Ružomberok – Slovan Bratislava 0:2 (kon.) | Trenčín – Dunajská Streda 3:3 (kon.)
koniec
AS Trenčín
3:3 (0:1)
DAC 1904 Dunajská Streda
Nedeľa 19.08.2018, 19:00 • Štadión Spartaka Myjava • Niké liga • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Trenčín aj Dunajská Streda patria k najofenzívnejším tímom Fortuna ligy, čo dnes absolútne potvrdili. Sledovali sme skvelý zápas, ktorý sa končí remízou 3:3. Trenčania dvoma gólmi striedajúceho Antonia Manceho otočili priebeh duelu na svoju stranu, no následne vyrovnal Christián Herc. Domácim v 81. minúte prinavrátil vedenie gólom z priameho kopu Desley Ubbink, no konečnú podobu výsledku dala hlavička Vakouna Issoufa Baya. Dunajská Streda sa tak udržala na druhom mieste, ale na Slovan stráca dva body. Trenčín sa už môže koncentrovať na štvrtkový zápas v Žiline, kde v play off Európskej ligy privíta cyperský tím AEK Larnaka. Ja vám ďakujem za pozornosť a želám ešte pekný zvyšok nedeľného večera. (20:59:08)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    90+3. Žltá karta
    Zdroj: www.huste.tv
     
    90+3
    Osman Bukari sa postavil na nohy a hlavný rozhodca Michal Očenáš mu po chvíľke čakania udeľuje spomínaný kartový trest. Hráme už cez nadstavený čas a zrejme sa zápas čoskoro skončí.
     
    90+2
    Osman Bukari spadol v šestnástke súpera, hlavný rozhodca fúkol do píšťalky, ale pokutový kop z toho nebude. Domáci hráč dostane žltú kartu, no ešte predtým musí byť ošetrovaný priamo na trávniku.
     
    90+1
    Trenčania sa dostali na dostrel súperovej brány, ale Hamza Čataković príliš dlho váhal so zakončením. Napokon sa prezentoval len nepresnou prihrávkou, ktorá končí útočnú akciu.
     
    90
    Riadny hrací čas sa v tejto chvíli naplnil. Hlavný rozhodca však pridáva len dve minúty, čo je pomerne málo. Uvidíme, či sa niektorému z tímov podarí v samotnom závere streliť víťazný gól.
     
    89
    Dunajská Streda sa pokúsila strhnúť víťazstvo na svoju stranu, ale Maté Vida neuspel proti presile súperových hráčov. Každopádne, teraz sa nám akcie striedajú z jednej strany na druhú a s remízou nie je nikto spokojný.
     
    88
    Joey Sleegers strieľal z vnútra pokutového územia, ale jeho pokus bol zrazený na rohový kop. Po ňom sa dostal jeden z domácich hráčov k hlavičke, ale nemieril do priestoru brány Martina Jedličku.
    87. Vakoun Issouf Bayo - 3:3
    Zdroj: www.huste.tv
     
    87
    Dunajská Streda dala gól!
    Hostia predsa len dokázali vyrovnať skóre dnešného výborného zápasu. K dispozícii mali rohový kop, na center Erika Pačindu z ľavej strany si nabehol VAKOUN ISSOUF BAYO a hlavičkou prekonal brankára Igora Šemrinca.
     
    86
    Michal Očenáš sa dnes poriadne zapotí. Vyťahuje už ôsmu žltú kartu, z toho štvrtú na strane domáceho celku. Jej autorom je holandský futbalista Joey Sleegers.
     
    85
    Posledné striedanie na strane hostí. Na ihrisko sa dostane aj čerstvá posila od našich výhodných susedov Stanislav Bilenkyi. Naopak, z ihriska smeruje na lavičku obranca Timotej Záhumenský.
     
    84
    Hostia sa z tešili z gólu, no ten nemohol platiť. Jeden z trenčianskych obrancov zaváhal, no Vakoun Issouf Bayo si následne pomohol pri spracovaní rukou. Dorážka Erika Pačindu do odkrytej brány tak bola zbytočná.
     
    83
    Tentokrát sa voči pravidlám previnil Antonio Mance. Vadiť mu to ale rozhodne nemusí, pretože so svojim dnešným výkonom môže byť maximálne spokojný a pokračuje bez žltej karty.
     
