Poprad – B. Bystrica 5:2 (kon.) | Košice – Lipt. Mikuláš 3:2 (kon.) | Zvolen – Žilina 9:2 (kon.)
Detva – Nitra 5:6 (2:3 po s.n.) | Miškovec – Budapešť 2:3 (po pr.) | Nové Zámky – Trenčín 4:2 (kon.)
koniec
HK Poprad
5:2 (1:0, 1:2, 3:0)
HC´ 05 Banská Bystrica
Piatok 12.10.2018, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 11. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tretiu tretinu jednoznačne zvládli lepšie popradskí hokejisti. Po osobnom vylúčení Dávida Buca sa v bystrickej defenzíve začali kopiť chyby, v 53. minúte z úniku skóroval Takáč, o necelú minútu ho napodobnil Bondra a na konečných 5:2 uzavrel toto stretnutie znovu Dávid Bondra.

    Ďakujeme za pozornosť. (19:27:22)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:33
    Paukovček sa pokúsil prekvapiť gólmana Williamsa strelou z ľavého kruhu, no bystrický gólman strelu bezpečne zachytil.
     
    59:01
    Marshall vypálil z ľavého kruhu, jeho zakončenie skončilo na Gračnarovej hokejke.
     
    57:51
    Paločko prenechával Macíkovi na pravom kruhu. Macík následne svojou strelou švihom trafil pravú žrď Williamsovej brány.
     
    57:27
    Bystrická rozohrávka nebola úspešná, Paločko sa zmocnil puku pri mantineli v útočnom pásme a poslal ho okamžite na bránu. Williams bol pozorný a lapačkou zachytil svoj puk.
     
    56:48
    Bondra prenechával puk na ľavom kruhu Abdulovi, ktorý sa snažil ešte kľučkou uvoľniť cez jedného protihráča, no nepodarilo sa mu to. Podtatranci si napokon streleckú možnosť v tejto situáciu nevytvorili.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1 511 divákov.
     
    55:53
    Domáci si vypracovali ďalšiu streleckú príležitosť. Od modrej čiary to delovkou skúšal Ján Ťavoda, no bránu veľmi prestrelil.
     
    54:17
    Poprad dal gól!
    Domáci hokejisti pridávajú ďalší gól a znovu po takmer podobných situáciách ako pri treťom a štvrtom góle. Veľa priestoru poskytli Bystričania DÁVIDOVI BONDROVI, ktorý z ľavého kruhu šikovnou strelou pomedzi betóny prekvapil Williamsa.
    Asistencie: Jindřich Abdul, Marek Zagrapan.
     
    53:43
    Za Češíkovým nahodeným pukom sa vydal Kabáč, ale napokon to bolo márne. Rozhodcovia odpískali zakázané uvoľnenie.
     
    53:18
    Belluš prenechal puk Ervingovi na ľavom kruhu, Erving to skúsil aj z ostrého uhla, no gólman Williams túto strelu lapačkou bezpečne zachytil.
     
    52:21
    Poprad dal gól!
    Kamzíci strieľajú v krátkom čase ďalší gól a opäť po samostatnom úniku. Tentokrát vyrazil s pukom dopredu DÁVID BONDRA, ktorý zvolil strelu spomedzi kruhov. Puk prepadol Williamsovi popri lapačke.
    Asistencia: Jindřich Abdul.
     
    51:46
    Poprad dal gól!
    Možno je práve tento gól zlomový moment tretej tretiny. SAMUEL TAKÁČ vykorčuľoval rýchlo po ľavom krídle, smeroval sám na Williamsa, ktorého si potiahol na bekhend a pohodlne skóroval ponad jeho betón.
    Asistencia: Lukáš Paukovček.
     
    51:29
    Bystričania vyhrali buly v strednom pásme, puk z väčšej diaľky nahadzoval na bránu Branislav Kubka, Gračnar bol pripravený a strelu udržal u seba.
     
    49:47
    Jindřich Abdul vykorčuľoval s pukom po ľavom krídle a skúsil to z kruhu. Jeho zakončenie smerovalo však iba na plexisklo.
     
