Novosibirsk – Jekaterinburg 1:4 (kon.) | Čeljabinsk – Metallurg Magnitogorsk 1:2 (po pr.) | CSKA Moskva – Jaroslavľ 1:3 (kon.)
Riga – D. Moskva 4:2 (kon.) | HC Slovan – Čerepovec sk 2:1 (kon.)
koniec
CSKA Moskva
1:3 (0:1, 0:2, 1:0)
Lokomotiv Jaroslavľ
cz Utorok 11.09.2018, 18:30 • CSKA Ice Palace • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký úterní večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu další várka zápasů v Kontinentální hokejové lize a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy CSKA Moskva a Lokomotiv Jaroslavl.
     
    CSKA Moskva

    Armádní celek patří tradičně k nejlepším týmům KHL a i letos to zatím potvrzuje. Hokejisté CSKA Moskva jsou po čtyřech odehraných zápasech na třetím místě v Západní konferenci a své konto si připsali šest bodů za tři výhry a jednu prohru. Ve dvou posledních utkáních na cizím kluzišti dokázali postupně porazit Magnitogorsk a Dynamo Moskva. Dnes by se rádi poprvé před svými diváky radovali z dalšího bodového zisku. V pikantním duelu s dalším silným týmem z Jaroslavle svedou určitě zajímavou podívanou.

    Poslední tři utkání CSKA

    Jekatěrinburg – CSKA Moskva 3:1
    Magnitogorsk – CSKA Moskva 1:2
    Dynamo Moskva – CSKA Moskva 1:3
     
    Lokomotiv Jaroslavl

    Stejně jako domácí celek i hosté z Lokomotivu Jaroslavl začali nový ročník KHL velmi dobře. Mají stejný počet bodů, tedy šest a také třikrát vyhráli a jedou odešli jako poražený tým. V tabulce Západní konference jsou druzí díky lepšímu skóre. Poslední tři duely na venkovním kluzišti zvládli více než dobře, když si připsali plný počet bodů. Naposledy v neděli porazili bratislavský Slovan a venkovní trip tak zahájili nejlépe, jak mohli. Dnes na ně ale čeká těžký oříšek v podobě domácího celku, jenž se na domácím ledě nebude chtít dělit o body ani je rozdat. Čeká nás tak zajímavé utkání, které si nenechte ujít.

    Poslední tři utkání Lokomotivu

    Jaroslavl – Novosibirsk 5:0
    Jaroslavl – Ufa 4:2
    Slovan Bratislava – Jaroslavl 1:4
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v loňské sezóně utkaly celkem čtyřikrát a z toho třikrát se z výhry v základní hrací době či nájezdech radoval armádní celek. Hráči Lokomotivu pak dokázali jednou vyhrát v prodloužení. Hosté tak mají svému dnešnímu soupeři rozhodně co vracet.
     
    Československá stopa v utkání

    Alexander Salák (JAR)
    Jakub Nakládal (JAR)
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: L. Johansson (I. Sorokin) – Pašnin, Naumenkov, Dahlbeck, M. Robinson (A), Nestěrov (A), Marčenko, Romanov – Tělegin, Andronov (C), Hansen – Kaprizov, Vey, Grigorenko – Slepyšev, Šalunov, Tolčinskij – Al. Popov, Světlakov, Kalinin.

    Lokomotiv Jaroslavl: Salák (Konovalov) – Afanasjev, Nakládal, Jelesin (A), Pajgin, Kutuzov, Čerepanov, Averin – Loktionov, Kontiola, Kozun – Iljenko, Kraskovskij, Averin (A) – Sannikov, Alexejev, Jurtajkin – Kajumov, Ivanov, Apalkov (C) – Denisenko.

    Rozhodčí: Beljajev, Akuzovskij – Goljak, Dědjulja.
     
    Oba celky jsou už na ledové ploše a na řadě je nyní hymna ruské Sborné.
     
    Oficiality zápasu jsou za námi a jdeme na to. Začátku zápasu mezi CSKA Moskva a Jaroslavlí už nic nebrání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Hosté vyhráli úvodní vhazování a hned se chtěli dostat do útočné třetiny. Ovšem domácí armádní celek je o kotouč obral a otočil hru na opačnou stranu.
     
