Nitra – B. Bystrica 3:6 (kon.) | Zvolen – Miškovec 2:0 (kon.) | Košice – Nové Zámky 3:1 (kon.)
Žilina – Poprad 2:3 (kon.) | Detva – Lipt. Mikuláš 4:2 (kon.) | Budapešť – Trenčín 3:1 (kon.)
koniec
HK Nitra
3:6 (3:2, 0:2, 0:2)
HC MONACObet Banská Bystrica
Nedeľa 30.12.2018, 16:00 • Nitra Aréna • Tipos Extraliga (SR) • 37. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Aj v tretej tretine sa hostia postarali o dva presné zásahy a hlavnou hviezdou tohto stretnutia je Éric Faille, ktorý dnes zaznamenal v Nitra Aréne hattrick a výrazne sa teda pričinil k výhre Banskej Bystrice na ľade Nitry. Domáci dnes skórovali len v prvej tretine a to na body napokon stačiť nemohlo. Boli sme však svedkami veľmi kvalitného stretnutia z oboch strán, bolo sa teda na čo pozerať a nezaujatý divák si určite prišiel na svoje. Banská Bystrica teraz bude čakať, ako dopadne zápas v Steel Aréne. Ak Košice s Novými Zámkami zaváhajú, dostanú sa na prvé miesto.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim, ďakujem za pozornosť a prajem ešte príjemné prežitie predposledného dňa v tomto kalendárnom roku. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (18:42:15)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:10
    O všetkom je už teda rozhodnuté, Banská Bystrica vyhrá trináste stretnutie v rade nad Nitrou a tak táto negatívna séria domácich sa nekončí!
     
    58:52
    Banská Bystrica dala gól!

    Keby sa hralo v Banskej Bystrici, zrejme by padali čapice na ľad! ÉRIC FAILLE sa dostal v strednom pásme k puku, nakorčuľoval si bližšie k odkrytej domácej bránke a puk posiela do siete, čím zaznamenal v tomto zápase hattrick – 3:6!
    Asistencia: Eric Selleck.
     
    58:43
    Nitrania sa natlačili pred bránku súpera, Buček nahodil puk do ohňa, ale ten napokon končí pod ležiacim brankárom Williamsom. Nitra pokračuje v hre bez brankára.
     
    58:10
    Foltán je na striedačke, domáci teda znova skúšajú power-play!
     
    58:01
    Boli ohlásené posledné dve minúty tretej tretiny!
     
    57:43
    Je tu zakázané uvoľnenie domácich. Nitre nevyšiel rýchly prechod do útočného pásma a tak tu je buly v jej obrannom pásme.
     
    57:26
    Vhadzovalo sa teda v strednom pásme a tak sa Foltán vrátil späť do bránky. Pri puku sú teraz hostia a tak Nitra nemôže znova skúšať power-play.
     
    57:26
    Dianie v Nitra Aréne sa teraz muselo prerušiť. Hlavný rozhodca signalizoval veľa hráčov domáceho tímu na ľadovej ploche, lenže tréner Nitry už stiahol brankára na striedačku a tak to bolo všetko oprávnené.
     
    56:38
    Navyše sa teraz hostia dostávajú do útočného pásma a darí sa im držať súpera pod menším tlakom. Nitra sa teda musí brániť a to už teda s domácim celkom nevyzerá dobre.
     
    55:48
    Domáci sa teraz nie a nie dostať k puku, všetko sa nesie v réžii ich súpera. Ak sa nič výnimočného nestane, Banská Bystrica by už toto mohla zvládnuť.
     
    55:10
    Pri puku je opäť hosťujúci výber, ktorý pohodlne kontroluje dianie na ľadovej ploche. Nitre sa začína čas veľmi rýchlo krátiť.
     
    54:26
    McCormack sa zmocnil puku a potiahol ho do útočného pásma, otočil sa okolo súperovej bránky a prihral puk na modrú čiaru. Odtiaľ sa nebezpečnou strelou prezentoval Kerbashian, ale Williams si pripisuje ďalší úspešný zákrok.
     
    53:35
    Nasleduje reklamná prestávka.
     
    52:49
    Dá sa teda očakávať, že Nitra začne aj viacej riskovať. Hostia však momentálne držia puk na svojich hokejkách a súpera k ničomu nepúšťajú.
     
