Wolfsberger – Salzburg 1:4 (kon.) | Admira Wacker Mödling – Rheindorf Altach 2:4 (kon.) | Rapid Viedeň – St. Pölten 0:2 (kon.)
koniec
RZ Pellets Wolfsberger AC
1:4 (0:0)
FC Salzburg
cz Sobota 29.09.2018, 17:00 • Lavanttal-Arena, Wolfsberg • Rakúska Bundesliga • 9. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Domácímu týmu vyšel úvod do rakouské nejvyšší soutěže velmi dobře a po osmi odehraných kolech se může pyšnit ziskem 14 bodů a čtvrtou pozicí v tabulce. V dnešním zápase ale vyzve suveréna rakouské fotbalové scény – FC Red Bull Salzburg. Ten má s osmi výhrami z osmi zápasů již pětibodový náskok na čele tabulky a zároveň velmi lichotivé skóre 20:6.

    Dokáže Wolfsberger obrat Salzburg o první body v této sezóně nebo hosté prodlouží úctyhodnou sérii výher?
     
    Úvodní sestavy:

    RZ Pellets Wolfsberger AC: Kofler – Novak, Sollbauer, Rnić, Schmitz – Sprangler, Leitgeb, Ritzmaier – Liendl, Wernitznig, Schmerböck.
    Náhradníci: Dobnik – Nutz, Jovanović, Gschweidl, Kigbu, Gollner, Orgill.

    FC Red Bull Salzburg: Stankovic – Lainer, Ramalho, Pongračić, Ulmer (C) – Haidara, Samassékou, Schlager – Junuzović – Gulbrandsen, Dabbur.
    Náhradníci: Walke – van der Werff, Todorović, Mwepu, Yabo, Prevljak, Minamino.

    Rozhodčí: Schüttengruber – Brandner, Stangl.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Po první kombinaci hostů se na polovinu soupeře dostal také Wolfsberger. Ihned ze začátku utkání předvedl jednu ze svých zbraní – dlouhé auty. Ten první ale bez problému odvrací hlavičkou obránce.
     
    3
    Přestože hrát Salzburg chvíli v deseti, dokázal vybojovat rohový kop. Hosté z něj zahráli krásný signál, kdy si na střelu po přihrávce z rohu seběhl nehlídaný Amadou Haidara, který svým pokusem trefil pouze nohy jednoho z obránců.
     
    5
    Salzburg dobře drží míč a pokouší se překonat obranu domácích postupným útokem.
     
    6
    Fredrik Gulbrandsen se hezky uvolnil u pomezní čáry mezi dvěma obránci a získal pro svůj tým přímý volný kop.
     
    7
    Ke střele z boční pozice se po chybě domácích dostal pravý obránce Lainer, ale jeho pokus na přední tyč byl nepřesný.
     
    9
    Hosté zkusili z přímého kopu dlouhým míčem najít hlavičkují hráče ve vápně Salzburgu, kde se ke hlavičce dostal jeden z domácích stoperů, ale míč jen tečoval, takže zamíříl daleko od branky.
     
    10
    Cican Stankovic rozehrál nakrátko a André Ramalho mu hned vracel míč zpět. Hostující brankář podklouzl a div že míč nedoskákal za brankovou čáru! Nakonec končí mimo tři tyče a domácí tak mají k dispozici roh.
     
    12
    Po odraženém míči z rohu se do míče opřel domácí Marc Andre Schmerböck, ale svým vcelku povedeným pokusem z voleje našel jen náruč hostujícího brankáře.
     
    14
    Sven Sprangler ostře skluzem dohrál jeden ze soubojů, kartu za to ale prozatím nevidí.
     
    15
    Jen o chvíli později přitvrdil muziku také Michael Sollbauer, ale ani on kartu nevidí.
     
    16
    Zlatko Junuzović posílal do vápna kroucený míč, na který však neměl šanci dosáhnout žádný z hráčů Salzburgu a Christian Dobnik ho proto zkušeně pustil do zámezí.
     
    18
    Salzburg zatím sice drží míč na svých kopačkách častěji, ale domácí dobře napadají a hosté se tak většinou drží jen kolem poloviny hřiště.
     
