Dortmund – Hannover 5:1 (kon.) | Freiburg – Hoffenheim 2:4 (kon.) | Mainz – Norimberk 2:1 (kon.)
Mönchengladbach – Augsburg 2:0 (kon.) | Wolfsburg – Leverkusen 0:3 (kon.) | Brémy – Frankfurt 2:2 (kon.)
koniec
Werder Brémy
2:2 (1:1)
Eintracht Frankfurt
Sobota 26.01.2019, 18:30 • Weserstadion, Bremen • Nemecká Bundesliga • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Vitajte pri zápase 19. kola nemeckej Bundesligy, v ktorom sa stretnú Werder Brémy a Eintracht Frankfurt.
     
    Werder Brémy

    Domáci tím sa zatiaľ drží bez väčších problémov v strede tabuľky na 9. mieste. Od zostupových priečok je Werder pomerne ďaleko (rozdiel je 11 bodov), naopak má výrazne bližšie k európskym pohárom (strata 3 body na šiesty Wolfsburg). Domáci majú zatiaľ veľmi nevyrovnanú formu, keď striedajú obdobia lepších výsledkov s obdobiami horších. Z posledných deviatich zápasov však vyhrali len dva, takže o nijak úchvatnej forme Werderu sa hovoriť rozhodne nedá. Podobne by sa dala popísať bilancia Brémy v domácich zápasoch, podľa ktorej je Werder až 11. najlepším tímom súťaže v domácich zápasoch. Uvidíme teda, ktorý zo svojich výkonov dnes predvedú domáci.

    Posledných 5 zápasov:
    Brémy – Düsseldorf 3:1
    Dortmund – Brémy 2:1
    Brémy – Hoffenheim 1:1
    RB Lipsko – Brémy 3:2
    Hannover – Brémy 0:1
     
    Eintracht Frankfurt

    Hostia sú na tom podľa tabuľkového postavenia lepšie ako domáci, keď sa nachádzajú na 5. mieste a bojujú o miestenku do Ligy majstrov. Na štvrté miesto, ktoré aktuálne drží Lipsko, strácajú jeden bod. V posledných zápasoch akoby ale Frankfurt strácal trochu dych a po dobrej prvej časti sezóny začína odpadávať od úplného čela súťaže. Z posledných šiestich zápasov totiž Eintracht vyťažil len sedem bodov. Najväčšou prednosťou Frankfurtu je jednoznačne útok, ktorý je tretím najlepším v súťaži. Súčasne má Frankfurt v tíme najlepšieho strelca Bundesligy Luku Jovića, ktorý má aktuálne na konte 13 strelených gólov. Povzbudením pre hostí môže byť i fakt, že v zápasoch vonku sú štvrtým najlepším tímom Bundesligy.

    Posledných 5 zápasov:
    Hertha – Frankfurt 1:0
    Frankfurt – Leverkusen 2:1
    Mainz – Frankfurt 2:2
    Frankfurt – Bayern 0:3
    Frankfurt – Freiburg 3:1
     
    V posledných piatich sezónach bol vo vzájomných zápasoch úspešnejší Frankfurt, ktorý vyhral päťkrát. Trikrát sa z víťazstva tešili Brémy a dvakrát sa zrodila remíza. V prvom vzájomnom zápase však dokázali Brémy zvíťaziť vo Frankfurte 2:1.
     
    Úvodné zostavy:

    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Langkamp, N. Moisander, Augustinsson – Klaassen, Bargfrede, M. Eggestein – J. Eggestein – Harnik, M. Kruse (C).
    Náhradníci: Kapino – C. Pizarro, Möhwald, Veljković, Şahin, Sargent, Friedl.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. Abraham (C), Hasebe, Falette – D. da Costa, de Guzmán, Rode, Kostić – Rebić, Haller – Jović.
    Náhradníci: Rönnow – N'Dicka, Gaćinović, Willems, Stendera, Russ, Paciência.

    Rozhodca: Schmidt – Gittelmann, Schüller.
     
    Oba tímy práve nastupujú na ihrisko a zápas sa tak o chvíľu začne. Domáci Werder bude hrať v zelených dresoch, hostia v červených.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci. Tí loptu zo stredového kruhu posunuli dozadu a zatiaľ sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú.
     
