NY Rangers – Florida 5:2 (kon.) | Columbus – Arizona 1:4 (kon.) | Montreal – Calgary 3:2 (kon.)
Ottawa – Boston 1:4 (kon.) | Nashville – San Jose 4:5 (kon.) | Chicago – Anaheim 3:1 (kon.)
Dallas – LA Kings 4:2 (kon.) | Edmonton – Pittsburgh 5:6 (po pr.)
koniec
Nashville Predators
4:5 (1:1, 3:1, 0:3)
San Jose Sharks
cz Streda 24.10.2018, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    57:08 Brent BURNS - 4:5
     
    57:08
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Obrat je na světě a Nashville aktuálně na kolenou. Sharks v samotném závěru přesilovky přeci jen skórují, během pár minut nastříleli tři branky a najednou vedou. Nahrávku na dělovku z první dostal na levý kruh obránce BRENT BURNS. Ten nabídkou nepohrdl a s přehledem prostřelil brankáře Sarose. Tohle je hodně těžká situace pro domácí mužstvo. Asistence: Erik Karlsson, Evander Kane.
    52:16 Joe PAVELSKI - 4:4
     
    52:16
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Trvalo to jen pár vteřin a máme zde najednou vyrovnané skóre. Tahle pasáž třetí třetiny Predators vůbec nevyšla. Další chyba, kterou kalifornský tým potrestal. Hodně podobná trefa jako v případě Dillonova gólu, akorát je jejím autorem útočník JOE PAVELSKI. Nedal Sarosovi zakončením zápěstím šanci a rozradostnil hostující střídačku. Asistence: Logan Couture, Evander Kane.
    51:40 Brenden DILLON - 4:3
     
    51:40
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Ale pozor, budeme tu mít drama. I když měl Nashville v přesilovce několik šancí, nevyužil je a sám inkasuje. Při vlastním oslabení obraně domácích po pravé straně ujel obránce Sharks BRENDEN DILLON, jenž prostřelil gólmana Sarose zakončením na vzdálenější tyč. Je to tedy znovu o jeden zásah a v závěru základní hrací doby se máme na co těšit. Asistence: Tomáš Hertl, Brent Burns.
    39:45 Craig SMITH - 4:2
     
    39:45
    Nashville právě vstřelil branku!
    Už to sice nebylo v přesilové hře, ale přeci jen se domácí prosazují i počtvrté. Nejdříve San Jose nevyužilo své přečíslení, pak zafungovalo pravidlo nedáš a dostaneš. Hokejisté Predators totiž ujeli do přečíslení dva na jednoho, ze kterého ránou z první pověsil puk o tyčku do branky CRAIG SMITH. Domácí si tak do poslední dvacetiminutovky ponesou dvoubrankové vedení. Asistence: Viktor Arvidsson.
    30:45 Viktor ARVIDSSON - 3:2
     
    30:45
    Nashville právě vstřelil branku!
    Jenže stejně jako v případě prvního gólu San Jose, ani tentokrát se hosté neradovali moc dlouho. Stačila jedna chyba a Nashville znovu vede. Filip Forsberg zpoza Jonesovy branky našel před brankovištěm uvolněného VIKTORA ARVIDSSONA, jenž bez větších potíží zavěsil puk do sítě a rozradostnil halu plnou žlutých dresů. Vypadá to, že bychom dnes mohli sledovat utkání plné branek. Asistence: Filip Forsberg, Ryan Johansen.
    27:52 Tomáš HERTL - 2:2
     
    27:52
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Téhle dvojici hokej chutná a na ledě si skvěle rozumí. Logan Couture od pravého mantinelu nádherně vybídl uvolněného TOMÁŠE HERTLA, který se potom hnal sám na Sarose. Český forvard v dresu Sharks nic neuspěchal, udělal ještě kličku a potom poslal puk k tyči. Velmi pohledná trefa, která dostává skóre zpátky na vyrovnanou metu. Hosté jsou tedy naplno zpátky ve hře o body a začínáme znovu. Asistence: Logan Couture, Timo Meier.
    20:21 Filip FORSBERG - 2:1
     
    20:21
    Nashville právě vstřelil branku!
    Situace po zakázaném uvolnění nakonec Žraloky mrzí. Prohráli totiž na vhazování, od obránce domácích se kotouč dostal nahozením až před Jonese. Ten sice pokus vyrazil před sebe, ale na dorážku čekal pohotově připravený útočník FILIP FORSBERG. Už neměl moc velký problém po ledě zamést kotouč do sítě. Predators se tedy poprvé v zápase ujímají vedení a otáčejí výsledek na svou stranu. Asistence: Ryan Johansen, Ryan Ellis.
    11:14 Viktor ARVIDSSON - 1:1
     
    11:14
    Nashville právě vstřelil branku!
    Moc dlouho se Sharks z vedení neradovali. Ve chvíli, kdy soupeře k ničemu nepouštěli, se do jejich obrany vloudila chybička. Po pravé straně unikl malý, ale o to rychlejší útočník VIKTOR ARVIDSSON. Sám si to namířil na branku Martina Jonese, jehož oklamal pohednou kličkou do bekhendu. Gólman San Jose nevěděl, kde mu hlava stojí a kotouč nezastavil. Máme tedy brzy vyrovnáno. Bez asistence.
    06:58 Timo MEIER - 0:1
     
    06:58
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Přesilová hra Sharks bude v sezoně nejspíš hodně úderná, a tady je důvod proč. Hosté početní výhodu hráli od začátku skvěle a rychle. Od obránců se dostal kotouč až do předbrankového prostoru. Tam ho ještě Saros stačil vyrazit před sebe, ale na dorážku byl rychle připravený TIMO MEIER. Poslal puk nad ledem do sítě a svůj tým do vedení. Nashville Predators tak ztrácí po necelých sedmi minutách a budou muset dohánět. Asistence: Joonas Donskoi, Brent Burns.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 12. Arvidsson, 21. F. Forsberg (Johansen, Ellis), 31. Arvidsson (F. Forsberg, Johansen), 40. C. Smith (Arvidsson) – 7. Meier (Donskoi, Burns), 28. Hertl (Couture, Meier), 52. Dillon (Hertl, Burns), 53. Pavelski (Couture, E. Kane), 58. Burns (E. Karlsson, E. Kane)


    Nashville Predators: Saros (M. Svoboda) – Josi, Ellis, Ekholm, P. K. Subban, Hamhuis, Y. Weber – F. Forsberg, Johansen, Arvidsson – Fiala, Turris, C. Smith – Järnkrok, Bonino, Hartman – Rinaldo, Sissons, Salomäki.
    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – Vlasic, E. Karlsson, J. Ryan, Burns, Dillon, Braun – E. Kane, Pavelski, Labanc – Hertl, Couture, Meier – Sörensen, Suomela, Donskoi – Goodrow, Chartier, M. Karlsson.

    Rozhodca: Lambert, O'Rourke – Gibbs, Gawryletz

    Diváci: 17 159