Chelsea – Manchester United 2:2 (kon.) | Bournemouth – Southampton 0:0 (kon.) | Cardiff – Fulham 4:2 (kon.)
Manchester City – Burnley 5:0 (kon.) | Newcastle – Brighton 0:1 (kon.) | West Ham – Tottenham 0:1 (kon.)
Wolverhampton – Watford 0:2 (kon.) | Huddersfield Town – Liverpool 0:1 (kon.)
koniec
Huddersfield Town
0:1 (0:1)
Liverpool FC
Sobota 20.10.2018, 18:30 • Kirklees Stadium, Huddersfield • Anglická Premier League • 9. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z anglickej Premier League. Tá po reprezentačnej prestávke pokračuje zápasmi deviateho kola. Sobotňajší program ukončíme na Kirklees Stadium, kde domáci Huddersfield privíta FC Liverpool.

    HUDDERSFIELD TOWN

    Huddersfield je jedným z trojice mužstiev, ktoré stále čakajú na víťazstvo v prebiehajúcom ročníku anglickej Premier League. V ôsmich zápasoch vydoloval len tri body a vyzerá to tak, že sa nevyhne záchranárskym prácam. Hlavným dôvodom neúspechu je slabučká ofenzíva. Huddersfield doposiaľ strelil iba štyri góly, pričom žiaden hráč neskóroval viac než raz. Navyše, v domácom prostredí zverenci Davida Wagnera stále čakajú na svoj prvý strelený gól. Remizovali s Cardiffom 0:0 a podľahli trom londýnskym klubom – Chelsea, Crystal Palace a Tottenhamu. Dnes sú v role jasného outsidera a prípadný bodový zisk bude prekvapením. V predošlom ročníku sa dvakrát zrodil výsledok 3:0, vždy v prospech červených. The Terriers majú veľké problémy aj so zraneniami. S určitosťou bude chýbať najdrahší tímový hráč Terence Kongolo a otázny je štart v prípade ďalšej šestice futbalistov.

    FC LIVERPOOL

    Liverpool má za sebou náročné obdobie. Pred reprezentačnou prestávkou nezvládol ideálne sériu ťažkých zápasov a v konečnom dôsledku mohol byť rád aj za remízy proti Chelsea a Manchestru City. Zo spomínaného asociačného termínu ale neprišlo viacero hráčov stopercentne fit, z čoho majú fanúšikovia Liverpoolu hlavu v smútku. Sadio Mané si zlomil palec na ľavej ruke a pre zranenie nedohral zápas ani Mohamed Salah. K tomu si ešte prirátame svalové problémy Jamesa Milnera a absenciu piliera stredovej formácie Nabyho Keïtu. K dispozícii je už Adam Lallana, a tak je možné, že dostane priestor hneď od začiatku stretnutia. Liverpool je v tabuľke na treťom mieste so skóre 15:3. V šiestich dueloch skóroval ako prvý a následne ich už všetky dotiahol do úspešného konca. Jürgen Klopp nabáda svojich zverencov k opatrnosti a zdôrazňuje, že dnešný zápas nebude ľahký.
    Mohamed Salah nechýba v základnej zostave.

     
    Úvodné zostavy:

    Huddersfield Town: Lössl – M. Jörgensen, Schindler, Löwe – Hadergjonaj, Mooy, Hogg (C), Biling, Durm – Pritchard – Depoitre.
    Náhradníci: Hamer – Stankovič, Bacuna, van La Parra, Mbenza, Diakhaby, Mounié.

    Liverpool FC: Alisson – Joe. Gomez, Lovren, V. van Dijk, Robertson – Lallana, Henderson (C), Milner – M. Salah, Sturridge, Shaqiri.
    Náhradníci: Mignolet – Matip, Alexander-Arnold, Fabinho, Wijnaldum, Firmino, Origi.

    Rozhodcovia: Michael Oliver – Stuart Burt, Simon Bennett – Simon Hooper.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop zápasu mali futbalisti Liverpoolu. Klub od rieky Mersey je jasným favoritom, ale nastupuje s viacerými zmenami v jeho tradičnej základnej zostave. Chýba Sadio Mané, Naby Keïta a len na lavičke začínajú Roberto Firmino a Trent Alexander-Arnold.
     
