Rayo Vallecano – Leganés 1:2 (kon.)
koniec
Rayo Vallecano
1:2 (0:1)
CD Leganés
Pondelok 04.02.2019, 21:00 • Campo de Fútbol de Vallecas, Madrid • Španielska LaLiga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Rayo Vallecano – CD Leganés, ktorý uzavrie program 22. kola španielskej Primera Division. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Rayo Vallecano

    Je to asi prekvapujúce, ale domáce Vallecano má po suverénnej Barcelone najlepšiu formu zo všetkých tímov španielskej Primera Division. Z posledných piatich zápasov vyhral štyri a jeden remizoval, a táto skvelá výsledková séria ho vytiahla zo zostupovej zóny, kde sa Vallecano držalo prakticky od začiatku sezóny, na nezostupové 17. miesto. Za svojim dnešným súperom zaostávajú domáci len o skóre, rozhodne je to teda prekážka, ktorú môžu zdolať. V pohári ale Vallecano vypadlo práve s Leganés po výsledkoch 2:2 vonku a 0:1 doma. Hlavným ťahúňom Vallecana je útočník Raul de Tomás, ktorý má na konte 9 strelených gólov, na ktorom bude i dnes ležať hlavná ťarcha zodpovednosti za útoky domácich.

    Posledných 5 zápasov:
    Vallecano – Levante 2:1
    Valladolid – Vallecano 0:1
    Vallecano – Celta Vigo 4:2
    Vallecano – Real Sociedad 2:2
    Alavés – Vallecano 0:1
     
    CD Leganés

    Ani hostia na tom nie sú, čo sa týka formy, vôbec zle. Rovnako, ako ich dnešný súper, nezačali sezónu dobre, postupne sa ale dostali na 16. miesto. Od začiatku novembra prehralo Leganés len v Barcelone – najprv na pôde Espanyolu 0:1 a potom na Camp Nou s FC Barcelona 1:3. Leganés ale veľa zápasov remizovalo, čím stratilo pomerne veľa bodov. Hostia taktiež strieľajú málo gólov (len 20 strelených gólov) a horší sú v tejto bilancii len Valladolid a beznádejne posledná Huesca. Vonku je Leganés druhým najhorším tímom ligy, keď vyhralo len jeden zápas na pôde súperov a dohromady získalo šesť bodov.

    Posledných 5 zápasov:
    Leganés – Sevilla 1:1
    Espanyol – Leganés 1:0
    Leganés – Huesca 1:0
    Barcelona – Leganés 3:1
    Leganés – Eibar 2:2
     
    Oba tímy sa stretávajú v tejto sezóne prvýkrát v najvyššej španielskej súťaži. Prvý vzájomný zápas v tejto sezóny vyhralo doma Leganés 1:0, rozbehnutí domáci tak majú hosťom čo vracať.
     
    Úvodné zostavy:

    Rayo Vallecano: Dimitrievski – Velázquez, A. Ba, Amat – Advíncula, Imbula, Medrán, Á. Moreno – Embarba (C), Trejo – De Tomás.
    Náhradníci: Alberto García – Akieme, Di Santo, Gálvez, Pozo, Tito, Á. García.

    CD Leganés: Cuéllar – Bustinza (C), Siovas, Omeruo – Nyom, Recio, Vesga, J. Silva – Óscar Rodríguez, Nasjrí – Braithwaite.
    Náhradníci: Lunin – Eraso, Arnaiz, Santos, Merino, R. Pérez.

    Rozhodca: Martínez Munuera.
     
    Oba tímy práve nastupujú na ihrisko, zápas sa tak o chvíľu začne. Domáce Vallecano bude hrať v bielych dresoch s červeným pruhom cez hruď, hostia v tmavomodrých dresoch.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí okamžite prechádzajú do prvej postupnej kombinácie.
     
    1
    Braithwaite na pravej strane obehol Abdoulayeho Ba a domácemu obrancovi tak nezostalo nič iné, len ho stiahnuť k zemi. Už v prvej minúte tak dostáva žltú kartu a hostia budú mať nebezpečný priamy kop.
     
    2
    Recio rozohral priamy kop centrom do pokutového územia, loptu ale odvrátila domáca obrana.
     
    3
    Domáci prvýkrát v zápase získali loptu na svoj postupný útok po faule Vesgu na De Tomása. Zatiaľ si ale bieli prihrávajú len okolo stredovej čiary.
     
