Marítimo – Portimonense 2:1 (kon.)
koniec
CS Marítimo
2:1 (1:0)
Portimonense SC
cz Sobota 05.01.2019, 21:30 • Estádio dos Barreiros, Funchal • Primeira Liga • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (23:30:50)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 4:6. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 17:13.
     
    Je dobojováno! Portimonense přijelo do Funchalu v roli favorita, jenže bez ofenzivních hvězd Nakadžimy a Jacksona Fernandéze na svého soupeře nestačilo. Marítimo teprve podruhé v sezóně vstřelilo více než jednu branku a po dlouhatánské době slaví ligové vítězství, což naposledy zažilo druhého září v Avesu. Domácí si tak ohromně pomáhají v boji o záchranu a minimálně do zítřka odskočili šestnáctému Avesu a sedmnáctému Feirense na rozdíl tří bodů. Hosté naopak přišli o sérii tří výher a mohou se propadnout z aktuální sedmé příčky.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Joel tentokrát míč udržel a dokonce vybojoval autové vhazování, s jehož provedením Bebeto rozhodně nebude pospíchat.
     
    90+4
    Fotbalistům Portimonense ale utíká čas obrovskou rychlostí. Domácí vybojovali míč na své půlce a došli si pro faul.
     
    90+3
    Joel to neudělal vůbec dobře. Místo toho, aby míč podržel co nejdál od Charlese, tak jej hodně nepřesnou střelou z dálky odevzdal hostům.
    90+2. PAULINHO - 2:1
     
    90+2
    Portimonense právě vstřelilo branku!
    Hosté ještě žijí, neboť ve druhé z pěti nastavených minut snižují na 1:2! Míč si na penaltový bod postavil PAULINHO a s velkým přehledem ho uklidil ze svého pohledu k pravé tyči.
     
    90+1
    Střídání v týmu Portimonense SC: ze hřiště odchází Ewerton, přichází Marcel.
     
    89
    Dosti zbytečná komplikace pro domácí celek! Paulinho přihrál do vápna na Manafu, kterého v nepalebném prostoru ve skluzu trefil Zainadine Júnior a zavinil pokutový kop!
     
    88
    Marítimo standardku přečkalo bez úhony a přežilo i pokračující akci zakončenou Carlosem. Ten vystřelil jen doprostřed branky a tam Charles nemohl chybět.
     
    87
    Ewerton se chytře postavil před Vukoviće a nechal se faulovat. Paulinho bude posílat nákop do pokutového území.
     
    86
    Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází Jorge Correa, přichází Pedro Pelagio.
    84. Jorge CORREA - 2:0
     
    84
    Marítimo právě vstřelilo branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto! Hackman se nechal obehrát na postranní čáře, a tak se domácí mohli třemi přihrávkami přesunout na pravý kraj velkého vápna, odkud po chytrém pasu od Pinha vypálil na bližší tyč JORGE CORREA.
     
    83
    I s nastavením má Portimonense na vyrovnání posledních deset minut. Hostům viditelně chybí Nakadžima, který si za ně už asi nezahraje, neboť je na odchodu do Premier League.
     
    82
    Ani z tohoto rychlého centru nevzešlo žádné zakončení. Do protiakce se vzápětí hnal Manafá, jenže byl od míče rychle odseparován.
     
    81
    Rozehrávku standardní situace si vyzkouší také domácí tým. Denerem byl do kolena levé nohy trefen Jorge Correa.
     
    79
    Rúben Fernandes hlavou prodloužil letící centr do zámezí, takže následuje odkop od branky Marítima.
     
    78
    Wilson Manafá skončil na zemi a společně se svými kolegy se bude snažit zahrozit ze standardní situace.
     
    77
    Nepříjemná chyba Barrery na rohu vlastní šestnáctky. Naštěstí pro něj byla střela jednoho z hostů zablokovaná do Charlesovy náruče.
     
    76
    Žlutých karet rychle přibývá, i když se rozhodně nehraje nějak agresivně. Tentokrát byl napomenut střídající Leandro Barrera.
    74. João Carlos (POO)
     
    74
    Už několikátý reflexivní zákrok Charlese proti střele zpoza pokutového území od Joãa Carlose. Domácí gólman vyrazil balón na roh, z něhož nic nebylo.
     
    72
    Střídání v týmu Portimonense SC: ze hřiště odchází Lucas Fernandes, přichází Wellington.
     
    71
    Žlutou kartu ale dostal také Josip Vuković, který si to chtěl s Denerem ještě vyřižovat a kromě sudího ho museli uklidňovat i spoluhráči.
     
    71
    Pinho poslal přízemní pas do vápna na Joela, kterého čistě odzbrojil Jadson. Pískalo se až o pár vteřin později po žlutém faulu Denera na Vukoviće. Hostující hráč byl v držení míče, ale soupeře udeřil loktem do obličeje.
     