    49:28
    Ďatelinka sa zaujímavo vysunul medzi kruhy. Vypýtal si prihrávku od Češíka a okamžite strieľal. Jeho zakončenie skončilo na pripravenom Gračnarovi.
     
    48:56
    Martin Belluš sa zmocnil puku pred bránkou a snažil sa bekhendom prekvapiť brankára Williamsa. Zakončenie však nebolo dôrazné a gólman Banskej Bystrice ho bezpečne pokryl.
     
    47:32
    Po menšej strkanici pri mantineli v obrannom pásme Popradu. Desať minút za nešportové správanie dostáva Dávid Buc, ktorý si tam niečo vysvetľoval s rozhodcami.
     
    47:18
    Lukáš Kozák vykorčuľoval dopredu po ľavom krídle, vystrelil z kruhu. Gólman Williams bezpečne zasiahol, vypadnutý puk potom úspešne prikryl.
     
    46:17
    Ján Ťavoda vykorčuľoval dopredu s pukom po pravom krídle, jeho zakončenie spoza kruhu smerovalo na plexisklo.
     
    45:40
    Bystričania kombinovali v útočnom pásme, Takáč sa zmocnil puku a poslal ho preč cez všetky čiary.
     
    44:48
    Buc prenikol pomedzi kruhy a odtiaľ sa snažil prihrávkou hľadať spoluhráčov. Banská Bystrica potom získala útočné pásmo.
     
    44:00
    Banská Bystrica bude hrať presilovú hru. Lukáš Paukovček dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    43:19
    Török posunul puk medzi kruhy Brockovi Higgsovi, ktorý zakončoval švihom, no priestor brány nezasiahol.
     
    42:13
    Asselin posunul puk Slobodovi na modrú čiaru, ktorý prikorčuľoval bližšie ku kruhu. Následne pálil, no strela letela vedľa.
     
    41:48
    Marshall posunul puk po modrej čiare Brendenovi Millerovi, ktorý vypálil príklepom. Jeho delovka skončila na pripravenom Gračnarovi.
     
    40:53
    Brock Higgs korčuľoval po ľavom krídle, snažil sa presadiť cez popradských obrancov. Jeho zakončenie napokon smerovalo vedľa brány.
     
    40:20
    Éric Faille sa dostal k strele spomedzi kruhov, jeho zakončenie trafilo Mlynaroviča, ktorý šiel okamžite na kolená, no vyzerá to tak, že bude v poriadku.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Prostredná časť hry taktiež priniesla zaujímavé akcie. Druhé dejstvo bolo bohatšie na góly v porovnaní s tým prvým. V 32. minúte už na 2:0 zvyšoval Mlynarovič, no po tomto góle začali hostia hrať aktívnejšie, vytvorili si tlak a v priebehu šiestich minút vyrovnali. Presadili sa Kabáč a Kubka.
    Tretia tretina sa začne približne o 18:44.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    38:57
    Banská Bystrica dala gól!
    Tlak hostí prerástol až do vyrovnávajúceho gólu. Šťastný krížnou prihrávkou našiel na modrej čiare BRANISLAVA KUBKU, ktorého strela švihom preletela cez Gračnara.
    Asistencia: Andrej Šťastný.
     
    38:44
    Tlak hostí pokračuje aj naďalej. Benjamin Marshall vypálil tvrdo príklepom z pravého kruhu, jeho pokus skončil na gólmanovi Gračnarovi.
     
    38:06
    Bystričania sú už aspoň dve minúty v tlaku a stále ohrozujú bránku gólmana Gračnara. Od modrej čiary to teraz skúsil Sloboda, Gračnar bol pripravený.
     
    36:21
    Šťastný miešal puk za popradskou bránou, na ľavom kruhu sa mu ukazoval Mihálik, napokon dostal prihrávku a strieľal. Gračnar bol úspešný v zákroku.
     
    35:08
    Ján Ťavoda vypálil od modrej čiary, jeho delovku Williams vyrazil a následne puk prevzali jeho spoluhráči.
     
