Poprad – B. Bystrica 5:2 (kon.) | Košice – Lipt. Mikuláš 1:0 (kon.) | Zvolen – Žilina 2:4 (kon.)
Detva – Nitra 3:4 (kon.) | Miškovec – Budapešť 2:0 (kon.) | Nové Zámky – Trenčín 3:1 (kon.)
koniec
HK Poprad
5:2 (0:0, 3:2, 2:0)
HC MONACObet Banská Bystrica
Piatok 21.12.2018, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 33. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Prajem vám príjemný piatkový podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 33. kola Tipsport ligy, v ktorom domáci HK Poprad privíta na svojom štadióne HC 05 iClinic Banská Bystrica. Pod Tatrami uvidíme šláger kola, ktorý sa začne o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    HK Poprad
    Popradskí hokejisti po reprezentačnej prestávke úspešne nadviazali na víťazstvo v Nových Zámkoch a v stredu zdolali aj Liptovský Mikuláš. Výhra s Liptákmi sa nerodila ľahko, kamzíci dokonca v stretnutí prehrávali 2:0 a 3:1, ale napokon uspeli v samostatných nájazdoch a vzali si dva body po úspešnom výsledku 4:5. Aktuálne majú na konte 68 bodov a skóre 107:80 a neustále sú v hre o absolútne čelo tabuľky, keďže bodové rozdiely na prvých piatich priečkach sú naozaj len minimálne a Podtatrancom patrí práve 3. miesto. Najproduktívnejším hráčom Popradu je Patrik Svitana, ktorý má na konte 33 bodov za 13 gólov a 20 prihrávok, čo ho radí na priebežnú 8. pozíciu v tabuľke produktivity.

    HC 05 iClinic Banská Bystrica
    Banskobystričania sa po menšom útlme v úvodnej časti sezóny dostali opäť na priečky, kam podľa fanúšikov baranov a aj širšej hokejovej verejnosti určite patria. Momentálne sa nachádzajú na 2. pozícii so ziskom 69 bodov a skóre 108:73. Barani strácajú na vedúce Košice len jeden bod a práve pred tretím Popradom majú iba jednobodový náskok. V tomto stretnutí teda naozaj pôjde o veľa a môžeme vidieť zaujímavý zápas. Bystričania si v poslednom zápase v stredu poradili s Novými Zámkami jasne 6:3. K porážke najviac prispel Asselin, ktorý strelil dva góly a na jeden asistoval.

    Zápas medzi Popradom a Bystricou bude určite ozdobou 33. kola a veľkou výzvou pre hostí, ktorí kamzíkov neporazili už päť zápasov v rade. Naposledy sa tak stalo ešte 10. decembra 2017, kedy Bystrica triumfovala 1:2. V tejto sezóne vo vzájomných zápasoch triumfovali Popradčania 2:1 a 5:2.

    Srdečne vás pozývam k sledovaniu on-line prenosu a prajem pekný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Vošvrda (Nechvátal) – Petran, Salija, Fabian (C), Ťavoda, Erving, Karalahti, Česánek – Bondra, Mlynarovič, P. Svitana – Abdul, Zagrapan, Takáč – Belluš, Paukovček, Macík – R. Svitana, Heizer, Kundrík

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Baroš (Williams) – Southorn, Marshall, Nemčík, Sloboda, Ďatelinka (C), Kubka, Biro, Sojka – Selleck, Faille, Asselin – Matoušek, Šťastný, Bartánus – Varga, Zigo, Török – Kabáč, Češík, Gabor

    Rozhodca: Štefik, Valach – Orolin, Kollár.
     
    Na ľadovej ploche už máme oba celky. Popradčanov v bielych dresoch a Bystričanov v červených. Na úvod nás čaká štátna hymna SR.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Southorn rozohral úvodnú útočnú akciu po ľavom krídle, Faille však o puk prišiel a získali ho na hokejky domáci.
     