    00:43
    Kirill Kaprizov pálil z pravého kruhu, před brankou pak našel odražený puk jeho spoluhráč, ale také jeho zakončení nebylo přesné. Do útoku se tak nyní přesouvají hráči Jaroslavle.
     
    01:08
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Brandon Kozun – 2 min., podrážení).
     
    01:08
    Kozun najel před brankáře Johanssona a podrazil ho. Dostal tak dvě minuty a hosté se tak budou bránit v početní nevýhodě.
     
    01:31
    Hosté se ve vlastním oslabení dostali do akce, před Johanssona si nabruslil Kontiola, jeho bekhend ale úspěch neslavil. Nicméně hosté pošetřili cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    02:17
    Jannik Hansen dostal přihrávku na levý kruh, odkud vyslal táhlou střelu na Saláka, český brankář ve službách Jaroslavle si však poradil a po svém zákroku raději zastavil hru.
     
    03:01
    Následně po vhazování se hosté osvobozují a vypadá to, že své první oslabení zvládnou bez inkasovaného gólu.
     
    03:08
    Je to tak, Brandon Kozun už je na ledové ploše a Jaroslavl je kompletní.
     
    03:48
    Domácí hráči založili další pohlednou kombinaci v pásmu hostů, kde se ke střele z prostoru mezi kruhy dostal Kirill Kaprizov, ovšem jeho pokus vykryla obrana Lokomotivu.
     
    04:27
    Hosté sice zavezli kotouč do útočného pásma, jenže příliš dlouho se v něm nezdrželi. Obrana CSKA jim sebrala puk a zakládá tak z hloubi vlastního obranného pásma další akci.
     
    04:48
    Salák se opět vyznamenal, když lapil střelu Alexandra Romanova. Po jeho ráně ukázal Salák efektní semafor.
     
    05:08
    Ivan Tělegin si drze sjel až před Alexandera Saláka, jeho dloubáček u pravé tyčky však našel brankář Lokomotivu v lapačce a před dotírajícími domácími hráči pak přerušuje hru.
     
    05:13
    Celek z hlavního města Ruska má zatím herní převahu a hosty do zakončení nepouští. Naopak domácí jsou hodně aktivní a z jakékoli pozice se snaží střílet.
     
    05:41
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Danil Jurtajkin – 2 min., vysoká hůl).
     
    05:41
    Jurtajkin zahrál na soupeře vysokou holí a putoval na trestnou lavici. Moskvané tak mají další šanci otevřít účet utkání v přesilové hře.
     
    06:20
    Hráči Lokomotivu se však okamžitě dokázali osvobodit, puk vyhodili až před domácí branku a šetří další cenné vteřiny z oslabení.
     
    06:43
    Nyní se už CSKA uhnízdilo v útočném pásmu, od modré čáry pálil Klas Dahlbeck, jeho přízemní pokus však nijak zvlášť Saláka neohrozil. Následně pak se hosté opět osvobozují.
     
    07:33
    Před Alexanderem Salákem vznikla skrumáž, ve které se nejlépe zorientoval právě český brankář a znovu přerušuje hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    08:06
    Hosté jsou už kompletní, ovšem domácí celek je stále v útočném pásmu a ještě kombinuje. Nakonec pak je hra po zákroku Saláka zastavena a bude následovat první komerční přestávka.
     
    08:16
    Hosté se dokázali vymanit z dalšího menšího tlaku moskevského CSKA a otočili hru na druhou stranu. Jenže Nakládal poslal kotouč až na konec kluziště a je z toho zakázané uvolnění. Takže se bude vhazovat opět před Alexanderem Salákem.
     
    08:46
    Alexej Marčenko na druhé straně hasil nebezpečí v podobě úniku dva na jednoho a počínal si více než dobře. Hostující akci zastavil a poté sám zavezl puk do středního pásma.
     
    09:16
    Artur Kajumov přebíral kotouč od spoluhráče příliš brzy. Byl tak v útočné třetině dříve než puk a není z toho nic jiného, než postavení mimo hru. Ta se tak stěhuje do středního pásma.
     
    09:41
    Hokejisté Lokomotivu se však záhy dostali do útočné třetiny zpátky a chvilku kombinovali před Johanssonem, avšak neúspěšně. Domácí obrana byla znovu proti a nepustila hosty k ničemu.
     