    82
    Zápas sa nám prehupol do záverečnej desaťminútovky a Dunajská Streda opäť prehráva. Kurióznym spôsobom dokázala vyrovnať, ale takisto málo vídaným spôsobom inkasovala tretíkrát.
    81. UBBINK - 3:2
    Zdroj: www.huste.tv
     
    81
    Trenčín dal gól!
    Tak to je neuveriteľné. Domáci mali po predošlom faule výhodu priameho kopu z hranice možno 20 metrov. DESLEY UBBINK sa pri jeho realizácii pošmykol, no napriek tomu skóroval. Martin Jedlička zostal prekvapený, keďže nečakal strelu na jeho stranu.
     
    80
    Kristián Koštrna môže byť rád, že po tomto zákroku nemusí ísť predčasne pod sprchy. Joey Sleegers dostal vynikajúcu prihrávku, smeroval sám na bránu, no hosťujúci hráč ho fauloval. Pokojne sa mohlo aj začervenať.
     
    78
    Takmer sa Vakoun Issouf Bayo dostal do samostatného brejku. Dostal krásnu prihrávku za obranu, ale postranný rozhodca avizuje ofsajd. No, ten musel byť mimoriadne tesný.
     
    77
    Hostia mali k dispozícii priamy kop z pravej strany. Loptu poslal do šestnástky Trenčína Erik Pačinda, ale našiel len pripraveného Martina Šuleka. Okrem toho sme sa dozvedeli, že dnešný duel sleduje priamo na štadióne 964 divákov.
     
    76
    Tvrdých zákrokov pribúda a hlavný rozhodca to rieši ďalším kartovým trestom. Tentokrát dostáva žltú kartu Lukáš Skovajsa a zápas bude dohrávať pod hrozbou vylúčenia.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom duelu mali domáci výhodu priameho kopu. Ľavačkou zakrútil loptu ponad múr krajný obranca Lukáš Skovajsa, ale mieril vysoko nad bránu Martina Jedličku.
     
    74
    Tentokrát to prehnal so svojim dôrazom strelec úvodného gólu stretnutia Tomáš Huk. Odmenou mu za to je žltá karta, ktorú mu udelil rozhodca Michal Očenáš.
     
    73
    Dunajská Streda sa nasťahovala pred šestnástku súpera, vysoko napádala aj rozohrávku súpera, no jej aktivitu ukončil nedovolený zákrok Vakouna Issoufa Baya. Ten dnes trošku zaostáva za očakávaniami.
     
    72
    Strelený gól teraz povzbudil hráčov zo Žitného ostrova. Zsolt Kalmár pálil z veľkej diaľky, ale trafil len jedného z brániacich hráčov domáceho celku. Herne majú však hráči v žlto-modrých dresoch navrch.
    70. Christián HERC - 2:2
    Zdroj: www.huste.tv
     
    70
    Dunajská Streda dala gól!
    Hostia trošku kurióznym gólom vyrovnávajú skóre duelu. Po hlavičke Mátého Vidu smerovala lopta za čiaru, no zachytil ju CHRISTIÁN HERC a z ťažkého uhla prekonal Igora Šemrinca. Domáci protestovali, ale ofsajd to nebol, keďže v momente hlavičky bol Herc mimo hracej plochy.
     
    69
    Martin Jedlička si na konto pripisuje ľahký zákrok po ďalekonosnej strele jedného z hráčov Trenčína. Následne rozohráva útočnú akciu Dunajskej Stredy, ktorej hrozí prvá prehra v tejto ligovej sezóne.
     
    68
    Na hraciu plochu prichádza ďalší ofenzívny hráč Hamza Čataković. Za potlesku trenčianskych fanúšikov opúšťa trávnik Jakub Paur, ktorý mal v prvom polčase jednu veľkú šancu na skórovanie.
     
    67
    Erik Pačinda je vynikajúci technik, ale tentokrát sa nedokázal presadiť proti jasnej presile domácich hráčov. Okrem toho vidíme, že Ricardo Moniz pošle na trávnik druhého čerstvého hráča.
     
    66
    Zsolt Kalmár si koleduje! Pred chvíľou dostal žltú kartu a teraz opäť zozadu fauloval prenikajúceho Jakuba Paura. Hlavný rozhodca mu výrazne dohovára – ďalší podobný zákrok už bude znamenať vylúčenie.
     