    2
    Hostia zatiaľ nevysunuli svoj presing, obrancovia Werderu tak majú pokoj na rozohrávku. Prvý nákop dopredu končí ofsajdom Harnika.
     
    3
    Ani hostia sa s rozohrávkou svojej útočnej akcie nikam neponáhľajú. Brankár Trapp drží loptu a posiela svojich spoluhráčov dopredu.
     
    4
    Hostia to skúsili po pravej i po ľavej strane, ani po jednej strane sa ale dopredu nepretlačili a napokon odkop Trappa doletel až k brankárovi domácich Pavlenkovi.
     
    5
    Rebić spracoval Abrahamov nákop a udržal medzi tromi protihráčmi loptu. Jeho spoluhráči ju ale nedokázali udržať a pred šestnástkou Werderu ju stratili.
     
    6
    Ďalší nákop Moisandera končí u brankára Eintrachtu Trappa. Ani jeden z tímov zatiaľ nezískal prevahu v strede poľa.
     
    7
    Trochu k prekvapeniu všetkých sa k lopte za obranou dostal Harnik, ktorý si ju potiahol do šestnástky a jeho prihrávku musel na roh zraziť Falette. Hostia reklamujú ofsajd, Abraham sa ale zabudol za líniou zvyšku hosťujúcej obrany, a tak sa o ofsajd nejednalo.
     
    8
    Prvá nebezpečnejšia situácia pred bránou hostí! Rohový kop v strede pokutového územia zasiahol hlavičkou Langkamp, Trapp ale jeho hlavičku vyboxoval do bezpečia.
     
    9
    Pri svojom zákroku sa Trapp zrazil s obrancom Hasebem, ktorý je po tomto náraze trochu otrasený. Je ale v poriadku a bude pokračovať v zápase.
     
    10
    Pavlenka trochu zahral na nervy domácich fanúšikov, keď si zle spracoval malú domov a nedôrazne ju odkopol. Po hlavičkovej prihrávke strieľal z hranice šestnástky efektne nožničkami Jović, Pavlenka bol však pripravený a loptu chytil.
     
    11
    Na opačnej strane dvakrát centroval Kruse, oba jeho centre však len preleteli celým pokutovým územím bez toho, aby ich niekto zasiahol. Johannes Eggestein potom vybojoval svojim zrazeným centrom pre Werder aspoň rohový kop.
     
    12
    Augustinssonov center z rohového kopu odvrátil hneď prvý brániaci hráč Frankfurtu. Lopta sa však odrazila späť k Augustinssonovi, ktorý nacentroval presne na zadnú tyč k Harnikovi a ten loptu vrátil pred bránu. Tam si ju takmer zrazil do vlastnej brány Abraham, Trapp ale zasiahol včas na bránkovej čiare.
     
    13
    Domáci sa museli rýchlo vrátiť do obrany. Rebić si potiahol loptu po pravom krídle až k šestnástke a až tam ju odkopol na rohový kop Gebre Selassie.
     
    14
    Rohový kop sa nevydaril. Bez problémov ho odvrátila obrana Werderu a následný opakovaný center na Faletta letela do ofsajdu.
     
    15
    Držanie lopty: 50 % : 50 %
     
    16
    Maximilian Eggestein hľadal peknou kolmou prihrávkou svojho brata Johannesa, tomu ale šla prihrávka na päty. Loptu tak domáci stratili a hostia môžu po dlhej dobe s pokojom rozohrať svoju útočnú akciu.
     
    17
    Útoky Eintrachtu ale zatiaľ nie sú tak nebezpečné, ako by sa pri jeho útočnej sile dalo čakať. Rebićova prihrávka šla Jovićovi na päty.
     
    17
    Žltú kartu dostáva Theodor Gebre Selassie (Werder Brémy), ktorý trafil Kostića oboma nohami v sklze. Hostia budú mať priamy kop z ľavej strany.
     