    4
    Advíncula zasiahol rukou do tváre Silvu. Narozdiel od Baho, ktorý dostal žltú kartu už v prvej minúte, ale kartu nedostáva.
     
    5
    Recio obral o loptu Treja a hneď vystrelil k ľavej tyči, Dimitrievski tam bol ale včas a loptu vyrazil na rohový kop.
     
    6
    Ani druhá štandardka hostí ale nebezpečenstvo pred domácu bránu nepriniesla. Center opäť bez problémov odvrátila domáca obrana.
     
    7
    Siovas centroval z ľavej strany, avšak len úplne presne do rukavíc brankára Dimitrievského. Hostia sú každopádne v úvodných minútach výrazne aktívnejší a domáci sa predovšetkým bránia.
     
    8
    Embarba zachytil rozohrávku hostí a následne chcel nacentrovať do šestnástky, center sa mu však vôbec nevydaril a skončil vysoko nad bránou.
     
    8
    Žltú kartu za kopnutie do nohy Nasjrího po tom, čo Maročan spadol, dostáva Jordi Amat (Rayo Vallecano). Hostia budú mať opäť priamy kop.
     
    10
    Tentokrát si rozohrávku priameho kopu zobral na starosť Óscar Rodríguez, ani jeho center ale nepriniesol nebezpečenstvo pred bránu Vallecana. Loptu opäť odhlavičkoval jeden z domácich obrancov.
     
    11
    Domácu obranu čaká ťažký zápas. Dvaja z troch stopérov totiž dostali už v úvode zápasu žltú kartu.
     
    12
    Všetci fanúšikovia sa otočili chrbtom k hracej ploche a stíchli na vyjadrenie protestu proti pondelkovému termínu zápasu. Na hracej ploche sa medzitým dostal k centru z pravej strane Trejo, loptu odkopol do autu Siovas.
     
    13
    Žltú kartu za kopnutie do nohy Advínculu dostáva Jonathan Silva (CD Leganés). I domáci tak získavajú priamy kop na útočnej polovici.
     
    14
    Embarbov center odhlavičkoval Siovas, lopta sa ale vrátila späť k domácim.
     
    15
    Hneď ale o loptu prišli a hostia sa s ňou dostali na útočnú polovicu. Pred pokutovým územím ich kombinácia skončila po ofsajde Braithwaitea.
     
    16
    Leganés opäť získalo guľatý nezmysel späť a opäť je na polovici domácich. Kombinačná hra hostí ale zatiaľ nevedie nikam, pod tlakom napádajúcich domácich hráčov sú nútení sa posúvať zo strany na stranu.
     
    17
    Braithwaite sa pokúsil obísť Amata na pravom krídle, domáci obranca bol ale pripravený a loptu odkopol na rohový kop.
     
    18
    Rodríguezov center sa snažil zasiahnuť hlavou Bustinza, na bránu ale jeho slabý pokus nedoletel. Následne fauloval práve Bustinza De Tomása, ktorý sa snažil založiť rýchly protiútok.
     
    19
    Moreno nádherne obišiel dvoch brániacich hráčov Leganés a nacentroval do bránkoviska, tam ale nebol nikto v bielom a Silva loptu odkopol do bezpečia.
     
    20
    Dvadsať minút je za nami. Optickú prevahu má Leganés, žiadnu vyloženú gólovú príležitosť si podobne ako domáci nedokázalo vypracovať. Zápas je tak zatiaľ plný tvrdých súbojov a faulov.
     
    21
    Tvrdenie o gólových príležitostiach už ale neplatí. Silvov aut predĺžil za seba hlavou Nasjrí na nabiehajúceho Braithwaitea, ktorý z ostrého uhlu zblízka trafil pravú tyč brány Dimitrievského.
    21. Martin Braithwaite (LGS)
     
    22
    Strely na bránu: 0:3
     
    23
    Silva nasadil na ľavom krídle jasličky Velázquezovi a nacentroval na zadnú tyč, Nasjrí ale zo záklonu poslal hlavou loptu mimo bránu Vallecana.
     
    24
    Domáci sa snažia trochu upokojiť hru po predošlých ťažkých minútach. Pomalou kombináciou si posúvajú loptu v strede poľa.
     