    00:21
    Vzápätí sa zhurta a nečakane do seba pustili Samuel Mlynarovič a Guillaume Asselin v obrannom pásme Popradu. Pästný súboj trval veľmi krátko, dve minúty za hrubosť dostávajú obaja a Asselin navyše aj za seknutie. Poprad bude hrať presilovku.
     
    00:47
    Petran ešte stihol zachrániť útočné pásmo a následne nahodil puk do rohu klziska.
     
    01:35
    Popradčanom sa zatiaľ nedarí usadiť sa v pásme. Paukovček prišiel o puk za bystrickou bránou a hostia ho potom bezpečne poslali preč z obranného pásma.
     
    02:10
    Takáč posunul puk na modrú čiaru Svitanovi, ktorý prišiel bližšie medzi kruhy a vystrelil švihom. Jeho následný pokus skončil na výstroji gólmana Baroša.
     
    02:49
    Domáci nedokázali využiť presilovku. Dopredu sa rozhodol ísť po ľavom krídle Varga, nahodil puk do pásma, ale nik na jeho výzvu neodpovedal.
     
    03:30
    Úvod je zatiaľ z oboch strán veľmi opatrný. Hostia sa dopustili zakázaného uvoľnenia, po ktorom zakončoval spoza ľavého kruhu Belluš. Baroš jeho strelu bezpečne vyrazil.
     
    03:57
    Nemčík vykorčuľoval dopredu, dostal sa medzi kruhy s pukom, no následne stratil rovnováhu a spadol. Puk už smeroval na popradské hokejky.
     
    04:41
    Kundrík sa nezľakol a šiel tvrdo do osobného súboja s Vargom. Bystričania puk v pásme stratili a snažia sa s ním ísť dopredu kamzíci.
     
    05:41
    Abdul prekorčuľoval dopredu po ľavom krídle. Dostal sa za bránku, no následne už nedokázal vymyslieť lepšiu prihrávku.
     
    06:27
    Marshall prekorčuľoval dopredu po ľavej strane, dostal sa za úroveň bránkovej čiary a nahadzoval puk na Vošvrdu. Popradský brankár bezpečne vyrazil hokejkou.
     
    07:34
    Nemčík po modrej čiare posunul puk Šťastnému, ktorý následne okamžite strieľal. Jeho zakončenie bolo zblokované a puk smeroval na mantinel.
     
    08:05
    Ťavoda nastrelil puk na bránu spoza ľavého kruhu. Baroš vyrazil puk pred seba, o dorážku sa pokúsil Svitana, no z prvej mieril iba do konštrukcie brány.
     
    08:42
    Domáci mali ďalšiu príležitosť. Po chybe v defenzíve hostí sa k puku za bránkou dostal Svitana, ktorý bekhendom ihneď posunul puk pred bránkovisko Mlynarovičovi, no ten mieril vedľa žrde.
     
    09:39
    Na ľadovej ploche to znovu trochu vrelo. Do strkanice sa pustili Česánek so Southornom, no rozhodcovia to dokázali ukontrolovať.
     
    10:42
    Gabor našiel prihrávkou na modrú čiaru Ďatelinku, ktorý nahadzoval smerom na bránku, no Vošvrda bezpečne vyrazil puk preč z okolia bránkoviska.
     
    12:06
    Paukovček vyštartoval dopredu po pravom krídle. Spoza kruhu smerovala jeho strela mimo brány.
     
    12:25
    Na opačnej strane šli dopredu Török so Zigom. Zigovu strelu Vošvrda dokázal vyraziť.
     
    13:15
    Kundrík prenechal puk na pravom kruhu Renému Svitanovi, ktorý ihneď strieľal, no napokon mieril vedľa brány.
     
    13:35
    Poprad bude hrať presilovú hru. Ivan Ďatelinka dostáva dve minúty za hákovanie a po následných protestoch aj 10 minút za nešportové správanie.
     