    18
    De Guzmánov center sa nádherne zakrútil smerom k bráne a skvele si naň nabehol Haller. Hlavička francúzskeho útočníka zblízka končí tesne mimo Pavlenkovu bránu.
    18. Sébastien Haller (FRN)
     
    19
    Ďalší ofsajd hostí, tentokrát sa v ňom ocitol Haller. Po rozohrávke potom v hlavičkovom súboji fauloval Harnik Faletta.
     
    20
    Falette hľadal na ľavej strane Kostića, s ktorým sa ale poctivo vrátil Harnik a loptu odkopol na rohový kop.
     
    21
    Rohový kop tentokrát rozohrával Falette, opäť poctivý Harnik však loptu odhlavičkoval. Po ďalšom centri sa zrazili hlavami Langkamp a Haller. Haller je už na nohách, Langkamp sa ale zatiaľ zo zeme nezdvíha a je ošetrovaný.
     
    22
    Nakoniec ale Langkamp odchádza za autovú čiaru po vlastných.
     
    23
    Hra pokračovala útokom domáceho tímu. Kruse sa snažil o sólo cez obranu hostí, de Guzmán ho ale zastavil a donútil ho, aby prihral dozadu. Werder prešiel do postupného útoku.
     
    24
    Klaasen dokázal v ťažkej pozícii cez obrancu prihrať nabiehajúcemu Johannesovi Eggesteinovi, ktorý sa v šestnástke nepresadil cez Hasebeho. Podľa verdiktu rozhodcov napokon nezískal domáci hráč ani len rohový kop, rozohrávať tak bude Trapp od vlastnej brány.
     
    25
    Langkamp sa vrátil späť na ihrisko a hneď bol faulovaný v súboji o loptu da Costom. Domáci získavajú po zbytočnom faule hosťujúceho záložníka loptu.
     
    26
    Hra sa zatiaľ odohráva prevažne v strede poľa a aj keď oba tímy už mali veľkú gólovú príležitosť, tak sa dnes rozhodne nehrá otvorený futbal. Oba tímy dávajú pozor hlavne na zadné dvierka a na to, aby ich súper nezaskočil rýchlym protiútokom.
     
    27
    Werder Brémy dali gól!

    Domáci otvárajú skóre! MAXIMILIAN EGGESTEIN si prebral loptu na polovici Frankfurtu a potiahol si ju smerom k bráne. Pred šestnástkou sa dostal medzi troch protihráčov, ktorých kľučkou a la Zidane obišiel a sám pred Trappom už nezaváhal. Prízemnou strelou k tyči nedal brankárovi hostí šancu. Krásny gól!
    27. Maximilian Eggestein (BRM) - 1:0
     
    29
    Werder tento gól zjavne povzbudil. Bargfrede sa uvoľnil na ľavej strane a centroval na nabiehajúceho Harnika, pred ktorým na poslednú chvíľu odkopol loptu Falette.
     
    30
    Rebić vyhral hlavičkový súboj po nákope od vlastného brankára Trappa, loptu ale predĺžil len smerom k Jiřímu Pavlenkovi.
     
    31
    Český brankár nezaváhal a rýchlo rozohral. Pri hlavičkovom súboji bol faulovaný Kruse, domáci tak získavajú priamy kop z pravej strany.
     
    32
    Rozohrávka sa Werderu nevydarila. Center preletel celou šestnástkou až na druhú stranu a ani pokus Johannesa Eggesteina o individuálny prienik z krídla nevyšiel.
     
    33
    Domáci sú ale naďalej pri chuti. Augustinsson si narazil loptu s Maximilianom Eggesteinom a našiel v šestnástke úplne voľnému Kruseho, ktorému ale strela nesadla a končí v strede brány u brankára Trappa.
     
    34
    Hostia po veľmi dlhej dobe získali loptu na dlhšiu kombináciu. Zatiaľ sa ale nikam nedostali. Prihrávajú si len okolo stredovej čiary, prípadne na vlastnej polovici.
     
    35
    Abraham trafil svojou prihrávkou päty Johannesa Eggesteina, domáci sa tak úplne zadarmo dostávajú k lopte a od Pavlenku môžu založiť nový útok.
     
