West Ham – Arsenal 1:0 (kon.) | Brighton – Liverpool 0:1 (kon.) | Burnley – Fulham 2:1 (kon.)
Cardiff – Huddersfield Town 0:0 (kon.) | Crystal Palace – Watford 1:2 (kon.) | Leicester – Southampton 1:2 (kon.)
Chelsea – Newcastle 2:1 (kon.)
koniec
Brighton & Hove Albion
0:1 (0:0)
Liverpool FC
Sobota 12.01.2019, 16:00 • Falmer Stadium, Falmer • Anglická Premier League • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (17:58:13)
     
    Držanie lopty: 29 % : 71 %.
    Strely na bránu: 0:3. Strely mimo: 5:5. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 15:5.
     
    Liverpool bol v dnešnom zápase jasne lepší a drvivú väčšinu času mal obrovskú prevahu, jediný gól však strelili hostia len z penalty zásluhou Salaha. Aj keď sa hostia nevzdali a bojovali aspoň o vyrovnanie, do poriadnej príležitosti sa nedostali. Liverpool tak potvrdzuje prvé miesto v tabuľke a minimálne do pondelka odskočil Manchesteru City o ďalšie tri body. Brighton zostáva na 13. mieste tabuľky.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    A opäť Duffy. Ten si spracoval ďalší nákop rukou a loptu kontrolujú na polovici Brightonu hostia. Vypadá to na koniec nádejí domácich na bodový zisk.
     
    90+4
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Mohamed Salah, prichádza Divock Origi.
     
    90+3
    Domáci posielali ďalšie nákopy do pokutového územia. Po jednom z nich sa ocitol v ofsajde Duffy, ktorý sa už z obrany vysunul na hrot útoku.
     
    90+2
    Andone si nabehol za kolmou prihrávkou od spoluhráča, jeho strela bola zablokovaná mimo. Domáci tím si ale vytvára v závere celkom slušný tlak.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Sadio Mané, prichádza Naby Keïta.
     
    90
    Na druhej strane získali domáci štandardnú situáciu. Center z priameho kopu odpratali hostia do bezpečia. Spomalený záber navyše odhalil, že van Dijk a Knockaert zahrali súčasne rukou. Práve preto asi rozhodca neodpískal penaltu.
     
    89
    Milner na dvakrát nacentroval na úplne voľného Salaha, ktorý zblízka poslal loptu tesne mimo bránu domácich. Aj majster tesár sa utne...
     
    88
    Center Alexandra-Arnolda letel do bránkoviska, odkiaľ ho ale vyboxoval brankár Button.
     
    87
    Salah pekne obišiel protihráča v strede poľa a prihral Manému, ktorý si loptu potiahol do strany a vystrelil. Strela bola zrazená Duffym mimo bránu na rohový kop.
     
    86
    Mané si nabiehal za kolmicou Wijnalduma, Button ale dobre prečítal hru a dostal sa k lopte ako prvý.
     
    85
    Andone si hodil loptu medzi Hendersona a Wijnalduma a pri pokuse o prienik medzi týmito dvoma hráčmi spadol. Tribúny pískajú, ale rozhodca mu ukazuje, že sa má zdvihnúť zo zeme.
     
    83
    A práve Knockaertovi rozhodca teraz dohovára, pretože trafil rukou do hlavy Firmina.
     
    82
    Knockaert si spracoval pas z vlastnej polovice rukou. Síce sa rozčuľuje, ale rozhodca mu ukazuje, že svoj verdikt meniť nebude.
     
    82
    Firmino si elegantne obhodil Montoyu a pokúsil sa vysunúť do samostatného úniku Salaha. Duffy si na egyptského útočníka dal pozor a získal loptu pre domácich.
     
    81
    Strely: 6:8
    80. Georginio Wijnaldum (LIV)
     
    80
    Po Salahovej prihrávke vypálil bez zaváhania z hranice šestnástky Wijnaldum. Jeho strela končí tesne mimo domácej brány.
     