    2
    Úvodné sekundy zápasu nič zaujímavé neponúkli. Hrá sa prakticky len medzi šestnástkami oboch mužstiev. Uvidíme, čo predvedú domáci, ktorí pred vlastnými fanúšikmi v tejto sezóne ešte neskórovali.
     
    3
    Daniel Sturridge získal loptu pred šestnástkou súpera a okamžite posielal kolmicu na Mohameda Salaha. Egyptský útočník mal ale k lopte ďalej než Chris Löwe, a tak sa nedostal k ohrozeniu brankára Jonasa Lössla.
     
    4
    Domáci futbalisti sa snažia aktívne napádať rozohrávku súpera. Do problémov sa dostal Brazílčan Alisson, ale napokon sa vyhol podobnému zaváhaniu ako v zápase s Leicesterom City.
     
    5
    Laurent Depoitre dostal loptu do priestoru pravého krídla. Následne po prihrávke Philipa Bilinga z osi ihriska mohol zľava centrovať Erik Durm, ale našiel len hráčov v červených dresoch.
     
    6
    Liverpool zatiaľ smerom dopredu nevymyslel prakticky nič. V predošlej sezóny dvakrát Huddersfield zdolal 3:0 a s podobným výsledkom by bol určite spokojný aj dnes. Rátať už môže aj s Adamom Lallanom.
     
    7
    Hra sa odvíja na polovici ihriska, pričom územnú prevahu majú hráči Liverpoolu. Dopredu sa ale príliš aktívne nehrnú, a tak stále čakáme na prvú vážnejšiu ofenzívnu akciu favorita duelu.
     
    8
    Andrew Robertson autovým vhadzovaním našiel Daniela Sturridga. Anglický útočník bol ale zahnaný do rohu ihriska, kde sa mu neporadilo v súboji s Christopherom Schindlerom vybojovať roh.
     
    9
    Xherdan Shaqiri poslal z pravej strany center do šestnástky súpera. Hľadal ním Jamesa Milnera, ale ten zakončiť nedokázal. Napriek neúspešnému koncu Jürgen Klopp tlieska svojim zverencom.
     
    10
    Už po niekoľkýkrát sa Alisson dostal pod tlak pri svojej rozohrávke. Dokonca teraz trafil Laurenta Depoitra a môže byť rád, že sa od belgického útočníka odrazila lopta mimo jeho troch žrdí.
    10. Laurent Depoitre (HUD)
     
    11
    Daniel Sturridge sa snažil zakombinovať s Mohamedom Salahom. Egypťan posielal prihrávku na svojho spoluhráča, ale za dobrý návrat do obrany a prekazenie akcie musíme pochváliť Alexa Pritcharda.
     
    12
    Anglická réžia nám ponúkla pohľad na lavičku náhradníkov Liveproolu, kde sedia hráči ako Roberto Firmino, Georginio Wijnaldum alebo Fabinho. Hostia majú nahustený program, no uvidíme, či minimálne brazílsky útočník nezasiahne do zápasu.
     
    13
    Erik Durm posunul loptu na Alexa Pritcharda. Ten sa snažil odcentrovať z ľavej strany, ale po veľmi dobrom obrannom zákroku Dejana Lovrena bude nasledovať len vhadzovanie domáceho mužstva.
     
    14
    Huddersfield mal výhodu rohového kopu, ale Aaron Mooy nedostal dobrý pas na úroveň šestnástky. Nacvičený signál tak domácim absolútne nevyšiel a musia si dávať pozor na rýchly brejk súpera.
     
    15
    Nepríjemný moment pre Chrisa Löwa. Po súboji Joea Gomeza s Erikom Durnom sa lopta odrazila priamo do tváre prvého menovaného hráča. Ten musí byť na konci úvodnej štvrťhodiny ošetrovaný priamo na ihrisku.
     
    16
    Na ihrisku sa stále nehrá, pretože prebieha ošetrovanie Chrisa Löwa. Tomu sa zrejme po nešťastnom kontakte s loptou spustila krv z nosa, a tak bude trvať nejaký čas, pokiaľ sa vráti spať na hraciu plochu.
     
    17
    Po autovom vhadzovaní hostí sa odrazila loptu na nohu Xherdana Shaqiriho. Švajčiar pohotovo zakončoval volejom z vnútra šestnástky, ale trafil len jedného z brániacich hráčov súpera.
     