    14:51
    Zagrapan perfektnou prihrávkou z bránkovej čiary našiel pred bránkoviskom Saliju, ktorý strieľal z prvej, no mieril vedľa brány.
     
    15:22
    Salija mal na hokejke ďalšiu príležitosť. Zakončoval z ľavého kruhu, no namieril to napokon iba do konštrukcie brány. Bystričania zatiaľ statočne odolávajú.
     
    16:33
    Po tvrdom strete Belluša so Šťastným sme videli prudký náraz na plexisklo. Šťastný ihneď ležal nehybne na ľade a pribehli k nemu záchranné zložky. Štadión úplne stíchol. Vyzerá to byť mimoriadne vážne.
     
    16:33
    Andrej Šťastný bude okamžite prevezený do nemocnice. Záchranári ho už odniesli na nosidlách. Nasledovať bude výmena plexiskla a úprava ľadovej plochy.
     
    16:33
    Nový lekár je na štadióne už prítomný, zápas teda bude za chvíľu pokračovať. Na ľad už prichádzajú oba celky.
     
    16:50
    Faille z rohu klziska hľadal na modrej čiare Sellecka, puk však napokon smeroval preč z obranného pásma Popradu, keďže Selleck prihrávku nezachytil.
     
    17:42
    Takáč prihrávkou pred bránku hľadal Abdula. Puk smeroval popred bránkovisko, Abdul sa však napokon k zakončeniu nedostal.
     
    18:48
    René Svitana potiahol akciu po pravom krídle, prenechal puk Kundríkovi, ktorý strieľal z kruhu, no mieril mimo brány.
     
    19:26
    Patrik Svitana pálil z pravého kruhu, jeho delovka napokon preletela mimo Barošovej svätyne.
     
    19:59
    Poprad získava presilovku. Guillaume Asselin dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodná tretina priniesla rýchly hokej, videli sme viacero šancí, no navrch mali domáci. V prvej tretine sme videli aj nepríjemný moment v 17. minúte, Andrej Šťastný bol prevezený do nemocnice. Druhá tretina sa čochvíľa začne.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:56
    Petran posunul puk na pravý kruh Abdulovi, ktorý ho následne presúval krížom cez útočné pásmo, no bola to nepresná prihrávka.
     
    21:29
    Fabian posunul puk pred bránu Paukovčekovi, ktorý zakončoval z prvej, no mieril iba do výstroje gólmana Baroša.
     
    22:47
    Akcia Banskobystričanov, ktorá smerovala dopredu po ľavom krídle sa skončila strelou. Failleho zakončenie gólman Vošvrda bezpečne zachytil.
     
    23:26
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia sa dostávajú do vedenia v stretnutí. Török potiahol akciu so Zigom, dostali sa až pred popradskú bránu. Popradčania neukontrolovali puk, dostal sa k nemu MAREK BARTÁNUS, ktorý pohotovou strelou spomedzi kruhov prekonal Vošvrdu.
    Asistencie: Tomáš Matoušek, Tomáš Zigo.
     
    24:19
    Češík spadol za svojou bránkou. Jeho menšie zaváhanie mohol využiť Heizer, no takisto sa neudržal na korčuliach a puk teda nezískal.
     
    25:44
    Asselin sa dostal s pukom pred bránku, z tesnej blízkosti však mieril mimo.
     
    26:32
    Do pekného individuálneho prieniku sa dostal Jindřich Abdul, ktorý sa zbavil hráča Banskej Bystrice a z tesnej blízkosti zakončoval. Baroš však predviedol dôležitý zákrok.
     
    27:16
    Bondra vo výbornej pozícii našiel Svitanu, ktorý zakončoval spomedzi kruhov, no videli sme opäť výborný zákrok Baroša.
     