    51:28
    Pomaly sa blížime k záveru tretej tretiny, domáci potrebujú čo najskôr dosiahnuť kontaktný gól.
     
    50:39
    Dostali sme sa už do druhej polovice tretej tretiny. Banská Bystrica vyhráva o dva góly a je tak na najlepšej ceste získať tri body, predĺžiť sériu víťazstiev nad Nitrou a stále je aj šanca sa usadiť na líderskej pozícii.
     
    49:38
    Oba tímy v plnom počte.
     
    49:10
    Predsa len sa teraz domáci usadili v útočnom pásme, ale slabé nahodenia na bránku súpera nič zaujímavého neponúkli.
     
    48:38
    Nič zaujímavého však momentálne nevidíme, pri puku je Banská Bystrica, ktorá sa snaží zakladať skôr postupné výpady do útočného pásma.
     
    48:01
    Došlo k vzájomnému vylúčeniu a tak sledujeme hru štyri na štyri, čo otvára viacej priestoru na ľadovej ploche. Hostia sa však nemusia nikam ponáhľať, vedú o dva góly a sú tak bližšie k trom bodom.
     
    47:38
    Nasleduje reklamná prestávka.
     
    47:38
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Higgs – 2 min., sekanie).
     
    47:38
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Scheidl – 2 min., sekanie).
     
    47:00
    Hostia sú momentálne vo veľmi výhodnej pozícii, stačí im už len pohodlne dohrať toto stretnutie. Ako sme sa však dnes už viackrát presvedčili, predpovedať v Nitra Aréne je nemožné a verme, že ešte uvidíme veľa zaujímavého.
     
    46:29
    Banská Bystrica dala gól!

    Barani sa dostávajú do vedenia o dva góly a to je pre domácich veľmi nepríjemné! Hostia sa presunuli do útočného pásma, Selleck posunul puk na ÉRICA FAILLEHO, ktorý sa s tým proste nemaznal a poslal to na domácu bránku a na počudovanie všetkých puk končí v siete – 3:5!
    Asistencia: Eric Selleck.
     
    45:56
    Zatiaľ neprichádza žiaden tlak Nitry, ktorý by domáci hokejisti veľmi potrebovali. Banská Bystrica teda pohodlne kontroluje dianie na ľadovej ploche.
     
    45:21
    Domáci zbytočne stratili puk vo svojom pásme a k zakončeniu sa dostal opäť Bartánus, ale jeho zbrklé zakončenie presné nebolo.
     
    44:19
    Pri pohľade do štatistík sa dozvieme, že Nitra nevyhrala nad Banskou Bystricou už 12 zápasov v rade! To je naozaj veľmi negatívna séria, ktorú by dnes domáci chceli pretrhnúť.
     
    43:46
    Obraz hry sa teraz mení, pri puku sú domáci hokejisti a darí sa im operovať v útočnom pásme. Nitra potrebuje čo najskôr vyrovnať, aby bolo späť v hre o víťazstve.
     
    43:16
    Konečne v tretej tretiny niečo vymysleli aj domáci hokejisti. Kerbashian sa nebezpečne natalačil pred bránku súpera, ale jeho zakončenie Williams pokryl.
     
    42:49
    Nitra teraz vyviezla puk do bezpečia, ale znova sa bude musieť brániť. Hostia teda pridávajú na svojej aktivite, prípadný ďalší gól by im určite pomohol.
     
    42:17
    Aktivita je aj naďalej na hokejkách Banskej Bystrice. Domáci sa tak musia brániť, potrebovali by však útočiť, keďže stále prehrávajú o jeden gól.
     
    41:40
    Do útočného pásma prenikli hostia, puk sa dostal na hokejku Bartánusa, ktorý si ešte vylepšil svoje postavenie, ale Foltána sa mu z bezprostrednej blízkosti prekonať nepodarilo!
     
    40:31
    Domácim nevyšiel rýchly prechod do útočného pásma, je tu ofsajd a tak sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    40:10
    Posledná tretia tretina sa už naplno rozbehla, buly v prospech Nitry. Domáci musia doťahovať jednogólový náskok súpera.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na ľadovej ploche, posledná tretia tretina sa tak čoskoro začne!
     