    35
    Frankfurt dal gól!

    Ďalšia krásna individuálna akcia a je vyrovnané! ANTE REBIĆ dostal prihrávku pred šestnástku Werderu, zasekol si Moisandera a z hranice pokutového územia vymietol všetky pavučiny v pravom hornom rohu Pavlenkovej brány.
    35. Ante Rebić (FRN) - 1:1
     
    37
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Sebastian Langkamp, prichádza Miloš Veljković.
     
    38
    Na koni sú teraz hostia. Rode chcel po zisku lopty vysunúť za obranu Hallera, lopta sa ale k nemu cez prehustený stred poľa nedostala.
     
    39
    Držanie lopty: 50 % : 50 %
    Strely: 6:4
     
    39
    Maximilian Eggestein je dnes pri obrovskej chuti. Pred šestnástkou si spracoval prihrávku z pravej strany a prízemnou strelou opečiatkoval pravú tyč brány Eintrachtu.
    39. Maximilian Eggestein (BRM)
     
    39
    Žltú kartu za faul na prenikajúceho Gebre Selassieho dostáva Filip Kostić (Eintracht Frankfurt). Domáci budú kopať priamy kop z pravej strany.
     
    41
    Augustinssonovi sa dnes rozohrávky štandardných situácii vôbec nedaria. Tentokrát nacentroval takmer na milimeter presne na nohu podávačovi lôpt za bránou Trappa.
     
    42
    Relatívne neškodný center Maximiliana Eggesteina z pravej strany vytvoril veľký zmätok v obrane Frankfurtu. Falette ho totiž na prednej tyči nadvihol a hostia mali veľké šťastie, že ho Harnik na zadnej tyči nezasiahol.
     
    43
    Hasebe pokazil rozohrávku a spôsobil tým svojim kolegom v obrane veľké problémy. Po Klaassenovej prihrávke sa z ľavého krídla dostal do zakončenia Johannes Eggestein, Trapp jeho prízemnú strelu k bližšej tyč vyrazil.
     
    44
    Haller fauloval vo vzdušnom súboji striedajúceho Veljkovića. Domáci sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú, asi sú s polčasovou remízou spokojní.
     
    45
    Loptu však hneď po rozohrávke stratili a po prihrávke Rebića sa snažil z pravej strany dostať do šestnástky Werderu da Costa. Moisander loptu odkopol do autu.
     
    45
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    45+1
    Kruse si chcel naraziť loptu s Klaassenom, ten ale jeho úmysel asi nepochopil, pretože posielal oblúčik za obranu na nabiehajúceho Harnika.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas sa končí zaslúženou remízou 1:1. Opticky i štatisticky sú oba tímy vyrovnané a ani jeden z nich zatiaľ nedokázal svojho súpera zatlačiť natoľko, aby získal kontrolu nad zápasom. Oba góly padli po krásnych individuálnych akciách, čo bol asi jediný spôsob, ako sa proti pripraveným obranám presadiť. Môžeme sa tak tešiť na veľmi zaujímavý druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 19:35.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnym ďalším striedaniam.
     
    46
    Johannes Eggestein bol veľmi aktívny pri napádaní Abrahama a sotil ho zozadu na zem. Rozhodcovi tento zákrok unikol, čo poriadne rozčúlilo hosťujúceho kapitána.
     
    47
    Werder je v prvých momentoch druhého polčasu aktívnejší a hostí ešte nepustil poriadne k lopte.
     
    48
    To sa ale mení po faule Augustinssona na da Costu. Hostia majú loptu a kombinujú v strede poľa.
     
    49
    Bargfrede sa snažil vysunúť za obranu kolmou prihrávkou Kruseho, domáci kapitán ale nemal vôbec šancu túto prihrávku dobehnúť, a tak lopta končí u Kevina Trappa.
     
    50
    Johannes Eggestein našiel v pokutovom území úplne voľného Augustinssona, ktorý ale úplne nelogicky namiesto strely zvolil prihrávku na Harnika. Hasebe loptu odhlavičkoval a ešte ju nakoniec poslal na bránu nabehajúci Maximilian Eggestein, Trapp ale s týmto pokusom nemal žiadne problémy.
     