    70
    Hosté několik desítek vteřin útočili do plných a neprobili se ani do blízkosti pokutového území. Na vyrovnání mají už jen posledních dvacet minut.
     
    69
    Dalším žlutě napomenutým hráčem je Rodrigo Pinho, který po odehrání míče nekompromisně vrazil do Pedra Sá.
     
    67
    Lucas Áfrico vedl míč v rychlém brejku dva na dva. Obejít Jadsona ale nedokázal a ke své smůle nevybojoval ani roh, protože balón se do autu odrazil od jeho nohy.
     
    66
    Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází Edgar Costa, přichází Leandro Barrera.
     
    65
    Z dlouhého vhazování z pravé strany Portimonense nezahrozilo, ve velkém boji o lepší pozici fauloval João Carlos.
     
    64
    Jorge Correa chtěl za každou cenu zabránit rychlému přechodu protihráče do ofenzivy a zatažením za dres si řekl o žlutou kartu.
     
    64
    Manafův centr byl zablokován na autové vhazování. Hosté se po něm marně snažili prokombinovat do šestnáctky a naopak se musí rychle vracet do obrany.
     
    63
    Držení míče: 46% – 54%.
     
    61
    Lucas Fernandes během půlminuty centroval hned třikrát, ale ani jednou nevymyslel žádné ohrožení Charlesovy brány.
     
    60
    João Carlos pálil z voleje z nepřipravené pozice a vytěžil z toho alespoň rohový kop pro Portimonense.
     
    59
    Postaral se o to Edgar Costa, jehož centr měl velmi dobré parametry, jenže žádný ze čtyř spoluhráčů na něj o půlkrok nedosáhl.
     
    58
    Rúben Fernandes bojoval o vhozený balón s Joelem a podle rozhodčích fauloval. Domácí budou moci poslat dlouhý pas do ohně.
     
    56
    Portimonense se velmi snadno ubránilo a dokonce vyrazilo do protiútoku. Ten však byl zakončen hodně nepřesnou střelou z delší vzdálenosti.
     
    55
    Po deseti minutách boje ve druhé půle se chystá druhý rohový kop v domácí prospěch. Pozornost obrany je zaměřena na Joela.
     
    54
    Zainadine Júnior zablokoval pokus rozběhnutého protihráče, který trochu zbytečně centroval z koncové čáry místo toho, aby pustil míč na roh. Takhle ho poslal přímo do Charlesových rukavic.
     
    53
    A už zase na druhé straně, kde měl po odvráceném centru z levé strany slušnou možnost Ewerton a utaženou placírou ze sedmnácti metrů jen těsně přestřelil Charlesovu bránu!
     
    52
    Jorge Correa dostal od Joela míč k levému rohu velkého vápna, odkud nevystřelil vůbec přesně a Ricardo Ferreira nemusel zasahovat.
     
    51
    Domácí gólman si pár desítek vteřin poležel se šrámem v oblasti žeber. Nakonec ale nepotřeboval ošetření a uvedl balón zpět do hry.
     
    50
    Charles se po centru bolestivě srazil s Joãem Carlosem a zatím to nevypadá, že by se ihned zvedl na nohy.
     
    49
    China nabral skvělou rychlost poblíž levé autové čáry. O to více se musí vyzdvihnout defenzivní práce Hackmana, který s ním udržel krok a dokonce si došel pro faul.
     
    48
    Jako první po změně stran zakončili hosté. Konkrétně to byl Paulinho, jenž zpoza vápna zamířil ze svého pohledu vedle pravé tyče.
     
    47
    Ani jeden z trenérů během poločasové přestávky nestřídal. Jedinou změnou tak zůstává vynucený příchod Gamboy za domácího křídelníka Baiana, který si poranil stehenní sval.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas. Za první půlhodinu stál za řeč jen nepřesný lob Edgara Costy, ovšem v dalším průběhu už to bylo o něco zajímavější. Portimonense se osmělilo a hned třikrát protáhlo Charlsese střelami z delší vzdálenosti. Jako první ale udeřilo na druhé straně, když se z parádně zahraného přímého kopu prosadil Edgar Costa.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Ještě jeden nedovolený zákrok u půlící čáry. João Carlos byl faulován domácím kapitánem Edgarem Costou. Rozehrávat bude Lucas Fernandes.
     
    45+2
    Hodně nepřesná kolmice z půlící čáry se stala naprosto snadnou kořistí pro Charlese, jehož výkop založí asi poslední akci první půle.
     