    34:36
    Slobodovo nahodenie z pravého kruhu skončilo na Gračnarovi, ktorý puk vyrazil pred seba a potom ho bezpečne prikryl lapačkou.
     
    34:06
    Po predchádzajúcej situácii sa pred popradskou bránou ešte zrodila menšia roztržka. Potrestaní sú dvaja hráči, Guillaume Asselin dostáva dve minúty za seknutie a Joona Erving dve minúty za hrubosť.
     
    33:44
    Marshallova strela od modrej čiary bola zrazená a puk smeroval mimo brány. Bystričania sa dostali do menšieho tlaku, od modrej sa podarilo ešte vypáliť aj Millerovi, no túto strelu už Gračnar udržal u seba.
     
    33:11
    Vargovo nahodenie od modrej čiary dorazilo k pravej žrdi k Tomášovi Törökovi, ktorý usmerňoval puk na bránu, no Luka Gračnar sa dokázal rýchlo presunúť a betónom vyraziť puk.
     
    32:21
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia prichádzajú s rýchlym znížením. Češík si prevzal puk pri zadnom mantineli, natlačil sa popri žrdi a prihral MICHALOVI KABÁČOVI pred bránu. Jeho následné rýchle zakončenie preniklo popri Gračnarovom betóne.
    Asistencie: Matej Češík, Gilbert Gabor.
     
    31:49
    Poprad dal gól!
    Kamzíci zvyšujú svoje vedenie. SAMUEL MLYNAROVIČ prekorčuľoval po ľavom krídle, dostal sa bez problémov medzi kruhy a odtiaľ šikovnou nenápadnou strelou spoza protihráča prekonal Williamsa.
    Asistencia. Patrik Svitana.
     
    31:35
    Česánek prišiel o puk v obrannom pásme, no Török to využiť nedokázal, puku sa zmocnili opäť domáci.
     
    30:31
    Marshall prihrávkou medzi kruhy hľadal Giľaka, ktorý ihneď z otočky strieľal. Zakončenie bolo zrazené a puk smeroval do rohu klziska.
     
    30:09
    Nahodenie puku z hokejky Róberta Vargu od modrej čiary skončilo na ochrannej sieti, hra bola prerušená.
     
    29:51
    Češík sa dostal k zakončeniu z pravého kruhu, jeho pokus smeroval na gólmana Gračnara. Popradský brankár opäť situáciu vyriešil bez problémov.
     
    28:43
    Dávid Bondra svižne vykorčuľoval po ľavom krídle a pokúsil sa vystreliť z ľavého kruhu. Jeho pokus smeroval vedľa brány.
     
    28:30
    Šťastný našiel Slobodu na modrej čiare. Slobodovu strelu švihom Gračnar zneškodnil svojou vyrážačkou a poslal ju na ochrannú sieť.
     
    27:27
    Giľákovi nechali popradskí obrancovia trochu viac priestoru, a tak sa dokázal strelecky presadiť z pravého kruhu. Strela to nebola veľmi nebezpečná, no Gračnar ju podržal u seba do prerušenia hry.
     
    26:28
    Buc peknou prihrávkou našiel medzi kruhmi Mateja Giľáka, ktorý okamžite strieľal z prvej, no gólman Luka Gračnar úspešne vyrazil betónmi.
     
    26:19
    Benjamin Marshall napriahol hokejku na modrej čiare a tvrdo vypálil. Jeho zakončenie skončilo na Gračnarovi.
     
    25:31
    Domáci nechali viac priestoru Michalovi Kabáčovi, ktorý prenikol po ľavom krídle a podarilo sa mu ohroziť Gračnara. Popradský brankár úspešne vyrazil strelu.
     
    25:13
    Popradčania si mierne nerozumeli pri prechode cez útočnú modrú čiaru. Zdalo sa, že Bondra sa stihol vrátiť späť do stredného pásma, no napokon sa aj tak pískal ofsajd.
     