    50
    Žltú kartu dostáva Sebastian Rode (Eintracht Frankfurt), ktorý podrazil v súboji o loptu v strede poľa Kruseho.
     
    51
    Gebre Selassie si narazil loptu s Harnikom a následne chcel preniknúť do šestnástky hostí, Hasebe ho ale o loptu pripravil. Domáci sú v druhom polčase zatiaľ výrazne aktívnejší a majú iniciatívu na svojej strane.
     
    52
    Werder Brémy dali gól!

    Domáci sú za svoju aktivitu odmenení vedúcim gólom! Kruse krásnou kolmou prihrávkou vysunul pomedzi Faletta a Abrahama MARTINA HARNIKA, ktorý si loptu potiahol do šestnástky, obhodil si vybiehajúceho brankára Trappa a bez problémov dorazil loptu do prázdnej brány. Ďalší krásny gól!
    52. Martin Harnik (BRM) - 2:1
     
    54
    Hostia sa až teraz trochu prebrali a konečne zaútočili. Rebić potiahol loptu k šestnástke, tam ale neprihral presne da Costovi, a tak hostia loptu stratili.
     
    55
    Rode sa snažil o podobnú prihrávku, akú predviedol pri góle domácich Kruse, na Hallera. Augustinsson bol ale proti a loptu zastavil.
     
    56
    Hostia dostali Werder pod tlak, a tak Gebre Selassie loptu radšej len odkopol na útočnú polovicu.
     
    57
    Po zisku lopty ale domáci predviedli i rýchlosť svojich protiútokov. Maximilian Eggestein vypichol hosťom sklzom loptu a potom okamžite vysunul do nábehu Kruseho, ktorý sa pokúsil prelobovať Trappa. Brankár hostí končekmi prstov jeho pokus vyrazil na rohový kop. Skvelý zákrok!
     
    58
    Žltú kartu za úder do zátylku Hallera dostáva Miloš Veljković (Werder Brémy).
     
    59
    De Guzmánov center z pravej strany nenašiel nikoho z hráčov Frankfurtu v pokutovom území a Harnik ho radšej pustil za bránkovú čiaru.
     
    60
    Už sú ale domáci opäť pod tlakom na vlastnej polovici a loptu len odkopávajú na polovicu hostí.
     
    61
    Pavlenka skvele prečítal hru a včas vybehol proti nákopu Rodeho na Rebića. Obrana Werderu totiž jeho nábeh vôbec nezachytila.
     
    62
    Následný rýchly protiútok domácich zakončil Harnik strelou zo strednej vzdialenosti, ktorú zblokoval Hasebe smerom k svojmu brankárovi.
     
    63
    Žltú kartu dostáva Philipp Bargfrede (Werder Brémy), ktorý skočil na členok Hallerovi.
     
    63
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Jonathan de Guzmán, prichádza Mijat Gaćinović.
     
    64
    Držanie lopty: 48 % : 52 %
    Strely: 12:4

    Hostia sú po inkasovanom gól aktívnejší a viac sa tlačia dopredu, chýba im ale priamočiarosť a domáca obrana ich vôbec nepúšťa do streleckých pozícii.
     
    65
    Falette trochu zariskoval pri malej domov, keď loptu prihral hlavou brankárovi Trappovi, na ktorého sa rútil Kruse. Trapp si napokon poradil, loptu chytil a nakoniec ešte i rozohral.
     
    66
    Trochu kostrbato sa dostali hostia do veľkej príležitosti. Po odrazenom centri de Guzmána sa dostal k hlavičke Hallera a Pavlenka musel túto hlavičku smerujúcu k ľavej tyči vyraziť.
     
    67
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza David Abraham, prichádza Marco Russ.
     
    67
    Augustinsson spadol v súboji s Rebićom a Chorvátovi, ktorý si ho chcel obhodiť, zastavil v šestnástke na zemi loptu rukou. Jasná penalta pre hostí!
    67. Ludwig Augustinsson (BRM)
     
    68
    Frankfurt dal gól!

    SÉBASTIEN HALLER nedal Pavlenkovi žiadnu šancu. Brankára Werderu poslal do ľavej strany a chladnokrvne zakončil k pravej tyči. Je opäť vyrovnané!
    68. Sébastien Haller (FRN) - 2:2
     
    69
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Martin Harnik, prichádza Josh Sargent.
     
