Duisburg – Bochum 0:2 (kon.) | Bielefeld – Dynamo Drážďany 2:1 (kon.)
koniec
DSC Arminia Bielefeld
2:1 (2:0)
SG Dynamo Drážďany
cz Sobota 11.08.2018, 15:30 • SchücoArena (Bielefeld) • 2. nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Hezké sobotní odpoledne přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu druhé kolo německé Bundesligy a my v jeho rámci budeme sledovat duel mezi týmy DSC Arminia Bielefeld a SG Dynamo Drážďany.
     
    DSC Arminia Bielefeld

    Domácí fotbalisté v rámci prvního kola nové sezóny ve druhé německé lize sehráli duel na hřišti Heidenheimu, kde sehráli vyrovnanou partii a brali bod za remízu 1:1. V tabulce jsou tak zatím na průběžné desáté pozici s jedním bode. Dnes by rádi před svými diváky na bodový zisk z cizího hřiště navázali a opět se pokusili o úspěch. Proti hostům to však nebudou mít jednoduché.
     
    SG Dynamo Drážďany

    To hostující Dynamo z Drážďan na svém stadionu zvládlo úvodní duel nové sezóny, když těsně 1:0 porazilo Duisburg. V tabulce jsou tak fotbalisté tohoto celku na šesté pozici a i na venkovním hřišti by chtěli uspět. Čeká nás tak jistě zajímavý zápas, který si nenechte ujít a buďte u něho s námi.
     
    Vzájemná utkání

    V uplynulé sezóně si oba celky vždy připsaly výhru. Nejprve zvítězil Bielefeld v Drážďanech 2:0, poté naopak Drážďany vyhrály v Bielefeldu 3:2.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    DSC Arminia Bielefeld: Ortega – Brunner, Behrendt, Börner (C), Hartherz – Edmundsson, Prietl, Seufert, Staude – Klos, Voglsammer
    Náhradníci: Klewin – Salger, Schütz, Weihrauch, Massimo, Owusu, Schipplock

    SG Dynamo Drážďany: Schubert – Dumić, Müller, Hamalainen – Wahlqvist, Ebert (C), Benatelli, Heise – Koné, Röser, Duljević
    Náhradníci: Wiegers – Nikolaou, Kreuzer, Aosman, Atik, Barko, Horvath

    Rozhodčí: Jablonski – Gorniak, Riehl.
     
    Hráči obou celků jsou na hrací ploše a utkání tak bude moci za malý okamžik začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    U míče jsou domácí fotbalisté a hned se snaží o průnik před hostující branku. To se jim nepovedlo, míč získala obrana Drážďan a hned ho poslala na brankáře Schuberta.
     
    1
    Následně pak se zrodila akce na hostující straně, kterou po levé straně táhl Jannik Müller, ovšem jeho zastavila nepřesná přihrávka, která zamířila za zadní čáru.
     
    2
    Philip Heise si pohlídal útočníka domácích a nedovolil mu dostat se na polovinu Drážďan. Následně pak sám poslal balon daleko od hostující branky.
     
    3
    Další akce Bielefeldu, který se dostal na polovinu Drážďan, ovšem ta byla znovu zastavena. Před velkým vápnem míč sebral Koné a míří na opačnou stranu.
     
    4
    Hra je zatím plná nepřesností, ani jeden tým se nedostal do blízkosti brankáře soupeře.
     
    5
    Až nyní střílel kousek před velkým vápnem Joan Edmundsson, jeho střelu pak do rukavic chytil brankář Markus Schubert. Následuje tak odkop od jeho branky.
     
    6
    Domácí opět zahrozili před Schubertem a vybojovali rohový kop. Po něm pak šel do dalšího zákroku brankář drážďanského Dynama a z výskoku lapil míč do rukou.
     
    7
    Dynamo znovu špatně rozehrálo a toho využili domácí k dalšímu přesunu na jeho polovinu. Rodila se tak další akce, kterou v jejím základu zmařil Philip Heise.
     
    8
    Domácí byli opět u míče a na polovině Dynama ho hosté zakopli za postranní čáru. To znamená, že Arminia bude zahrávat autové vhazování a v blízkosti drážďanské branky zůstane i nadále.
     