    24:36
    Svitana posunul puk po modrej čiare Salijovi, ktorý strieľal priamo na bránku. Gólman Williams si pripísal úspešný zákrok.
     
    23:47
    Bystričania nahodili puk zo stredného pásma na brankára Gračnara, ktorý sa prezentoval úspešným zákrokom.
     
    22:25
    Marshall posunul puk po modrej čiare Millerovi, ktorého nahodenie dokázal Gračnar zlikvidovať a úspešne vyraziť.
     
    21:50
    Salija vykorčuľoval dopredu po pravom krídle, ukazoval sa mu pred bránou Zagrapan, no rozhodol sa vystreliť sám. Jeho zakončenie Williams bezpečne hokejkou vyrazil.
     
    21:06
    Higgs sa pokúšal od zadného mantinelu nájsť pred bránkou Asselina, prihrávka smerovala do priestorov, v ktorých bol Asselin, no puk si nespracoval.
     
    20:18
    Banskobystričania vyhrali úvodné buly, snažili sa dostať do útočného pásma, no zastavil ich ofsajd.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Úvodná tretina priniesla pomerne rýchle dianie, videli sme viacero pekných a rýchlych akcií na oboch stranách. Po prvých 20 minútach môžu byť spokojnejší domáci, keďže vďaka gólu Kozáka z 3. minúty vedú 1:0.
    Druhá časť hry sa začne približne o 17:53.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:41
    Sýkorov pokus zblízka Gračnar vyrazil pred seba, k dorážke sa dostal Éric Faille, ale už úspešne puk do brány nedokázal doraziť.
     
    18:55
    Hostia vyštartovali do rýchleho protiútoku, Varga posunul puk medzi kruhy Bucovi, no Buc už rýchlo vystreliť nedokázal.
     
    17:41
    Svitanova štipľavá strela z pravého kruhu vypadla Williamsovi, Svitana sa snažil dostať sa aj do dorážky, ale banskobystrickí obrancovia rýchlo upratali puk preč spred bránkoviska.
     
    17:15
    Na opačnej strane sme tiež videli rýchlu akciu, Brejčák posunul Bellušovi na ľavý kruh, ktorý to skúsil bekhendom z ostrého uhla. Williams si pripísal istý zákrok.
     
    15:51
    Buc sa ukázal Slobodovi pred bránkou, spracoval si prihrávku, no ihneď nezakončoval. Bystričania ešte pokračovali v tlaku v útočnom pásme, strelou spred brány to skúšal Andrej Šťastný, no priestor brány minul.
     
    15:16
    Bystričania znovu získali útočné pásmo, Faille posunuil medzi kruhy Mihálikovi, ktorý to skúsil švihom spomedzi kruhov. Strela smerovala priamo do výstroje popradského gólmana.
     
    14:38
    Ján Sýkora prekorčuľoval dopredu po ľavom krídle, dostal sa bližšie pred bránku na ľavom kruhu. Jeho zakončenie skončilo na Gračnarovej hrudi.
     
    14:03
    Vidíme obojstranné vylúčenie. Po súboji Ďatelinku s Paločkom dostáva Matúš Paločko dve minúty za filmovanie pádu a Ivan Ďatelinka rovnako dlhý trest, ale za hákovanie.
     
    13:46
    Higgsovi sa už pred bránu rozbiehal Asselin. Prihrávka napokon na rozbehnutého Asselina neprešla, dozadu sa vrátil Brejčák.
     
    12:52
    Zagrapan vykorčuľoval do útočného pásma. Medzi kruhmi si ho však ustrážil Mihálik a hokejkou mu účelne vypichol puk.
     
    12:23
    Popradčania po vyhratom buly udržali pásmo, Takáč sa dostal do príležitosti z pravého kruhu. Jeho pokus skončil na Williamsovi, ktorý znovu podržal svoj tím. Vhadzovať sa opäť bude v jeho blízkosti.
     
    11:47
    Mlynarovič vysunul po pravom krídle Svitanu, ktorému sa podarilo vystreliť z kruhu. Puk smeroval priamo na hruď gólmana Stephona Williamsa, a tak nemal bystrický gólman problém s jeho zachytením.
     