    70
    Domáca lavička ešte diskutuje s rozhodcami o penalte, hlavný rozhodca im ale ukazuje, že to nemá žiadny zmysel. Penalta bola úplne jasná.
     
    71
    Frankfurt predovšetkým v druhom polčase predvádza zatiaľ pomerne matný výkon a rozhodne nehrá na hranici svojich možností, kvôli hlúposti domáceho obrancu Augustinssona je ale stav vyrovnaný.
     
    72
    Hostia pokračujú v tlaku, stále im ale chýba priamočiarosť. Loptu si posúvajú zo strany na stranu bez snahy o prienik alebo kolmú prihrávku.
     
    73
    Až teraz to skúsil Hasebe, ktorý poslal oblúčik za obranu na Jovića. Srbský útočník zakončil efektne nožničkami, prípadný gól by ale kvôli ofsajdu neplatil.
     
    74
    Falette zastavil prenikajúceho Kruseho faulom, kartu ale nedostal, čo sa vôbec nepáči domácim. Rozhodca im dáva najavo, že nepripustí žiadne diskusie.
     
    75
    Tlak hostí po strelenom góle sa už trochu otupil a útočia i domáci. Klaassen našiel medzi obrancami Frankfurtu voľného Johannesa Eggesteina, ten si ale nedokázal loptu spracovať, a tak mu ju odkopol Hasebe.
     
    76
    Gebre Selassie prenikol z ľavej strany do šestnástky a prihral do druhej vlny, kde najprv zablokoval strelu Kruseho Hasebe a následne Johannes Eggestein trafil Russa.
     
    77
    Falette sa dostal po tejto situácii do sporu s Gebre Selassiem. Rozhodca ich od seba oddeľuje.
     
    78
    Ďalší nákop Klaassena predĺžil za seba hlavou Johannes Eggestein na Kruseho, ktorý ale stál v ofsajde.
     
    79
    Teraz už sa Kruse uvoľnil úspešne a nacentroval na zadnú tyč, kde hlavičkoval Maximilian Eggestein. Trapp jeho hlavičku skvelým zákrokom vyrazil.
     
    80
    Werder prebral opäť iniciatívu na svoju stranu a viac sa snaží strhnúť výhru na svoju stranu. Hosťom sa nedarí založiť útok a loptu po vlastných nepresnostiach zbytočne v strede poľa strácajú.
     
    82
    Johannes Eggestein si narazil loptu s bratom Maximilianom a následne poslal do nábehu Sargenta, ktorý ale nedokázal prudkú prihrávku dobehnúť. Trapp však svojim výkopom loptu domácim v podstate len vrátil.
     
    83
    Preto prišiel ďalší útok domácich. Augustinsson vysunul na ľavej strane Kruseho, ktorého center zrazil Russ k brankárovi Trappovi.
     
    84
    Po dlhej dobe sú hostia nasťahovaní na útočnej polovici, kde sa snažia prekombinovať sa k streleckému zakončeniu.
     
    85
    Ale ani tentokrát sa im nepodarilo. Útok Eintrachtu, ktorý by mal vzbudzovať hrôzu, je v druhom polčase úplne neškodný.
     
    86
    Center z ľavej strany posunul Sargent Klaassenovi, ktorého strela z hranice šestnástky bola zrazená na rohový kop.
     
    86
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Johannes Eggestein, prichádza Claudio Pizarro.
     
    87
    Maximilian Eggestein sa uvoľnil na ľavej strane, jeho center ale do šestnástky cez Faletta nedoletel. Nasledovať bude ďalší rohový kop domácich.
     
    87
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Sebastian Rode, prichádza Marc Stendera.
     
    88
    Striedajúci Pizarro sa dostal k hlavičke po centri Augustinssona z rohového kopu, tiesnený dvomi obrancami ale nasmeroval loptu len do stredu brány na brankára Trappa.
     
