Bournemouth – Chelsea 4:0 (kon.) | Southampton – Crystal Palace 1:1 (kon.) | Liverpool – Leicester 1:1 (kon.)
Tottenham – Watford 2:1 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
2:1 (0:1)
Watford FC
Streda 30.01.2019, 21:00 • Wembley Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Isaac Success (Watford FC) vyrazil loptu z ruky podávačovi lôpt, o ktorom si myslel, že zdržuje hru. Dostáva tak žltú kartu za nešportové správanie.
     
    90+1
    José Holebas (Watford FC) už asi z frustrácie skočil na nohu Son Hung-minovi pri autovej čiare. Dostáva tak úplne logicky zaslúženú žltú kartu.
    87. Fernando Llorente (TOT) - 2:1
     
    87
    Tottenham dal gól!

    Domáci útočník prelamuje svoju smolu! Roseov krásny center doletel úplne presne na hlavu FERNANDA LLORENTEHO, ktorý poslal loptu hlavou presne k vzdialenejšej tyči Fosterovej brány. Llorente strieľa svoj prvý gól v sezóne a domáci otáčajú zápas!
    80. Son Hung-min (TOT) - 1:1
     
    80
    Tottenham dal gól!

    Domáci sa dočkali! SON HUNG-MIN sa dostal k odrazenej lopte po kolmici na Llorenteho, potiahol si ju na stred a tvrdou strelou zhruba z penaltového bodu nedal brankárovi Fosterovi žiadnu šancu.
     
    79
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Jan Vertonghen, prichádza Érik Lamela.
     
    79
    Holebas rozohral faul v strede poľa na Mariappu, ktorý hlavičkou vrátil loptu za seba na Successa a ten strelou z voleja len tesne minul bránu Tottenhamu.
     
    78
    K nemu paradoxne viedol center Winksa, ktorý sa stočil priamo na bránu a brankár Foster ho musel na poslednú chvíľu vyraziť nad brvno.
     
    74
    Žltú kartu za faul na Lucasa Moura pred vlastnou šestnástkou dostáva Étienne Capoue (Watford FC). Tottenham bude mať priamy kop zo skvelej streleckej pozície. Pri lopte stojí Christian Eriksen.
     
    69
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Moussa Sissoko, prichádza Kieran Trippier.
     
    68
    Obliehanie šestnástky Watfordu pokračuje. Janmaat veľmi tvrdým zákrokom zrazil v hlavičkovom súboji k zemi Lucasa Mouru, lopta sa ale od neho dostala k nabiehajúcemu Roseovi, ktorého strelu vykopol spred bránkovej čiary striedajúci Wilmot.
     
    66
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Tom Cleverley, prichádza Ben Wilmot.
     
    64
    Obrovská šanca domácich! Eriksenov center si takmer zrazil k vlastnej tyči Cathcart, Foster ale predviedol fantastický zákrok. Následne ešte vrátil loptu pred bránu Alderweireld a Llorente ju hlavou poslal len o milimetre mimo.
     
    61
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Gerard Deulofeu, prichádza Isaac Success.
     
    53
    Na druhej strane vysunul Hughes kolmou prihrávkou na ľavej strane Deulofeua, ktorý na nič nečakal a vystrelil. Jeho pokus skončil tesne mimo vzdialenejšej tyče Llorisovej brány.
     
    52
    Po centri Rosea sa dostal k zakončeniu Llorente, skvelým zákrokom ho ale vychytal brankár Foster. Lopta sa však odrazila späť priamo k španielskemu útočníkovi, ktorý sám pred prázdnou bránou nepochopiteľne poslal kolenom loptu nad.
     
    46
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za faul na striedajúceho Lucasa Mouru pred vlastným pokutovým územím Adrian Mariappa (Watford FC).
     
    46
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Serge Aurier, prichádza Lucas Moura.
     
    40
    Domáci mohli okamžite odpovedať. Son Hung-min prenikol do šestnástky a vystrelil z ľavej strany k vzdialenejšej tyči, bránu ale tesne minul.
    38. Craig Cathcart (WAT) - 0:1
     
    38
    Tím Watford práve strelil gól!

    Hostia otvárajú skóre! K Holebasovmu centru do stredu pokutového územia sa dostal CRAIG CATHCART, ktorého nie príliš vydarená hlavička sa i trochu so šťastím dokotúľala do brány domácich. Výrazne tomu pomohol svojim zlým vybehnutím brankár Lloris, ktorý sa k centru nedostal a následne už nedokázal proti Cathcartovej hlavičke zasiahnuť.
     
    29
    Deulofeu si spracoval nákop z vlastnej polovice, naviedol si loptu na stred a strelou cez obrancu spoza šestnástky len tesne minul Llorisovu bránu.
     
    16
    Center Auriera zľava odvrátila obrana hostí ku Christianovi Eriksenovi, ktorý okamžite vystrelil na bránu. Strela to nebola prudká, avšak do protipohybu brankára ju tečoval Cathcart. Foster sa ale k lopte dostal včas a na dvakrát ju dokázal chytiť.
     
    10
    Son Hung-min sa otočil okolo Cleverleyho a z otočky z cca 25 metrov vystrelil. Nebol to vôbec márny pokus, bránu Watfordu totiž minul len veľmi tesne.

    Michal Sadlek

    Góly: 80. Son Hung-min, 87. F. Llorente – 38. Cathcart

    Karty:   46. Mariappa (WAT), 74. Capoue (WAT), 90+1. Holebas (WAT), 90+3. Success (WAT)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 6:5. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 6:9.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Alderweireld, D. Sánchez, Vertonghen (79. Lamela) – Aurier (46. Lucas Moura), Winks, Moussa Sissoko (69. Trippier), Rose – Son Hung-min, Eriksen – F. Llorente.
    Náhradníci: Gazzaniga – Trippier, Walker-Peters, Lamela, Dier, Lucas Moura, Skipp.

    Watford FC: Foster – Janmaat, Mariappa, Cathcart, Holebas – Cleverley (66. Wilmot), Capoue – Hughes, Pereyra – Deulofeu (61. Success), Deeney (C).
    Náhradníci: Gomes – Britos, Masina, Wilmot, Sema, Quina, Success.

    Rozhodca: Scott – Burt, Hatzidakis