    11:21
    Erving rýchlo otočil hru na pravé krídlo, kde bol Mlynarovič, no ten si pred modrou čiarou nerozumel so spoluhráčmi a rozhodcovia odpískali ofsajd.
     
    10:32
    Hra sa trochu ustálila, vidíme viacero nepresností. Paločko teraz zo stredného pásma iba nahodil puk na zadný mantinel a oba tímy prestriedali.
     
    09:07
    Millerovo nahodenie puku od modrej čiary smerovalo vedľa brány, Gračnar teda zasahovať nemusel.
     
    08:12
    Bystričanom sa podarilo dostať do pásma, z otočky z pravého kruhu to skúšal Török, no jeho pokus smeroval len do bočnej konštrukcie.
     
    07:53
    Belluš zo stredného pásma iba nahodil puk do útočnej tretiny. Prevzal si ho Ďatelinka, ktorý sa pokúša naštartovať akciu svojho tímu.
     
    06:27
    Bucovi sa medzi kruhmi ukázal voľný Karol Sloboda, ktorý okamžite po prihrávke strieľal, no trafil bočnú konštrukciu Gračnarovej brány.
     
    05:44
    Buc posunul za ľavý kruh Ďatelinkovi, ktorý nahadzoval na bránu. Gračnar bezpečne vyrazil svojou vyrážačkou.
     
    05:09
    Češíkovi sa na opačnej strane pred bránkoviskom ukazoval Gabor. Gračnar si postrážil bližšiu žrď a pripísal si úspešný zákrok.
     
    04:50
    Takáčovi sa podarilo zachytiť puk pri mantineli a následne ho švihom posielal na bránu. Williams bol pozorný a strelu vyrazil vyrážačkou.
     
    04:06
    Mlynarovič sa snažil ešte kľučkou vyhnúť Higgsovi a potom prihrávať pred bránku Svitanovi, no Higgs ho od puku odstavil a poslal ho preč z obranného pásma.
     
    03:07
    Bystričania mali znovu menšie problémy v defenzíve. Radoslav Macík sa individuálne natlačil pred bránkovisko, potom tam šiel aj Heizer, no napokon dokázal Williams puk v spleti tiel nájsť a pokryť ho.
     
    02:38
    Domáci pokračujú v aktívnom útočení. Ďalšou strelou od modrej sa prezentoval Česánek, no jeho zakončenie skončilo na betóne brankára Williamsa.
     
    02:12
    Poprad dal gól!
    Popradčania sa dostávajú do vedenia. Hostia najprv prepadli v strednom pásme a domáci sa rútili priamo na bránku. Z tejto akcie ešte gól nepadol. Puk sa potom dostal na modrú čiaru k LUKÁŠOVI KOZÁKOVI, ktorý prízemnou strelou našiel voľné miesto pri Williamsovom betóne.
    Asistencia: Jindřich Abdul.
     
    01:45
    Török prihrávkou síce našiel pred bránou Češíka, no tomu sa už nepodarilo strieľať. Bol tiesnený dvojicou obrancov.
     
    01:22
    Miller pálil po Higgsovej prihrávke. Jeho delovka od modrej čiary smerovala vedľa brány.
     
    00:49
    Asselin sa skúšal prebiť medzi dvojicu domácich obrancov. Dostal sa s pukom medzi kruhy, no potom o puk prišiel, skĺzol mu z hokejky do rohu klziska.
     
