parému, který z první trefil jen Ježovovu rukavici.
     
    36:18
    Momentálně se hraje hlavně před brankou Jakuba Kováře, nižněkamský outsider hodně nepříjemně tlačí a snaží se vyrovnat na 4:4.
     
    35:11
    Nestrašil našel před brankou nikým nehlídaného Chisamutdinova, jehož střela z voleje málem prošla za záda překvapeného strážce klece!
     
    34:18
    Domácí by se měli hodně rychle probudit, pokud nechtějí inkasovat i počtvrté. Draví hosté teď mají více ze hry a Kovář se místy musí hodně otáčet.
    33:40 Pavel PORJADIN - 4:3
     
    33:40
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    PAVEL PORJADIN se prosazuje podruhé v dnešním utkání a opět z úniku! Dopředu jej krásnou přihrávkou vysunul Chisamutdinov a hostující útočník pak neměl s překonáním Kováře sebemenší problém. Tohle si domácí obrana opravdu za rámeček nedá. Asistence: Arsen Chisamutdinov.
     
    32:47
    Domácí se dostali do dalšího přečíslení dva na jednoho, Sexton ale se zakončením až moc otálel a Ježov nakonec nemusel vůbec zasahovat.
     
    29:50
    Sledujeme poněkud klidnější pasáž hry, ani jednomu celku se teď nedaří pořádně usadit v útočném pásmu. Prim hrají defenzívy.
     
    28:05
    Nestrašil s Puustinenem se pokusili pryž za Kováře doslova procpat, gólman Jekatěrinburgu se ovšem zblízka překonat nenechal.
     
    27:16
    Rozhodčí nachytali Da Costu v ofsajdu, francouzský kanonýr přejel modrou čáru příliš brzy. Po kratičké pauze tak uvidíme buly ve středním pásmu.
     
    26:08
    Ježov měl teď znovu plné ruce práce. Podařilo se mu zlikvidovat jak střelu z kruhu, tak i následnou dorážku Gračjova z nebezpečné pozice před brankovištěm.
    25:03 Nigel DAWES - 4:2
     
    25:03
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Souhra Sextona s NIGELEM DAWSEM vede k dalšímu gólu, Avtomobilist podruhé v utkání využívá přesilovou hru. Kanaďan s kazašským pasem teď Ježova překonal nenápadnou střelou z vysokého úhlu – 4:2. Asistence: Dan Sexton.
     
    24:33
    Emil Galimov (NIZ) dostává trest za nebezpečnou výstroj, pokusil se totiž hrát se zlomenou holí. Domácí čeká další přesilová hra, v pořadí už třetí.
     
    24:15
    Francis Paré se propracoval před Ježovovu klec a chtěl uklidit kotouč mezi tyč a beton hostujícího gólmana, ten ale drobnou škvíru stihl zacpat včas.
     
    23:57
    U trestných lavic se nyní bojuje o kotouč, do tahanice je zapojeno hned několik hráčů z obou celků. Uvidíme, na čí holi nakonec pryž chumel těl opustí.
     
    22:55
    Hosté jsou nyní aktivnějším celkem na ledě, pevná obrana Jekatěrinburgu je ale nechce pustit moc hluboko do útoku. Všechny výpady zastavuje velmi rychle.
     
    21:55
    Střelou z velké vzdálenosti na sebe teď upoutal pozornost Pavel Zdunov, český strážce svatyně ve službách Avtomobilistu byl ale na svém místě.
    20:59 Pavel PORJADIN - 3:2
     
    20:59
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Tak pozor, tohle bude ještě zajímavé! Po zaváhání domácích vzal věci do svých rukou PAVEL PORJADIN, vybruslil si před Kováře a zasunul pryž přímo do jeho klece. Kontaktní gól je na světě, Neftěchimik už prohrává jen o jeden gól. Bez asistence.
     