    65
    Ostatné minúty patrili aktivite hosťujúceho celku. Dunajská Streda sa snaží vyrovnať, ale takto to rozhodne nepôjde. Vakoun Issouf Bayo nemal šancu reagovať na nepresný pas Erika Pačindu.
     
    64
    Joey Sleegers si teraz splnil aj svoje obranné povinnosti. Kristián Koštrna sa snažil presadiť po pravej strane, ale po dobrom zákroku domáceho hráča nasleduje len autové vhadzovanie.
     
    63
    Osman Bukari vynikajúco spolupracuje s Antoniom Mancem. Prihral mu na oba góly a aj teraz ho hľadal centrom z pravej strany. Chorvát sa však k lopte nedostal, a tak bude odkopávať Martin Jedlička.
     
    62
    Hostia sú poriadne frustrovaní a prejavuje sa to na ich hre. Teraz zbytočne fauloval zozadu Zsolt Kalmár a je ďalším potrestaným hráčom dnešného zaujímavého súboja.
     
    60
    Druhé striedanie hostí je jasným signálom pre posilnenie ofenzívy mužstva zo Žitného ostrova. Souleymane Koné končí a na jeho miesto prichádza útočník Máté Vida.
     
    59
    Trenčania mali k dispozícii rohový kop z pravej strany, ale center Lukáša Skovajsu nebol úplne vydarený. Následne sa tlačil do zakončenia Abdul Zubairu, ale jeho strelecký pokus bol zblokovaný.
     
    58
    Ďalší ofsajd na strane hostí a opäť v ňom bol prichytený Erik Pačinda. Následne zbytočne zakopol loptu a hlavný rozhodcu mu jasne naznačuje, že nabudúce ho za to odmení žltou kartou.
     
    57
    Antonio Mance má v úvode sezóny fantastickú formu. Slávnemu Feyenoordu Rotterdam strelil v dvojzápase štyri góly a dnes mu stačilo jedenásť minút na to, aby otočil duel s Dunajskou Stredou.
    56. Antonio MANCE - 2:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    56
    Trenčín dal gól!
    Ani to dlho netrvalo a domáci futbalisti otáčajú vývoj dnešného duelu. Do listiny strelcov sa opäť zapisuje ANTONIO MANCE. Tentokrát dostal od Osmana Bukariho kolmú prihrávku, prešiel bližšie k bráne a prekonal Martina Jedličku.
     
    55
    Hostia sa snažili rýchlo rozohrať priamy kop zo stredu ihriska. Dôsledne to ale nevymysleli, pretože maďarský záložník Zsolt Kalmár prihrával Erikovi Pačindovi do jasného ofsajdu.
     
    54
    Trenčania mali k dispozícii rohový kop z ľavej strany. Desley Ubbink poslal pekný center do šestnástky, ale z náročnej pozície hlavičkoval nepresne hrdina predošlých momentov Antonio Mance.
     
    53
    Domáci futbalisti po strelenom góle herne ožili. Teraz vysoko napádali rozohrávku súpera, no proti pravidlám si počínal Joey Sleegers. Dunajská Streda tak bude môcť upokojiť dianie na ihrisku.
    51. Antonio MANCE - 1:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    51
    Trenčín dal gól!
    Holandský tréner Ricardo Moniz mal šťastnú ruku pri striedaní. ANTONIO MANCE je na ihrisku len necelých šesť minút a už dokázal skórovať. Chorvát si nabehol na center Osmana Bukariho z pravej strany a nekompromisne zakončil.
     
    50
    Martin Jedlička si na svoje konto pripisuje pomerne jednoduchý zákrok. Joey Sleegers vystrelil spoza šestnástky, ale mieril len do stredu brány, kde bol pripravený zatiaľ stopercentný gólman.
     
    49
    Teraz sa nám pripomenuli aj domáci. Po pravej strane zaútočili postupne Jakub Paur a Abdul Zubairu, ale center ani jedného z nich neprešiel až do priestoru pred Martinom Jedličkom.
     
    48
    Hostia mali k dispozícii ďalšie dva rohové kopy. Zsolt Kalmár poslal kvalitné centre do súperovej šestnástky a Trenčania mali čo robiť, aby upratali loptu z nebezpečného priestoru.
     