    45
    Nastavují se 3 minuty.
    43. Edgar COSTA - 1:0
     
    43
    Marítimo právě vstřelilo branku!
    Hodně dlouho to trvalo, než se vše připravilo k rozehrávce přímého kopu, která však stála za to! EDGAR COSTA si nevzal prakticky žádný rozběh a z kroku vystřelil ze sedmnácti metrů přes zeď k levé tyči Ferreiry, jenž nijak nereagoval a jenom sledoval, jak balón zapadá do sítě.
     
    43
    Napomenutí žlutou kartou dostal také João Carlos. Těžko říct, zda za protesty, nebo nedovolené počínání ve zdi.
     
    41
    Hosté zaváhali v rozehrávce. Rodrigo Pinho se hnal do vápna, před kterým byl Rúbenem Fernandesen faulován za žlutou kartu.
     
    39
    Jorge Correa kroutil centr z levé strany směrem od branky. Klíčový hlavičkový souboj vyhráli hosté a bleskově dostali míč až ke středovému kruhu.
     
    38
    O nějakou střelu z větší vzdálenosti se pokoušel i Edgar Costa. Branku vůbec netrefil, ale to bylo zapříčiněno nějakou tečí, kvůli které se bude kopat roh.
     
    36
    S rohovým kopem už defenziva Marítima starosti neměla. Míč se dostal do Charlesových rukavic.
     
    35
    Další nelehký zákrok pro Charlese, který je v posledních minutách v permanenci. Tentokrát musel řešit dalekonosný pokus z osy hřiště, který vyprodukoval Lucas Fernandes.
     
    34
    Po faulu na Edgara Costu mohli hrát domácí, ovšem o míč přišli hned při prvním pasu směřujícím do útoku.
     
    33
    Domácí nedostali míč do bezpečí po krátkém nákopu, a tak se znovu musel činit Charles, který vyrazil střelu z levého kraje velkého vápna.
     
    32
    Ze standardní situace už Portimonense nezahrozilo, nicméně Manafá si záhy došel pro faul v podání África.
    31. Paulinho (POO)
     
    31
    Až teď poprvé zahrozili i hosté. Jmenovitě Paulinho, který si navedl míč na osu hřiště a prudkou střelou z dvaceti metrů protáhl Charlese, který pravou rukou vytěsnil balón z prostředku brány na roh.
     
    30
    První třetina zápasu už patří minulosti. Zatím je to dosti nežáživný fotbal, který okořenila jen jediná šance nepřesně zakončujícího Edgara Costy.
     
    29
    Zatím nejvážnější práce pro Charlese, který skočil pod nohy blížícího se soupeře a byl jako první u pasu směřujícího do jeho vápna.
     
    27
    Ani další nákop na Joela neměl ideální parametry. Urostlý útočník balón v poli nestihl a Ricardo Ferreira vykopává.
     
    25
    Hodně zatažená jedenáctka Portimonense vystavila domácí hráče do ofsajdu. Po přihrávce Chiny se provinil Joel.
     
    24
    Domácí ještě udrželi míč po autovém vhazování, jenže metr před vápnem bylo natolik husto, že nedokázali vymyslet nic vážného.
     
    23
    Neúplně zdařený centr z levé strany propadl na kopačku Joela, který se opřel do balónu bez přípravy a nasměroval ho pouze k rohovému praporku.
     
    22
    João Carlos si vyšlápl na jednoho z domácích hráčů, a tak může pokračovat územní převaha Marítima.
     
    21
    A stejná situace i na druhém konci hřiště. Rodriga Pinha minul nakopávaný balón o několik metrů, takže Ferreira měl snadnou práci.
     
    20
    Na druhé straně přišel jen neškodný nákop, který propadl na Charlese. Ten zaznamenal jeden z prvních doteků s balónem.
     
    19
    Druhému asistentu rozhodčího hodně dlouho trvalo, než zvedl praporek při úniku Joela. I kdyby ho nechal dole, tak se nic nestalo, neboť domácí útočník Ferreiru nepřehodil.
     
    17
    Před Ferreiru přiletěly dva centry. Prvně zprava a poté i zleva, jenže ani z jednoho žádné zakončení nepřišlo.
     
    16
    Ani teď se hosté nijak neprosadili a už znovu brání v kompaktním obranném bloku.
     
    14
    Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází Fabrício Baiano, přichází Joao Gamboa.
     
    13
    Portimonense toho směrem dopředu zatím moc nepředvedlo. Ztráty japonského šikuly Nakadžimy a ještě nedávno hvězdného útočníka Martíneze jsou velmi citelné.
     
    12
    Domácí jsou na chvíli v deseti. Za pomezní čárou se však rychle chystá do hry Joao Gamboa.
     
    10
    Domácí křídelník s největší pravděpodobností dohrál. Už u něj jsou členové realizačního týmu Marítima.
     
    9
    Fabrício Baiano vedl míč po pravé straně, ale zničehonic musel zastavit, protože si zřejmě poranil stehenní sval na levé noze.
     