    20:18
    Ježov byl nucen poprvé zasáhnout, střelu aktivního Višněvského schoval do rukavice. Hra je tak přerušena, buly proběhne před hostující klecí.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Divoká úvodní dvacetiminutovka je za námi. Avtomobilist měl v první polovině dějství jednoznačně více ze hry a po trefách Golyševa, Bělousova a Da Costy se dostal do tříbrankového vedení. Hosté ale nehodlali po bídném startu složit zbraně a snažili se se soupeřem srovnat krok, přičemž k vyrovnání je ve čtrnácté minutě přiblížil Ruohomaa.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 10 – 9
    Vhazování: 10 – 12
    Bodyčeky: 6 – 5
    Trestné minuty: 0 – 4
    Využití přesilovek: 1/2 – 0/0
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:47
    Další domácí únik, po Bělousovi si teď nájezd vyzkoušel i Dawes! Ježov si ale počínal lépe než jeho kolega a zakončení Kanaďana z kazašským pasem vykryl.
     
    18:58
    Šafirjanov se dostal až před soupeřovu klec, neodbytná obrana Avtomobilistu mu ale nedovolila zakončit a dotlačila jej až za brankoviště.
     
    17:53
    Další zakázané uvolnění vrátí hru před Jakuba Kováře, vhazovat se bude po jeho levici. Do konce první části zbývá už jen něco málo přes dvě minuty.
     
    17:38
    Sexton se pokusil pronést kotouč dopředu, jeho výpad ale zastavil jeden z připravených protihráčů jen kousek za modrou čárou. Teď se bojuje o střední pásmo.
     
    16:59
    První útočná formace domácích je pěkně nebezpečná! Z protihráčů si teď udělala kužely a její nebezpečnou akci musel hasit až Ježov!
     
    15:56
    Domácí se pokusili rozehrát z vlastní modré čáry, kotouč však velmi rychle skončil na nižněkamských holích. Hosté se opět snaží usadit před Kovářem.
     
    14:58
    Hra se nyní přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý. Vstřelená branka hostům evidentně vlila krev do žil, sledujeme relativně vyrovnanou partii.
    13:47 Mikael RUOHOMAA - 3:1
     
    13:47
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Brankové hody v Jekatěrinburgu pokračují dál, Nižněkamsk ve třinácté minutě snižuje na 1:3! Vlci se teď dostali do přečíslení dva na jednoho, přičemž Kovář nedosáhl na střelu MIKAELA RUOHOMY. Asistence: Joonas Puustinen.
     
    13:20
    Višněvskij to zkusil od modré čáry, Ježov byl ale připraven střele čelit. Kotouč mu po betonu sjel do rohu kluziště, kde se k němu dostávají hosté.
     
    12:19
    Po delší době teď musel zasahovat také Kovář, proti slabší střele předvedl rutinní zákrok. Avtomobilist se teď snaží vyhrabat ven z obranné třetiny.
    10:57 Stéphane Da Costa - 3:0
     
    10:57
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Naděje vlků na účast v play-off se jim rozplývají před očima, domácí v půlce první třetiny vedou už o tři branky! Od začátku Puustinenova vyloučení se hrálo prakticky jen na jednu branku, přičemž rostoucí tlak vyvrcholil přesnou trefou STÉPHANA DA COSTY. Asistence: Nigel Dawes, Anatolij Golyšev.
     
    09:57
    Výborný zákrok nižněkamského brankáře! Nigel Dawes na něj poslal jedovatou střelu z voleje, Ježov se ale stihl k opačné tyči přesunout včas!
     
    09:23
    Kombinace Jekatěrinburgu nemá konce. Pětice hráčů v červeném se zatím ještě ke střele nedostala, Ježov ale musí být konstantně ve střehu.
     
    08:12
    Avtomobilist se vlastní chybou vyhání z útočného pásma, nepřesná přihrávka skončila až za modrou čárou. Domácí tak musí na chvilku ven.
     