    19
    Vysoký presink dělá problémy i Wolfsbergeru, jehož kombinace většinou končí po dvou až třech přihrávkách.
     
    21
    Domácí brankář absolutně neodhadl odskok dlouhého míče, který ho po dopadu o zem přeletěl. Alexander Kofler musel hasit vzniklou situaci rukama mimo pokutové území a za své počínání vidí červenou kartu!
     
    22
    Hra kvůli tomu končí i pro Spranglera, který musí na hřišti uvolnit místo náhradnímu brankáři, který hned bude čelit přímému volnému kopu z osmnácti metrů.
     
    23
    Zlatko Junuzović z přímého kopu přestřelil domácí branku zhruba o metr, takže Dobnik zatím zasahovat nemusel.
     
    25
    Salzburg v početní převaze drží míč na svých kopačkách a snaží se logicky presovat oslabeného soupeře co nejdříve už při rozehrávce.
     
    27
    Snahy o útok hráčů Wolfsbergeru záhy končí, protože zkrátka v oslabení často nemají komu přihrát.
     
    28
    Aktivní Lainer vybojoval pro svůj tým další přímý volný kop a tak se hráči stěhují do vápna. K hlavičce se dostal Amadou Haidara, ale jeho pokus zamířil směrem k praporku.
     
    30
    André Ramalho se po rohu dostal k hlavičce na pokutovém puntíku. Jeho pokus sice mířil k tyči, ale skončil na hrudi jednoho z obránců, který následně odkopl míč na polovinu hřiště.
     
    32
    Diadie Samassékou se po pěkné kombinaci z levé strany dostal na středu hřiště ke střele, při které mu míč sklouzl po nártu a zamířil daleko od branky Dobnika, který zatím moc práce němel.
     
    33
    Wolfsberger zahrozil svým typickým způsobem, kdy po dlouhém autu propadl míč až před branku, kde si ho našel Michael Liendl. Vyslal pak sice velmi razantní střelu, ale pouze doprostřed branky, kde stál připravený Stankovic.
     
    35
    Po centru do vápna domácích a srážce s brankářem zůstal na chvíli ležet v nepříjemné pozici Munas Dabbur. Po chvíli se však sám zvedá a vypadá to, že bude v pořádku.
     
    37
    Salzburg se snaží do bloku vystaveného z domácích hráčů dostat za pomoci centrů z boku, které zatím svého adresáta nenacházejí a neznamenají tak pro branku Wolfsbergeru žádné nebezpečí.
     
    38
    Hostující obrana chybuje paradoxně více a opět se domácí dostali do zakončení, byť ke gólu mělo opravdu daleko.
     
    40
    Když už se domácí dostanou do nesnází, tak jako nyní, nerozpakují se a klidně odkopnou míč na polovinu do autu.
     
    41
    Po hezké kličce se do prostoru, z něhož jde dát gól, uvolnil Amadou Haidara. Jeho střela levou nohou ale končí nad brankou domácích.
     
    42
    Fantastická akce Salzburgu na jeden dotek ve středu hřiště! Tohle byla fotbalová paráda ve stylu Barcelony. Poslední přihrávce však k dokonalosti chyběla přesnost a skončila až v rukou domácího brankáře.
     
    43
    Domácí ovšem hrozí z přímých kopů a v prvním poločase díky nim měli i více brankových příležitostí. Tentokrát se do nadějného zakončení dostal Christopher Wernitznig. Jeho střela sice neměla razanci, ale přesto skákala k tyči. Dobrý zákrok proti ní předvedl Stankovic.
     
    45
    Na druhé straně se v nadějné pozici objevil Munas Dabbur, ale kvůli zásahu obrany nedokázal zakončit tak, jak by si on i jeho spoluhráči představovali.
     
    45+1
    Rozhodčí nastaví tři minuty. Na začátku prodloužení si dlouhý míč do vápna pro sebe v poklidu stahuje Christian Dobnik.
     