    Aj prostredná tretina súboja v Nitra Aréne priniesla presné zásahy, ale v tejto časti zápasu skórovali len hostia. Najprv v 26. minúte vyrovnal na 3:3 Giggs a následne v 30. minúte poslal Banskú Bystricu do tesného vedenia Selleck. Zaujímavé momenty však boli na oboch stranách a určite je tak všetko v tretej tretine ešte otvorené!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:01
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny!
     
    38:34
    McCormack sa dostal k puku a skúšal to strelou od modrej, jeho pokus však končí v lapačke brankára Williamsa.
     
    37:28
    Určite sa tak pri sledovaní tohto stretnutia nenudíme, jedná sa o veľmi kvalitný zápas. Košice momentálne prehrávajú doma s Novými Zámkami 0:1 a tak je tu šanca pre Bystricu obsadiť v tabuľke líderskú pozíciu.
     
    36:52
    Avšak, teraz prišli dve zaujímavé príležitosti pre domáci celok! Najprv sa k puku dostal Bortňák, ale jeho pokus pravým betónom vyrazil Williams do bezpečia. Potom sa ešte k dorážke dostal Hrušík, ale ten už nenamieril presne.
     
    36:39
    Teraz sú to nepresnosti na oboch stranách, krátko pred koncom druhej tretiny teda tempo zápasu opadá.
     
    36:10
    Nitra teraz zavrela súpera v jeho obrannom pásme, ale všetko to boli následne len nepresné pokusy na bránku.
     
    35:30
    Nasleduje reklamná prestávka.
     
    35:09
    Pomaly sa blíži záver druhej tretiny, domáci fanúšikovia si veľmi želajú, aby platil pred treťou tretinou nerozhodný stav. Banská Bystrica však súpera k ničomu nepúšťa.
     
    34:23
    Krátko po skončení presilovky sa pred bránku hostí dostal Bortňák, v nádejnej pozícii sa to snažil mieriť do horných častí, ale bránku napokon netrafil!
     
    34:13
    Hostia v plnom počte.
     
    33:46
    Domáci si musia pre puk až k svojmu brankárovi. Banská Bystrica tak nazbierala ďalšie cenné sekundy v oslabení.
     
    33:13
    Polovica z tejto početnej výhody domácich už uplynula, Nitra je stále usadená v útočnom pásme, ale domáci nemôžu vyprodukovať presnú strelu na bránku súpera.
     
    32:46
    Slovák sa natlačil pred bránku súpera, ale puk sa mu nepodarilo pretlačiť až do siete. Buly v útočnom pásme pre Nitru.
     
    32:33
    Je tu presilovka pre Nitru a teda šanca na vyrovnanie. Domáci sa už postupne prebíjajú do útočného pásma, hostia sa tak budú musieť brániť.
     
    32:13
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Selleck – 2 min., držanie).
     
    31:49
    Aktivita však naďalej pretrváva na oboch stranách, domáci sa snažia o vyrovnanie a tak útočia častejšie. Do konca druhej tretiny ešte nejaký ten čas ostáva, aby sa im to podarilo.
     
    30:19
    Prehupli sme sa už do druhej polovici prostrednej tretiny tohto stretnutia. Banská Bystrica stihla v druhej tretine už dvakrát skórovať a tak momentálne vyhráva o jeden presný zásah.
     
    29:46
    Banská Bystrica dala gól!

    Presilovka hosťom nevyšla, ale teraz sa už z gólu radujú! Banská Bystrica založila rýchly protiútok a vzniklo prečíslenie dva na jedna, Gabor to zobral na seba, ale brankár Foltán jeho strelu vyrazil. K odrazenému puku sa dostal ERIC SELLECK a ten ho už dopravil do siete – 3:4!
    Asistencia: Gilbert Gabor.
     
    29:15
    Domáci v plnom počte.
     
    28:57
    Pochopiteľne gól neplatí! Domáci ani neprotestovali, všetky zábery jednoznačne dokázali, že puk sa ani náhodou za bránkovu čiaru nedostal.
     
    28:57
    Domáce tribúny sa radovali z gólu, zaznela aj siréna a gólová pesnička! O presný zásah sa však nejednalo, Marek Slovák sa v oslabení rútil sám na bránku hostí, ale trafil len tyčku! Hlavný rozhodca však ešte radšej ide konzultovať túto situáciu s videom.
     
    28:29
    A znova sa domáci hokejisti dokázali oslobodiť, Banská Bystrica si musí pre puk za vlastnú bránku.
     