    47
    Po rohovom kope sa hostia nedokázali presadiť. Namiesto zakončenia sa prezentovali útočným faulom. Ak sa nemýlim, proti pravidlám si pomáhal stredný obranca Souleymane Koné.
    46. Erik Pačinda (DUN), Igor Šemrinec (TRE)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    46
    Približne po 30 sekundách druhého polčasu musel Igor Šemrinec zasahovať. Erik Pačinda ľavačkou vystrelil spoza šestnástky a domáci brankár s námahou vytesnil loptu na roh.
     
    46
    Domáci tréner Ricardo Moniz urobil počas prestávky jednu zmenu vo svojej zostave. Na ihrisku vidíme hrdinu súbojov s Feyenoordom Rotterdam Antonia Manceho. Naopak, na lavičke náhradníkov už sedí Emeka Umeh.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas dnešného súboja na Myjave máme za sebou. AS Trenčín trošku prekvapujúco prehráva s Dunajskou Stredou 0:1. Šance sme videli na oboch stranách, no ako jediný sa gólovo presadil Tomáš Huk. Hostia mali niekoľkokrát šťastie, najmä pri zakončeniach Lukáša Skovajsu a Jakuba Paura. Druhý polčas sľubuje takisto zaujímavý priebeh, tak si ho nenechajte ujsť v našom textovom prenose.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Timotej Záhumenský si poradil v osobnom súboji s Osmanom Bukarim. Hostia budú vhadzovať a zrejme po tom sa skončí prvý polčas. Dunajská Streda tak pôjde do šatne s tesným náskokom.
     
    45
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa práve naplnil. Videli sme síce množstvo prerušení kvôli faulom, no hlavný arbiter pridáva len obligátnych 60 sekúnd. Uvidíme, či sa stane ešte niečo zaujímavé.
     
    44
    Dunajská Streda mala po aktivite hrotového útočníka Vakouna Issoufa Baya výhodu rohového kopu. Erik Pačinda poslal loptu na prednú žrď, ale tam bol pripravený jeden z domácich futbalistov.
     
    43
    Teraz sa na ihrisku skôr fauluje ako hrá nejaký pekný kombinačný futbal. Dobre sa uviedol do hry aj Timotej Záhumenský, ktorý čistým spôsobom odzbrojil domáceho záložníka Jakuba Paura.
     
    41
    Hosťujúci tréner reaguje na situáciu na trávniku striedaním. Žltou kartou potrestaného Milana Šimčáka sťahuje z hracej plochy a namiesto neho posiela Timoteja Záhumenského.
     
    40
    Osman Bukari dostal peknú loptu za obrannú líniu súpera. Martin Jedlička ale vynikajúco reagoval, vybehol z brány a nedovolil domácemu útočníkovi zakončiť z dobrej gólovej pozície.
     
    39
    Teraz sa poriadne pritvrdilo. Vakoun Issouf Bayo bol veľmi dôrazne atakovaný a dovolím si povedať, že aj faulovaný. Tentokrát však hlavný rozhodca ponecháva hre voľný priebeh.
     
    38
    Teraz na ihrisku trošku zbytočne splynuli vášne. Hlavný rozhodca Martin Očenáš si okamžite zjednáva poriadok a šalamúnskym spôsobom potrestáva Milana Šimčáka aj Martina Šuleka.
     
    36
    Hostia nemôžu pokračovať vo svojej akcii. Kristopher Vida síce dostal peknú kolmú prihrávku stredom ihriska, no stál v tesnom ofsajde. Rozohrávať tak budú môcť hráči v bielych dresoch.
     
    35
    Milan Šimčák poslal pekný pas za obrannú líniu súpera. Vakoun Issouf Bayo už takmer smeroval sám na bránu Igora Šemrinca, ale v poslednej chvíli ho tvrdým, no čistým spôsobom zastavil Erhan Mašović.
     
    34
    Domáci veľmi rýchlo rozohrali priamy kop. Joey Sleegers potiahol loptu smerom k šestnástky, dokázal aj vystreliť, ale trafil len brániaceho stopéra hostí Ľubomíra Šatku.
     
    33
    Igor Šemrinec musel predviesť ďalší dobrý zákrok. K odrazenej lopte sa dostal hosťujúci špilmacher Erik Pačinda, mieril pod brvno, ale jeho nebezpečný pokus vytesnil domácim brankár na ďalší rohový kop.
    32. Igor Šemrinec (TRE)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    32
    Igor Šemrinec si pripisuje na svoje konto úspešný zákrok po ďalekonosnej strele Vakouna Issoufa Baya. Hostia budú pokračovať vo svojej aktivite rohovým kopom z ľavej strany, ktorý zahrá Erik Pačinda.
     