    79
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Pascal Groß, prichádza Beram Kayal.
     
    79
    Bong presne nacentroval z ľavej strany na prednú tyč na Andoneho, ten ale nedokázal usmerniť loptu do brány.
     
    78
    Pred nabiehajúcim Maném poslal Dunk loptu na malú domov brankárovi Buttonovi, pri ňom bol ale v tej chvíli Salah. Button našťastie pre domácich vybehol veľmi rýchlo a loptu na poslednú chvíľu odkopol.
     
    76
    Brighton získal loptu a obrancovia domácich môžu kombinovať na vlastnej polovici. Hráči Liverpoolu sú ale veľmi aktívni a veľmi rýchlo behajú za hráčmi Brightonu.
    75. Roberto Firmino (LIV)
     
    75
    Firmino získal loptu na útočnej polovici a vystrelil do stredu brány. Button nemal mať problémy, prudká strela mu ale vypadla a napokon ju Montoya radšej odkopol do autu.
     
    74
    Po rozohrávke Salaha vznikol pred bránou Brightonu menší závar, obrana Brightonu si ale napokon poradila a po niekoľkých odrazoch v pokutovom území sa lopta dostala na rohový kop.
     
    73
    Po faule Stephensa na Maného bude Liverpool zahrávať priamy kop z pravého krídla.
     
    72
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Xherdan Shaqiri, prichádza James Milner.
     
    71
    Po krížnom pase Wijnalduma a nevydarenom odkope Montoyu sa dostal k lopte Firmino. Jeho prihrávku pred bránu odkopol do bezpečia Duffy.
     
    70
    Hostia sa snažia trochu upokojiť hru a držia loptu pod svojou kontrolou. Prihráva si však najmä obranná štvorica.
     
    69
    Center z rohového kopu len preletel celým pokutovým územím a skončil za bránkovou čiarou ďaleko od brány Alissona.
     
    68
    Hostia sa v posledných minútach výrazne osmelili. Locadia vystrelil zo strednej vzdialenosti a Alisson loptu radšej vyrazil na rohový kop, aj keď šla strela mimo.
     
    67
    Robertson zviedol na pravej strane tvrdý súboj s Montoyom. Úspešnejší bol napokon domáci obranca, ktorý si súpera telom odstavil a nechal loptu odskákať za čiaru.
     
    66
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Solly March, prichádza Anthony Knockaert.
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Glenn Murray, prichádza Florin Andone.
     
    65
    Center Alexandra-Arnolda len preletel na druhú stranu, odkiaľ nacentroval späť do šestnástky Robertson. Loptu však bez väčších problémov chytil brankár Button.
     
    64
    Hostia získali loptu späť a na ľavej strane predviedli pekný rýchly prechod dopredu. Firminova prihrávka na nabiehajúceho Salaha bola napokon zrazená na rohový kop.
     
    63
    Van Dijk sa rozhodol pre kolmý pas dopredu, ale keďže najbližšieho hráča Liverpoolu lopta minula asi o desať metrov, tak sa asi nič pekného o tomto nákope povedať nedá.
     
    62
    Po strate lopty fauloval domáci Stephens. Lopta sa tak vracia späť k červeným.
     
    61
    Asi prvýkrát v zápase je v podobnej kombinácii, aké predvádzal Liverpool celý zápas, domáci tím. Hostia sa k lopte nedokážu dostať.
     
    60
    Zo strednej vzdialenosti sa po odrazenom centri oprel do lopty Stephens. Trafil však len vlastného spoluhráča na hranici šestnástky a od neho šla lopta mimo Alissonovu bránu.
     
    58
    Akcia domácich pokračovala ďalej, po prihrávke na Murrayho ale končí, pretože domáci útočník bol v dobe prihrávky v ofsajde.
     