    27:56
    Až teraz sa hostia usadili v útočnom pásme, ale strelu na brankára Foltána ešte nevyslali.
     
    27:25
    Presilovka pre Banskú Bystricu, ktorá má tak šancu opäť ísť do vedenia, ako tomu bolo v úvode stretnutia. Nitra však ihneď vyhadzuje puk do bezpečia.
     
    27:15
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Mezei – 2 min., podrazenie).
     
    26:45
    Vyrovnané stretnutie v Nitra Aréne teda pokračuje ďalej, domácich môže mrzieť tá nevyužitá presilovka 5 na 3. Do konca stretnutia je stále dostatok času a tak nás snáď čaká ešte veľa zaujímavých momentov na oboch stranách.
     
    26:01
    Nasleduje reklamná prestávka.
     
    25:25
    Banská Bystrica dala gól!

    Veľké zaváhanie domácej obrany a znova tu je nerozhodný stav! Domáci teraz zbytočne stratili puk za vlastnou bránkou po riskantnej kľučke, Bartánus našiel voľného BROCKA HIGGSA a ten nemal problém dopraviť puk do siete – 3:3!
    Asistencia: Marek Bartánus, John Steven Levko Koper.
     
    24:56
    Higgs vybojoval puk pred v priestore pred bránkou domáceho tímu a poslal ho na Kopera, ten však nedokázal vyrovnať, pretože výborným zákrokom sa prezentoval brankár Foltán!
     
    24:05
    Sledovali sme rýchly prechod do útočného pásma a strelou od modrej sa prezentoval Sloboda. Jeho pokus bol veľmi nepríjemný a brankár Foltán mal čo robiť, aby puk skrotil.
     
    23:45
    Majdan sa dostal k puku a strelou z prvej to vyskúšal na bránku súpera. Williams bol však pripravený a puk schoval vo svojej výstroji. Nitra teda ešte získava buly v útočnom pásme.
     
    23:22
    Ani hostia sa však teraz v útočnom pásme výraznejšie nepresadili a puk sa tak dostáva na domáce hokejky. Budeme aj v druhej tretine svedkami gólovej prestrelky?
     
    22:49
    Domáci v útočnom pásme nič prevratného nevymysleli a znova sa tak o prechod dopredu snažia hostia. Nitra sa teda momentálne sústreďuje na plnenie si defenzívnych povinností.
     
    22:06
    Teraz hosťom nevyšiel prechod do útočného pásma a je z toho len zakázané uvoľnenie. Hra sa tak presťahuje pred brankára Williamsa.
     
    21:29
    Aj sa tak deje, hosťujúci celok sa dostáva k puku a okamžite sa tak presúva do útočného pásma. Nitra sa však zatiaľ bráni úspešne a súpera v druhej tretine ešte do zakončenia nepustila.
     
    21:10
    Banská Bystrica tak zvláda veľmi ťažké chvíle a už sa môže sústrediť na ofenzívu. Hostia prehrávajú o jeden gól a tak potrebujú čo najskôr vyrovnať.
     
    20:43
    Hostia v plnom počte.
     
    20:30
    Slovák sa ocitol v nádejnej pozícii pred bránkou súpera, ale jeho bekhendový blafák sa do siete nevošiel! Tlak domácich pri presilovke 5 na 3 trvá ďalej.
     
    20:10
    Druhá tretina sa už teda naplno rozbehla, buly v prospech hostí, ktorí sa teda rýchlo oslobodzujú.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, druhá tretina sa čoskoro začne! Nitra ešte bude pokračovať v presilovke 5 na 3!
     
    Prvá tretina súboja v Nitra Aréne priniesla parádny hokej. Od úvodu sme sledovali aktivitu na oboch stranách, ale lepšie sa začal zápas vyvíjať pre Banskú Bystricu. Hostia otvorili skóre v 4. minúte zásluhou Failleho a ďalších desať minút platil tento stav. Domáci prelomili gólovú smolu v 14. minúte, keď dokázal vyrovnať Buček. Krátko na to však hostia išli opäť do vedenia po góle Asselina, ale potom už úradovali len domáci hokejisti, ktorí skórovali zásluhou Kerbashiana a Slováka. Nitra teda vyhráva po prvej tretine 3:2!
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:53
    Domáci ešte kombinujú v útočnom pásme, hostia odolávajú veľkému tlaku a už sa modlia, aby bol koniec prvej tretiny!
     