    19
    Huddersfield drží loptu na svojich kopačkách, ale kombinuje ďaleko od brány súpera. Domáci sa v tomto ročníku trápia v ofenzíve a určite by potrebovali prelomiť strelecké prekliatie na Kirklees Stadium.
     
    20
    Dvadsať minút zápasu máme za sebou. Tento úsek hry nám ukončila individuálna akcia Jordana Hendersona. Ten získal loptu na polovici ihriska, ale jeho následný prienik nedopadol podľa jeho predstáv.
     
    21
    Prvýkrát sme videli v akcii aj čiarových rozhodcov. Konkrétne mal prácu Simon Bennett, ktorý odmával ofsajdové postavenie Laurenta Depoitra. Belgičan stále čaká na svoj premiérový gól v tomto ročníku.
     
    22
    Liverpool rozbehol akciu po pravej strane a následne sa presunul na os ihriska. Mohamed Salah šikovne hľadal pätičkou Daniela Sturridga, ale egyptsko-anglická spolupráca zatiaľ viazne.
     
    24
    Liverpool dal gól! Hostia mali síce územnú prevahu, ale dá sa povedať, že udreli ako blesk z jasného neba. Xherdan Shaqiri rozbehol akciu stredom ihriska, kolmou prihrávkou našiel MOHAMEDA SALAH, ktorý umiestnil loptu k pravej žrdi gólmana Jonasa Lössla.
    24. Mohamed Salah (LIV) - 0:1
     
    25
    Teraz sme videli ostrý súboj medzi Erikom Durmom a Joeom Gomezom. Hlavný rozhodca Michael Oliver napokon prisudzuje loptu hosťom, ktorí sa pred malou chvíľou ujali vedenia gólom Salaha.
     
    26
    Hostia sa teraz zastreľovali zo strednej vzdialenosti. Xherdan Shaqiri a následne aj krajný obranca Andrew Robertson sa opreli do lopty, ale trafili len hráčov v bielo-modrých dresoch.
     
    27
    Na druhej strane sa črtala šanca pre domácich. Laurent Depoitre ale strelou spoza šestnástky trafil len Dejana Lovrena, ktorý tak výrazne uľahčil prácu pre brazílskeho brankára Alissona.
     
    28
    Útočná akcia Liverpoolu nemôže pokračovať, pretože v ofsajdovom postavení sa ocitol Xherdan Shaqiri. Napriek tomu treba pochváliť Švajčiara za jeho aktivitu a doterajší herný prejav.
     
    29
    Domáci sa snažili presadiť cez pravú stranu, kde operuje Florent Hadergjonaj. Ten dokázal poslať center do šestnástky, ale Virgil van Dijk nekompromisne odkopol loptu mimo nebezpečného priestoru.
     
    30
    Polhodinu dnešného stretnutia máme za sebou. Tentokrát dobre vypomohol obrane hostí Dejan Lovren, ktorý vyhral hlavičkový súboj v strede ihriska. Po jeho zákroku budú vhadzovať domáci.
     
    31
    Domáci zlepšujú svoj herný výkon a takmer sa im podarilo vyrovnať. Center Erika Durma z ľavej strany odvrátil Virgil van Dijk, následne sa z diaľky oprel do lopty Jonathan Hogg a trafil pravú žrď Alissonovej brány.
    31. Jonathan Hogg (HUD)
     
    32
    Pre hostí by mala byť predošlá situácia tým správnym varovným prstom. Po strelení gólu upustili zo svojej hry a takmer bolo vyrovnané. Okrem toho spomenieme aj nepodarenú akciu Mohameda Salaha.
     
    33
    Mohamed Salah sa opäť snažil presadiť individuálne, ale proti presile domácich hráčov neuspel. Každopádne, zatiaľ je hrdinom stretnutia práve on, keďže ako jediný rozvlnil sieť súpera.
     
    34
    Florent Hadergjonaj sa presadil po pravej strane, ale jeho center opäť nenašiel nikoho v modro-bielom dresom. Obrane Liverpoolu kvalitne vypomohol James Milner, ktorého donedávna trápili svalové problémy.
     