    57
    Domáci sa z ničoho nič dostal do nádejnej príležitosti. Marchov prízemný center prešiel pokutovým územím až na nabiehajúceho Großa, jeho strelu zablokoval Fabinho. Potom okamžite loptu odkopol van Dijk.
     
    56
    Center z priameho kopu odhlavičkovala obrana domácich a podobne dopadol i následný center Salaha. Červení ale majú loptu stále pod kontrolou.
     
    55
    Shaqiri bol faulovaný v strede útočnej polovice Dunkom. Liverpool bude mať priamy kop zo vzdialenosti zhruba 35 metrov od brány.
     
    54
    Firmino dostal prihrávku do šestnástky a chcel ju ešte posunúť na Alexandra-Arnolda, Stephens bol ale na správnom mieste a prihrávku zastavil. Pod tlakom okamžitého presingu Liverpoolu ju ale len odkopol na polovicu hostí, kde sa k nej dostal van Dijk.
     
    53
    Liverpool si však naďalej ide svoje. Domáci sa vôbec nedokážu dostať k lopte a len behajú zo strany na stranu za hráčmi Liverpoolu.
     
    52
    Presing Brightonu sa vysunul omnoho vyššie na polovicu Liverpoolu, hostia si s ním ale i tak poradili a dostali sa kombinačne na útočnú polovicu.
     
    51
    Liverpool je tak konečne odmenení za svoju aktivitu a je teraz na domácich, aby na inkasovaný gól nejakým spôsobom zareagovali.
    50. Mohamed Salah (LIV) - 0:1
     
    50
    Liverpool dal gól!

    MOHAMED SALAH poslal loptu z penaltového bodu presne k pravej tyči. Button nemal absolútne žiadnu šancu.
    50. Pascal Groß (BRN)
     
    50
    Salah dostal loptu do pokutového územia a obišiel Großa. Ten za ním bežal ďalej a súčasne ho podrazil i potiahol za ruku. Jasná penalta!
     
    49
    Na druhej strane sa uvoľnil na ľavom krídle Salah a prenikol do pokutového územia. Cez Bonga vystrelil k pravej tyči, Button bol však na zemi včas a loptu chytil.
     
    48
    O loptu už ale hostia prišli a Murray vybojoval loptu pre Locadiu na ľavej strane. Následne poslal Locadia center do pokutového územia, March ale loptu nedokázal spracovať a guľaté čudo končí u brankára Alissona.
     
    47
    Liverpool pokračuje tam, kde skončil prvý polčas – drží loptu pevne pod kontrolou a kombinuje na útočnej polovici.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 17:01.
     
    Liverpool opticky úplne ovládol prvý polčas a bol jasne lepším a aktívnejším tímom, do poriadnych streleckých príležitostí sa ale prakticky nedostal. Obrana Brightonu fungovala veľmi spoľahlivo, dopredu to ale od domácich nebola žiadna sláva, a tak je skóre 0:0 logickým výsledkom. Uvidíme, ako na tento vývoj zareaguje Liverpool, ktorý si už nemôže dovoliť strácať body.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Na konci ďalšej kombinácie Liverpoolu bola narážačka Alexandra-Arnolda so Salahom, egyptský útočník sa ale k zakončeniu nedostal a lopta po odraze od domáceho obrancu končí u brankára Buttona.
     
    44
    Locadia obral o loptu Alexandra-Arnolda, obranca Liverpoolu sa s ním ale vrátil a loptu získal späť.
     
    43
    Domáci sa ale i tak dostali do útoku, ich akciu však zastavil faul Montoyu na Robertsona.
     
    42
    Mané vo vzdušnom súboji jednoznačne zhodil na zem Duffyho, rozhodca ale ani tentokrát neodpískal nedovolený zákrok.
     
    41
    Zápas sa zatiaľ hrá vo vysokom tempe, streleckých pokusov a veľkých príležitostí sme ale veľa nevideli. Liverpool má, ako po väčšinu prvého polčasu, loptu pod kontrolou.
     