    19:30
    Nitra hrá teda spomínanú presilovku 5 na 3 a mohla navýšiť pred koncom prvej tretiny svoje vedenie! Prihrávku na voľnú stranu dostal Blackwater, ktorý už zakončoval do odkrytej časti bránky, ale Williams famóznym zákrokom vyráža puk do bezpečia!
     
    19:01
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny!
     
    18:43
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Korím – 2 min., hrubosť).
     
    18:43
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Asselin – 2 min., krosček + 2 min., hrubosť).
     
    18:43
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Mihalik – 2 min., sekanie).
     
    18:43
    Dianie na ľadovej ploche je teraz prerušené, rozhodcovia sa radia o udelení trestov. Bude ich viac, vzájomné vylúčenie a vyzerá to na presilovku 5 na 3 v prospech domáceho tímu.
     
    18:16
    Nitra dala gól!

    Prestrelka v Nitra Aréne pokračuje ďalej! Domáci hokejisti sa prvýkrat v tomto zápase ujímajú vedenia o jeden gól, keď v strednom pásme vybojoval puk na svoju hokejku Blackwater, potiahol ho až do útočného pásma a presnou prihrávkou našiel MAREKA SLOVÁKA, ktorý ukázal veľký prehľad v hre a parádnou strelou prekonáva Williamsa – 3:2!
    Asistencia: Judd Blackwater.
     
    17:29
    Prvá tretina sa pomaly blíži k svojmu záveru, k videniu už boli štyri presné zásahy. Zaujímavé stretnutie tak stále plynie ďalej, snáď budú podobné aj ostatné tretiny.
     
    16:56
    Nitra dala gól!

    Túto presilovku zahrali domáci už úspešne a znova sa im podarilo vyrovnať! Nitra sa rýchlo usadila v útočnom pásme, domácim sa podarilo vyšachovať obranu súpera a pred bránkou sa presnou strelou presadil KALE KERBASHIAN, ktorý vyrovnáva na 2:2!
    Asistencia: Juraj Majdan, Róbert Lantoši.
     
    16:28
    Druhá presilovka v tomto zápase pre domáci celok. Nitra má tak šancu na vyrovnanie, podarí sa im to?
     
    16:04
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Kabáč – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    15:16
    Prvá tretina tak prináša zaujímavý hokej, nezaujatý divák si určite príde na svoje. Spokojnejší sú momentálne hostia, ale stále je všetko ešte otvorené. Dnes to vyzerá na gólové hody v Nitra Aréne.
     
    14:42
    Banská Bystrica dala gól!

    Radosť domáceho publika dlho netrvala! Krátko po vyrovnávajúcom góle domácich sa hostia vracajú späť do vedenia o jeden gól. Toto bolo veľké zaváhanie domácich obrancov, Selleck odviedol výbornú robotu a svojou prihrávkou našiel úplne voľného GUILLAUMEHO ASSELINA a ten prekonáva z tesnej blízkosti Foltána – 1:2!
    Asistencia: Eric Selleck, Éric Faille.
     
    14:05
    Nitre sa tak podarilo vyrovnať do konca prvej tretiny, ale času do jej konca ostáva ešte dosť. Príde teda ešte niečo zaujímavé?
     
    13:59
    Nitra dala gól!

    Je vyrovnané! Konečne sa domácim podarilo poriadne sa usadiť v útočnom pásme a vnikol poriadny závar pred bránkou Banskej Bystrice. K puku sa dostal SAMUEL BUČEK, talentovaný hokejista pomýlil obranu súpera, s pukom sa obtočil kolo bránky a napokon ho pretlačil do siete – 1:1!
    Bez asistencií.
     
    13:19
    Nasleduje reklamná prestávka.
     
    12:29
    Nitra začína mať problémy s prechodom do útočného pásma. Zbytočné straty puk po nepresných prihrávkach len nahrávajú súperovi.
     
    11:49
    Pri puku je však hosťujúci výber, ktorý sa nemá kam ponáhľať a snaží sa čo najdlhšie držať hru od svojej bránky. Domácim nepomáha ani vysoké napádanie súperovej rozohrávky.
     
    11:06
    Nitra začína pridávať na aktivite, určite by chceli domáci vyrovnať do konca prvej tretiny. Podarí sa im to? To nám rozlúštia nasledujúce minúty.
     