    10:55
    Jsme za polovinou první desetiminutovky a stále jsme neviděli úvodní branku. Oba gólmani, ale také obrany zatím fungují velmi dobře.
     
    11:15
    Další střela hostů skončila v moci Johanssona a ten okamžitě posílá puk mezi své spoluhráče, kteří míří do další akce.
     
    11:30
    Z levého kruhu po přihrávce z pravé strany pálil Michail Pašnin, jeho projektil však zastavila pozorná obrana Lokomotivu. Poté se branka mírně vychýlila ze svého postavení a bude muset být upevněna zpět.
     
    12:11
    Z pravého kruhu se k pořádné ráně napřáhl Sergej Andronov, puk proletěl až k Salákovi a ten ho poté holí posílá na opačnou stranu. Znovu tak svůj tým podržel a poslal spoluhráče útočit.
     
    12:54
    Akce střídá akci a v té další se ocitli opět domácí hráči. Alexandr Popov se ocitl tváří v tvář Alexanderu Salákovi, zakončit však nedokázal.
     
    13:48
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Domácí sice diktovali tempo úvodní části hry, do vedení však jdou z ničeho nic hosté. Kontiola našel přihrávkou od domácí branky volného ALEXANDR JELESINA, který poté svou pohotovou střelou dokázal prostřelit Johanssona – 0:1. Asistence: Petri Kontiola a Andrej Loktionov.
    13:48 Alexandr JELESIN - 0:1
     
    13:58
    Následuje další komerční přestávka.
     
    14:19
    Domácí se snažili hned najít recept na to, jak prostřelit Saláka a vyrovnat. Jenže český brankář si připsal další přesný zákrok a drží hosty a jejich vedení. Nyní se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    14:49
    Další útok domácích, který byl z kategorie těch nebezpečných a výsledkem toho je další přesný zákrok Alexandera Saláka. Hra je tak znovu přerušena.
     
    15:11
    Arťom Iljenko kombinoval s pukem před Johanssonem, svou střelou však na něho nevyzrál. Nicméně hosté stále drží útočné pásmo.
     
    15:58
    Denis Alexejev udržel puk před modrou čárou a poté, co mu dostřídali spoluhráči, namířil si to směr domácí branka. Hosté tak mohou znovu ohrozit Johanssonovu klec.
     
    16:18
    Georgij Ivanov se natlačil až před Johanssona, ten si dokázal poradit a jeho teč zkrotil. Následně pak míří do útoku znovu armádní moskevský celek.
     
    16:35
    Naumenkov se napřáhl na modré čáře a jeho dělovku zastavil až zadní mantinel. Hosté si tak přebírají kotouč a míří do útočného pásma.
     
    16:50
    V posledních chvílích hosté velmi dobře brání svůj těsný náskok a sami zakládají další akce. Ovšem domácí obrana je tentokráte do žádné střely nepustila.
     
    17:45
    Sergej Andronov si to podél pravého mantinelu nabruslil až před branku Lokomotivu. Jenže v momentě, kdy chtěl vystřelit, přišel o kotouč.
     
    18:03
    Brandon Kozun doslova přilétl do útočného pásma, sice byl odzbrojen obranou domácích, ale nakonec hosté dokázali zakončit. Johansson byl mezi třemi tyčemi pozorný.
     
    18:43
    Z hloubi vlastní obranné třetiny zakládají domácí hráči jednu z posledních akcí v první třetině.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:13
    Kajunov vybojoval puk v rohu kluziště v útočném pásmu, záhy o něj ale přišel. Domácí tak opět odzadu jdou do další útočné akce na druhé straně.
     
    19:52
    Nic z toho nebylo a bleskově se ještě hráči Lokomotivu přesunuli před branku Larse Johanssona, to ale bylo všechno. Obrana CSKA poslala kotouč do středního pásma a první dějství tak už končí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi. V ní úvodní desetiminutovka patřila domácímu celku, který diktoval tempo hry a hosty přehrával. Poté se však i hráči Lokomotivu Jaroslavl dostali do kombinací, které ovšem k úvodní brance nevedly. Povedlo se jim to až ve čtrnácté minutě, kdy Johanssona prostřelil po chytré přihrávce od Kontioly Alexandr Jelesin, jenž z prostoru mezi kruhy nedal domácímu brankáři šanci. Armádní celek se ještě v závěru první periody snažil o vyrovnání, Alexander Salák byl proti a pochytal všechny střely CSKA Moskva. Uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne přibližně v 19:25. Máme se rozhodně na co těšit, hra je pro oba týmy stále otevřená.
     