    25
    Advínculov center preletel celou šestnástkou Leganés až na opačnú stranu, kde loptu pri autovej čiare nedokázal spracovať Moreno.
     
    26
    Hostia tak opäť prechádzajú do postupného útoku. Viac nemôžu urobiť, pretože domáci hráči sa veľmi rýchlo zoradili do obranného bloku.
     
    27
    Embarba trafil vo vzdušnom súboji lakťom Recia, faul sa ale nepíska. Recio po krátkom ošetrení bude pokračovať v zápase.
     
    28
    Imbula zhodil na zem Óscara Rodrígueza, ktorý mu bránil v rozohrávke. Týmto úplne zbytočným faulom tak daruje hosťom priamy kop z blízkosti pokutového územia Vallecana.
     
    29
    Rodríguezov center našiel v strede pokutového územia hlavu Vesgu, ten ale nedokázal namieriť presne. Dimitrievski nemusel vôbec zasahovať.
     
    30
    Medrán rozohral veľmi hlúpo priamo medzi dvoch posledných obrancov domácich na nabiehajúceho Nasjrího, Velázquez sa ale skvele vrátil a pred šestnástkou mu sklzom loptu vypichol.
     
    32
    Nasjrího center zablokoval Amat na rohový kop. Na rohy vedie Leganés v tejto chvíli 4:0.
     
    33
    Center z rohu opäť, ako už dnes tradične, odvrátila domáca obrana. Následný nákop Bustinzu dopadol presne tak isto.
     
    34
    Hostia držia loptu na svojich kopačkách. Majú prevahu v držaní lopty, chýba im ale priamočiarosť. Namiesto toho sa s loptou posúvajú po polovici domácich a hľadajú voľný priestor na prienik.
     
    35
    Center z pravej strany našiel hlavou Braithwaitea, ktorý ale poslal loptu mimo bránu Vallecana.
     
    36
    Tím Leganés práve strelil gól!

    Hostia konečne korunujú svoju aktivitu! Na Silvov center z rohového kopu si nabehol osamotený MARTIN BRAITHWAITE, ktorého neubránil Advíncula, a hlavičkou k ľavej tyči otvoril skóre.
    36. Martin Braithwaite (LGS) - 0:1
     
    37
    Strely na bránu: 0:4

    Náskok hostí je úplne zaslúžený, domáci totiž v doterajšom priebehu zápasu nepredviedli smerom dopredu vôbec nič.
     
    38
    Vallecano sa to snažilo hneď napraviť. Medránov úmysel o kolmú prihrávku za obranu ale De Tomás nepochopil a na loptu si s pokojom počkal brankár hostí Cuéllar.
     
    39
    Domáci nehrajú vydarený polčas. De Tomás podrazil Vesgu a zbytočným faulom daroval hosťom ďalší priamy kop.
     
    40
    Óscar Rodríguez vystrelil priamo na bránu, avšak veľmi nepresne.
     
    40
    Žltú kartu za bránenie Vesgovi v pohybe po odohraní lopty dostáva Óscar Trejo (Rayo Vallecano).
     
    42
    Po ošetrení Vesgu hra pokračovala ďalej. Za nákopom z vlastnej polovice si nabiehal strelec prvého gólu Braithwaite, loptu ale nedokázal spracovať na hracej ploche.
     
    43
    Embarba obišiel dvoch protihráčov na útočnej polovici, Siovas ho tak musel v jeho prieniku zastaviť faulom. Nasledovať bude priamy kop domácich.
     
    44
    Embarbov center bez problémov odvrátil Siovas, k odrazenej lopte sa ale dostal Trejo, ktorý prízemnou strelou namieril k pravej tyči. Cuéllar bol pripravený a strelu chytil. Trejova strela bola prvou strelou domácich na bránu v zápase.
     
    45
    Ďalší Embarbov center znovu odvrátila obrana hostí, ktorí sa dostali k lopte a prešli do rýchlej protiakcie. Embarba sa však poctivo vrátil dozadu a o loptu ich pred pokutovým územím obral.
     
    45+1
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    45+1
    Po zablokovanom centri Advínculu získavajú domáci prvý rohový kop.
     