    10:39
    Stalo sa tak teraz! Štvrtá formácia domáceho tímu narobila pekný rozruch pred bránkou súpera, Čaládi prihrával puk na Minárika, ale pred ním na poslednú chvíľu zasiahol Kubka a následne brankár Banskej Bystrice prerušil hru!
     
    10:15
    Prehupli sme sa do druhej polovice prvej tretiny. Nitra stále čaká na svoju prvú väčšiu šancu, ktorá by ohrozila brankára Williamsa.
     
    09:38
    Druhú presilovku tak hostia nevyužili, ale stále si držia tesné vedenie o jeden gól a sú tak v lepšej pozícii. Banská Bystrica hrá od úvodného buly veľmi agresívne.
     
    09:23
    Domáci v plnom počte.
     
    09:19
    Až teraz sa hostia dostali pred bránku súpera, Bartánusuv pokus kryje brankár Foltán a hra je tak prerušená. Ešte je tu buly pre Banskú Bystricu v obrannom pásme.
     
    08:23
    Hosťom sa však teraz nedarí sa poriadne usadiť v útočnom pásme a domáci sa teda bránia úspešne. Polovica z vylúčenia Versteega je už minulosťou.
     
    07:49
    Je tu druhá presilovka v tomto zápase pre Banskú Bystricu. Tú prvú dokázali využiť, podarí sa im to aj teraz?
     
    07:23
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Versteeg – 2 min., krosček).
     
    07:16
    Domáci teda pri svojej prvej presilovke neboli tak úspešní ako ich súper. Banská Bystrica sa už s plným počtom hráčom pokúša preniknúť do útočného pásma a prebrať tak aktivitu na svoje hokejky.
     
    07:06
    Hostia v plnom počte.
     
    06:26
    K puku sa dostal Buček a pokúšal sa sám preniknúť pred bránku súpera, v rozhodujúcej chvíli mu však puk ušiel z čepele hokejky a tak sa do žiadnej šance nedostal.
     
    05:46
    Nitra má problémy s usadením sa v útočnom pásme, hostia sa dokázali rýchlo oslobodiť a puk vyhadzujú cez všetky čiary do bezpečia.
     
    05:16
    Svoju prvú presilovku v tomto zápase hrajú už aj domáci hokejisti a tak tu je ideálna možnosť na strelenie vyrovnávajúceho gólu.
     
    05:06
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Faille – 2 min., hákovanie).
     
    04:10
    Zaujímavý úvod stretnutia, na gól sme veru dlho čakať nemuseli. Na rade sú tak teraz domáci, nebudú to mať však nijak ľahké, pretože Banská Bystrica je stále pri chuti.
     
    03:29
    Banská Bystrica dala gól!

    Hostia využívajú presilovku a otvárajú tak skóre stretnutia v Nitra Aréne! Banský Bystrica sa ihneď po vyhratom buly usadila v útočnom pásme, Southorn našiel svojou prihrávkou zle pokrytého ÉRICA FAILLEHO a ten presnou strelou posiela svoj tím do vedenia – 0:1!
    Asistencia: Jordon Southorn.
     
    02:48
    Hneď v úvode prvej tretiny je tu presilovka pre hosťujúci výber. Nitra sa teda bude musieť brániť, Banská Bystrica sa rýchlo usadila v útočnom pásme.
     
    02:38
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Mezei – 2 min., podrazenie).
     
    02:08
    Stretnutie by sa malo odohrať vo výbornej atmosfére, ktorá vždy býva v Nitra Aréne. Zatiaľ čakáme na prvú zaujímavú situáciu na jednej či druhej strane, ale podľa vývoja na ľade by mala prísť čoskoro.
     
    01:26
    Už aj Banská Bystrica si pripísala prvé sekundy v útočnom pásme, Foltán však zasahovať nemusel. Od úvodného buly je tu však útočná aktivita na oboch stranách.
     
    00:15
    Domáci Lantoši sa zmocnil puku a následne sa dostal až pred bránku súpera, no nepodarilo sa mu presne zakončiť. Banská Bystrica tak zvládla túto úvodnú náročnejšiu situáciu.
     
    00:10
    Prvá tretina tohto stretnutia sa už naplno rozbehla, buly v prospech domáceho celku. Nitra odohrá toto stretnutie v bielych dresoch, hostia v červených.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na ľadovej ploche, prvá tretina sa tak čoskoro začne! Prajem vám teda všetkým príjemný športový zážitok.
     
