Montreal – Tampa Bay 1:4 (kon.) | Washington – Dallas 3:4 (po pr.) | NY Islanders – NJ Devils 3:0 (kon.)
Pittsburgh – Toronto 0:5 (kon.) | Detroit – Edmonton 3:4 (kon.) | St. Louis – Minnesota 1:5 (kon.)
Nashville – Boston 1:0 (kon.) | Vegas – Carolina 3:0 (kon.) | Calgary – Chicago 5:3 (kon.)
LA Kings – Columbus 4:1 (kon.) | San Jose – Philadelphia 4:3 (po pr.)
koniec
Pittsburgh Penguins
0:5 (0:1, 0:2, 0:2)
Toronto Maple Leafs
cz Nedeľa 04.11.2018, 00:10 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:40 Zach HYMAN - 0:5
     
    59:40
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Také v oslabení se kanadský celek dává branku! Z tribun se ozývá pískot na Tučňáky! ZACH HYMAN vystřelil z pravého kruhu, puk vyrazil před sebe Matt Murray. Ovšem dojíždějící Patric Hörnqvist si ho kopl za brankovou čáru a potvrzuje zmar domácího celku. Bez asistence.
     
    59:11
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Connor Brown – 2 min., nedovolené bránění).
    55:33 Morgan RIELLY - 0:4
     
    55:33
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Maple Leafs využívají přesilovou hru a je hotovo! Mitchell Marner vystřelil nepřesně, ale kotouč vyplul od zadního mantinelu u druhé tyče, kde se nacházel MORGAN RIELLY. Ofenzivní obránce se usmívá a musíme přiznat, že už měl snadnou pozici k následné radosti. Asistence: Mitchell Marner a Jake Gardiner.
     
    54:42
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Carl Hagelin – 2 min., sekání).
     
    48:26
    Když už měl Pittsburgh na holích vyrovnání, zlomil mezi kruhy Patric Hörnqvist hokejku. Následný pokus z ostrého úhlu poslal po ledě na branku Riley Sheahan, ale Frederik Andersen s jeho pokusem neměl větší potíže.
     
    43:32
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Igor Ožiganov – 2 min., držení).
     
    43:32
    Do samostatného úniku se po perfektní přihrávce dostával Derek Grant, jenž zakončil po ledě, ale jen jednou rukou, protože byl držený.
     
    41:28
    Tučňáci byli blízko ke snížení! Do pokusu od modré čáry vložil hůl Patric Hörnqvist, jehož teč zamířila do břevna. Frederik Andersen byl nyní v roli diváka.
     
    40:27
    Cink! John Tavares se dostal ke střele, kterou trefil z předbrankového prostoru pravou tyč. Matt Murray se tentokrát za bekhendovým pokusem stihl jen ohlédnout.
     
    36:34
    V oslabení ujížděli dva domácí hráči na jediného obránce. Celou akci na sebe vzal Riley Sheahan, který zamířil tak přesně, že trefil pravou tyč Andersenovy branky.
     
    35:38
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Bryan Rust – 2 min., hrubost).
     
    34:20
    Do samostatného úniku se hnal Kasperi Kapanen, jenž se snažil rozpohybovat domácího brankáře. Ale střelou nad lapačku minul branku Tučňáků.
    31:49 Morgan RIELLY - 0:3
     
    31:49
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Ciknutí a poté gól! John Tavares přihrál do jízdy na MORGANA RIELLYHO. Ofenzivně laděný obránce Toronta z kruhu pro vhazování zamířil přesně a o pravou tyčku dostává Maple Leafs do tříbrankového vedení. Asistence: John Tavares a Kasperi Kapanen.
     
    29:37
    Střídání v týmu Pittsburgh Penguins: ze hřiště odchází Casey DeSmith, přichází Matt Murray.
     
    29:37
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jamie Oleksiak – 2 min., hákování).
     
    26:49
    Brian Dumoulin poslal puk od modré čáry na branku, ale na hranici brankoviště kotouč tečoval Riley Sheahan. Puk poskakoval v brankoviště, odkud jej odpálili hosté. Poté z kruhu pro vhazování zakončoval Jake Guentzel, ale Frederik Andersen dál živý šanci na čisté konto.
     