    45+1
    Na center Embarbu si nabehol Ba, pred zakončením ale fauloval, a tak domáci o loptu prichádzajú.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Zápas neponúkol v prvom polčase veľa zaujímavých momentov, zaslúžene však vedie Leganés 1:0. Zaslúžene preto, pretože bolo od začiatku aktívnejšie a viac držalo loptu, okrem streleného gólu si ale vypracovalo už len jednu nebezpečnú príležitosť Braithwaitea. Podobne na tom boli aj domáci, ktorí odohrali asi najhorší polčas za veľmi dlhú dobu. Ak teda nechcú, aby sa ich séria bez prehry dnes skončila, tak musia v druhom polčase poriadne pridať.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:02.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Rayo Vallecano: z ihriska odchádza Abdoulaye Ba, prichádza Franco Di Santo.
     
    46
    Polčasové striedanie domácich je jasným povelom do útoku, keďže obrancu vystriedal útočník.
     
    47
    Hneď na úvod druhého polčasu prichádza prvá veľká príležitosť domácich. Na Morenov center z ľavej strany si najvyššie vyskočil v strede pokutového územia De Tomás, ktorého hlavička tesne minula Cuéllarovu bránu.
     
    48
    Vallecano napáda omnoho aktívnejšie ako v prvom polčase a Omeruo musel pod tlakom loptu odkopnúť do autu.
     
    49
    Medrán pristavil loptu Imbulovi, ktorého tvrdá strela končí mimo Cuéllarovu bránu.
     
    49
    Žltú kartu za zásah lakťom do hlavy Nasjrího vo vzdušnom súboji dostáva Álvaro Medrán (Rayo Vallecano). Hostia získavajú priamy kop.
     
    50
    Nasjrí po ošetrení odchádza za autovú čiaru po vlastných, do hry sa tak s najväčšou pravdepodobnosťou vráti.
     
    51
    Rodríguezov center padal nebezpečne do stredu pokutového územia Vallecana, kde sa niekoľkokrát odrazil od hráčov z oboch tímov, nakoniec ju ale odkopol Amat.
     
    51
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho De Tomása dostáva Unai Bustinza (CD Leganés).
     
    52
    Počet faulov v dnešnom zápase je veľmi vysoký. Zápas sa nehrá v rukavičkách a pre oba tímy budú prípadné získané body z dnešného zápasu v boji o záchranu veľmi dôležité.
     
    53
    Imbula našiel dobrým nákopom za obranu De Tomása, ten sa už ale pokúšal hlavičkovať z tesnej blízkosti bránkovej čiary. Nedokázal tak namieriť na bránu.
     
    54
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu Treja dostáva Recio (CD Leganés). Hostia sa vrhli na ležiaceho Treja, ktorý podľa nich simuloval, rozhodca ich tak musí odháňať.
     
    56
    Domáci sa snažia upokojiť hru postupnou kombináciou, zatiaľ si ale prihrávajú len okolo stredovej čiary.
     
    57
    Trejov center odhlavičkoval Recio, avšak len k domácim. Tí pokračujú vo svojej kombinácii.
     
    58
    Allan Nyom (CD Leganés) pri rohovej zástavke doslova skosil na zem Embarbu. Dostáva tak úplne zaslúženú červenú kartu a Leganés bude hrať v ďalšom priebehu zápasu v oslabení.
    58. Allan Nyom (LGS)
     
    59
    Nyom sa ešte tesne pred svojim odchodom z ihriska dostal do kontroverzie, keď sa po kontakte s Embarbom zvalil na zem nafilmovaným pádom. Následne ešte vrazil za autovou čiarou do jedného z organizátorov. Nad tým, čo predvádza teraz pravý obranca Leganés, sa zastavuje rozum...
     
    61
    Konečne sa po odchode Nyoma mohlo pokračovať v zápase, nervozita ale už evidentne stúpla nad únosnú mieru. Silva zozadu zvalil na zem Morena.
     
    63
    Óscar Rodríguez si nabiehal za nákopom z vlastnej polovice, Siovas ho ale čisto telom odstavil od lopty.
     
    64
    Na druhej strane centroval veľmi nebezpečne z pravej strany Advíncula, loptu ale nedokázal zasiahnuť nikto z domácich hráčov. Následne fauloval Trejo Bustinzu.
     