    8
    Edgar Costa otravoval protihráče na půlící čáře. Vzešel z toho nedovolený zákrok na Ewertona.
     
    7
    Fábio China fauloval a Marítimo muselo bránit standardku z hloubi pole. Krátký nákop z pravé strany se však Portimonense vůbec nepovedl.
    6. Edgar Costa (MAO)
     
    6
    Zainadine Júnior skvělým nákopem nastartoval Edgara Costu, který se snažil vybíhajícího Ferreriru přelobovat, jenže jeho branku o kousek minul.
     
    5
    Carlos na hranici pokutového území fauloval Lucase África. Míč pro Marítimo.
     
    3
    Netrvalo to dlouho a hostující brankář Ricardo Fereira si připsal první zákrok. Hlavička po centru z levé strany mu však moc problémů nenadělala.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v černobílých, zatímco domácí v červenozelených dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    CS Marítimo: Charles – Bebeto, Z. Júnior, Lucas Áfrico, China – E. Costa, F. Baiano, Vuković, J. Correa – R. Pinho, Joel.
    Náhradníci: Nogueira – Barrera, Gamboa, Nanu, Pelagio, Souza, R. Valente.

    Portimonense SC: Ri. Ferreira – Manafá, Jadson, Rú. Fernandes, Hackman – Dener, Pedro Sá, Ewerton, Paulinho – João Carlos, L. Fernandes.
    Náhradníci: Leonardo – Wellington, Jamerson, Macedo, Marcel, Possignolo, Vítor Tormena.

    Rozhodčí: Martins – Campos, Mota.
     
    Zápas na Estádio dos Barreiros začne ve 21:30, takže si na tento čas nic neplánujte a buďte u našeho přenosu. Jste k němu všichni zváni.
     
    Portimonense SC

    Hosté jsou v tabulce sedmí, mají 23 bodů a na páté místo ztrácí pouhé dva body. Forma je skvělá, poslední tři zápasy skončily výhrou a úvod do roku 2019 byl vyšperkován domácí výhrou 2:0 nad Benfikou Lisabon. Nic na tom nemůže změnit ani to, že oba góly byly ze strany hostů vlastní, do nesprávné branky se trefili Rúben Dias a Jardel. Dnes se hosté pokusí skórovat sami a prodloužit vítěznou sérii.

    Posledních pět ligových utkání

    Portimonense – Tondela 3:2
    Porto – Portimonense 4:1
    Portimonense – Setúbal 3:1
    Feirense – Portimonense 0:1
    Portimonense – Benfica 2:0
     
    CS Marítimo

    Domácí tým je v tuto chvíli na 16. místě tabulky se ziskem 11 bodů a pohými třemi body náskoku na poslední Chaves. Marítimu se nedaří, poslední ligová výhra přišla na začátku září, od té doby už klub pouze dvakrát remizoval a hned devětkrát prohrál. Stalo se tak i v minulém kole na trávníku Bragy, kde Marítimo prohrálo 0:2. Favoritem nebude ani dnes, pokus o přetrhnutí negativní série tak nebude vůbec snadný...

    Posledních pět ligových utkání

    Marítimo – Setúbal 0:1
    Feirense – Marítimo 1:1
    Marítimo – Benfica 0:1
    Tondela – Marítimo 2:1
    Braga – Marítimo 2:0
     
    Dobrý večer u portugalské Primeira Ligy. Společně se podíváme na utkání 16. kola mezi týmy CS Marítimo a Portimonense SC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.

    Michal Břuchanský

    Góly: 43. E. Costa, 84. J. Correa – 90+2. Paulinho (pen.)

    Karty:   64. J. Correa (MAO), 69. R. Pinho (MAO), 71. Vuković (MAO), 76. Barrera (MAO) – 41. Rú. Fernandes (POO), 43. João Carlos (POO), 71. Dener (POO)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 4:6. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 17:13.
    CS Marítimo: Charles – Bebeto, Z. Júnior, Lucas Áfrico, China – E. Costa (C) (66. Barrera), F. Baiano (14. Gamboa), Vuković, J. Correa (86. Pelagio) – R. Pinho, Joel.
    Náhradníci: Nogueira – Barrera, Gamboa, Nanu, Pelagio, Souza, R. Valente.

    Portimonense SC: Ri. Ferreira – Manafá, Jadson (C), Rú. Fernandes, Hackman – Dener, Pedro Sá, Ewerton (90+1. Marcel), Paulinho – João Carlos, L. Fernandes (72. Wellington).
    Náhradníci: Leonardo – Wellington, Macedo, Marcel, Possignolo, Vítor Tormena.

    Rozhodca: Martins – Campos, Mota