GKS Tychy – IFK Helsinky 3:5 (kon.) | Třinec – Djurgården 1:6 (kon.) | Kärpät – Rouen 4:0 (kon.)
Něman Grodno – Kometa Brno 4:2 (kon.) | Redhawks – TPS 8:4 (kon.) | Eisbären – Zug 3:5 (kon.)
Mníchov – Junosť Minsk 4:3 (kon.) | Storhamar – Tappara 3:2 (4:3 po s.n.)
koniec
HC Oceláři Třinec
1:6 (0:2, 1:0, 0:4)
Djurgårdens IF
cz Piatok 31.08.2018, 17:30 • WERK ARENA, Třinec • Liga majstrov • Skupina E
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:49 WIDING - 1:6
     
    58:49
    Djurgårdens právě vstřelilo branku!
    Oceláři vrhli všechny své síly do útoku a Djurgården trestá z rychlého brejku! Hosté se dostali do přečíslení dvou proti jednomu, Sebastian Strandberg dojel odražený kotouč, okamžitě jej posunul na najíždějícího DANIELA WIDINGA, který jej z první uklidil do sítě! Asistence: Sebastian Strandberg.
    57:26 BEMSTRÖM - 1:5
     
    57:26
    Djurgårdens právě vstřelilo branku!
    Hosté od úvodního buly nepustili kotouč ze svých holí a nakonec se radují z páté branky. Puk šel skrz celé pásmo až ke střílejícímu EMILU BEMSTRÖMOVI, který z první propálil Hrubce mezi betony! Asistence: Olle Alsing, Jacob Josefsson.
     
    57:03
    Martin Adamský již sedí na trestné lavici, přesilovka pro Djurgården.
     
    51:22
    Po velké chybě hostujícího celku v rozehrávce se do úniku dostal Martin Adamský! Třinecký útočník měl dostatek času a prostoru k zakončení, Adamský ale poslal kotouč jen do betonu brankáře Reideborna!
     
    50:23
    Milan Doudera chtěl rychle rozehrát kotouč zpoza vlastní branky, puk ale skončil až v šesté řadě hlediště. Menší trest pro třineckého beka.
    47:19 DAVIDSSON - 1:4
     
    47:19
    Djurgårdens právě vstřelilo branku!
    Hráči Djurgårdenu pokračovali v aktivní hře a jsou odměnění čtvrtou brankou! Třinecká defenzíva se nemohla dostat z velkého tlaku útočících hráčů, střelu Linuse Hultströma od modré čáry, která mířila vedle branky, mezi Hrubcovy betony šikovně usměrnil MARCUS DAVIDSSON! Asistence: Linus Hultström, William Wiå.
    46:36 JOSEFSSON - 1:3
     
    46:36
    Djurgårdens právě vstřelilo branku!
    Nepřesnost Lukáše Kováře v rozehrávce znamená třetí branku pro švédský celek! Třinecký obránce namazal kotouč na hůl forčekujícího JACOBA JOSEFSSONA, který si následně najel do mezikruží a nechytatelně zavěsil pod horní tyč! Bez asistence.
     
    36:48
    První početní výhoda pro Djurgården. Martin Růžička ve snaze zastavit hostující akci sáhl po nedovoleném zákroku.
    31:22 ADAMSKÝ - 1:2
     
    31:22
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další nápor domácích již končí v síti, Oceláři snižují své manko na jedinou branku! Hráči s drakem na hrudi opětovně obléhali branku gólmana Reideborna, který zlikvidoval další tři pokusy, na tvrdou dorážku MARTINA ADAMSKÉHO z levé strany již však nedosáhl! Asistence: Michal Kovařčík, Jakub Matyáš.
     
    30:23
    Obrovská šance domácích! Roberts Bukarts předložil přesný pas rozjetému Eriku Hrňovi, který se dostal za hostující defenzívu! Hrňa zkusil střelu do levé části branky, gólman Reideborn však bleskurychle máchl lapačkou!
     
    29:24
    Další přesilovka pro Oceláře, Viedenského ve středním pásmu podrazil Bobo Petersson.
     
    26:30
    Oceláři si zvýšenou aktivitou vybojovali další početní výhodu, za sekání je vyloučen Linus Hulström. Po komerční přestávce tak budou Slezané hrát přesilovku.
    19:37 POSSLER - 0:2
     
    19:37
    Djurgårdens právě vstřelilo branku!
    Další akce hostujícího týmu již končí gólem! Odražený kotouč od zadního hrazení se dostal k Niclasi Bergforsovi, který jej okamžitě adresoval na nehlídaného GUSTAVA POSSLERA! Tomu nezbylo nic jiného, než usměrnit puk do odkryté branky Třince! Asistence: Niclas Bergfors.
     
    13:07
    Další trest pro hosty, Daniel Brodin si neupravil výstroj dle pravidel a sudí jej poslal na trestnou lavici.
     
    11:49
    Oceláři mohli srovnat stav, Roberts Bukarts mohl z bezprostřední blízkosti pálit do odkryté části branky! Lotyšský útočník však přestřelil!
     
    11:10
    Hráči s drakem na hrudi drželi puk v útočném pásmu, aktivní hra Erika Hrni domácím přináší první početní výhodu. Vyloučeným je Tom Nilsson, trest za něj odpyká Erik Walli-Walterholm.
    09:01 JOSEFSSON - 0:1
     
    09:01
    Djurgårdens právě vstřelilo branku!
    Další akce švédského celku již končí v síti, Djurgården se ujímá vedení! Hosté se velmi rychle dostali do útočného pásma, střelu Jakoba Lilji od modré před Hrubcem šikovně tečoval JACOB JOSEFSSON! Třinecký gólman byl bez šance: Asistence: Jakob Lilja, Robin Norell.

    Daniel Ježek

    Góly a asistencie: 32. Adamský (M. Kovařčík, Matyáš) – 10. Josefsson (Lilja, Norell), 20. Possler (Bergfors), 47. Josefsson, 48. Davidsson (Hultstrůom, Wiå), 58. Bemström (Alsing, Josefsson), 59. Widing (Strandberg)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C, TS), Adámek, Musil, Haman, M. Doudera, Matyáš, Kovář – Bukarts, Marcinko, Martin Růžička (A) – Cienciala, Viedenský, O. Kovařčík – Adamský (A), Polanský, Svačina – M. Kovařčík, Hladonik, Hrňa – Raška. Trenér: Václav Varaďa.
    Djurgårdens IF: Reideborn (Jensen) – Hultström, Urbom, J. Pettersson, Norell, Nilsson, Alsing, Walli-Walterholm, B. Petersson – Bergfors, Engqvist (C, TS), Possler – Brodin, Josefsson (A), Lilja – Bemström, Davidsson, Wiå – Widing, Strandberg, Eriksson (A). Trenér: Robert Ohlsson.

    Rozhodca: Peter Staňo (SVK), Robin Šír – Václav Hanzlík, Rudolf Tošenovjan (všichni CZE)

    Diváci: 3 669