    Střely na branku: 20 – 7
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Hosté se snažili projít do útočné akce, ale kotouč zajel příliš daleko a získali ho tak domácí, kteří otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    20:38
    Ivan Tělegin pálil z vrcholu pravého kruhu, jeho dělovka pak skončila jen v moci obrany Lokomotivu. A opět se hra přelila do pásma armádního celku.
     
    21:24
    Jurtajkin si sjel až těsně před Johanssona, poté na něho vyslal střelu po zemi, kterou domácí brankář dokázal pokrýt. Sklapl své betony a kotouč za svá záda nepustil.
     
    22:00
    Stěpan Sannikov dojížděl puk podél pravého mantinelu, dostal se do útočného pásma, byl ale tísněn obráncem Pašninem, který nakonec puk získal pod kontrolu.
     
    22:46
    Georgij Ivanov pomohl obraně Lokomotivu a vytěsnil puk do bezpečí po střele Tělegina. Následně pak střílel na Johanssona Danil Jurtajkin, jeho střelu z pravého kruhu jistil gólman CSKA.
     
    23:15
    Domácí příznivci ženou svými hlasivkami své hokejisté kupředu a ti je vyslyšeli. Jenže další pokus z hole Nikity Nestěrova skončil mimo tři tyče. Hosté tak ubránili svůj těsný náskok.
     
    23:36
    Po vhazování v pásmu CSKA získali puk znovu hráči Lokomotivu a zahrozili zase před Johanssonem, jenže ten lapil střelecký pokus Maxima Afanasejeva.
     
    24:28
    Po střele Nestěrova zasahoval po delší době Alexander Salák, jenž poté před dotírajícími domácími hráči přerušil hru a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    25:09
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Hosté odskakují svému soupeři na rozdíl dvou branek. JAKUB NAKLÁDAL získal kotouč a z vrcholu levého kruhu se opřel do střely, která poté zaletěla až za Johanssonova záda – 0:2. Domácí tým tak bude muset dohánět už dvoubrankové manko. Bez asistence.
    25:09 Jakub NAKLÁDAL - 0:2
     
    25:41
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Klas Dahlbeck – 2 min., držení).
     
    26:08
    Hosté mají v přesilové hře šanci přidat další přesnou trefu a už se uhnízdili v domácím pásmu. Hráči CSKA se zatím nemohou vymanit z tlaku Lokomotivu.
     
    26:38
    Až nyní se jim to povedlo. Kotouč tak letí až před Alexandera Saláka a hosté musí zakládat další akci z hloubi vlastní obranné třetiny.
     
    27:35
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Přesilovka je využita a Lokomotiv vede rozdílem tří gólů. BRANDON KOZUN dostal přihrávku na levou stranu, kde zblízka propálil Johanssona a vyhnal ho z branky – 0:3. Asistence: Daniil Apalkov a Petri Kontiola.
    27:35 Brandon KOZUN - 0:3
     
    27:35
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Lars Johansson, přichází Ilja Sorokin.
     
    28:16
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Linden Vey – 2 min., podrážení).
     
    29:00
    Pajgin se dostal ke střele z prostoru mezi kruhy a Sorokin poprvé zasahuje. Připisuje si tak přesný zákrok a raději přerušuje hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    29:20
    Jakub Nakládal potáhl puk z pravého kruhu až těsně před domácí klec, jenže to se mu vymstilo. Kotouč zachytil jeden z domácích hráčů a v pohodě ho vyvezl na opačnou stranu.
     
    30:16
    Domácí celek je už v plném počtu.
     
    30:51
    Hráči Lokomotivu se stále snaží útočit, nemají dost a přehrávají tak obranu CSKA. Domácí celek naopak začíná působit trochu odevzdaným dojmem.
     