    00:17
    Hostia vyhrali úvodné buly, no podarilo sa im iba nahodiť puk do útočného pásma. Už ho majú v moci domáci, akciu rozbieha Petran.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na ľadovú plochu ako prví nastupujú bystrickí hokejisti v bielych dresoch. Popradčania prichádzajú na ľad v modrých dresoch. Pred začiatkom stretnutia zaznie slovenská štátna hymna.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Gračnar (Vošvrda) – Petran, Brejčák, Salija, Ťavoda, Erving, Kozák, Česánek – Svitana, Mlynarovič, Belluš – Takáč, Paukovček, Bondra – Abdul, Zagrapan, Koyš – Paločko, Heizer, Macík – Václav

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Williams (Baroš) – Ďatelinka, Kubka, Mihálik, K. Sloboda, Miller, Marshall, Kupec, Košecký – Šťastný, Faille, J. Sýkora – R. Varga, Higgs, Asselin – Török, Češík, Kabáč – Gabor, Buc, Giľák

    Rozhodca: Novák, Juhász – Durmis, Muszik.
     
    Prajem vám príjemný podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo šlágra 11. kola Tipsport ligy, v ktorom HK Poprad privíta na svojom ľade HC 05 iClinic Banská Bystrica. Stretnutie sa začína o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    HK Poprad
    Popradským hokejistom momentálne patrí v tabuľke 5. miesto so ziskom 22 bodov a skóre 28:19. Popradčania ťahali šnúru piatich víťazstiev, ktorú prerušili až Nové Zámky. Následne sa podarilo kamzíkom zdolať doma Liptovský Mikuláš 2:0 aj vďaka výkonu gólmana Vošvrdu, ktorý si pripísal do štatistík ďalšie čisté konto. V utorok hrali kamzíci ešte jeden zápas, vloženom kole zdolali slovenskú dvadsiatku 1:3. Najproduktívnejším hráčom Popradu je zatiaľ Patrik Svitana, ktorý doposiaľ nazbieral 11 bodov za 5 gólov a 6 asistencií.

    HC 05 iClinic Banská Bystrica
    Banská Bystrica bude pod Tatrami určite chcieť nadviazať na trojzápasovú ligovú víťaznú vlnu. Barani v poslednom zápase Tipsport ligy zdolali Nové Zámky 2:1 po nájazdoch, predtým si poradili s Miškovcom jasne 2:5 a zdolali aj slovenskú dvadsiatku 1:3. Na konte majú momentálne o jeden bod viac ako ich dnešný súper z Popradu a radí ich to na štvrtú priečku. Banská Bystrica pred týmto duelom absolvovala aj utorňajší zápas základnej skupiny Ligy majstrov. Plzni podľahla vonku 6:4 a v tejto súťaži sa zatiaľ po piatich zápasoch nachádza s 3 bodmi na poslednom štvrtom mieste skupiny. Najproduktívnejším hráčom celku Bystrice je Benjamin Marshall so ziskom 11 bodov vďaka 3 gólom a 8 asistenciám.

    V minulej sezóne Poprad vo všetkých vzájomných zápasoch s Banskou Bystricou ukázal, že to na baranov vie, s výnimkou jedného zápasu. Kamzíci zdolali baranov postupne 6:4, 4:5, 2:3, 6:1 a 3:4. Bystričania si pripísali jednu výhru, a to 1:2.

    Pod Tatrami nás určite čaká zaujímavý súboj, pôjde o zápolenie medzi tabuľkovými susedmi. Prajem vám príjemný športový zážitok.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 3. Kozák (Abdul), 32. Mlynarovič (Svitana), 52. Takáč (Paukovček), 53. Bondra (Abdul), 55. Bondra (Abdul, Zagrapan) – 33. Kabáč (Češík, Gabor), 39. Kubka (Šťastný)


    HK Poprad: Gračnar (Vošvrda) – Petran, Brejčák, Salija, Ťavoda, Erving, Kozák, Česánek – Svitana, Mlynarovič, Belluš – Takáč, Paukovček, Bondra – Abdul, Zagrapan, Koyš – Paločko, Heizer, Macík – Václav
    HC´ 05 Banská Bystrica: Williams (Baroš) – Ďatelinka, Kubka, Mihálik, K. Sloboda, Miller, Marshall, Kupec, Košecký – Šťastný, Faille, J. Sýkora – R. Varga, Higgs, Asselin – Török, Češík, Kabáč – Gabor, Buc, Giľák

    Rozhodca: Novák, Juhász – Durmis, Muszik

    Diváci: 1 511