    31
    Domáci futbalisti sa snažili odpovedať na gólový úder svojho súpera. Martin Šulek poslal výborný prízemný center do šestnástky a hostia mali šťastie, že sa do koncovky nedostal Osman Bukari či Emeka Umeh.
    30. Tomáš HUK - 0:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    30
    Dunajská Streda dala gól!
    Domáci futbalisti mali v doterajšom priebehu herne navrch, no inkasujú ako prví. Kristián Koštrna si nabehol do šestnástky po peknom kolmom pase Christiána Herca. Neulakomil sa, prihrávkou pod seba našiel voľného TOMÁŠA HUKA a ten z tesnej blízkosti nezaváhal.
     
    29
    Joey Sleegers patrí k najlepším hráčom na ihrisku. Autor štyroch ligových gólov aj teraz centroval z ľavej strane, ale našiel len pripraveného brankára Martina Jedličku.
    27. Joey Sleegers (TRE), Martin Jedlička (DUN)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    27
    Hostia chybovali v rozohrávke a takmer na to doplatili. Joey Sleegers sa presadil po ľavej strane cez Ľubomíra Šatku, dostal sa až pred brankára Jedličku, no ten výborným zákrokom prekazil jeho gólovú príležitosť.
     
    26
    Tomáš Huk chvíľu zostal ležať na hracej ploche a napokon hlavný arbiter píska nedovolený zákrok na jeho osobu. Hráči zo Žitného ostrova tak budú môcť rozohrať novú útočnú akciu.
     
    25
    Osman Bukari zaútočil po pravej strane, ale veľmi dobre bol zdvojený hráčmi súpera. Do šestnástky sa nepredral a vybojoval len autové vhadzovanie pre slovenského zástupcu v pohárovej Európe.
     
    24
    Hostia sa nedokázali dostať do koncovky. Naopak, pre domácich sa naskytla šanca na rýchly brejk, no podobne ako pred pár sekundami sa ocitol príliš skoro za obrannou líniou Emeka Umeh.
     
    23
    Erik Pačinda nerozohral priamy kop vôbec zle, ale obrancovia Trenčína si dokázali poradiť. Nebezpečenstvo ale pretrváva, pretože bude nasledovať rohový kop hráčov v žlto-modrých dresoch.
     
    22
    V polovici prvého polčasu hlavný rozhodca píska nedovolený zákrok Osmana Bukariho v súboji s Kristopherom Vidom. Loptu si už berie do rúk Erik Pačinda, ktorý pošle center do súperovej šestnástky.
     
    21
    Aj teraz bude rozohrávať brankár Martin Jedlička. Stane sa tak po ofsajdovom verdikte postranného arbitra. Voči pravidlám sa previnil stredový útočník domácich Emeka Umeh.
     
    20
    Joey Sleegers poslal z ľavej strany veľmi pekný center do súperovej šestnástky. Aktívny Jakub Paur si nabehol medzi stopérov Dunajskej Stredy, no ako prvý bol pri lopte brankár Martin Jedlička.
    19. James Lawrence (TRE), Vakoun Issouf Bayo (DUN)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    19
    Po zblokovanej strele Joeyho Sleegersa mali domáci výhodu rohového kopu, no presadiť sa nedokázali, Naopak, do brejku sa dostal Vakoun Issouf Bayo, no individuálne proti Jamesovi Lawrencovi neuspel.
     
    17
    Po predošlom zákroku musí byť Souleymane Koné ošetrovaný priamo na hracej ploche. Vyzerá to ale s ním dobre a s najväčšou pravdepodobnosťou bude pokračovať v dnešnom súboji na Myjave.
    16. Jakub Paur (TRE)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    16
    Obrovská šanca na strane domácich. Cornelius Ubbink šikovne a hlavne nečakane rozohral priamy kop zo stredu ihriska. Na jeho kolmý pas si nabehol Jakub Paur, vystrelil cez brániaceho Souleymana Koného, no tesne minul.
     
    15
    Máme za sebou štvrťhodinu zápasu. Trenčín má teraz problémy s vysokým napádaním súpera, ale zatiaľ sa obrancovia v bielych dresoch nevyhýbajú zbytočným zaváhaniam.
     