    40
    Na druhej strane prišla okamžite po zisku lopty kolmá prihrávka na Locadiu. Ten už bežal sám na Alissona, keď ho zastavil ofsajdový verdikt čiarového rozhodcu.
     
    39
    Robertson získal loptu, potiahol si ju od vlastného pokutového územia k súperovmu a tam spadol po súboji s Duffym. Rozhodca faul k rozčarovaniu ľavého obrancu Liverpoolu neodpískal.
     
    38
    Shaqiriho center ale nebol presný a podobne dopadol i center Hendersona z druhej strany.
     
    37
    Maného center bol zablokovaný Montoyom na rohový kop. Shaqiri už ho beží rozohrať.
     
    36
    Van Dijk poslal pas na pravé krídlo na nabiehajúceho Alexandra-Arnolda, pravý obranca Liverpoolu však loptu nedokázal spracovať. To ale hosťom určite nevadí, už majú totiž loptu späť.
     
    35
    Na druhej strane našiel Mané centrom z ľavej strany Shaqiriho, hlavička Švajčiara však bola zablokovaná Dunkom.
     
    34
    Brighton, konkrétne Locadia, zaútočil po zisku lopty po ľavej strane, jeho center však zablokoval Alexander-Arnold.
     
    33
    Domáci ale rozohrali zle a v podstate len darovali loptu hosťom. Liverpool tak robí to, čo robí celý zápas – kombinuje na útočnej polovice a snaží sa dostať k nebezpečnému zakončeniu.
     
    32
    Firmino napádal veľmi aktívne a takmer sa k lopte dostal. Duffy sa s loptou zamotal pred vlastnou šestnástkou a trafil brazílskeho útočníka, od neho sa ale našťastie pre domácich odrazila do autu.
     
    31
    Držanie lopty: 22 % : 78 %
     
    30
    Mané však v súboji pred pokutovým územím loptu stratil a domáci mohli prejsť do rýchleho protiútoku. Skutočne len mohli, pretože March poslal Großovi tak prudkú prihrávku, že by si ju dokázal zastaviť asi len betónový múr.
     
    29
    Domácim obrancom sa vôbec nevydarila rozohrávka a k lopte sa dostal Mané, ktorý prihral spoluhráčom dozadu. Liverpool prechádza do postupného útoku.
     
    28
    Strely: 2:3
    27. Xherdan Shaqiri (LIV)
     
    27
    Prvá veľká príležitosť Liverpoolu! Alexander-Arnold našiel krásnym centrom Shaqiriho, ktorý sa navzdory svojej výške dostal k hlavičkovému zakončeniu a vôbec nie márnemu, pretože jeho hlavička len tesne minula Buttonovu bránu.
     
    26
    Fabinho sa v hlavičkovom súboji zrazil s Murraym. Našťastie to ale nie je nič vážne a obaja hráči sú v poriadku.
     
    25
    Po centri z rohu hlavičkoval Fabinho, avšak veľmi nepresne. Lopta letela skôr smerom do autu ako na bránu.
     
    24
    Salah bežal za prihrávkou Firmina a po súboji s Bongom získal rohový kop. Opakovaný záber ale ukázal, že verdikt rozhodcu bol nesprávny, Bong sa totiž lopty vôbec nedotkol.
     
    23
    Stále je obraz hry taký istý. Barcelona v svojich najlepších sezónach by mohla závidieť...
     
    22
    Hostia majú zápas pevne pod kontrolou a loptu domácim prakticky nepožičiavajú. Opäť kombinujú na útočnej polovici a elegantnými prihrávkami sa snažia nájsť dieru v obrannom postavení domácich.
     
    21
    Murray zasiahol rukou vo vzdušnom súboji hlavu Fabinha. Rozhodca mu dohovára a ukazuje mu, že nabudúce to už bude za žltú kartu.
     