    27:33
    Poprad získava presilovú hru. Gilbert Gabor dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    28:40
    Patrik Svitana strieľal od modrej čiary. Jeho zakončenie smerovalo iba na protihráčov, od ktorých sa puk odrazil k mantinelu.
     
    29:13
    Poprad dal gól!
    Popradčania využívajú presilovku a vyrovnávajú stav stretnutia. V defenzíve Banskej Bystrice vznikla trma-vrma, Paukovček prihrávkou našiel SAMUELA MLYNAROVIČA, ktorý zakončil spomedzi kruhov a prestrelil Barošov betón.
    Asistencie: Lukáš Paukovček, Patrik Svitana.
     
    29:54
    Jordon Southorn sa dostal k strele od modrej čiary. Vošvrda mal situáciu pod kontrolou a bezpečne puk vyrazil.
     
    31:13
    Česánekovu prihrávku od modrej čiary tečoval spomedzi kruhov Abdul. Baroš nemal puk úplne pod kontrolou, dorážať sa snažil ešte Zagrapan, no mieril iba do Baroša.
     
    31:26
    Gilbert Gabor zachytil rozohrávku Popradu a podarilo sa mu vystreliť z kruhu. Mieril však napokon mimo priestoru brány.
     
    32:56
    Heizer vypálil tvrdo spoza ľavého kruhu. Svojou delovkou zasiahol Marshalla, od ktorého sa puk odrazil k mantinelu.
     
    33:14
    Paukovčekovi sa pred bránkou ukazoval Macík. Paukovček napokon nahodil puk z ľavého kruhu, Baroš ho zachytil lapačkou.
     
    33:57
    Poprad dal gól!
    Domáci otáčajú stav stretnutia a dostávajú sa do vedenia. Po Abdulovej strele Baroš vyrazil puk pred seba. Spoza brány prikorčuľoval MAREK ZAGRAPAN a ihneď dorazil.
    Asistencia: Jindřich Abdul.
     
    35:06
    René Svitana sa zvrtol pri mantineli v obrannom pásme Banskej Bystrice a nepríjemne spadol na ľad. Hra bola prerušená a Svitana odkorčuľoval na striedačku.
     
    36:24
    Abdul sa za bránkou dostal k nahodenému puku, presunul sa pred bránu a strieľal. Napokon však namieril mimo brány.
     
    36:59
    Poprad dal gól!
    Poprad má v tejto fáze zápasu rozhodne navrch a strieľa ďalší gól. Česánekovu strelu od modrej čiary tečoval spomedzi kruhov SAMUEL TAKÁČ a Barošovi puk prenikol pomedzi betóny.
    Asistencia: Boris Česánek.
     
    37:55
    Matoušek sa dostal s pukom medzi kruhy. Tam ho však odzbrojil Karalahti a už nemohli hostia pokračovať v útočnej akcii.
     
    38:34
    Sloboda naskočil zo striedačky na ľadovú plochu, zakončoval od modrej čiary. Vošvrda bol pripravený a dokázal odolať.
     
    39:02
    Po chybe v defenzíve domácich sa do obrovskej šance dostali hostia. Z tesnej blízkosti mal možnosť Eric Selleck, no mieril iba do Vošvrdu. Následne na ľade vypuklo pár pästných súbojov. Boli zapojení Ťavoda, Petran, Selleck, Sloboda.
     
    39:05
    Tak to sú naozaj komplikované tresty. Martin Nemčík dostáva dve minúty za hrubosť, Selleck 2+10 za hrubosť, Ťavoda dve minúty 2+2 plus 10 minút a Petran 2+2 za hrubosť. Ak sme to teda správne vyrozumeli. Presilovku dve minúty budú hrať hráči Banskej Bystrie, rozdielový bol Ťavodov trest.
     