    65
    Držanie lopty: 57 % : 43 %

    Domáci tím v druhom polčase výrazne pridal, čo vidieť i na tomto ukazateli. Okrem niekoľkých nebezpečnejších striel sa ale nedostali k žiadnej veľkej príležitosti.
     
    66
    Moreno si nabehol na kolmicu Imbulu a z ostrého uhlu prekvapivo vystrelil, lopta sa ale zatočila tesne mimo bránu hostí.
     
    67
    Trejo tvrdým sklzom vypichol loptu Bustinzovi, pričom zrazil na zem i obrancu hostí. Ten sa snaží vykoledovať priamy kop pre Leganés, hlavný rozhodca ale na jeho prosby nereaguje.
     
    68
    Striedanie v tíme Rayo Vallecano: z ihriska odchádza Adrián Embarba, prichádza José Angel Pozo.
     
    69
    Advínculov center z pravej strany odhlavičkoval Siovas, ale lopta sa vrátila späť k domácim. Tí postupne zatláčajú oslabených hostí čoraz viac do obrany.
     
    70
    Moreno fauloval pri napádaní Bustinzu. Cuéllar tak môže trochu naťahovať čas pri rozohrávke faulu spred svojho pokutového územia.
     
    71
    Imbula získal v strede poľa loptu a po tom, čo si ju sám potiahol k šestnástke hostí, sám vystrelil. Lopta letí na tribúnu.
     
    72
    Di Santo podrazil kapitána hostí Bustinzu, ktorý teraz na zemi zjavne naťahuje čas.
     
    72
    Velázquez našiel krásnou kolmicou za obranu nabiehajúceho De Tomása, ktorému ale chýbali dva kroky na to, aby loptu spracoval.
     
    72
    Striedanie v tíme Rayo Vallecano: z ihriska odchádza Óscar Trejo, prichádza Álvaro García.
     
    73
    Žltú kartu za zásah lakťom v hlavičkovom súboji dostáva Franco Di Santo (Rayo Vallecano).
     
    75
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Mikel Vesga, prichádza Rubén Pérez.
     
    76
    Imbula zachytil rozohrávku domácich, hostia sa ale veľmi rýchlo zoradili do obranného bloku a domáci musia prejsť do postupnej kombinácie.
     
    77
    Advíncula centroval z pravej strany a aj keď sa mu center nevydaril, tak ho Bustinza pred nabiehajúcim domácim hráčom radšej odkopol na rohový kop.
     
    78
    I tentokrát zastavil púť lopty do pokutového územia Bustinza. Domáci budú mať ďalší rohový kop.
     
    78
    A po súboji Braithwaitea s Morenom získali domáci ďalší rohový kop. Ani jeden z rohov ale neviedol k nebezpečnej situácii pred bránou hostí.
     
    79
    K odrazenej lopte sa dral Braithwaite, ktorý sa z ničoho nič ocitol za obranou domácich, Advíncula sa ale pred neho dostal a o loptu ho pripravil. Dánsky útočník následne asi z frustrácie Advínculu fauloval.
     
    79
    Bustinza chcel odkopnúť center z ľavej strany, trafil ale pri tom do hrudi Di Santa, od ktorého sa lopta odrazila tesne mimo bránu Leganés. Teraz mali hostia obrovské šťastie...
     
    79
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Martin Braithwaite, prichádza Diego Reyes.
     
    81
    Pérez sa dral po ľavej strane do šestnástky, tam ho ale faulom nastavil Velázquez. Priamy kop rozohral Silva centrom na Nasjrího, ktorého hlavička skončila mimo.
     
    82
    Obrovský závar pred bránou hostí! Na Advínculov center si skvele nabehol De Tomás, ktorý v páde poslal loptu presne k pravej tyči. Cuéllar ale skvelým zákrokom hlavičku vyrazil a následne zablokoval i dorážku Morena.
     