    31:32
    Nyní ale zahrozil Michail Grigorenko, jenž si sjel až před Alexandera Saláka, ten proti jeho lehkému nahození nastavil svůj příložník a kotouč poslal do bezpečí.
     
    32:15
    Sergej Andronov dostal puk na levý kruh, dlouho se napřahoval ke střele, až jen a pouze promáchl. Puk tak získávají zase hosté a stěhuje se velmi rychle do útočného pásma.
     
    32:53
    Hosté se sami vykázali z útočného pásma. Jakuba Nakládal nezachytil touš na modré čáře a jeho tým se musí rychle vracet zase zpátky do obrany.
     
    33:39
    Kirill Kaprizova dostal ve středu hřiště přihrávkou, s pukem si nabruslil až před branku Alexandera Saláka, ovšem tvrdě narazil. Český brankář byl opět pozorný a dalším zákrokem podržel svůj tým a své prozatímní čisté konto.
     
    33:55
    Následuje další komerční přestávka.
     
    34:27
    Pavel Kraskovskij nabral rychlost a dostal se do útočného pásma. Jenže byl v postavení mimo hru a ta se stěhuje zpět do středního pásma, kde se bude za malý okamžik vhazovat.
     
    34:43
    Nahození Nakládala před branku CSKA nesebral nikdo z hostů a rázem tak armádní tým otáčí hru před branku Alexandera Saláka.
     
    35:13
    Jenže ji znovu domácí neohrozili a musí se vracet zpět. Hosté jdou totiž do bleskového přečíslení.
     
    35:58
    Hosté mají kotouč na svých holích, Jakub Nakládal počkal za vlastní brankou, až mu vystřídají spoluhráči a pak sám založil další akci Lokomotivu Jaroslavl.
     
    36:32
    Sergej Andronov z pravého kruhu klepl do kotouče a ten skončil na vyrážečce Alexandera Saláka. Ten si připisuje další veledůležitý zákrok.
     
    37:18
    Ilja Sorokin musel vyjet za vlastní branku, kde poté dostal kotouč pod kontrolu a hned ho poslal na hole svých spoluhráčů. Jeho tým tak jde ještě útočit.
     
    37:59
    Denis Alexejev střílel z těžkého úhlu, přesto musel Sorokin zasahovat holí. Poté nechal hru plynout a poslal puk znovu ven z obranného pásma.
     
    38:41
    Souboj o puk u mantinelu kousek před obrannou třetinou CSKA vyhráli hosté a hned si to namířili opět před Sorokina. Ten nemusel zasahovat, pomohla mu vlastní obrana.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:50
    Hosté to ještě zkusili před domácí brankou, jejich střela ale skončila na obraně CSKA. Ta vyhazuje puk do středního pásma, aby z toho nebylo zakázané uvolnění. A už se nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je za námi. V šestadvacáté minutě navýšil hostující vedení střelou z dálky Jakub Nakládal, kterého o chvíli později napodobil Brandon Kozun. Ten využil přesilovou hru a dal tak Lokomotivu náskok už o tři branky. Domácím se tento stav bude jen těžko dohánět, hosté se ve třetím dějství, které začne přibližně ve 20:15, pokusí své vedení uhájit. Domácí však zbraně nesloží a ještě se pokusí s utkáním něco udělat.
     
    Střely na branku: 27 – 22
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Aktivně začali hosté třetí část hry, nabruslili si před Sorokina, ale zakončení Andreje Loktionova nakonec zamířilo jen vedle jeho branky.
     
    40:41
    Na druhé straně číhal u branky hostů Anton Slepyšev, ale byl natlačen na branku Saláka a posunul ji. Nyní následuje upevnění jeho klece zpět na své místo.
     
    40:46
    Mat Robinson střílel z levého kruhu, jeho pokus skončil jen na připraveném Salákovi, který hned posílá kotouč mezi své spoluhráče.
     
    41:18
    Danil Jurtajkin ujel se spoluhráčem do úniku dva na jednoho. Sám Jurtajkin pak posílal na druhou stranu přihrávku, do níž ale vložil hůl jeden z domácích obránců a zabránil tak další velké šanci Lokomotivu.
     
    41:41
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Sergej Tolčinskij – 2 min., hákování).
     
