Žrebovanie skupinovej fázy Ligy majstrov (kon.)
koniec udalosti
Žrebovanie skupinovej fázy Ligy majstrov

Štvrtok 30.08.2018, 18:00Žrebovanie súťaží
     
    Dnešný galavečer sa v týchto chvíľach končí. Riaditeľ pre komunikáciu UEFA Pedro Pinto spoločne s moderátorkou Reshmin Chowdhuryovou ďakujú zúčastneným za pozornosť a pozývajú nás sledovať napínavé súboje v nasledujúcej sezóne Ligy majstrov. Rovnako vám ďakujem za pozornosť pri našom textovom prenose aj ja a teším sa na vás aj zajtra pri žrebe Európskej ligy UEFA. (19:23:07)
     
    Prezident UEFA Aleksander Čeferin dnes poslednýkrát prišiel na pódium, aby z obálky prečítal meno najlepšieho futbalistu predošlej sezóny Ligy majstrov. Cristiano Ronaldo sa víťazného hattricku nedočkal, pretože ho v tejto ankete zdolal jeho spoluhráč Luka Modrič.
     
    Na záver dnešného večera nás čaká ešte udeľovanie jednej ceny. Za okamih sa dozvieme meno futbalistu, ktorého novinári zvolili za najlepšieho hráča Ligy majstrov 2017/2018. Nominovaní sú Luka Modrič, Cristiano Ronaldo a Mohamed Salah.
     
    Počas dnešného večera sa udelilo ďalšie ocenenie. Najlepšou hráčkou uplynulej sezóny Ligy majstrov sa stala 25-ročná dánska reprezentantka Pernille Harderová, ktorá pôsobí vo farbách nemeckého Wolfsburgu.
    Takto dopadol žreb skupinovej fázy Ligy majstrov.

     
    Cenu Equal Game získava Guram Kashia
     
    Sk. E
    V osudí zostal už len grécky tím AEK Atény. Fanúšikovia tohto klubu si priali konfrontáciu s FC Liverpool, ale to sa nestane. Tento klub smeruje do skupiny E, kde sa nachádzajú Bayern Mníchov, Benfica a Ajax.
     
    Sk. B
    Slovenský obranca Milan Škriniar si predsa len zahrá proti hviezdnemu Lionelovi Messimu. Inter Miláno sa vracia do Ligy majstrov po siedmich rokoch a zahrá si proti Barcelone, Tottenhamu a PSV Eindhoven.
     
    Sk. G
    Viktoria Plzeň sa dostáva do atraktívnej skupiny s Realom Madrid. Český šampión si prial víťaza Ligy majstrov, a tak môže v Štruncových sadoch zavládnuť nadšenie. Okrem toho bude súperiť s AS Rím a CSKA Moskva.
     
    Sk. A
    Jediným belgickým tímom v dnešnom žrebovaní je Club Brugge. Uruguajský útočník Diego Forlán ho poslal do skupiny A, kde sa nachádzajú Atlético Madrid, Borussia Dortmund a AS Monako.
     
    Sk. C
    Crvena Zvezda Belehrad v treťom predkole vyradila Spartak Trnava, následne si poradila aj s rakúskym Salzburgom a o body zabojuje aj v skupine C. Čakajú ho však Paríž Saint Germain, Neapol a Liverpool.
     
    Sk. H
    Ďalším nováčikom na scéne Ligy majstrov je švajčiarsky klub Young Boys Bern. Pri svojej premiére ho čaká atraktívna skupina s Juventusom Turín, Manchestrom United a španielskou Valenciou.
     
    Sk. D
    Galatasaray Istanbul už takisto nie je v osudí. Diego Forlán ho poslal do skupiny D, ktorá je rozhodne hrateľná. Turecký klub sa bude konfrontovať s Lokomotivom Moskva, Portom a Schalke 04.
     
    Sk. F
    Ako prvá je kompletná skupina F. Doplnil ju nemecký Hoffenheim, pre ktorého je to premiéra v milionárskej súťaži. Môže sa tešiť na zaujímavých súperov z Anglicka, Ukrajiny a Francúzska.
     