    39:54
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia znižujú stav stretnutia. Prihrávku na ľavom kruhu si spracoval GUILLAUME ASSELIN a prudkou strelou z prvej prekonal Vošvrdu, ktorý nestihol dostatočne rýchlo reagovať.
    Asistencie: Benjamin Marshall, Éric Faille.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V prostrednej časti hry sa zápas rozprúdil aj gólovo. V 24. minúte skóroval Bartánus, následne vyrovnal Mlynarovič a vedenie Popradu zvýšili Zagrapan s Takáčom. V 40. minúte však znížil Asselin, a tak je stav po dvoch tretinách 3:2.
    Tretia časť hry sa začne približne o 19:04.
     
    Informácia o stave Andreja Šťastného: Andrej Šťastný bol prevezený do popradskej nemocnice a musel podstúpiť operáciu kvôli reznej rane. Operujú ho priamo na traumatológii pod anestézou.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:18
    Bystričania ihneď po buly získali útočné pásmo. Marshall zakončoval od modrej čiary. Jeho pokus skončil na brankárovi Vošvrdovi.
     
    41:54
    Biro sa oprel do súboja proti Zagrapanovi. Napokon sa hosťom podarilo získať puk a môžu založiť útočnú akciu.
     
    43:25
    Faille sa dostal dopredu po ľavom krídle, napokon sa mu však z kruhu vystreliť nepodarilo. Puk získali domáci hokejisti.
     
    43:56
    Bondra zakončoval spoza pravého kruhu. Jeho pokus napokon smeroval vedľa brány.
     
    44:56
    Poprad dal gól!
    Popradčania opäť dostali súpera pod tlak a zvyšujú svoj náskok. Zagrapan z úrovne bránkovej čiary ideálnou prihrávkou medzi kruhy našiel SAMUELA TAKÁČA, ktorý ihneď z prvej vypálil a prestrelil gólmana Baroša.
    Asistencie: Marek Zagrapan, Jindřich Abdul.
     
    45:59
    Bystričania sa ihneď snažili o odpoveď. Z modrej čiary pálil Jordon Southorn, jeho tvrdé zakončenie skončilo na Vošvrdových betónoch.
     
    46:34
    Bartánus prekorčuľoval popred bránku. V tom momente vystrelil od modrej čiary Southorn, ktorého pokus Vošvrda zlikvidoval.
     
    46:43
    Presilová hra pre Banskú Bystricu. Joona Erving dostáva dve minúty za krosček.
     
    47:01
    Southorn prihrávkou na modrú čiaru našiel Karola Slobodu, ktorý vypálil, no popradský gólman bol pripravený a úspešne zasiahol.
     
    47:54
    Asselin posunul puk na modrú čiaru. Bystričania si rýchlo prihrávali a rozpohybovali domácich. Od modrej pálil Faille, ale mieril mimo.
     
    48:22
    Ďalšiu útočnú akciu podnikol po ľavom krídle Gilbert Gabor, ktorý zakončoval z ľavého kruhu, ale mieril do betónu gólmana Vošvrdu.
     
    49:42
    Ervingovi ušla prihrávka od Svitanu. Hostia následne rozbiehajú novú útočnú akciu spoza gólmana Baroša.
     
    50:25
    Česánek zlomil hokejku za svojou bránkou. Puk sa dostal k Češíkovi, ktorý našiel medzi kruhmi voľného Kabáča, no ten trafil iba priamo do Vošvrdu.
     
    50:27
    Tak takúto výzvu sme tu dlho nemali. Martin Belluš vyzval priamo po prerušení hry na pästný súboj Jordona Southorna.Obaja zhodili rukavice, no neskončilo sa to napokon poriadnou bitkou, ale sympatickým a zmierlivým ukončením. Belluš a aj Southorn dostávajú 5+10 + do konca zápasu za hrubosť.
     
    51:21
    Takáč prihrávkou vysunul dopredu Zagrapana, ktorý sa už ocitol pred bránkou, ale puk mu ušiel z čepele. Baroš napokon situáciu vyriešil, puk prikryl.
     