    9
    Nyní zaútočili hosté, po jejich střele z pravé strany velkého vápna musel zasahovat také Stefan Ortega a i on si připsal důležitý zákrok na své konto.
     
    10
    Nils Seufert vypálil na hostující branku a nebyla to vůbec špatná střela. Tu ovšem zablokovala obrana hostů a dostala míč pod kontrolu. Následně pak ho od své branky odkopl Markus Schubert.
     
    12
    Domácí byli zase hodně aktivní a za podpory diváků v hledišti táhli další akci. Nils Seufert ale míč příliš přetáhl a ten skončil za zadní čárou. Následuje tak pouze odkop od drážďanské branky.
     
    13
    Hosté na polovině Bielefeldu vybojovali další autové vhazování.
     
    14
    Florian Hartherz střílel po zemi, míč se dokutálel do pokutového území, tam ale nikdo nebyl připraven na dorážku. Bez problému ho tak dostává do své moci brankář Schubert.
     
    16
    Na druhé straně musel hasit nebezpečí před vlastní brankou jeden z domácích obránců, který zastavil akci Mousseho Koného.
     
    18
    Na pravé straně před velkým vápnem byl tvrdě k zemi sražen Linus Wahlqvist a bude se zahrávat volný přímý kop. Hartherz zároveň dostává žlutou kartu.
     
    19
    S touto standardní situací dobře nenaložili a otevřít skóre se jim tak nepovedlo.
     
    20
    Moussa Koné sprintoval před domácí branku, dobře mu ovšem sekundoval obránce Bielefeldu a hrozící se nebezpečí tak velmi rychle uhasil.
     
    21
    Hráči Drážďan opět vybojovali míč na svou stranu a jdou do postupného útoku. Zatím se ale zasekli na polovině hřiště a pokouší se znovu dostat se přes zhuštěnou domácí obranu dále.
     
    22
    Dalekonosný nákop z půlky hřiště z kopačky Daria Dumiće skončil na hlavičce obránce Börnera a domácí okamžitě otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    23
    Joan Edmundsson se ocitl tváří v tvář brankáři Schubertovi, nakonec před ním nezakončil. Míč si tak sebral právě hostující gólman a odkopne ho od svého zařízení.
     
    24
    Po volném přímém kopu, který zahrávali domácí hráči, hlavičkoval Julian Börner a míč skončil v síťce nad břevnem hostující branky. Největší šance zápasu, zatím.
    24. Börnerova hlavička skončila v síti nad břevnem.
     
    25
    Poté se okamžitě na druhou stranu vydali hosté, z pravé strany dostal přihrávku před velké vápno Jannik Müller, ale jeho přízemní střela šla mimo tři tyče.
     
    27
    Bielefeld právě vstřelil branku!
    Nádherná akce, po které jdou domácí fotbalisté do vedení. Andreas Voglsammer uvolnil rozběhnutého JOANA EDMUNDSSONA, který se na pravé straně z hranice velkého vápna rozhodl ke střele a míč umístil přesně ke vzdálenější tyči – 1:0.
    27. Joan EDMUNDSSON - 1:0
     
    29
    Hosté po inkasované brance prošli do útoku a snažili se bleskově o vyrovnání, jejich střela ovšem skončila jen vedle domácí branky.
     
    30
    Hartherz centroval míč do pokutového území na Joana Edmundssona, jenž svůj pokus hlavou poslal vedle levé tyče z pohledu drážďanského brankáře.
     
    33
    Bielefeld právě vstřelil branku!
    Hráči Arminie jdou do dvoubrankového náskoku po další pohledné akci. Po chybě v rozehrávce hostů se do rychlého přečíslení dostali právě domácí fotbalisté. Edmundsson pak posunul míč na FABIANA KLOSEHO, který prošel mez dvěma obránci Dynama a zakončil. Míč Schubertovi prošel mezi nohama – 2:0.
    33. Fabian KLOS - 2:0
     
    35
    Domácí jsou rozjetí a i nyní zahrozili před hostující brankou. Tam nebezpečí hasil jeden z obránců Dynama.
     
    36
    Hosté po druhém zásahu domácích ztratili koncentraci a stále chybují v rozehrávce. Pustili tak domácí celek do další akce, která ale skončila zmarem.
     
