Hoffenheim – Bayern 1:3 (kon.)
koniec
TSG 1899 Hoffenheim
1:3 (0:2)
Bayern Mníchov
Piatok 18.01.2019, 20:30 • WIRSOL Rhein-Neckar Arena, Sinsheim • Nemecká Bundesliga • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Na záver ešte prichádza jedna gólová šanca domácich. Schulz nacentroval presne na úplne voľného Szalaia, ten ale asi nečakal, že bude úplne sám a poslal hlavičkou loptu nad Neuerovu bránu.
     
    90
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Javi Martínez, prichádza Jérôme Boateng.
    87. Robert Lewandowski (BAY) - 1:3
     
    87
    Bayern dal gól!

    Krásna akcia Bayernu končí tretím gólom! James Rodríguez našiel pekným oblúčikom nabiehajúceho Kimmicha, ktorý z prvej prihral pred bránu úplne voľnému ROBERTOVI LEWANDOWSKÉMU a poľský útočník už nemal problém loptu doraziť zblízka do odkrytej brány.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Javi Martínez (FC Bayern Mníchov).
     
    84
    A z tohto rýchleho protiútoku získali domáci obrovskú gólovú príležitosť! Geiger našiel centrom presne na zadnej tyči Bittencourta, ktorého hlavičku fantastickým zákrokom vyrazil Manuel Neuer. Už mohlo byť vyrovnané...
     
    78
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Joelinton, prichádza Ádám Szalai.
     
    78
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Thiago Alcântara, prichádza James Rodríguez.
     
    73
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Kingsley Coman, prichádza Serge Gnabry.
     
    68
    Žltú kartu dostáva Joshua Kimmich (FC Bayern Mníchov), ktorý zasiahol nohou vo výskoku Belfodila do hlavy. Prísnejší rozhodca by vytiahol červenú kartu...
     
    64
    Žltú kartu za podrazenie Goretzku dostáva Stefan Posch (TSG 1899 Hoffenheim).
    59. Nico Schulz (HOF) - 1:2
     
    59
    Hoffenheim dal gól!

    Krásna akcia domácich a je znížené! Kimmichov rohový kop bol tak nevydarený, že založil rýchly protiútok domácich. Bittencourt našiel prene nabiehajúceho NICA SCHULZA, ktorý si loptu spracoval hlavou a zo vzduchu skákajúcu loptu poslal presne k pravej tyči Neuerovej brány.
     
    57
    Žltú kartu dostáva hneď po príchode na ihrisko Florian Grillitsch (TSG 1899 Hoffenheim), ktorý skočil pred vlastným pokutovým územím po odohraní lopty na nohu Alcântarovi. Hostia budú mať priamy kop z dobrej streleckej pozície.
     
    56
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Kerem Demirbay, prichádza Dennis Geiger.
     
    56
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Kevin Vogt, prichádza Florian Grillitsch.
     
    53
    Prvá veľká príležitosť domácich! Thiaga Alcântaru obral o loptu Bittencourt a ten založil útočnú akciu, ktorú po peknej prihrávke Belfodila zakončil strelou z ľavej strany Joelinton. Neuer jeho pokus vyrazil nohou.
    45+1. Leon Goretzka (BAY) - 0:2
     
    45+1
    Bayern dal gól!

    Rohový kop sa domácim nevydaril a naopak založil rýchly protiútok hostí. Alaba krásnym centrom za obranu prihral LEONOVI GORETZKOVI, ktorý v sklze poslal loptu presne k vzdialenejšej tyči Baumannovej brány. 2:0 pre Bayern!
    34. Leon Goretzka (BAY) - 0:1
     
    34
    Bayern dal gól!

    Bayern korunuje svoj tlak a zaslúžene otvára skóre! Comanov center našiel v strede šestnástky Lewandowského, ktorého hlavičku svetovým zákrokom vyrazil brankár Baumann. K vyrazenej lopte sa však ako prvý dostal LEON GORETZKA, ktorý ju i vďaka teču domáceho kapitána Vogta poslal do siete. 1:0 pre Bayern Mníchov!
    29. Leon Goretzka (BAY)
     
    29
    Bayern zvyšuje obrátky. Goretzka si nabehol na pekný pas zo stredu poľa od Müllera a cez obrancu vystrelil na bránu. Baumann strelu vyrazil a loptu potom odkopli domáci obrancovia.
     
    28
    Trochu kostrbato a komicky sa dostal Bayern do gólovej príležitosti. Lopta sa v strede pokutového územia niekoľkokrát odrazila a napokon ju tlačil pred sebou Hummels ako nákupný vozík. Baumann pred bránkovou čiarou úspešne zasiahol.
     
    26
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za faul na Lewandowského domáci kapitán Kevin Vogt (TSG 1899 Hoffenheim). Hostia budú mať priamy kop zo zaujímavej pozície.
     
    19
    Hostia sa prakticky z ničoho nič dostali do ďalšej veľkej príležitosti. Alabov center sklepol tiesnený Lewandowski na Müllera, ktorý síce spadol, i zo zeme ale dokázal zakončiť. Lopta letela tesne okolo pravej tyče domácej brány.
    11. Robert Lewandowski (BAY)
     
    11
    Prvá gólová príležitosť zápasu! Alaba prešprintoval na ľavej strane Kadeřábka a nacentroval presne na Roberta Lewandowského. Poľský útočník strieľal okamžite z voleja, bránu však tesne minul.

    Michal Sadlek

    Góly: 59. N. Schulz – 34. Goretzka, 45+1. Goretzka, 87. Lewandowski

    Karty:   26. Vogt (HOF), 57. Grillitsch (HOF), 64. S. Posch (HOF) – 68. Kimmich (BAY), 84. Javi Martínez (BAY)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:9. Střely mimo: 4:5. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 16:11.
    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Vogt (C) (56. Grillitsch), S. Posch, Hübner – Kadeřábek, Bittencourt, Demirbay (56. Geiger), N. Schulz – Kramarić, Belfodil – Joelinton (78. Szalai).
    Náhradníci: Stolz – Amiri, Brenet, Geiger, Grillitsch, Nuhu, Szalai.

    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Javi Martínez (90. J. Boateng) – T. Müller, Th. Alcântara (78. James Rodríguez), Goretzka, Coman (73. Gnabry) – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – J. Boateng, A. Davies, Gnabry, Rafinha, James Rodríguez, Sanches.

    Rozhodca: Welz – Foltyn, Thomsen