    51:49
    Presilová hra pre domácich. Branislav Kubka dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    52:33
    Paukovček sa pretlačil spoza bránky pred Baroša a strieľal. Bystrický gólman stihol reagovať včas a puk vypichnúť.
     
    53:38
    Erving posunul puk medzi kruhy Bondrovi, ktorému sa otvoril priestor, no napokon mu puk dokázal vypichnúť Nemčík.
     
    54:46
    Výhodu presilovej hry budú mať aj hostia. Dve minúty za držanie dostáva Patrik Svitana.
     
    55:57
    Presilovka Banskej Bystrice sa končí. Dve minúty za podrazenie dostáva Eric Selleck a zároveň aj 10 minút za nešportové správanie.
     
    57:09
    Svitana posunul puk na ľavé krídlo Takáčovi, ktorý zakončoval z kruhu. Jeho pokus skončil na brankárovi Barošovi.
     
    57:24
    Bystričania vyhrali buly v útočnom pásme, od modrej čiary zakončoval tvrdo Ivan Ďatelinka. Jeho pokus smeroval na gólmana Vošvrdu, ktorý bol pripravený.
     
    58:02
    Gabor sa pretláčal dopredu po pravom krídle, dostal sa medzi kruhy a snažil sa pretlačiť do zakončenia, no neuspel.
     
    58:51
    Bystričania sú už v tejto chvíli v šestici, Varga sa pretlačil pred bránku a posunul Asselinovi. Vošvrda nechal betón na ľade a práve doň napálil Asselin.
     
    58:56
    Oddychový čas pre Banskú Bystricu.
     
    59:12
    Marshallovo nahodenie od modrej čiary vyrazil Vošvrda pred seba, kde bol pripravený Bartánus, no ten napokon nedokázal puk usmerniť do odkrytej brány.
     
    59:19
    Oddychový čas pre Poprad.
     
    59:26
    Domáci síce vyhrali buly v obrannom pásme, no Ťavoda poslal puk preč len na zakázané uvoľnenie.
     
    59:59
    Poprad dal gól!
    Domáci pečatia výhru nad Banskou Bystricou. RADOSLAV MACÍK vyštartoval dopredu po pravom krídle a vystrelil z kruhu cez protihráča do odkrytej brány.
     
    Koniec zápasu.
     
    Dnes sme videli pod Tatrami dramatický šláger kola aký má byť. Množstvo výborných šancí na oboch stranách, gólov a aj pästných súbojov. Napokon si tretiu tretinu lepšie ustrážili domáci hokejisti, v 45. minúte sa presadil Takáč a na 5:2 napokon zavŕšil skóre Macík. Poprad sa teda dostáva na druhú priečku, Bystrica klesá na tretie miesto.

    Ďakujeme za pozornosť. (19:48:20)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 30. Mlynarovič (Paukovček, P. Svitana), 34. Zagrapan (Abdul), 37. Takáč (Česánek), 45. Takáč (Zagrapan, Abdul), 60. Macík – 24. Bartánus (Matoušek, Zigo), 40. Asselin (Marshall, Faille)


    HK Poprad: Vošvrda (Nechvátal) – Petran, Salija, Fabian (C), Ťavoda, Erving, Karalahti, Česánek – Bondra, Mlynarovič, P. Svitana – Abdul, Zagrapan, Takáč – Belluš, Paukovček, Macík – R. Svitana, Heizer, Kundrík
    HC MONACObet Banská Bystrica: Baroš (Williams) – Southorn, Marshall, Nemčík, Sloboda, Ďatelinka (C), Kubka, Biro, Sojka – Selleck, Faille, Asselin – Matoušek, Šťastný, Bartánus – Varga, Zigo, Török – Kabáč, Češík, Gabor

    Rozhodca: Štefik, Valach – Orolin, Kollár

    Diváci: 1 831