Astana – APOEL 1:0 (2:1 po pen.) | Ufa – Rangers 1:1 (kon.) | Larnaca – Trenčín sk 3:0 (kon.)
Lipsko – Zorja Luhansk 3:2 (kon.) | Kodaň – Bergamo 0:0 (4:3 po pen.) | Razgrad – Kutaisi 4:0 (kon.)
Karabach – Tiraspol 3:0 (kon.) | Kluž – Dudelange 2:3 (kon.) | Molde – Zenit 2:1 (kon.)
Limassol – Bazilej 1:0 (kon.) | Tel Aviv – Sarpsborg 2:1 (kon.) | Midtjylland – Malmö 0:2 (kon.)
Besiktas – Partizan 3:0 (kon.) | Škendija – Rosenborg 0:2 (kon.) | Trnava – Ljubljana sk 1:1 (kon.)
Brøndby – Genk 2:4 (kon.) | FCSB – Rapid Viedeň 2:1 (kon.) | Burnley – Olympiakos 1:1 (kon.)
Bordeaux – Gent 2:0 (kon.) | Celtic – FK Sūduva 3:0 (kon.) | Sevilla – Sigma Olomouc 3:0 (kon.)
koniec
AEK Larnaca
3:0 (2:0)
AS Trenčín
Štvrtok 30.08.2018, 17:30 • AEK Arena - George Karapatakis (Larnaca) • Európska liga (predkolá) • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    História slovenského futbalu na klubovej úrovni sa tak prepisovať nebude! AS Trenčín nezvládol odvetu na Cypere, keď podľahol Larnace rozdielom triedy. Už samotný úvod zápasu naznačil, že to bude veľmi náročné pre slovenského zástupcu, keď inkasoval prvý gól po 24 sekundách z kopačky Giannoa. Často to bolo v zadných radoch Trenčína veľmi rozhárané a niekedy to vyzeralo až na deň otvorených dverí. Aj napriek tomu, mali hostia hlavne v prvom polčase tri dobré príležitosti na skórovanie, ale nestalo sa tak. Ešte viacej schladil Trenčín gól Acorána z 36. minúty a cyperské mužstvo vyhrávalo po prvom polčase o dva góly. Nastúp do druhého polčasu bol zo strany Trenčína nádejný, aj prišli zaujímavé momenty, ale v 64. minúty prišiel po nenápadnej akcii a hlavne ďalšej chybe obany tretí rozhodujúci gól domácich a opäť sa do streleckej listiny zapísal Giannou. Od tohto momentu bolo jasné, že slovenský zástupca už nedokáže nič spraviť a to dve veľké šance ešte chytil Šemrinec, ktorý bol dnes najlepším hráčom svojho tímu.

    Treba však Trenčín aj pochváliť za celé účinkovanie v predkolách Európskej ligy. Jediná prehra však prišla v tom najdôležitejšom zápase a prvýkrát od prvého predkola Trenčín neskóroval. Dokázal postupne vyradiť FK Budućnost Podgorica, Górnik Zabrze a hlavne holandský Feyenoord Rotterdam po famóznom výkone doma. Žiaľ, dnes toto celé účinkovanie Trenčín do úspešného konca nedotiahol, ale má na čom určite stavať. Otázne aj je, koľko hráčov však v tím ostane, vieme dobre aká je filozofia majiteľa klubu, o mená ako Mance, Čataković či Sleegers je určite veľký záujem.

    Slovensko však ešte smútiť nemusí, o necelú hodinu odohrá svoje stretnutie Trnava a my teda verme, že ten náskok 2:0 zo súperovej pôdy nevzíde nazmar a Slovensko tak bude mať zástupcu v Európskej lige. Aj z toho prenosu nájdete prenos na našej stránke.

    Ja vám už teda ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera so slovenským futbalom. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (19:38:30)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Paur (AS Trenčín).
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva El Mahdioui (AS Trenčín).
     
    90+1
    Konštrukcia brány bola proti gólu slovenského zástupcu! Čataković sa oprel do svojej strely a lopta končí len na brvne. Škoda, za druhý polčas by si Trenčín ten gól zaslúžil, hlavne za ten čas, kým nedostal rozhodujúci gól.
     
    90+1
    Napokon sa ešte nadstavujú tri minúty!
     
