Nitra – B. Bystrica 3:6 (kon.) | Zvolen – Miškovec 2:0 (kon.) | Košice – Nové Zámky 3:1 (kon.)
Žilina – Poprad 2:3 (kon.) | Detva – Lipt. Mikuláš 4:2 (kon.) | Budapešť – Trenčín 3:1 (kon.)
koniec
HK Nitra
3:6 (3:2, 0:2, 0:2)
HC MONACObet Banská Bystrica
Nedeľa 30.12.2018, 16:00 • Nitra Aréna • Tipos Extraliga (SR) • 37. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:52
    Banská Bystrica dala gól!

    Keby sa hralo v Banskej Bystrici, zrejme by padali čapice na ľad! ÉRIC FAILLE sa dostal v strednom pásme k puku, nakorčuľoval si bližšie k odkrytej domácej bránke a puk posiela do siete, čím zaznamenal v tomto zápase hattrick – 3:6!
    Asistencia: Eric Selleck.
     
    58:10
    Foltán je na striedačke, domáci teda znova skúšajú power-play!
     
    57:26
    Vhadzovalo sa teda v strednom pásme a tak sa Foltán vrátil späť do bránky. Pri puku sú teraz hostia a tak Nitra nemôže znova skúšať power-play.
     
    47:38
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Higgs – 2 min., sekanie).
     
    47:38
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Scheidl – 2 min., sekanie).
     
    46:29
    Banská Bystrica dala gól!

    Barani sa dostávajú do vedenia o dva góly a to je pre domácich veľmi nepríjemné! Hostia sa presunuli do útočného pásma, Selleck posunul puk na ÉRICA FAILLEHO, ktorý sa s tým proste nemaznal a poslal to na domácu bránku a na počudovanie všetkých puk končí v siete – 3:5!
    Asistencia: Eric Selleck.
     
    41:40
    Do útočného pásma prenikli hostia, puk sa dostal na hokejku Bartánusa, ktorý si ešte vylepšil svoje postavenie, ale Foltána sa mu z bezprostrednej blízkosti prekonať nepodarilo!
     
    36:52
    Avšak, teraz prišli dve zaujímavé príležitosti pre domáci celok! Najprv sa k puku dostal Bortňák, ale jeho pokus pravým betónom vyrazil Williams do bezpečia. Potom sa ešte k dorážke dostal Hrušík, ale ten už nenamieril presne.
     
    34:23
    Krátko po skončení presilovky sa pred bránku hostí dostal Bortňák, v nádejnej pozícii sa to snažil mieriť do horných častí, ale bránku napokon netrafil!
     
    32:13
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Selleck – 2 min., držanie).
     
    29:46
    Banská Bystrica dala gól!

    Presilovka hosťom nevyšla, ale teraz sa už z gólu radujú! Banská Bystrica založila rýchly protiútok a vzniklo prečíslenie dva na jedna, Gabor to zobral na seba, ale brankár Foltán jeho strelu vyrazil. K odrazenému puku sa dostal ERIC SELLECK a ten ho už dopravil do siete – 3:4!
    Asistencia: Gilbert Gabor.
     
    28:57
    Pochopiteľne gól neplatí! Domáci ani neprotestovali, všetky zábery jednoznačne dokázali, že puk sa ani náhodou za bránkovu čiaru nedostal.
     
    28:57
    Domáce tribúny sa radovali z gólu, zaznela aj siréna a gólová pesnička! O presný zásah sa však nejednalo, Marek Slovák sa v oslabení rútil sám na bránku hostí, ale trafil len tyčku! Hlavný rozhodca však ešte radšej ide konzultovať túto situáciu s videom.
     
    27:15
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Mezei – 2 min., podrazenie).
     
    25:25
    Banská Bystrica dala gól!

    Veľké zaváhanie domácej obrany a znova tu je nerozhodný stav! Domáci teraz zbytočne stratili puk za vlastnou bránkou po riskantnej kľučke, Bartánus našiel voľného BROCKA HIGGSA a ten nemal problém dopraviť puk do siete – 3:3!
    Asistencia: Marek Bartánus, John Steven Levko Koper.
     
    24:56
    Higgs vybojoval puk pred v priestore pred bránkou domáceho tímu a poslal ho na Kopera, ten však nedokázal vyrovnať, pretože výborným zákrokom sa prezentoval brankár Foltán!
     
    20:30
    Slovák sa ocitol v nádejnej pozícii pred bránkou súpera, ale jeho bekhendový blafák sa do siete nevošiel! Tlak domácich pri presilovke 5 na 3 trvá ďalej.
     
