Chelsea – Manchester United 2:2 (kon.) | Bournemouth – Southampton 0:0 (kon.) | Cardiff – Fulham 4:2 (kon.)
Manchester City – Burnley 5:0 (kon.) | Newcastle – Brighton 0:1 (kon.) | West Ham – Tottenham 0:1 (kon.)
Wolverhampton – Watford 0:2 (kon.) | Huddersfield Town – Liverpool 0:1 (kon.)
koniec
Huddersfield Town
0:1 (0:1)
Liverpool FC
Sobota 20.10.2018, 18:30 • Kirklees Stadium, Huddersfield • Anglická Premier League • 9. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Posledné striedanie dnešného zápasu. Adama Diakhaby prichádza na záverečné minúty vystužiť ofenzívu a na lavičku náhradníkov smeruje jeden zo smoliarov Jonathan Hogg.
     
    82
    Obrovská šanca na strane domácich. Po centri z pravej strany chybovali obaja stopéri hostí, teda Virgil van Dijk aj Dejan Lovren. Lopta sa odrazila k striedajúcemu Steveovi Mouniému, ale ten z tesnej blízkosti prestrelil bránu.
     
    77
    Posledné striedanie na strane Liverpoolu. Ako sme už spomínali, na ihrisko sa dostáva brazílsky útočník Roberto Firmino. Naopak, v dnešnom zápase má odpracované James Milner.
     
    76
    Liverpool zahrával ďalší rohový kop. Centroval Xherdan Shaqiri, no lopta prešla bránkovú čiaru skôr než prišla do šestnástky. Michael Oliver fúkol do píšťalky, no Daniel Sturridge za následne dohranie akcie dostáva detinskú žltú kartu.
     
    70
    Striedanie v tíme Huddersfield Town: z ihriska odchádza Florent Hadergjonaj, prichádza Isaac Mbenza.
    Striedanie v tíme Huddersfield Town: z ihriska odchádza Philip Biling, prichádza Steve Mounié.
     
    69
    Adam Lallana bol faulovaný a dokonca si to odniesli aj jeho trenírky, ktoré sa na bočnej strane roztrhli. Každopádne, po tomto kurióznom momente Angličan končí a na jeho miesto prichádza Fabinho.
    64. Mohamed Salah (LIV)
     
    64
    Liverpool mohol streliť nesmierne dôležitý druhý gól. Mohamed Salah dostal loptu za obrannú líniu súpera, unikol aj brániacemu Chrisovi Löwovi, ale ľavačkou poslal loptu tesne vedľa brány.
     
    46
    Jürgen Klopp počas prestávky urobil jeden zásah do svojej zostavy. Jordan Henderson zostáva na lavičke náhradníkov a vystužiť stredovú formáciu prichádza Georginio Wijnaldum.
     
    42
    Huddersfield sa po centri Aarona Mooya do zakončenia nedostal. Následne však vzbudila pozornosť ruka Jamesa Milnera vo vlastnej šestnástke, ale Oliver na biely bod neukázal.
     
    36
    Michael Oliver prvýkrát siaha do svojho vrecka. Anglický útočník Adam Lallana išiel zbytočne tvrdo do súboja s Chrisom Löwom a za útočný faul na polovici súpera dostáva kartový trest žltej farby.
    31. Jonathan Hogg (HUD)
     
    31
    Domáci zlepšujú svoj herný výkon a takmer sa im podarilo vyrovnať. Center Erika Durma z ľavej strany odvrátil Virgil van Dijk, následne sa z diaľky oprel do lopty Jonathan Hogg a trafil pravú žrď Alissonovej brány.
    24. Mohamed Salah (LIV) - 0:1
     
    24
    Liverpool dal gól! Hostia mali síce územnú prevahu, ale dá sa povedať, že udreli ako blesk z jasného neba. Xherdan Shaqiri rozbehol akciu stredom ihriska, kolmou prihrávkou našiel MOHAMEDA SALAH, ktorý umiestnil loptu k pravej žrdi gólmana Jonasa Lössla.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 24. M. Salah

    Karty:   36. Lallana (LIV), 76. Sturridge (LIV)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 9:6.
    Huddersfield Town: Lössl – M. Jörgensen, Schindler, Löwe – Hadergjonaj (70. Mbenza), Mooy, Hogg (C) (90+2. Diakhaby), Biling (70. Mounié), Durm – Pritchard – Depoitre.
    Náhradníci: Hamer – Stankovič, Bacuna, van La Parra, Mbenza, Diakhaby, Mounié.

    Liverpool FC: Alisson – Joe. Gomez, Lovren, V. van Dijk, Robertson – Lallana (69. Fabinho), Henderson (C) (46. Wijnaldum), Milner (77. Firmino) – M. Salah, Sturridge, Shaqiri.
    Náhradníci: Mignolet – Matip, Alexander-Arnold, Fabinho, Wijnaldum, Firmino, Origi.

    Rozhodca: Michael Oliver – Stuart Burt, Simon Bennett – Simon Hooper