    20
    ...ale rozohrávka sa mu vôbec nevydarila. Domáca obrana loptu odkopla na polovicu Liverpoolu.
     
    19
    March zasiahol do nohy Robertsona, ktorý sa chystal z ľavého krídla odcentrovať. Liverpool bude mať priamy kop. Rozohrávať ho bude Shaqiri...
     
    18
    Liverpool je už zase tam, kde chce hrať – na útočnej polovici. Na pravej strane si niekoľkokrát prihrávali na jeden dotyk traja hráči hostí. Nedostali sa však ani k strele, ani k centru.
     
    17
    Držanie lopty: 22 % : 78 %
     
    16
    Prvá nebezpečnejšia možnosť domácich. Groß našiel presným centrom neobsadeného Murrayho, jeho hlavička ale letí nad bránu.
     
    15
    Domáci majú prvýkrát v zápase loptu dlhšie pod kontrolou a môžu kombinovať na útočnej polovici.
     
    14
    Domáci však držali loptu i naďalej. Locadia ale dostal prihrávku do ofsajdu. Na druhej strane sa dral za rozohrávkou ofsajdu Salah, pri lopte bol ale ako prvý brankár Button.
     
    13
    Hendersonov pas na Salaha neprešiel a domáci opäť okamžite prešli dopredu. Locadia strieľal z hranice pokutového územia, jeho strela ale bola zablokovaná.
     
    12
    Liverpool má zápas od začiatku pevne pod kontrolou. Brighton sa nielenže nedostal k nebezpečnému zakončeniu, on sa takmer nedostal ani len na polovicu hostí.
     
    11
    Shaqiri získal loptu v strede poľa a založil rýchly útok Liverpoolu. Na jeho konci si práve on nabiehal na kolmicu Maného, jeho prihrávku si ale nedokázal spracovať.
    10. Roberto Firmino (LIV)
     
    10
    Robertson si spracoval ťažký nákop od Fabinha a okamžite nacentroval do šestnástky. Za centrom si nabiehali Mané i Firmino, obom ale chýbal kúsok, aby center zasiahli.
     
    9
    Hostia už loptu majú opäť pevne pod kontrolou a postupne tlačia domácich k ich bráne. Van Dijkov nákop na Shaqiriho nebol presný a loptu získal brankár Button.
     
    8
    Alisson sa trochu zahral s nervami fanúšikov Liverpoolu. Loptu držal veľmi dlho a keď k nemu pribehol Murray, tak pod jeho tlakom loptu takmer stratil. Napokon ju odkopol do autu.
     
    7
    Za autovou čiarou sa začal rozcvičovať James Milner. Nevieme zatiaľ, či má niekto z hráčov Liverpoolu nejaký problém, nikto totiž zatiaľ nebol ošetrovaný.
     
    6
    Po nepresnej prihrávke v strede poľa získali loptu konečne i domáci a okamžite prešli do rýchleho protiútoku. Pröpper centroval z ľavej strany, Fabinho loptu odkopol do autu.
     
    5
    Loptu však stále držia hostia. Ak hrozí, že stratia loptu, zacúvajú na vlastnú polovicu a odtiaľ založia nový útok.
     
    4
    Firmino si narazil loptu s Robertsonom, Brazílčan sa však už nedokázal v pokutovom území prebiť k zakončeniu.
     
    3
    Rozohrávka sa brankárovi domácich vôbec nevydarila a loptu majú opäť červení. Zatiaľ kombinujú okolo stredovej čiary.
     
    2
    Fabinho poslal od vlastného pokutového územia nákop za obranu na Maného. Útočník hostí loptu nestihol spracovať, a tak skončila u brankára Buttona.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci, ktorí loptu okamžite nakopli dopredu na Murrayho. Ten ale prvý hlavičkový súboj s van Dijkom prehral a loptu tak má Liverpool.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy už sú na ihrisku a zápas sa o chvíľu začne. Domáci Brighton bude hrať v modrobielych dresoch, hostia v tradičných červených.
     