    Najlepším útočníkom Ligy majstrov v sezóne 2017/2018 sa stáva Cristiano Ronaldo. Portugalčanovi síce robili spoločnosť Lionel Messi a Mohamed Salah, no musíme povedať, že aj toto ocenenie má zaslúženého majiteľa. Real Madrid tradične dominuje.
     
    Sk. C
    Záverečným klubom z tretieho výkonnostného koša je vlaňajší finalista FC Liverpool. Tomu zostáva skupina C, kde je Paríž Saint Germain a tiež SSC Neapol, kde pôsobí aj slovenský futbalista Marek Hamšík.
     
    Sk. A
    AS Monako je ďalším francúzskym tímom na scéne Ligy majstrov. Jeho kroky budú smerovať do skupiny A, kde boli už predtým vyžrebované mužstvá Atlético Madrid a Borussia Dortmund.
     
    Sk. E
    Vzápätí je vyžrebované aj ďalšie mužstvo z krajiny tulipánov. Päťnásobný šampión Ajax Amsterdam smeruje do skupiny E, kde ho čakajú súboje s Bayernom Mníchov a Benficou Lisabon.
     
    Sk. B
    Prvým z dvojice holandských klubov je PSV Eindhoven, ktorý v play off zdolal BATE Borisov. So žrebom ale určite nebude vedenie klubu nadšené, pretože ho čakajú nesmierne náročné súboje s Barcelonou a londýnskym Tottenhamom.

    Miroslav Kováčik

    Pohľad na jednotlivé skupiny:

    Skupina A: Atlético Madrid, Borussia Dortmund, AS Monako, Club Brugge.
    Skupina B: FC Barcelona, Tottenham Hotspur, PSV Eindhoven, Inter Miláno.
    Skupina C: Paríž Saint Germain, SSC Neapol, FC Liverpool, Crvena Zvezda.
    Skupina D: Lokomotiv Moskva, FC Porto, Schalke 04, Galatasaray.
    Skupina E: Bayern Mníchov, Benfica Lisabon, Ajax Amsterdam, AEK Atény.
    Skupina F: Manchester City, Šachtar Doneck, Olympique Lyon, TSG 1899 Hoffenheim.
    Skupina G: Real Madrid, AS Rím, CSKA Moskva, Viktoria Plzeň.
    Skupina H: Juventus Turín, Manchester United, Valencia CF, Young Boys Bern.


    Rozdelenie jednotlivých košov:

    1. kôš: Real Madrid, Atlético Madrid, FC Barcelona, Bayern Mníchov, Manchester City, Juventus Turín, Paríž Saint Germain, Lokomotiv Moskva.

    2. kôš: Borussia Dortmund, FC Porto, Manchester United, Šachtar Doneck, Benfica Lisabon, SSC Neapol, Tottenham Hotspur, AS Rím.

    3. kôš: FC Liverpool, Schalke 04, Olympique Lyon, AS Monako, Ajax Amsterdam, CSKA Moskva, PSV Eindhoven, Valencia CF.

    4. kôš: Viktoria Plzeň, Club Brugge, Galatasaray, Young Boys Bern, Inter Miláno, TSG 1899 Hoffenheim, Crvena Zvezda, AEK Atény.

    Nominácie pre individuálne ocenenia:

    Brankári: Alisson Becker (AS Rím), Gianluigi Buffon (Juventus Turín), Keylor Navas (Real Madrid).

    Obrancovia: Marcelo, Sergio Ramos, Raphaël Varane (všetci Real Madrid)

    Stredopoliari: Kevin De Bruyne (Manchester City), Toni Kroos, Luka Modrič (Real Madrid)

    Útočníci: Lionel Messi (FC Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Mohamed Salah (FC Liverpool)

    Najlepší hráč: Luka Modrič, Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Mohamed Salah (FC Liverpool)

    Najlepšia hráčka: Pernille Harderová (Wolfsburg), Ada Hegerbergová, Amandine Henryová (Olympique Lyon)