    19:30
    Nitra hrá teda spomínanú presilovku 5 na 3 a mohla navýšiť pred koncom prvej tretiny svoje vedenie! Prihrávku na voľnú stranu dostal Blackwater, ktorý už zakončoval do odkrytej časti bránky, ale Williams famóznym zákrokom vyráža puk do bezpečia!
     
    18:43
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Korím – 2 min., hrubosť).
     
    18:43
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Asselin – 2 min., krosček + 2 min., hrubosť).
     
    18:43
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Mihalik – 2 min., sekanie).
     
    18:16
    Nitra dala gól!

    Prestrelka v Nitra Aréne pokračuje ďalej! Domáci hokejisti sa prvýkrat v tomto zápase ujímajú vedenia o jeden gól, keď v strednom pásme vybojoval puk na svoju hokejku Blackwater, potiahol ho až do útočného pásma a presnou prihrávkou našiel MAREKA SLOVÁKA, ktorý ukázal veľký prehľad v hre a parádnou strelou prekonáva Williamsa – 3:2!
    Asistencia: Judd Blackwater.
     
    16:56
    Nitra dala gól!

    Túto presilovku zahrali domáci už úspešne a znova sa im podarilo vyrovnať! Nitra sa rýchlo usadila v útočnom pásme, domácim sa podarilo vyšachovať obranu súpera a pred bránkou sa presnou strelou presadil KALE KERBASHIAN, ktorý vyrovnáva na 2:2!
    Asistencia: Juraj Majdan, Róbert Lantoši.
     
    16:04
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Kabáč – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    14:42
    Banská Bystrica dala gól!

    Radosť domáceho publika dlho netrvala! Krátko po vyrovnávajúcom góle domácich sa hostia vracajú späť do vedenia o jeden gól. Toto bolo veľké zaváhanie domácich obrancov, Selleck odviedol výbornú robotu a svojou prihrávkou našiel úplne voľného GUILLAUMEHO ASSELINA a ten prekonáva z tesnej blízkosti Foltána – 1:2!
    Asistencia: Eric Selleck, Éric Faille.
     
    13:59
    Nitra dala gól!

    Je vyrovnané! Konečne sa domácim podarilo poriadne sa usadiť v útočnom pásme a vnikol poriadny závar pred bránkou Banskej Bystrice. K puku sa dostal SAMUEL BUČEK, talentovaný hokejista pomýlil obranu súpera, s pukom sa obtočil kolo bránky a napokon ho pretlačil do siete – 1:1!
    Bez asistencií.
     
    10:39
    Stalo sa tak teraz! Štvrtá formácia domáceho tímu narobila pekný rozruch pred bránkou súpera, Čaládi prihrával puk na Minárika, ale pred ním na poslednú chvíľu zasiahol Kubka a následne brankár Banskej Bystrice prerušil hru!
     
    07:23
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Versteeg – 2 min., krosček).
     
    06:26
    K puku sa dostal Buček a pokúšal sa sám preniknúť pred bránku súpera, v rozhodujúcej chvíli mu však puk ušiel z čepele hokejky a tak sa do žiadnej šance nedostal.
     
    05:06
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Faille – 2 min., hákovanie).
     
    03:29
    Banská Bystrica dala gól!

    Hostia využívajú presilovku a otvárajú tak skóre stretnutia v Nitra Aréne! Banský Bystrica sa ihneď po vyhratom buly usadila v útočnom pásme, Southorn našiel svojou prihrávkou zle pokrytého ÉRICA FAILLEHO a ten presnou strelou posiela svoj tím do vedenia – 0:1!
    Asistencia: Jordon Southorn.
     
    02:38
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Mezei – 2 min., podrazenie).

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 14. Buček, 17. Kerbashian (Majdan, Lantoši), 19. Slovák (Blackwater) – 4. Faille (Southorn), 15. Asselin (Selleck, Faille), 26. Higgs (Bartánus, Koper), 30. Selleck (Gabor), 47. Faille (Selleck), 59. Faille (Selleck)


    HK Nitra: Foltán (Šimboch) – Mezei, McCormack, Korím, Morrison, Pupák, Versteeg, Sloboda, Hvizdoš – Lantoši, Slovák, Blackwater – Scheidl, Kerbashian, Majdan – Buček, Bortňák, Hrušík – Pätoprstý, Čaládi, Minárik
    HC MONACObet Banská Bystrica: Williams (Baroš) – Biro, Southorn, Mihalik, Sloboda, Ďatelinka, Kubka, Košecký – Selleck, Faille, Asselin – Bartánus, Higgs, Koper – Kabáč, Češík, Gabor – Török, L. Lunter, Sarvaš

    Rozhodca: Peter Lokšík, Milan Novák – Tomáš Gegáň, Jozef Valo – Dalibor Beniač