    07:47
    Jekatěrinburg si po faulu Juusa Puustinena (NIZ) zahraje další přesilovku. Finský útočník naprosto zbytečně zastavil protihráče vysokou holí.
     
    07:02
    Da Costa se dostal do dobré pozice a vypálil, Ježov prudkou ránu z mezikruží vyrazil mimo nebezpečí lapačkou. Gólman hostů teď drží svůj tým nad vodou.
     
    05:57
    Domácím dvě branky evidentně nestačí, jejich hlad po gólech je evidentní. Nižněkamsk teď působí dost opařeně. Jako by vůbec nevěděl kudy kam.
     
    04:14
    Je to tak. Fjodor Korotajev vydržel v brance jen čtyři minuty, zbytek utkání za něj dochytá Ilja Ježov.
    04:14 Georgij BĚLOUSOV - 2:0
     
    04:14
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Tak tohle je pro hosty start jako z hororu, lídr Východní konference odskakuje do dvougólového vedení! Obrana Neftěchimiku teď úplně zapomněla na GEORGIJE BĚLOUSOVA, který svůj únik přetavil v další gól Jekatěrinburgu. Ilja Ježov se už připravuje na střídačce, Korotajev pravěpodobně dochytal. Bez asistence.
     
    03:00
    Coach's challenge nevyšel, videorozhodčí branku uznal. Hráčská lavice Neftěchimiku tak dostává menší trest za zdržování hry.
    03:00 Anatolij GOLYŠEV - 1:0
     
    03:00
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Krásná kombinace hráčů v červeném vede k úvodní trefě utkání! Dawes našel na kruhu volného ANATOLIJE GOLYŠEVA, který bez váhání poslal prudkou střelu přímo na Korotajevovu klec. Dnešní jednička Neftěchimiku vůbec neměla šanci tuhle dělovku chytit – 1:0! Asistence: Nigel Dawes, Stéphane Da Costa.
     
    01:57
    Korotajev už má na svém kontě první dva zákroky, domácí se usadili v útočném pásmu a kují pikle. Hosté se zatím zvládají náporu bránit.
     
    01:04
    Odpískán už druhý icing Neftěchimiku, po krátké pauze se tak bude opět vhazovat před jeho klecí. Ani jeden celek zatím nemá více ze hry.
     
    00:21
    Jako první se před branku soupeře probojovali hosté, jejichž výpad ale připravená defenzíva Jekatěrinburgu velmi rychle rozebrala.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Jdeme na to, sudí už svolává první lajny do středového kruhu! Na úvodním buly se proti sobě postaví Stéphane Da Costa a Mikael Ruohomaa.
     
    Oba celky už vyjely na led potemnělé Uralec Areny a řadí se na modrých čarách. Před startem utkání si ještě poslechneme ruskou státní hymnu.
     
    Příjemné pondělní odpoledne! Dnešní střetnutí mezi Avtomobilistem a Nižněkamskem se neobejde bez české účasti – branku domácích bude střežit Jakub Kovář, zatímco dres vlků obléknou Polášek s Nestrašilem.
     
    Úvodní sestavy:

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Fomin) – Gurkin, I. Višněvskij, Ljamin, Trjamkin (C), Mišarin, Alexej Vasilevskij, Jegoršev, Valitov – Dawes (A), Golyšev, S. Da Costa – Sexton, Paré, Litovčenko – Bělousov, Kučerjavenko, Denis Kazionov – Česalin, Gračjov, Rassejkin.

    Neftěchimik Nižněkamsk: Korotajev (I. Ježov) – Polášek, Bryncev, Šaripzjanov (A), D. Musin, Volgin, Timašov, Ogurcov – Jo. Nättinen, Ruohomaa, Puustinen – Nestrašil, Porjadin, Chisamutdinov – P. Kulikov, E. Galimov (C), Bikmullin – Avcin, Šiksatdarov, Zdunov – Šarifjanov.

    Rozhodčí: Kuljov, Cyplakov – Biťukov, Judin.
     
