Nitra – B. Bystrica 3:6 (kon.) | Zvolen – Miškovec 2:0 (kon.) | Košice – Nové Zámky 3:1 (kon.)
Žilina – Poprad 2:3 (kon.) | Detva – Lipt. Mikuláš 4:2 (kon.) | Budapešť – Trenčín 3:1 (kon.)
koniec
HK Nitra
3:6 (3:2, 0:2, 0:2)
HC MONACObet Banská Bystrica
Nedeľa 30.12.2018, 16:00 • Nitra Aréna • Tipos Extraliga (SR) • 37. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Aj v tretej tretine sa hostia postarali o dva presné zásahy a hlavnou hviezdou tohto stretnutia je Éric Faille, ktorý dnes zaznamenal v Nitra Aréne hattrick a výrazne sa teda pričinil k výhre Banskej Bystrice na ľade Nitry. Domáci dnes skórovali len v prvej tretine a to na body napokon stačiť nemohlo. Boli sme však svedkami veľmi kvalitného stretnutia z oboch strán, bolo sa teda na čo pozerať a nezaujatý divák si určite prišiel na svoje. Banská Bystrica teraz bude čakať, ako dopadne zápas v Steel Aréne. Ak Košice s Novými Zámkami zaváhajú, dostanú sa na prvé miesto.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim, ďakujem za pozornosť a prajem ešte príjemné prežitie predposledného dňa v tomto kalendárnom roku. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (18:42:15)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:10
    O všetkom je už teda rozhodnuté, Banská Bystrica vyhrá trináste stretnutie v rade nad Nitrou a tak táto negatívna séria domácich sa nekončí!
     
    58:52
    Banská Bystrica dala gól!

    Keby sa hralo v Banskej Bystrici, zrejme by padali čapice na ľad! ÉRIC FAILLE sa dostal v strednom pásme k puku, nakorčuľoval si bližšie k odkrytej domácej bránke a puk posiela do siete, čím zaznamenal v tomto zápase hattrick – 3:6!
    Asistencia: Eric Selleck.
     
    58:43
    Nitrania sa natlačili pred bránku súpera, Buček nahodil puk do ohňa, ale ten napokon končí pod ležiacim brankárom Williamsom. Nitra pokračuje v hre bez brankára.
     
    58:10
    Foltán je na striedačke, domáci teda znova skúšajú power-play!
     
    58:01
    Boli ohlásené posledné dve minúty tretej tretiny!
     
    57:43
    Je tu zakázané uvoľnenie domácich. Nitre nevyšiel rýchly prechod do útočného pásma a tak tu je buly v jej obrannom pásme.
     
    57:26
    Vhadzovalo sa teda v strednom pásme a tak sa Foltán vrátil späť do bránky. Pri puku sú teraz hostia a tak Nitra nemôže znova skúšať power-play.
     
    57:26
    Dianie v Nitra Aréne sa teraz muselo prerušiť. Hlavný rozhodca signalizoval veľa hráčov domáceho tímu na ľadovej ploche, lenže tréner Nitry už stiahol brankára na striedačku a tak to bolo všetko oprávnené.
     
    56:38
    Navyše sa teraz hostia dostávajú do útočného pásma a darí sa im držať súpera pod menším tlakom. Nitra sa teda musí brániť a to už teda s domácim celkom nevyzerá dobre.
     
    55:48
    Domáci sa teraz nie a nie dostať k puku, všetko sa nesie v réžii ich súpera. Ak sa nič výnimočného nestane, Banská Bystrica by už toto mohla zvládnuť.
     
    55:10
    Pri puku je opäť hosťujúci výber, ktorý pohodlne kontroluje dianie na ľadovej ploche. Nitre sa začína čas veľmi rýchlo krátiť.
     
    54:26
    McCormack sa zmocnil puku a potiahol ho do útočného pásma, otočil sa okolo súperovej bránky a prihral puk na modrú čiaru. Odtiaľ sa nebezpečnou strelou prezentoval Kerbashian, ale Williams si pripisuje ďalší úspešný zákrok.
     
    53:35
    Nasleduje reklamná prestávka.
     
    52:49
    Dá sa teda očakávať, že Nitra začne aj viacej riskovať. Hostia však momentálne držia puk na svojich hokejkách a súpera k ničomu nepúšťajú.
     
    51:28
    Pomaly sa blížime k záveru tretej tretiny, domáci potrebujú čo najskôr dosiahnuť kontaktný gól.
     
    50:39
    Dostali sme sa už do druhej polovice tretej tretiny. Banská Bystrica vyhráva o dva góly a je tak na najlepšej ceste získať tri body, predĺžiť sériu víťazstiev nad Nitrou a stále je aj šanca sa usadiť na líderskej pozícii.
     
    49:38
    Oba tímy v plnom počte.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 14. Buček, 17. Kerbashian (Majdan, Lantoši), 19. Slovák (Blackwater) – 4. Faille (Southorn), 15. Asselin (Selleck, Faille), 26. Higgs (Bartánus, Koper), 30. Selleck (Gabor), 47. Faille (Selleck), 59. Faille (Selleck)


    HK Nitra: Foltán (Šimboch) – Mezei, McCormack, Korím, Morrison, Pupák, Versteeg, Sloboda, Hvizdoš – Lantoši, Slovák, Blackwater – Scheidl, Kerbashian, Majdan – Buček, Bortňák, Hrušík – Pätoprstý, Čaládi, Minárik
    HC MONACObet Banská Bystrica: Williams (Baroš) – Biro, Southorn, Mihalik, Sloboda, Ďatelinka, Kubka, Košecký – Selleck, Faille, Asselin – Bartánus, Higgs, Koper – Kabáč, Češík, Gabor – Török, L. Lunter, Sarvaš

    Rozhodca: Peter Lokšík, Milan Novák – Tomáš Gegáň, Jozef Valo – Dalibor Beniač