    42:12
    Hosté uzamkli domácí celek v jeho obranném pásmu a v přesilové hře už kombinují před Iljou Sorokinem. Rána Nakládala pak skončila jen těsně nad jeho brankou.
     
    42:46
    Domácí se osvobodili a poslali puk až před Alexandera Saláka. Hráči Lokomotivu tak musí další akci zakládat z vlastního obranného pásma.
     
    43:13
    Denis Alexejev poslal prudkou střelu z pravého kruhu, Ilja Sorokin nastavil svoji hůl a dokázal jeho ránu zastavit. Následně pak se domácí opět osvobozují.
     
    43:41
    A nyní jsou už v plném počtu.
     
    44:16
    Igor Grigorenko se ocitl tváří v tvář Salákovi, zblízka ho však překonat nedokázal. Brankář Lokomotivu nastavil svoji hruď a opět drží svůj tým.
     
    44:57
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Domácí se dočkali a dávají dost možná branku, která je může vrátit do hry. KIRILL KAPRIZOV si všiml odraženého kotouče od betonu Saláka a poté z bekhendu uklidil puk za jeho záda – 1:3. Asistence: Michail Grigorenko a Michail Pašnin.
    44:57 Kirill KAPRIZOV - 1:3
     
    45:36
    A domácí ožili, hned po vhazování se natlačili zpět před hostující klec a po pěkné kombinaci mířila další střela na Saláka. Ten ji zneškodnil a hosté mohou zaútočit na druhé straně.
     
    46:15
    Domácí fanoušci ožili stejně tak, jako jejich hokejisté a mohutně skandují a ženou hráče CSKA dopředu. Salák byl poté v dalším obležení a musel zasahovat ve svém brankovišti.
     
    46:36
    Následuje další komerční přestávka.
     
    46:44
    Po ní se utrhl Brandon Kozun a z pravé strany si nabruslil až těsně před Sorokina, jeho střela však neprošla mezi jeho betony.
     
    46:54
    Další tlak měli hráči CSKA před brankou Lokomotivu. Tentokráte však Salák zasahovat nemusel, pomohla mu obrana, která následně pak poslala puk mimo ohrožení jeho branky.
     
    47:22
    Andronov dostal přihrávku na levý kruh, jeho pokus zneškodnila opět obrana Jaroslavle a puk hned letí daleko od Salákovy branky.
     
    48:14
    Hosté podrželi puk za vlastní brankou a poté se vydali na opačnou stranu. Ovšem střela Brandona Kozuna končí znovu mimo tři tyče.
     
    48:58
    Domácí hráči zvyšují svůj tlak a hned se nastěhovali před branku Alexandera Saláka, který tak bude muset být znovu ve velké pohotovosti.
     
    49:25
    Kontaktní branka z holí hráčů CSKA se však nekonala a puk je ve středním pásmu. Navíc je signalizováno vyloučení hostujícího hráče a domácí budou hrát přesilovou hru. Mají tak velkou šanci dostat se Lokomotivu na dostřel jediné branky.
     
    49:31
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Pavel Kraskovskij – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    49:54
    Hosté se hned po zisku kotouče po vhazování ve vlastním obranném pásmu osvobodili a domácí se musejí velmi rychle vracet zase zpátky.
     
    50:21
    Grigorenkova střela skončila na Jakubu Nakládalovi a ten opět na nic nečekal a vyhodil puk až k Sorokinově brance. Hosté tak šetří další cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    50:31
    Nyní navíc vybojovali útočné pásmo, kde se bude vhazovat. A to jim rozhodně hraje do karet.
     
    50:52
    Andrej Světlakov neudržel puk na holi, ten sebral opět Jakub Nakládal a poslal ho zase daleko od hostující branky.
     
    51:19
    Vypadá to, že hosté své oslabení zvládnou, puk je sice uvnitř jejich obranného pásma, domácím se ale nedaří zakončit.
     
    51:31
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    51:52
    Kraskovskij se zjevil na levém kruhu, odkud prověřil Ilju Sorokina. Ten proti jeho střele uspěl a sklapnutím svých betonů neinkasoval.
     
    52:15
    Následuje další komerční přestávka.
     
