Trenčín – Slovan Bratislava 0:3 (kon.) | Podbrezová – Sereď 1:1 (kon.) | Nitra – Senica 1:0 (kon.)
Michalovce – Zlaté Moravce 3:0 (kon.) | Žilina – Dunajská Streda 2:2 (kon.)
koniec
AS Trenčín
0:3 (0:2)
ŠK Slovan Bratislava
Sobota 01.12.2018, 14:00 • Štadión Spartaka Myjava • Niké liga • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Bratislavský Slovan dnes potvrdil rolu favorita a natiahol svoju sériu bez prehry na sedemnásť zápasov. Stretnutie bolo rozhodnuté prakticky už po hodine zápasu, keď svietil na tabuli skóre stav 0:3. Takýmto pomerom sa aj zápas skončil, hoci najmä hostia mali aj ďalšie šance. Do streleckej listiny sa postupne zapísali Andraž Šporar, Marin Ljubicić a Moha. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok soboty. (15:52:52)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Nepríjemný moment v závere zápasu. Po súboji s Andražom Šporarom spadol na trávnik Martin Šulek a drží sa za ľavú ruku. Tak snáď bude trenčiansky obranca v poriadku.
     
    90
    Hlavný rozhodca pridáva k dnešnému zápasu len jednu minútu. Niet sa čomu čudovať, pretože o majiteľovi troch bodov je už dávno rozhodnuté a už aj Trenčania chcú mať zápas za sebou.
     
    89
    Posledné striedanie dnešného zápasu. Vukan Savičevič vybehne na záverečné minútky výmenou za Mohu, ktorý zaznamenal doposiaľ posledný gól po prihrávke Aleksandara Čavrića.
     
    88
    Zápas sa pomaličky dohráva a zrejme nebudeme svedkami ani nejakého dlhého nadstavenia. Každopádne, Trenčín nevyhrá deviaty zápas po sebe a počas tejto série získalo iba jeden bod.
     
    87
    Musíme konštatovať, že belasí trošku poľavili v závere zápasu a nechávajú domácich hrať. Milan Kvocera využil nedôrazné bránenie Mitcha Apaua, ale z hranice šestnástky tesne minul.
     
    86
    Milan Kvocera prechádzal individuálne, následne mu loptu doslova zobral Desley Ubbink, ale jeho center upratal do bezpečia vynikajúco pozične postavený bulharský reprezentant Vasil Božikov.
     
    85
    Desley Ubbink šikovnou zasekávačkou oklamal jedného z brániacich hráčov súpera. Otvoril sa mu priestor, vystrelil ľavačkou, ale loptu nasmeroval vedľa brány Dominika Greifa.
     
    84
    Druhé striedanie na strane Slovana. Na ihrisko sa dostáva Nono a na lavičku náhradníkov smeruje jeden z najlepších hráčov dnešného stretnutia Dávid Holman.
     
    83
    Teraz sa črtala ďalšia šanca pre hostí na brejk. Súboj s Mohom ale veľmi dobre dohral Reuben Yem a následne si pomohol spätnou prihrávkou na brankára Libora Hrdličku.
     
    82
    Trenčania sa po rohovom kope nedokázali presadiť. Loptu vyboxoval brankár Dominik Greif, čím takmer založil novú útočnú akciu zverencov Martina Ševelu.
     
    81
    Striedajúci Jakub Paur dostal veľa priestoru a pravej strane. Využil ho na center do šestnástky súpera, ale našiel len kapitána Slovana Vasila Božikova, ktorý loptu poslal na rohový kop.
     
    80
    Máme pred sebou poslednú desaťminútovku stretnutia. Hlavný rozhodca Ladislav Prešinský prisudzuje loptu hosťom, pretože Lukáš Skovajsa fauloval prenikajúceho Andraža Šporara.
     
    79
    Striedania na oboch stranách. Martin Ševela posiela na trávnik Dejana Dražića výmenou za jeho krajana Aleksandara Čavrića. Na ihrisko vybehol aj univerzál Jakub Paur namiesto útočníka Hamzu Čatakoviča.
     
    78
    Moha prenikol do súperovej šestnástky, no znovu mu chýbal trošku väčší pokoj v zakončení. Okrem toho vidíme, že oba tréneri sú pripravení poslať na ihrisko čerstvých hráčov.
     
    77
    Andraž Šporar si to namieril medzi dvoch hráčov súpera. Philipp van Arnhem sa pošmykol, ale napokon dokázal čistým sklzom zobrať loptu strelcovi úvodného gólu dnešného duelu.
     
    76
    Trenčania po veľmi dlhej dobe trošku zahrozili. Na ľavej strane dostal priestor Lukáš Skovajsa, odcentroval a veľa nechýbalo k tomu, aby sa dostal do zakončenia Antonio Mance.
     
    75
    Parádny rýchly brejk zo strany Slovana. Mal snáď len jednu chybičku, že Moha si trošku predkopol loptu, a tak sa k nej ako prvý dostal Libor Hrdlička. Inak to bol prechod dopredu skutočne výborný.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 7. Šporar, 27. Ljubicić (Holman), 59. Moha (Čavrić)

    Karty:   1. Yem (TRE), 67. Mance (TRE)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 6:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 10:8.
    AS Trenčín: Hrdlička – Yem, Šulek, Kleščík (46. Mance), Skovajsa – El Mahdioui (C) – van Arnhem, Ubbink – Bukari, Čataković (79. Paur), Sleegers (70. Kvocera).
    Náhradníci: Šemrinec – Paur, Roguljić, Mbombo, Corryn, Kvocera, Mance.

    ŠK Slovan Bratislava: Greif – Apau, Bajrić, Božikov (C), Suchockij – Ljubicić, de Kamps – Čavrić (79. Dražić), Holman (84. Nono), Moha (89. Savičevič) – Šporar.
    Náhradníci: Šulla – Saláta, Savičevič, Dražić, Cmiljanić, Nono, Hološko.

    Rozhodca: Ladislav Prešinský – Tomáš Vorel, Peter Jenčura – Peter Chládek

    Diváci: 367