    26:25
    Střídání v týmu Pittsburgh Penguins: ze hřiště odchází Matt Murray, přichází Casey DeSmith.
     
    23:22
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Nazem Kadri – 2 min., vysoká hůl).
     
    22:20
    Od modré čáry vypálil Kris Letang, jehož zakončení vypadlo hostujícímu brankáři. K dorážce se dostali Patric Hörnqvist a Phil Kessel. Jenže betony Frederika Andersena byly proti.
     
    21:21
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Igor Ožiganov – 2 min., podrážení).
    20:44 Patrick MARLEAU - 0:2
     
    20:44
    Toronto právě vstřelilo branku!
    V útočném pásmu propadl Olli Määttä, jenž pustil soupeře do přečíslení! Kasperi Kapanen nastartoval motory a přihrál před branku, kam si najel PATRICK MARLEAU. Zkušený útočník si kličkou doslova vychutnal domácího gólmana. Asistence: Kasperi Kapanen a Nazem Kadri.
     
    16:19
    Dominik Simon zpoza branky přihrával na hranici brankoviště, kde zůstal osamocený Sidney Crosby. Kapitán Pens okamžitě zakončoval, ale jeho pokus se do prostoru tří tyčí nevešel.
     
    14:20
    Toronto je v úvodní dvacetiminutovce lepším týmem. Nejprve se do předbrankového prostoru dral John Tavares, který Matta Murrayho nepřekonal. Jeho pokus zastavil gólman Tučňáku držadlem hole. Poté od modré čáry vypálil Morgan Rielly, ale jeho zakončení bylo sražené do ochranné sítě.
     
    11:51
    Mitchell Marner nasznačil střelu a nakonec udělal kličku. Před brankou padl Brian Dumoulin, ovšem další zákrok betonem si připsal Matt Murray. Tavaresova lajna hraje zatím úžasně a je tou rozdílovou.
     
    10:20
    Skvělý zákrok domácího brankáře, na něhož mířil Connor Brown. Matt Murray vytáhl parádní zákrok betonem a podržel svůj tým. Navíc vzruch byl zbytečný, jelikož někdo z Toronta zahrál vysokou holí.
    09:34 John TAVARES - 0:1
     
    09:34
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Kličkou od mantinelu doprostřed hrací plochy se dostal Mitchell Marner, jehož pokus z mezikruží tečoval JOHN TAVARES. Pro něho je to osmá branka v sezóně. Asistence: Mitchell Marner a Ron Hainsey.
     
    04:46
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Patrick Marleau – 2 min., hákování).
     
    04:43
    Jamie Oleksiak na modré čáře zlomil hůl, a tak dva hráči Toronta šli na jediného obránce. Nazem Kadri přihrával na Kasperiho Kapanena, jehož pokus vyrazil krásným zákrokem Matt Murray.
     
    00:58
    Phil Kessel od mantinelu našel na hranici brankoviště Jevgenija Malkina, jeho rychlé zakončení končí těsně nad horní tyčkou. Tučňáci se snaží vsítit úvodní branku duelu.

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 10. Tavares (Marner, Hainsey), 21. Marleau (Kapanen, Kadri), 32. Rielly (Tavares, Kapanen), 56. Rielly (Marner, Gardiner), 60. Hyman


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (27. DeSmith) – Letang, Dumoulin, Oleksiak, Määttä, Ruhwedel, J. Johnson – Simon, Crosby, Guentzel – Kessel, Malkin, Hagelin – Hörnqvist, Sheahan, Rust – Sprong, Cullen, D. Grant.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (Sparks) – Hainsey, Rielly, N. Zajcev, Gardiner, Ožiganov, Dermott – Marner, Tavares, Hyman – Kapanen, Kadri, Marleau – Co. Brown, P. Lindholm, A. Johnsson – Leivo, F. Gauthier, Ennis.

    Rozhodca: L'Ecuyer, Pochmara – Amell Suchánek

    Diváci: 18 638