    52:20
    Hostům se podařilo vyhodit puk do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění a mohou tak v klidu projít do další útočné akce.
     
    53:09
    Denisenko vyslal jedovku z pravého kruhu, ta skončila pouze na Sorokinovi, který si připisuje další velmi důležitý zákrok. Jeho celek pak otáčí hru na opačný konec kluziště.
     
    Dnešnímu utkání přihlíží 10 868 diváků.
     
    53:47
    Mat Robinson zamíchal kotoučem na vrcholu pravého kruhu, poté na Saláka vyslal táhlou střelu, kterou však hostující brankář ukryl na své hrudi a hned poslal puk znovu svým spoluhráčům.
     
    54:28
    Domácím začíná velmi rychle utíkat čas, hostům naopak ne. Z vlastní obranné třetiny zakládá Jaroslavl další útočnou akci.
     
    54:54
    Domácí ale získali kotouč a po jejich střele musel být zase pozorný Alexander Salák. Další zákrok připsal na své statistické konto a posílá kotouč daleko od své branky.
     
    55:40
    Jakub Nakládal si najel do souhry domácích v jejich pásmu, překazit slibně se rodící akci domácím se mu ale nepodařilo. Pošetřil však cenné vteřiny blížícího se konce třetí třetiny.
     
    56:25
    Arťom Iljenko spěchal za kotoučem v útočném pásmu a nestihl to. Je z toho zakázané uvolnění, hra se stěhuje před Alexandera Saláka a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    56:36
    Pavel Kraskovskij dostal puk za branku domácího celku a hledal přihrávkou Jakuba Nakládala. Ten však na kotouč nedosáhl.
     
    57:04
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Nikita Nestěrov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    57:23
    Lokomotiv zamkl svého soupeře v pásmu a kombinuje před Sorokinem. Po chvilce však obrana CSKA zachytila puk a poslala ho až před Saláka.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:19
    Jelesin poslal od modré čáry puk Jurtajkinovi, jenž střílel z levého kruhu. Jeho pokus však zamířil jen do Sorokina a ten kotouč poslal až před hostující klec.
     
    59:04
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    59:15
    A nyní jsou v šesti a zkouší hru bez brankáře.
     
    59:40
    Jeden z hostů zachytil puk na modré čáře a chtěl ho poslat do odkryté klece. To se mu ale i díky včasnému zákroku obrany nepovedlo.
     
    59:40
    Oddechový čas si vybírá lavička CSKA Moskva.
     
    59:50
    Kraskovskij vyslal ze středního pásma střelu na odkrytou klec a puk skončil jen těsně vedle levé tyče.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí sice dokázali snížit na rozdíl dvou branek, když se trefil Kirill Kaprizov. To jim ale nepomohlo, ani přes závěrečný tlak a powerplay na kontaktní branku nedosáhli. Hosté tak připisují další dva body do tabulky, domácí naopak dnes odešli z ledu bez jediného bodu.
     
    Střely na branku: 38 – 29
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Nakládal (JAR) 0+1, 1 střela, čas na ledě 20:04
    Alexander Salák (JAR) 37 zákroků, úspěšnost 97,37%
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek úterního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:55:15)

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 45. Kaprizov (Grigorenko, Pašnin) – 14. Jelesin (Kontiola, Loktionov), 26. Nakládal, 28. Kozun (Apalkov, Kontiola)


    CSKA Moskva: L. Johansson (28. Sorokin) – Pašnin, Naumenkov, Dahlbeck, M. Robinson (A), Nesterov (A), Marčenko, Romanov – Telegin, Andronov (C), Hansen – Kaprizov, Vey, Grigorenko – Slepyšev, Šalunov, Tolčinskij – Popov, Svetlakov, Kalinin.
    Lokomotiv Jaroslavľ: Salák (Konovalov) – Afanasjev, Nakládal, Jelesin (A), Pajgin, Kutuzov, Čerepanov, Averin – Loktionov, Kontiola, Kozun – Iljenko, Kraskovskij, Averin (A) – Sannikov, Alexejev, Jurtajkin – Kajumov, Ivanov, Apalkov (C) – Denisenko.

    Rozhodca: Beljajev, Akuzovskij – Goljak, Dědjulja

    Diváci: 10 868