    90
    Ešte Paur sa dostal do zakončenia v pokutovom území, ale mieril len do miest, kde stál dobre postavený Mojsov. Už sa aj naplní riadny hrací čas tohto stretnutia, niečo sa zrejme ešte nadstaví.
     
    89
    Aj fanúšikovia na tribúnach už vedia, že toto Larnaca už nepustí a môžu pomaly premýšľať, ako tento úspech poriadne oslávia. My však verme, že o pár hodín niečo podobné zažijeme aj na Slovensku, po zápase v Trnave.
     
    88
    Sledovali sme priamy kop hostí, lopta sa dostala na hlavu Umeha, ale ten ju len odovzdal súperovi. Je však na hráčoch Trenčína vidieť, že aspoň ten jeden gól by chceli dať.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Garcia (AEK Larnaca FC).
     
    86
    Môžme už teda povedať, že stretnutie sa len dohrá. Larnaca sa môže tešiť na účasť v Európskej lige a snaží sa už dohrať tento zápas s čistým štítom v kolónke inkasovaných gólov.
     
    85
    Aspoň ten jeden gól by sa hosťom mohlo podariť streliť. V tohtoročnej kvalifikačnej edícii o Európsku ligu dokázal Trenčín skórovať v každom zápase.
     
    84
    Striedanie v tíme AEK Larnaca FC: z ihriska odchádza Jorge, prichádza Garcia.
     
    82
    Florian ten gól dnes zrejme nedá! Najprv prišlo zakončenie na bránu AS Trenčín spoza pokutového územia v podaní Hevela do tyčky, k dorážke sa dostal Florian a dostal loptu za Šemrincov chrbát. Bolo to však z ofsajdovej pozície.
     
    81
    Ani ofenzíva Trenčína nieje taká, ako sme boli zvyknutí z našej ligy, alebo v zápase s Feyenoordom Rotterdam. Už prvé minúty stretnutia bolo vidno veľkú nervozitu na strane slovenského zástupcu.
     
    80
    Opäť bolo v pokutovom území slovenského zástupcu veselo, ale teraz už zakončenie neprišlo, včas zasiahol Yem. Dnes to však bol deň otvorených dverí v obrane AS Trenčín.
     
    79
    Čas sa už teda rýchlo kráti a o postupujúcom do Európskej ligy sa zdá byť rozhodnuté. Larnaca pohodlne drží vedenie 4:1 v súčte oboch zápasov a pomaly sa môže tešiť na účasť v spoločnosti popredných európskych celkov.
     
    77
    Trenčín predsa len ešte skúša niečo vymyslieť a dalo by sa povedať, že tie gólové situácie domácich pramenili z toho, že hostia riskujú v útoku. Pravda je však opak, boli to hrubé chyby obrancov.
     
    76
    A bola tu aj druhá veľká šanca pre domáci celok! Ani v tomto prípade však Florian gól nezaznamenal, predviedol výborný nábeh za obranu, ale sám pred bránou posiela loptu len vedľa!

    Miroslav Revaj

    Góly: 1. Giannou, 36. Acorán, 64. Giannou

    Karty:   52. Jorge (LAR), 69. Nacho Cases (LAR), 87. Garcia (LAR) – 2. Mance (TRE), 66. Čataković (TRE), 90+2. El Mahdioui (TRE), 90+3. Paur (TRE)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 5:9. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:16.
    AEK Larnaca: Toño Ramírez – Silva, Mojsov, Gonzalez, Truyols – Jorge (84. Garcia) – Acorán, Hevel, Tričkovski (C), Tete (62. Nacho Cases) – Giannou (74. Florian)
    Náhradníci: A. Christodoulou – Antoniades, David Catala, Garcia, Nacho Cases, Jean-Luc, Florian

    AS Trenčín: Šemrinec – Julien, Šulek, Paur, Yem – Ubbink (73. Kleščík), El Mahdioui (C), Čataković – Azango, Mance (73. Umeh), Sleegers (62. Bukari)
    Náhradníci: Hrdlička – Skovajsa, Umeh, Bukari, Van Arnhem, Mašović, Kleščík

    Rozhodca: Sergei Karasev – Igor Demeshko, Aleksei Lunev – Sergei Ivanov (všetci Rusko)
    23.08.2018
    Trenčín - Larnaca 1:1

    Góly: 55. Sleegers – 60. Acorán

    Karty:   8. Mance (TRE), 23. Šulek (TRE), 81. Zubairu (TRE) – 28. Truyols (LAR)