    Úvodné zostavy:

    Brighton & Hove Albion FC: Button – Montoya, Duffy, Dunk (C), Bong – Groß, March, Stephens, Locadia, D. Pröpper – G. Murray.
    Náhradníci: Steele – Balogun, Bruno, Kayal, Knockaert, Sanders, Andone.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Fabinho, V. van Dijk, Robertson – Henderson (C), Wijnaldum – Shaqiri, Firmino, Mané – M. Salah.
    Náhradníci: Mignolet – A. Moreno, Matip, Milner, Keïta, Camacho, Origi.

    Rozhodca: Friend – Long, West.
     
    Brighton a Liverpool spolu dnes odohrajú štvrtý vzájomný zápas v Premier League. Všetky tri predošlé duely vyhral Liverpool – v minulej sezóne vonku 5:1 a doma 4:0 a v tejto sezóne doma 1:0.
     
    Liverpool FC

    Liverpool nezažil dobrý vstup do roku 2019. Najskôr prvýkrát v sezóne prehral a navyše na pôde druhého Manchesteru City 1:2, ktorý tak stiahol stratu na prvý Liverpool na 4 body a následne prehral v FA Cupe na pôde Wolverhamptonu 1:2. Zverenci Jürgena Kloppa ale majú rozhodne na čo nadväzovať – sú druhým najproduktívnejším tímom súťaže (49 strelených gólov), majú najlepšiu obranu ligy (len 10 inkasovaných gólov) a pred prehrou v Manchesteri vyhrali 10 ligových zápasov za sebou. Sú tak jasným favoritom dnešného zápasu.

    Posledných 5 zápasov:
    Liverpool – Manchester United 3:1
    Wolverhampton – Liverpool 0:2
    Liverpool – Newcastle 4:0
    Liverpool – Arsenal 5:1
    Manchester City – Liverpool 2:1
     
    Brighton & Hove Albion FC

    Domáci sú s priebehom sezóny asi zatiaľ nadmieru spokojní. V tabuľke sú na 13. mieste a čo je asi najdôležitejšie, tak na zónu zostupu majú v tejto chvíli náskok 10 bodov. Po troch prehrách v rade sa Brighton navyše v posledných troch kolách zlepšil a získal 5 bodov. Čo je pred dnešným zápasom dôležité, tak domáci sú na tom dobre i v tabuľke domácich zápasov, kde sú na 7. mieste. Z troch posledných zápasov vyhrali ale len jeden, a to s Evertonom 1:0. Dnes ich čaká výrazne ťažší súper, proti ktorému by bol každý získaný bod pre Brighton veľkým úspechom...

    Posledných 5 zápasov:
    Brighton – Chelsea 1:2
    Bournemouth – Brighton 2:0
    Brighton – Arsenal 1:1
    Brighton – Everton 1:0
    West Ham – Brighton 2:2
     
    Vitajte pri zápase 22. kola anglickej Premier League, v ktorom sa stretnú Brighton & Hove Albion FC a Liverpool FC.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Michal Sadlek

    Góly: 50. M. Salah (pen.)


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 0:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 15:5.
    Brighton & Hove Albion: Button – Montoya, Duffy, Dunk (C), Bong – Groß (79. Kayal), March (66. Knockaert), Stephens, Locadia, D. Pröpper – G. Murray (66. Andone).
    Náhradníci: Steele – Balogun, Bruno, Kayal, Knockaert, Sanders, Andone.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Fabinho, V. van Dijk, Robertson – Henderson (C), Wijnaldum – Shaqiri (72. Milner), Firmino, Mané (90. Keïta) – M. Salah (90+4. Origi).
    Náhradníci: Mignolet – A. Moreno, Matip, Milner, Keïta, Camacho, Origi.

    Rozhodca: Friend – Long, West

    Diváci: 30 682