    35
    Domáci sa snažili presadiť po pravej strane, ale Andrew Robertson včas prerušil útočnú akciu. Následne posunul loptu na Virgila van Dijka, ktorý môže založiť novú akciu klubu od rieky Mersey.
     
    36
    Michael Oliver prvýkrát siaha do svojho vrecka. Anglický útočník Adam Lallana išiel zbytočne tvrdo do súboja s Chrisom Löwom a za útočný faul na polovici súpera dostáva kartový trest žltej farby.
     
    37
    Domáci futbalisti budú mať výhodu priameho kopu z hranice možno tridsiatich metrov. Laurent Depoitre bol totiž v hlavičkovom súboji faulovaný Joeom Gomezom, ktorý sa tomu poriadne čuduje.
     
    38
    Exekútorom priameho kopu z pomerne veľkej diaľky bol Philip Biling. Zodpovednosť zobral na seba, no jeho strele chýbal možno meter. Alisson nemusel zasahovať a teraz bude rozohrávať.
    38. Philip Biling (HUD)
     
    40
    Laurent Depoitre posunul loptu na hranicu šestnástky, kde bol pripravený Philip Biling. Nie najlepšie si však spracoval loptu, takmer zahral rukou a následne mu ju bez väčších problémov zobral Joe Gomez.
     
    41
    Domáci budú zahrávať ďalší priamy kop, no znovu to je z úctivej vzdialenosti. Stane sa tak po faule Andrewa Robertsona, ktorý podľa názoru hlavného arbitra zasiahol lakťom Aarona Mooya.
     
    42
    Huddersfield sa po centri Aarona Mooya do zakončenia nedostal. Následne však vzbudila pozornosť ruka Jamesa Milnera vo vlastnej šestnástke, ale Oliver na biely bod neukázal.
    42. James Milner (LIV)
     
    43
    Domáci fanúšikovia sa tešili zo strelenia gólu, ale ten pre ofsajdové podstavenie Alexa Pritcharda neplatí. Bolo to skutočne veľmi tesné, ale spomalené zábery dali za pravdu čiarovému rozhodcovi.
     
    44
    Liverpool sa dostal do zakončenia po centri z pravej strany. Do nebezpečného priestoru si nabehli Daniel Sturridge a Adam Lallana, ale napokon po ich aktivite bude odkopávať Jonas Lössl.
     
    45
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa nám pomaličky naplnil. Domáci sa snažia o vyrovnanie, Alex Pritchard centroval z ľavej strany, ale našiel len pripraveného Alissona, ktorý si prišiel pre loptu.
     
    45+1
    Hlavý rozhodca pridáva k prvému polčasu ešte dve minúty. Prvých 60 sekúnd máme už takmer za sebou. Liverpool drží loptu na kopačkách a chce dohrať polčas s tesným náskokom.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    FC Liverpool zatiaľ potvrdzuje rolu favorita a nad Huddersfieldom vedie najtesnejším rozdielom. Najdôležitejší moment sa udial v 24. minúte, keď Xherdan Shaqiri krásnym pasom našiel Mohameda Salaha a Egypťan strelou k pravej žrdi skóroval. Okrem toho si hostia nevypracovali nič výrazného a mali šťastie, že Jonathan Hogg trafil žrď a hlavný rozhodca odpustil ruku Jamesovi Milnerovi. Nič tak ešte nie je rozhodnuté a domáci určite zabojujú o cenné body proti kandidátovi na titul.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Jürgen Klopp počas prestávky urobil jeden zásah do svojej zostavy. Jordan Henderson zostáva na lavičke náhradníkov a vystužiť stredovú formáciu prichádza Georginio Wijnaldum.
     
    47
    Andrew Robertson predviedol peknú akciu. Tesne pred šestnástkou si narazil loptu s Danielom Sturridgom a napokon svoj útočný výlet ukončil zblokovanou strelou, po ktorej nasleduje aut.
     
    48
    Daniel Sturridge pálil vysoko nad bránu. Po tom mohli začať útočnú akciu domáci futbalisti, ale sa dostali len na úroveň polovice ihriska. Hráči Liverpoolu totiž veľmi dobre napádali.
     
    49
    Daniel Sturridge sa na začiatku druhého polčasu zastreľuje. Podobne ako pred pár sekundami strieľal spoza šestnástky, no rovnako mieril nad bránu. Nasleduje odkop od brány Jonasa Lössla.
     