    Prajem príjemné hokejové popoludnie! Predposledný deň tohto roku je na programe 39. kolo Tipsport Ligy. To prinesie veľmi zaujímavý súboj v Nitra Aréne, kde sa proti sebe postavia domáca Nitra a hosťujúca Banská Bystrica. Víťaz tohto súboja môže za predpokladu zaváhania Košíc ísť aj na prvé miesto, navyše Nitra ťahá negatívnu sériu proti Banskej Bystrici a určite ju tak bude chcieť v tomto zápase zlomiť. Máme sa tak na čo tešiť, zatiaľ si prezrite zostavy oboch celkov, tesne pred buly sa znova prihlásime.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Nitra: Foltán (Šimboch) – Mezei, McCormack, Korím, Morrison, Pupák, Versteeg, Sloboda, Hvizdoš – Lantoši, Slovák, Blackwater – Scheidl, Kerbashian, Majdan – Buček, Bortňák, Hrušík – Pätoprstý, Čaládi, Minárik

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Williams (Baroš) – Biro, Southorn, Mihalik, Sloboda, Ďatelinka, Kubka, Košecký – Selleck, Faille, Asselin – Bartánus, Higgs, Koper – Kabáč, Češík, Gabor – Török, L. Lunter, Sarvaš

    Rozhodca: Peter Lokšík, Milan Novák – Tomáš Gegáň, Jozef Valo – Dalibor Beniač
     
    Vítam všetkých priaznivcov hokeja pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá HK Nitra a HC 05 iClinic Banská Bystrica. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 16:00.

    V predposledný deň kalendárneho roku 2018 sa uskutoční 39. kolo Tipsport Ligy. Nitra Aréna bude hostiť veľmi zaujímavé stretnutie tabuľkových susedov, keď sa proti sebe postaví domáca Nitra, ktorá na svojom štadióne bude hostiť Banskú Bystricu.

    HK Nitra:
    Domáci hokejisti majú momentálne na svojom konte 74 bodov a nachádzajú sa tak v tabuľke na 3. mieste. Nitra strieda v poslednej dobe lepšie zápasy s horšími, ale drží sa vo veľmi nabitej špici tabuľky. V minulom zápase dokázala Nitra zvíťaziť na ľade Popradu vysoko 6:1 a tak sa výborne naladiť na toto stretnutie.

    HC 05 iClinic Banská Bystrica:
    Hostia majú na svojom konte o jeden bod viacej, teda 75 a tak sa nachádzajú na druhom mieste. Aj posledná forma Banskej Bystrice je podobná ako tá Nitry, v minulom kole si Banská Bystrica poradila doma poľahky s MAC 7:2 a tak je takisto správne naladená na toto stretnutie.

    Prvé miesto v tabuľke momentálne patrí Košiciam so 76 bodmi. Toto stretnutie v Nitra Aréne je tak veľmi dôležité z hľadiska ďalšieho vývoja, na prvé miesto môže v pohode aj Nitra, Banská Bystrica, alebo ak Košice zvíťazia vo svojom zápase s Novými Zámkami tak ostanú aj naďalej lídrom súťaže. Máme sa tak určite na čo tešiť, sledujte náš prenos!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 14. Buček, 17. Kerbashian (Majdan, Lantoši), 19. Slovák (Blackwater) – 4. Faille (Southorn), 15. Asselin (Selleck, Faille), 26. Higgs (Bartánus, Koper), 30. Selleck (Gabor), 47. Faille (Selleck), 59. Faille (Selleck)


    HK Nitra: Foltán (Šimboch) – Mezei, McCormack, Korím, Morrison, Pupák, Versteeg, Sloboda, Hvizdoš – Lantoši, Slovák, Blackwater – Scheidl, Kerbashian, Majdan – Buček, Bortňák, Hrušík – Pätoprstý, Čaládi, Minárik
    HC MONACObet Banská Bystrica: Williams (Baroš) – Biro, Southorn, Mihalik, Sloboda, Ďatelinka, Kubka, Košecký – Selleck, Faille, Asselin – Bartánus, Higgs, Koper – Kabáč, Češík, Gabor – Török, L. Lunter, Sarvaš

    Rozhodca: Peter Lokšík, Milan Novák – Tomáš Gegáň, Jozef Valo – Dalibor Beniač