    83
    Rayo Vallecano dalo gól!

    Je vyrovnané! Pozo sa dostal k strele z hranice šestnástky a aj keď jeho tečovanú strelu ešte skvelým zákrokom vyrazil brankár Cuéllar, tak sa lopta odrazila priamo k nabiehajúcemu ÁLVAROVI GARCÍOVI, ktorý loptu bez problémov dorazil do odkrytej brány.
    83. Álvaro García (VLL) - 1:1
     
    85
    Tím Leganés práve strelil gól!

    Hostia okamžite odpovedajú na gól domácich! Na rohový kop si najvyššie vyskočil JÚSUF NASJRÍ, ktorého hlavička preskákala cez Reyesa, pokúšajúceho sa o dorážku, a obrancu domácich až k ľavej tyči brány Vallecana.
    85. Júsuf Nasjrí (LGS) - 1:2
     
    86
    Domáci žiadali po páde De Tomása v súboji v pokutovom území penaltu, hlavný rozhodca bol ale blízko a všetko videl. Faul teda neodpískal.
     
    87
    Strely na bránu: 5:4
     
    88
    Domáci ešte viac zvyšujú svoj tlak a takmer všetci hráči Leganés sú vo vlastnom pokutovom území.
     
    90
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Recio, prichádza Javi Eraso.
     
    90
    Žltú kartu za protesty dostáva Emiliano Velázquez (Rayo Vallecano).
     
    90
    Bude sa hrať ešte šesť minút.
     
    90+1
    Vallecano tlačí hostí na ich polovicu, center ale neprichádza. Amatova strela bola zablokovaná.
     
    90+2
    Až teraz prišiel center. Sprava ho poslal pred bránou Advíncula, Bustinza ale loptu odhlavičkoval za bránkovú čiaru.
     
    90+3
    Na center z rohu si dobre nabehol do stredu šestnástky De Tomás, loptu ale poslal priamo do stredu brány, kde stál pripravený Cuéllar.
     
    90+4
    Imbula najprv hľadal nákopom na ľavú stranu voľného spoluhráča, lopta sa ale k nemu vrátila. Rozhodol sa tak pre strelu, ktorá minula bránu hostí o centimetre.
     
    90+4
    Žltú kartu za zakopnutie lopty po odraze z tribúny dostáva brankár Iván Cuéllar (CD Leganés).
     
    90+5
    Siovas veľmi tvrdým sklzom podrazil Morena, kartu ale obranca hostí nedostal. Hostia naťahujú čas, ako sa len dá.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Leganés v závere zápasu ubránilo domácich, a tak v oslabení udržalo veľmi cennú výhru 2:1. Vallecano bolo v druhom polčase výrazne aktívnejšie ako v tom prvom a polhodinu hralo presilovku, hneď po vyrovnaní však inkasovalo druhý gól, ktorý bol, ako sa ukázalo, rozhodujúcim. Inak zápas veľa pekných futbalových momentov neponúkol, naopak, bol plný faulov a tvrdých zákrokov, čo dokazuje i počet žltých kariet a červená karta Nyoma. Hosťom to ale rozhodne nevadí, ziskom troch bodov sa totiž vo vyrovnanom strede tabuľky posúvajú na 13. miesto. Domáci prehrali po piatich zápasoch bez prehry a klesli naspäť na zostupové 18. miesto.
     
    Držanie lopty: 62 % : 38 %.
    Strely na bránu: 6:4. Strely mimo: 5:8. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 19:10.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:00:11)

    Michal Sadlek

    Góly: 83. Á. García – 36. Braithwaite, 85. Nasjrí

    Karty:   1. A. Ba (VLL), 8. Amat (VLL), 40. Trejo (VLL), 49. Medrán (VLL), 73. Di Santo (VLL), 90. Velázquez (VLL) – 13. J. Silva (LGS), 51. Bustinza (LGS), 54. Recio (LGS), 90+4. Cuéllar (LGS)   58. Nyom (LGS)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 5:8. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 19:10.
    Rayo Vallecano: Dimitrievski – Velázquez, A. Ba (46. Di Santo), Amat – Advíncula, Imbula, Medrán, Á. Moreno – Embarba (C) (68. Pozo), Trejo (72. Á. García) – De Tomás.
    Náhradníci: Alberto García – Akieme, Di Santo, Gálvez, Pozo, Tito, Á. García.

    CD Leganés: Cuéllar – Bustinza (C), Siovas, Omeruo – Nyom, Recio (90. Eraso), Vesga (75. R. Pérez), J. Silva – Óscar Rodríguez, Nasjrí – Braithwaite (79. D. Reyes).
    Náhradníci: Lunin – Eraso, Arnaiz, Santos, Merino, R. Pérez, D. Reyes.

    Rozhodca: Martínez Munuera

    Diváci: 11 435