    45+3
    Hosté dostali k dispozici přímý volný kop, ze kterého se dostali i k zakončení. V něm se však spoluhráči nedomluvili a v nadějné pozici se srazili, čímž se o možnost zakončit sami připravili.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Víc už se v prvním poločase nestalo a ten tak končí i přes hráčskou převazu Salzburgu bezbrankovou remízou. Vyložených brankových příležitostí jsme moc neviděli, do zakončení se oba týmy dostávaly zhruba stejně, remíza je zatím spravedlivým výsledkem. Domácí budou hrát druhý poločas kvůli chybě a následnému vyloučení Koflera v početním oslabení.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Další z dlouhých autů domácích Salzburgu starosti nenadělal.
     
    47
    Salzburg právě vstřelil branku!

    Tohle bude domácí mrzet, branku totiž dostávají hned ve druhé minutě druhého poločasu po chybě v rozehrávce. Míč se dostal k Haidarovi, který ho z rohu poslal před branku, kde jeho směr ještě změnil Gulbrandsen. ZLATKO JUNUZOVIĆ se tak ocitl nehlídaný ve velmi dobré příležitosti, kterou nepohrdl a uklidil míč nechytatelně k zadní tyči.
     
    50
    Salzburg se tímto gólem uklidnil, znovu dobře kombinoval a získal roh. Po něm hlavičkoval opět André Ramalho, ale svým pokusem o zem trefil pouze dobře postaveného Christiana Dobnika.
     
    52
    Po nenápadné akci se na rohu vápna dostal ke střele Fredrik Gulbrandsen. Z těžké pozice mířil na zadní tyč, kterou zhruba o dva metry minul.
     
    53
    Žlutou kartu dostává Nemanja Rnić (RZ Pellets Wolfsberger AC).
     
    55
    Salzburg právě vstřelil branku!

    Hosté střílí opravdu kuriózní gól. Amadou Haidara se opřel do míče za šestnáctkou, ale svým pokusem trefil zezadu pouze spoluhráče Gulbrandsena. Od jeho zad míč směřoval vysoko do vzduchu, kde si ho našel MUNAS DABBUR a padající míč usměrnil do sítě bezmocně přihlížejících domácích.
     
    57
    Střídání v týmu RZ Pellets Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Christopher Wernitznig, přichází Dever Orgill.
     
    58
    A aby kuriozit nebylo málo, po brance se zhruba tři minuty nehrálo z důvodu ošetřování jednoho z pomezních rozhodčích, který měl nějaký problém s loktem.
     
    60
    Sporný okamžik před vápnem hostů se rozhodčí rozhodl neodpískat a tak jdou do útoku opět hosté. Po vybojovaném rohu dobře hlavičkoval Dabbur, ale Dobnik tentokrát předvedl skvělý zákrok!
     
    63
    Nemanja Rnić si teď zahrával s ohněm, protože ostře komentoval rozhodnutí rozhodčího. Jelikož už jednu žlutou kartu má, může být rád, že mu bylo rozhodčím pouze domluveno.
     
    64
    Salzburg měl k dispozici nadějný přímý kop, ale střela mířící na branku trefila opět jen záda jednoho ze spoluhráčů. Tentokrát už odraz míče pro Salzburg tak příznivý nebyl.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Marcel Ritzmaier (RZ Pellets Wolfsberger AC).
     
    66
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Andreas Ulmer, přichází Darko Todorović.
     
    68
    Hosté opět předvedli hezkou kombinační akci na jeden dotek, poslední z příihrávek ale zablokovala obrana na rohový kop. Míč z něj vyráží do bezpečí Dobnik.
     
    69
    V obraně domácích se otevírá čím dál více okének. Hosté toho opět využívají a ke střele z nadějné pozice se dostal Amadou Haidara. Jeho pokus na zadní tyč skvělým zákrokem pokryl dobře chytající Christian Dobnik.
     
    72
    Wolfsberger právě vstřelili branku!

    DEVER ORGILL nejdříve důrazně vybojoval míč na polovině hřiště, za což mu bylo odměnou to, že jeho spoluhráči dokázali poslat do vápna nadýchaný centr z levé strany. Tam byl opět nejdůraznější Orgill a svojí přesnou hlavičkou dal utkání novou zápletku.
     