    50
    Hlavný rozhodca Michael Oliver prisudzuje loptu hosťom. Dôvodom je nedovolený zákrok Jonathana Hogga v strede ihriska. Domáci záložník si evidentne pomohol rukami v súboji s Georginiom Wijnaldumom.
     
    51
    Alisson teraz dobre čítal a odkopol loptu na tribúnu. Nasledovalo dlhé vhadzovanie Philipa Bilinga, ale ani to neviedlo k ohrozeniu brány súpera. Obrancom dobre vypomohol aj Daniel Sturridge.
     
    53
    Druhé dejstvo zatiaľ neponúka nejakú reklamu na futbal. Liverpool kontroluje svoje tesné vedenie, ktoré môže byť veľmi zradné. Huddersfield je stále v hre o bodový zisk proti veľkému favoritovi.
     
    54
    Daniel Sturridge posunul loptu na Mohameda Salaha. Egypťan operoval tradične na pravej strane útoku, ale Christopher Schindler ho vynikajúco bránil a dovolil mu získať len vhadzovanie.
     
    55
    Alisson musel predviesť, prečo je druhým najdrahším brankárom planéty. Po centri z pravej strany hlavičkoval cez Dejana Lovrena dôrazný Laurent Depoitre, ale brankára Liverpoolu nedokázal prekonať.
     
    56
    V druhom polčase registrujme 61-percentné držanie lopty na strane domácich. Na pohľad je to síce pekná štatistika, no drvivá väčšina prihrávok sa odohráva na polovici hracej plochy.
     
    57
    Nepresnosť v rozohrávke domáceho celku. Erik Durm nečakal prihrávku Jonathana Hogga, a tak budú hostia vhadzovať. Každopádne, po zmene strán je to zatiaľ viac-menej futbalová nuda.
     
    58
    Liverpool sa po dlhšej dobe dostal do šestnástky súpera. Adam Lallana centroval z pravej strany a po obrannom zákroku Jonathana Hogga bude nasledovať roh hráčov v červených dresoch.
     
    59
    Mohamed Salah poslal prudkú loptu do nebezpečného priestoru. Hráči Liverpoolu boli nahustení tesne pred bránou, Jonas Lössl sa k lopte nedostal, ale napokon nezakončoval ani Dejan Lovren či Virgil van Dijk.
     
    60
    Budeme svedkami ďalšieho rohového kopu hostí. Jonathan Hogg dobre sledoval Mohameda Salaha, nedal mu moc priestoru pred šestnástkou a napokon zblokoval jeho strelu na štandartku.
     
    61
    James Milner poslal vysoký center na zadnú žrď, kam si nabehol Virgil van Dijk. Holandský reprezentačný obranca z náročnej pozície vrátil loptu do ohňa a Jonas Lössl musel zasahovať.
     
    62
    Chris Löwe to prehnal so svojim dôrazom a fauloval Mohameda Salaha. Ten chvíľu zostal ležať na trávniku, ale následne sa postavil na nohy a v zápase pokračuje bez ošetrovania.
     
    63
    Anglická réžia ponúkla záber na Davida Wagnera, ktorý včera oslávil 47. narodeniny. Určite sa od neho čakajú nejaké zmeny v zostave, ktoré by mohli pomôcť k zvýšeniu aktivity jeho mužstva.
     
    64
    Liverpool mohol streliť nesmierne dôležitý druhý gól. Mohamed Salah dostal loptu za obrannú líniu súpera, unikol aj brániacemu Chrisovi Löwovi, ale ľavačkou poslal loptu tesne vedľa brány.
    64. Mohamed Salah (LIV)
     
    65
    Florent Hadergjonaj poslal veľmi dobrý center do šestnástky súpera. Do zakončenia sa pretláčal cez Dejana Lovrena domáci útočník Laurent Depoitre, ale napokon neuspel ani on, ani Erik Durm.
     
    66
    Daniel Sturridge bol tvrdo poslaný na trávnik, ale aj tento zákrok sa zaobišiel bez kartového trestu. Jediným autorom žltej karty je Adam Lallana, ktorý sa vrátil do základu po zdravotných problémoch.
     