    14
    Exekútorom priameho kopu bol sám faulovaný hráč. Zsolt Kalmár poslal loptu pekne ponad múr, ale zároveň tesne vedľa pravej žrde brány Igora Šemrinca. Hrá sa však veľmi aktívne a gól doslova visí vo vzduchu.
     
    13
    Hostia budú mať výhodu priameho kopu z pomerne dobrej pozície. Stane sa tak po tom, čo Abdul Zubairu poslal nedovoleným spôsobom na trávnik maďarského legionára Zsolta Kalmára.
     
    12
    Milan Šimčák zatiaľ horí na ľavej strane obrany hostí. Osman Bukari sa cez neho poľahky dostal a veľa nechýbalo k tomu, aby jeho strieľaný center našiel číhajúceho Emeku Umeha.
     
    11
    Erik Pačinda tradične zahráva štandardné situácie hostí, no teraz mu to vôbec nevyšlo. Lopta opustila hrací priestor ešte predtým ako doletela do trenčianskej šestnástky. Nasledovať tak bude odkop od brány.
    10. Zsolt Kalmár (DUN), Igor Šemrinec (TRE)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    10
    Rohový kop uvidíme aj na druhej strane. Zsolt Kalmár dostal veľa priestoru v strede ihriska, pohotovo vystrelil, no Igor Šemrinec jeho pokus s miernymi problémami vyrazil mimo priestoru svojej brány.
    9. Lukáš Skovajsa (TRE)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    9
    Martin Jedlička mal teraz poriadny kus šťastia. Po rohovom kope Trenčína vystrelil spoza šestnástky ľavačkou krajný obranca Lukáš Skovajsa, ale trafil len spojnicu brány súpera.
     
    7
    Osman Bukari sa dostal do tretieho zakončenia v zápase, ale opäť narazil na pozorne brániacich hráčov súpera. Pochválime aj Emeku Umeha, ktorý sa pekne presadil po pravej strane cez Milana Šimčáka.
     
    6
    Na druhej strane sme boli svedkami centrov z oboch strán do šestnástky Dunajskej Stredy. Do zakončenia z hranice šestnástky sa dostal Osman Bukari, ale jeho strelecký pokus bol zblokovaný.
     
    5
    Hráči Dunajskej Stredy teraz založili rýchlu akciu stredom ihriska. Vakoun Issouf Bayo si nabiehal na kolmú prihrávku Zsolta Kalmára, ale v momente prihrávky stál tento vysoký útočník v ofsajde.
     
    4
    Už v štvrtej minúte hlavný rozhodca vyťahuje prvú žltú kartu. Potrestaným hráčom je domáci kapitán Cornelius Ubbink, ktorý sa snažil nafilmovať pád pred pokutovým územím súpera.
     
    3
    Prvú šancu dnešného súboja mali hostia zo Žitného ostrova. Zblokovaný center Milana Šimčáka z ľavej strany sa odrazil na kopačku Erika Pačindu, ale ten z vnútra šestnástky prestrelil bránu Igora Šemrinca.
     
    2
    Domáci sa snažili presadiť po pravej strane, ale svoje obranné povinnosti si splnil Milan Šimčák. Následne rozvinul rýchly brejk Erik Pačinda, ale po jeho zblokovanej prihrávke budú hostia pokračovať vhadzovaním.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali domáci futbalisti Trenčína. V prvej útočnej akcii sme videli Emeku Umeha, no od neho išla lopta mimo hracej plochy. Odkopávať tak bude brankár Martin Jedlička.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    AS Trenčín: Šemrinec – Skovajsa, Lawrence, Mašović, Šulek – Zubairu – Ubbink (C), Paur – Sleegers, Umeh, Bukari.
    Náhradníci: Hrdlička – Kvocera, Mance, Slávik, Čataković, Kleščík.

    FC DAC Dunajská Streda: Jedlička – Šimčák, Koné, Šatka, Koštrna – Herc, Huk (C), Kalmár – Pačinda, Bayo, K. Vida.
    Náhradníci: Macej – Záhumenský, Vida, Davis, Špiriak, Divković, Bilenkyi.

    Rozhodcovia: Michal Očenáš – Milan Štrbo, Peter Chládek – Pavel Ochotnický.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z futbalovej Fortuna ligy. Program piateho hracieho kola ukončí súboj dvoch našich zástupcov v pohárovej Európe. Futbalisti AS Trenčín si prvýkrát v tejto sezóne zmerajú sily s Dunajskou Stredou. Zápas sa začne o 19:00 hod.