    89
    Kruse teraz preváhal veľkú príležitosť. Pizarro obišiel dvoch protihráčov a prihral mu na ľavú stranu, namiesto strely mu ale chcel Kruse loptu vrátiť a o loptu po zásahu Hasebeho prišiel.
     
    89
    Lopta sa ale rýchlo vrátila k domácim. Maximilian Eggestein sa nijak nerozpakoval a spoza šestnástky vystrelil tesne nad Trappovu bránu.
     
    90
    Nadstavovať sa v druhom polčase budú štyri minúty.
     
    90+1
    Haller prihral pomedzi obrancov Jovićovi, ktorý si chcel obhodiť Moisandera. Obranca domácich loptu s problémami odkopol, Jović ale ešte signalizuje hru rukou. Rozhodca nereaguje.
     
    90+2
    Domáci mohli rozhodnút! Kruse vletel do šestnástky a prihrávkou do druhej vlny našiel úplne voľného Maximiliana Eggesteina. Ten si loptu ešte zastavil a za tú dobu sa pred neho dostal Russ, ktorý jeho strelu zrazil na rohový kop.
     
    90+3
    Werder chce strhnúť výhru na svoju stranu. Augustinsson získal loptu, následne sa ale zbrklo vytlačil sám do autu.
     
    90+4
    A za túto chybu mohli domáci pykať! Kostić vysunul za obranu Hallera, ktorý namiesto strely prihrával cez Pavlenku pred odkrytú bránu. Jovićovi chýbalo pár centimetrov, aby rozhodol o výhre Eintrachtu...
     
    90+5
    Žltú kartu za faul pred vlastným pokutovým územím dostáva Davy Klaassen (Werder Brémy). Hostia budú mať priamy kop.
     
    90+5
    Domáci tréner dal rozhodcom najavo, čo si o nich myslí. Hlavný rozhodca ho bez váhania vykázal na tribúnu. Nebolo to totiž prvýkrát, čo tréner Werderu nahlas protestoval proti verdiktu rozhodcov.
     
    90+6
    Center zo štandardky bez problémov odvrátila obrana Werderu. Vypadá to tak, že zápas sa skončí remízou.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Oba tímy sa snažili v závere strhnúť výhru na svoju stranu, ani jednému sa to však nepodarilo, a tak zápas končí remízou 2:2. Sklamanejším tímom asi bude domáci Werder, hostia sa totiž druhým polčasom skôr pretrápili a i keď mali optickú prevahu, tak sa do streleckých príležitostí prakticky nedostali. V závere oba tímy otvorili hru a mohli sme vidieť na oboch stranách obrovské príležitosti, skóre sa už ale nezmenilo. Werder tak po tomto zápase klesne na priebežné 11. miesto, Frankfurt sa posunie o skóre na štvrté miesto pred Lipsko, ktoré má ale zajtrajší zápas s Düsseldorfom k dobru.
     
    Držanie lopty: 48 % : 52 %.
    Strely na bránu: 9:4. Strely mimo: 5:2. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 11:10.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:37:07)

    Michal Sadlek

    Góly: 27. M. Eggestein, 52. Harnik – 35. Rebić, 68. Haller (pen.)

    Karty:   17. Gebre Selassie (BRM), 58. Veljković (BRM), 63. Bargfrede (BRM), 90+5. Klaassen (BRM) – 39. Kostić (FRN), 50. Rode (FRN)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 5:2. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 11:10.
    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Langkamp (37. Veljković), N. Moisander, Augustinsson – Klaassen, Bargfrede, M. Eggestein – J. Eggestein (86. C. Pizarro) – Harnik (69. Sargent), M. Kruse (C).
    Náhradníci: Kapino – C. Pizarro, Möhwald, Veljković, Şahin, Sargent, Friedl.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. Abraham (C) (67. Russ), Hasebe, Falette – D. da Costa, de Guzmán (63. Gaćinović), Rode (87. Stendera), Kostić – Rebić, Haller – Jović.
    Náhradníci: Rönnow – N'Dicka, Gaćinović, Willems, Stendera, Russ, Paciência.

    Rozhodca: Schmidt – Gittelmann, Schüller