    68
    Aaron Mooy centroval z pravej strany, ale našiel len pripraveného Virgila van Dijka. O niekoľko sekúnd neskôr centroval znovu, ale Laurent Depoitre bol dobre strážený obranou súpera.
     
    69
    Adam Lallana bol faulovaný a dokonca si to odniesli aj jeho trenírky, ktoré sa na bočnej strane roztrhli. Každopádne, po tomto kurióznom momente Angličan končí a na jeho miesto prichádza Fabinho.
     
    70
    Striedanie v tíme Huddersfield Town: z ihriska odchádza Florent Hadergjonaj, prichádza Isaac Mbenza.
    Striedanie v tíme Huddersfield Town: z ihriska odchádza Philip Biling, prichádza Steve Mounié.
     
    71
    Už len približne dvadsať minút zostáva do konca stretnutia. Uvidíme, či bude mať David Wagner šťastnú ruku pri svojich striedaniach. Huddersfield by potreboval bodovať a nie je od toho ďaleko.
     
    72
    Georginio Wijnaldum sa presadil cez pravú stranu, ale jeho následný center bol zblokovaný. Holandský hráč sa následne zaradil späť do stredovej formácie, kde mu robí spoločnosť James Milner.
     
    73
    Domáci futbalisti sa snažili zaútočiť po ľavej strane. Chris Löwe adresoval prihrávku na Erika Durma, ale bývalý hráč Borussie Dortmund sa nepresadil cez dobre pozične hrajúceho Joea Gomeza.
     
    74
    Pekná kombinácia hráčov hostí. Xherdan Shaqiri krížnou prihrávkou našiel Andrewa Robertsona, ten poslal prízemný center do ohňa, ale veľmi dobre zasiahol pred Danielom Sturridgom obranca Christopher Schindler.
     
    75
    Po predošlej akcii mali hostia výhodu rohového kopu. James Milner to skúšal priamou strelou na bránu, ale neuspel. Okrem toho vidíme, že Jürgen Klopp udeľuje taktické pokyny Robertovi Firminovi.
     
    76
    Liverpool zahrával ďalší rohový kop. Centroval Xherdan Shaqiri, no lopta prešla bránkovú čiaru skôr než prišla do šestnástky. Michael Oliver fúkol do píšťalky, no Daniel Sturridge za následne dohranie akcie dostáva detinskú žltú kartu.
     
    77
    Posledné striedanie na strane Liverpoolu. Ako sme už spomínali, na ihrisko sa dostáva brazílsky útočník Roberto Firmino. Naopak, v dnešnom zápase má odpracované James Milner.
     
    79
    Minútky ubiehajú a Huddersfield sa stále nevie dostať do vyloženej šance, ktorá by mu mohla priniesť cenný bod. Kombinácia hráčov v modro-bielych dresoch v strede ihriska k ničomu nevedie.
     
    80
    Pre hostí sa teraz črtala šanca, ale celé to pokazila nepresná prihrávka Mohameda Salaha na Xherdana Shaqiriho. Za peknú prihrávku pochválime aj striedajúceho Roberta Firmina.
     
    81
    Kombinácia domáceho tímu pôsobí bezzubo. Huddersfield sa len sporadicky dostáva pred šestnástku súpera a Alisson v druhom dejstve musel riešiť len hlavičku Laurenta Depoitra.
     
    82
    Obrovská šanca na strane domácich. Po centri z pravej strany chybovali obaja stopéri hostí, teda Virgil van Dijk aj Dejan Lovren. Lopta sa odrazila k striedajúcemu Steveovi Mouniému, ale ten z tesnej blízkosti prestrelil bránu.
     
    83
    Na trávniku sa po kontakte so súperovým hráčom ocitol Fabinho. Brazílčan vybojoval loptu pre farby svojho klubu a v zápase bude pokračovať bez ošetrovania. Všetko sa to udialo v strede ihriska.
     
    84
    Prihrávku Erika Durma zastavil rukou Roberto Firmino. Domáci futbalisti následne rýchlo rozohrali akciu a vybojovali výhodu rohového kopu. Georginio Wijnaldum totiž zblokoval strelu Laurenta Depoitra.
     