    AS TRENČÍN

    Futbalisti AS Trenčín majú v úvode sezóny nahustený program, keďže súčasne bojujú na dvoch frontoch. Na tom európskom si vedú na jednotku, v šiestich dueloch neprehrali ani raz, a tak si zaslúžene zahrajú o účasť v skupinovej fáze Európskej ligy. Futbalový svet očarili najmä postupom cez slávny Feyenoord Rotterdam. Úvodný duel vyhrali 4:0 a mimoriadne spokojní mohli byť aj so štvrtkovou remízou 1:1. V domácej súťaži zatiaľ odohrali tri stretnutia s bilanciou dve výhry a jedna prehra. Naposledy zdolali pod Dubňom Žilinu 3:2, keď sa zaskvel najmä dvojgólový Joey Sleegers. Okrem neho na začiatku sezóny žiari aj Antonio Mance, ktorý štyrmi gólmi zostrelil spomínaný holandský klub. Pod vedením Ricarda Moniza hrajú Trenčania veľmi ofenzívne a určite aj dnes možno očakávať vyšší počet gólov. Na Sihoti ťahali proti Dunajskej Strede sériu siedmich výhier v rade, ale za ostatných šestnásť mesiacov s ňou trikrát doma prehrali.

    DUNAJSKÁ STREDA

    Dunajská Streda sa aktuálne nachádza na druhom mieste tabuľky, ale na konte má rovnaký počet bodov ako vedúci Slovan. Futbalisti zo Žitného ostrova stratili prvé body v sezóne počas uplynulého víkendu, keď v MOL aréne len remizovali s Ružomberkom 2:2. Zaujímavo prebiehal aj ich doposiaľ posledný zápas na trávniku súpera. Na zrekonštruovanom štadióne v Nitre prehrávali po hodine hry 0:2, ale troma gólmi strhli víťazstvo na svoju stranu. Streleckými lídrami tímu sú Erik Pačinda a Vakoun Issouf Bayo. Počas týždňa prišli žlto-modrí o bývalého kapitána Marina Ljubičiča. Chorvát odišiel z klubu na vlastnú žiadosť pre nezhody s nemeckým trénerom Petrom Hyballom. „DAC som odovzdal všetko, ale tréner ma už nechcel. Povedal mi, že on chce hrať moderný a rýchly futbal a ja mu do tejto koncepcie nepasujem. Mrzí ma, že to takto dopadlo,“ povedal 30-ročný futbalista. Naopak, novou akvizíciou hostí je Ukrajinec Stanislav Bilenkyi, ktorý podpísal zmluvu na tri roky.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Miroslav Kováčik


    Hľadáme spravodajcu pre tím DAC 1904 Dunajská Streda. Viac informácií tu.

    Góly: 51. Mance (Bukari), 56. Mance (Bukari), 81. Ubbink – 30. Huk (Koštrna), 70. Herc (Vida), 87. Bayo (Pačinda)

    Karty:   4. Ubbink (TRE), 38. Šulek (TRE), 76. Skovajsa (TRE), 86. Sleegers (TRE), 90+3. Bukari (TRE) – 38. Šimčák (DUN), 62. Kalmár (DUN), 74. Huk (DUN), 80. Koštrna (DUN)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 5:4. Rohy: 7:9. Ofsajdy: 4:7. Fauly: 18:9.
    AS Trenčín: Šemrinec – Skovajsa, Lawrence, Mašović, Šulek – Zubairu – Ubbink (C), Paur (68. Čataković) – Sleegers, Umeh (46. Mance), Bukari.
    Náhradníci: Hrdlička – Kvocera, Mance, Slávik, Čataković, Kleščík.

    DAC 1904 Dunajská Streda: Jedlička – Šimčák (41. Záhumenský, 85. Bilenkyi), Koné (60. Vida), Šatka, Koštrna – Herc, Huk (C), Kalmár – Pačinda, Bayo, K. Vida.
    Náhradníci: Macej – Záhumenský, Vida, Davis, Špiriak, Divković, Bilenkyi.

    Rozhodca: Michal Očenáš – Milan Štrbo, Peter Chládek – Pavel Ochotnický

    Diváci: 964