    NEFTĚCHIMIK NIŽNĚKAMSK
    10. místo ve Východní konferenci
    60 Z, 15-8-6-31, 127:155, 52 bodů

    Neftěchimik má před sebou poslední dva zápasy, ve kterých nastoupí proti protivníkům s těmi nejvyššími ambicemi. Kromě Jekatěrinburgu se nižněkamský kádr představí ještě doma s Petrohradem a je vysoce pravděpodobné, že při závěrečném utkání základní části už mu o nic nepůjde. V obou případech by totiž musel vyhrát, zároveň spoléhat na zaváhání dvou pronásledovaných týmů a ještě k tomu by potřeboval nejlepší pozici v minitabulce.

    Nejproduktivnější hráči
    Juuso PUUSTINEN – 36 bodů (20+16)
    Mikael RUOHOMAA – 32 bodů (8+24)
    Joonas NATTINEN – 28 bodů (16+12)

    Brankářské statistiky
    Ilja JEŽOV
    – 2723 min. | 91,4% úsp. | prům. 2,36
    Fjodor KOROTAJEV
    – 569 min. | 90,9% úsp. | prům. 2,53
     
    AVTOMOBILIST JEKATĚRINBURG
    1. místo ve Východní konferenci
    59 Z, 36-8-1-14, 177:118, 89 bodů

    Favorita nemusíme hledat dlouho. Kvalitní výkony, které stabilně podával po celou sezonu, vynesly Avtomobilist až na samé výslunní. O tom, že do play-off půjde z nejlepší výchozí pozice, může jekatěrinburský klub rozhodnout dvě kola před koncem základní části. A i kdyby se mu to ještě nepovedlo, bude mít k tomu další příležitosti v posledních dvou venkovních utkáních. Ty odehraje na kluzišti Novosibirsku a Viťazu.

    Nejproduktivnější hráči
    Nigel DAWES – 65 bodů (27+38)
    Dan SEXTON – 49 bodů (23+26)
    Stéphane DA COSTA – 45 bodů (21+24)

    Brankářské statistiky
    Jakub KOVÁŘ
    – 2838 min. | 94,1% úsp. | prům. 1,73
    Vladimir SOCHACKIJ
    – 634 min. | 89,5% úsp. | prům. 2,74
    Andrej MAKAROV
    – 92 min. | 87,5% úsp. | prům. 3,92
     
    Bohatý pondělní program Kontinentální hokejové ligy pokračuje utkáním lídra Východní konference s týmem, který má už jen teoretickou šanci na play-off.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Vojtěch Martinek

    Góly a asistencie: 3. Golyšev (Dawes, S. Da Costa), 5. Belousov, 11. S. Da Costa (Dawes, Golyšev), 26. Dawes (Sexton), 49. Golyšev (Dawes, S. Da Costa) – 14. Ruohomaa (Puustinen), 21. Poriadin, 34. Poriadin (Chisamutdinov)


    Avtomobilist Jekaterinburg: Jakub Kovář (Fomin) – Gurkin, Višnevskij, Ľamin, Trjamkin (C), Mišarin, Alexej Vasilevskij, Jegoršev, Valitov – Dawes (A), Golyšev, S. Da Costa – Sexton, Paré, Litovčenko – Belousov, Kučeriavenko, Denis Kazionov – Česalin, Gračov, Rassejkin.
    Neftechimik Nižnekamsk: Korotajev (5. I. Ježov) – Polášek, Bryncev, Šaripzjanov (A), D. Musin, Volgin, Timašov, Ogurcov – Jo. Nättinen, Ruohomaa, Puustinen – Nestrašil, Poriadin, Chisamutdinov – P. Kulikov, E. Galimov (C), Bikmullin – Avcin, Šiksatdarov, Zdunov – Šarifjanov.

    Rozhodca: Kuljov, Cyplakov – Biťukov, Judin.

    Diváci: 5 100