    85
    Na rohový kop domácich najlepšie reagoval Andrew Robertson a poslal loptu mimo šestnástky Liverpoolu. Ten dnes nepredvádza najlepší výkon, no každou minútkou je bližšie k zisku trom bodov.
     
    86
    Hostia sa dostali do rýchleho brejku, ale prihrávka Roberta Firmina na Mohameda Salaha nebola dôrazná. Veľmi dobrú prácu odviedol Aaron Mooy, ktorý úspešným sklzom poslal loptu do autu.
     
    87
    Steve Mounié sa ocitol v postavení mimo hru, a tak nemôže pokračovať akcia domáceho tímu. Futbalista Beninu ale môže ľutovať najmä situáciu spred pár minút, keď zahodil šancu na vyrovnanie.
     
    88
    Mohamed Salah sa dostal s loptou do šestnástky súpera. Dokonca aj zakončil, ale Jonas Lössl sa mu hodil pod nohy, čím výrazne sťažil možnosti egyptského kanoniera a najlepšieho strelca ostatnej sezóny.
     
    89
    Liverpool mohol rozhodnúť o osude zápasu. Po osi Mohamed Salah – Georginio Wijnaldum sa dostala lopta k Robertovi Firminovi. Brazílčan strieľal z hranice šestnástky, ale loptu poslal vysoko nad bránu.
     
    90
    Riadny hrací čas máme za sebou, no hrať sa budú ešte štyri minúty. David Wagner ešte pripravuje záverečné striedanie. Na ihrisko zrejme príde ofenzívnejšie ladený Adama Diakhaby.
     
    90+1
    Liverpool mohol ísť do otvorenej obrany, ale dnes jeho kombinácia až príliš často zlyháva. Nie je to výkon, na aké sme od klubu z Anfield Road zvyknutí. Domáci sú stále v hre o cenný bod.
     
    90+2
    Posledné striedanie dnešného zápasu. Adama Diakhaby prichádza na záverečné minúty vystužiť ofenzívu a na lavičku náhradníkov smeruje jeden zo smoliarov Jonathan Hogg.
     
    90+3
    Adama Diakhaby poslal dobrý center do šestnástky súpera. Tam sa dostal do zakončenia Laurent Depoitre, ale chrbtom k bráne nemal veľa šancí na prekonanie brankára Alissona.
     
    90+4
    Prebieha posledná nadstavená minúta, ktorú avizoval Michael Oliver. Liverpool drží loptu na svojich kopačkách v strede ihriska a vyzerá to tak, že dotiahne zápas do trojbodového konca.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Liverpool si pripisuje na konto siedme víťazstvo v sezóne, no rozhodne sa nerodilo tak ľahko, ako by mnohí jeho fanúšikovia čakali. Zverenci Jürgena Kloppa sa poriadne nadreli a vyhrali iba 1:0. O jediný gól zápasu sa postaral Mohamed Salah. Huddersfield doma znovu nestrelil gól a favorita o body nepripravil. Šance na to ale mal a najmä striedajúci Steve Mounié môže ľutovať svoje zlyhanie v gólovej šanci. Liverpool sa tak dostáva na druhé miesto, pričom má rovnaký počet bodov ako Manchester City. The Terriers naďalej zostávajú v pásme zostupu. Ja vám ďakujem za pozornosť a želám ešte pekný večer. (20:28:08)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 24. M. Salah

    Karty:   36. Lallana (LIV), 76. Sturridge (LIV)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 9:6.
    Huddersfield Town: Lössl – M. Jörgensen, Schindler, Löwe – Hadergjonaj (70. Mbenza), Mooy, Hogg (C) (90+2. Diakhaby), Biling (70. Mounié), Durm – Pritchard – Depoitre.
    Náhradníci: Hamer – Stankovič, Bacuna, van La Parra, Mbenza, Diakhaby, Mounié.

    Liverpool FC: Alisson – Joe. Gomez, Lovren, V. van Dijk, Robertson – Lallana (69. Fabinho), Henderson (C) (46. Wijnaldum), Milner (77. Firmino) – M. Salah, Sturridge, Shaqiri.
    Náhradníci: Mignolet – Matip, Alexander-Arnold, Fabinho, Wijnaldum, Firmino, Origi.

    Rozhodca: Michael Oliver – Stuart Burt, Simon Bennett – Simon Hooper