    73
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Fredrik Gulbrandsen, přichází Reinhold Yabo.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Diadie Samassékou (FC Red Bull Salzburg).
     
    76
    Šanci uhrát lepší výsledek nyní cítí nejen hráči, ale také fanoušci domácích, kteří ženou své oblíbence hlasitě dopředu.
     
    79
    Tvrdě atakovaný Amadou Haidara se jen těžko sbírá ze hřiště, nakonec však bude schopný pokračovat.
     
    81
    Wolfsberger teď tlačí svého soupeře i přes jeho početní převahu, do žádné větší šance se však nedostává.
     
    82
    Dabbour v nadějné pozici trefil ruku bránícího hráče, penalta se však nepíská.
     
    84
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Amadou Haidara, přichází Enock Mwepu.
     
    86
    Domácí se snaží o útočení, ale Salzburg svoji hru zjednodušil a o vítězství nehodlá přijít.
     
    86
    Střídání v týmu RZ Pellets Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Marc Andre Schmerböck, přichází Bernd Gschweidl.
     
    88
    Salzburg drží svého protivníka na jeho polovině, domácím se nedaří prokombinovat napadající útočníky hostů.
     
    90
    Jednu z posledních šancí domácích o vyrovnání v podobě dlouhého míče do vápna odvrací hostující obrana daleko od své branky.
     
    90+1
    Míč nyní létá ze strany na stranu. Navíc ještě dlouho bude, protože rozhodčí nastavuje 7 minut.
     
    90+3
    K vidění je spousta hlavičkových soubojů, ve kterých je zatím bezchybná obrana Salzburgu, která nedává domácím útočníkům moc šancí s výsledkem cokoliv udělat.
     
    90+4
    Salzburg právě vstřelil branku!

    Smrtící brejk hostů dává výsledku zřejmě konečnou podobu. Hráči Salzburgu uháněli sami dva na brankáře domácích a když MUNAS DABBUR dostal přihrávku před prázdnou branku, byla jeho úloha už velmi snadná.
     
    90+6
    Salzburg právě vstřelil branku!

    Tak přeci ještě jeden gól střílí hosté. Po dalším z brejků je úspěšným střelcem REINHOLD YABO, který uklízí míč taktéž do poloodkryté branky.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 4:9. Střely mimo: 2:4. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 15:14.
     
    Salzburg využil početní převahy, když od 20. minuty hrál v početní převaze po vyloučení domácího brankáře za ruku mimo vápno. Ačkoliv vedl 2:0, domácí dokázali ještě snížit a utkání zdramatizovat. Salzburg svoji výhru potvrdil až dvěma brankami v nastavení.
     
    To je z dnešního přenosu vše, děkuji vám za jeho sledování, přeji příjemný zbytek sobotního večera a budu se těšit u dalších přenosů. (19:06:48)

    Martin Jindra

    Góly: 72. Orgill – 47. Junuzović, 55. Dabbur, 90+4. Dabbur, 90+6. Yabo

    Karty:   53. Rnić (WAC), 66. Ritzmaier (WAC) – 75. Samassékou (SLZ)   21. Kofler (WAC)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 4:9. Střely mimo: 2:4. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 15:14.
    RZ Pellets Wolfsberger AC: Kofler – Novak, Sollbauer, Rnić, Schmitz – Sprangler (22. Dobnik), Leitgeb, Ritzmaier – Liendl, Wernitznig (57. Orgill), Schmerböck (86. Gschweidl).
    Náhradníci: Dobnik – Nutz, Jovanović, Gschweidl, Kigbu, Gollner, Orgill.

    FC Salzburg: Stankovic – Lainer, Ramalho, Pongračić, Ulmer (C) (66. Todorović) – Haidara (84. Mwepu), Samassékou, Schlager – Junuzović – Gulbrandsen (73. Yabo), Dabbur.
    Náhradníci: Walke – van der Werff, Todorović, Mwepu, Yabo, Prevljak, Minamino.

    Rozhodca: Schüttengruber – Brandner, Stangl