    37
    Následuje tak odkop od Schubertovy branky.
     
    37
    Bielefeldští se ale stačili vrátit zpátky a z levé strany střílel Florian Hartherz, svůj projektil však namířil jen vysoko nad branku hostujícího celku.
     
    38
    Obrana Dynama si musela dávat znovu velký pozor, když se na branku Schuberta řítil Joan Edmundsson. Proti němu včas vyběhl Dario Dumić a odkopl balon do bezpečí.
     
    39
    Andreas Voglsammer využil další skulinky v obraně Dynama a sám střílel z levé strany. Míč poslal jen těsně vedle pravé tyče.
     
    40
    Hosté neví, co na rozjetý domácí tým hrát. Mnohdy jsou před vlastní brankou hodně zmatení a jen chybou domácích není skóre vyšší.
     
    41
    Když už se hosté dostanou do nějaké akce, chybí tomu přesnější zakončení jako před malou chvílí. Opět jsou tak u míče domácí hráči a otáčí hru před hostující bránu.
     
    43
    Po další nepřesné hostující akci získali míč domácí a odkopem od Ortegovy branky tak míří do další útočné akce v závěru prvního poločasu.
     
    44
    Edmundsson se na kraji pokutového území napřáhl ke střele, ta zamířila jen mimo tři tyče.
     
    45
    Nad rámec řádné hrací doby v prvním poločase se bude nastavovat ještě jedna minuta navíc.
     
    45+1
    Před brankou domácích vypálil Jannik Müller, ale dal do střely velkou razanci, ta zaletěla nad branku Bielefeldu, kde ji ještě rukou zachytil brankář Ortega a hosté budou zahrávat rohový kop.
     
    45+1
    Ovšem z této standardní situace nezahrozili, míč si převzal brankář Ortega a asi to bude poslední dotyk s míčem v této části hry, až ho odkopne od své branky.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas tohoto zápasu je za námi. V něm byli jasně lepším týmem domácí fotbalisté, což také korunovali dvěma přesnými zásahy. Skóre v sedmadvacáté minutě otevřel Joan Edmundsson, který z pravé strany umístil míč ke vzdálenější tyči a poslal tak domácí celek do vedení. O pět minut později pak zvýšil náskok Fabian Klos, který jesličkami prostřelil Schuberta, který musel lovit podruhé míč ze své sítě. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas, který začne přibližně v 16:35.
     
    Střely na branku: 3 – 0
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Müller, přichází Nikolaou.
     
    46
    Vzhledem k průběhu hry sáhli hosté k prvnímu střídání hned v úvodu druhého poločasu. A hosté jsou u míče a už s ním míří do útočné akce.
     
    47
    V blízkosti domácí branky však žádnou střelu nevyslali a hned na to také přišli o balon. Ten mají ve své moci hráči Bielefeldu.
     
    48
    Florian Hartherz byl uprostřed hřiště faulován. Sudí pak vše vyřešil důraznou domluvou a hra tak může pokračovat dále.
     
    49
    Hosté vybojovali rohový kop a mají šanci znovu ohrozit domácí branku. Potřebovali by se brzy trefit, aby se svému soupeři dostali na dostřel a měli šanci něco se zápasem udělat.
     
    50
    Jenže Stefana Ortegu vůbec neohrozili a domácí tak mohou v klidu odkopnout míč do bezpečí.
     
    51
    Joan Edmundsson, který je dnes hodně aktivní, byl u zrodu další akce domácích. Jeho přízemní přihrávku však jeho spoluhráč nezachytil a akce Bielefeldu tak měla pouze jepičí život.
     
    52
    Domácí byli znovu pod menším tlakem, hosté se natlačili před jejich branku a střela Mousseho Koného pak zapadla jen vysoko nad břevno branky Ortegy.
     
    53
    Už jsou hráči Bilefeldu na polovině Dynama a kombinují.
     
    54
    O míč je ale obral Rico Benatelli a Drážďanští tak mohou projít do další útočné akce.
     
    55
    Dalekonosný centr Patricka Eberta skončil jen na obraně Bielefeldu, který i nadále drží svůj dvoubrankový náskok a také čisté konto brankáře Ortegy.
     
    57
    Obrovská šance hostů a v ní Moussa Koné. Ten pálil z pravé strany před velkým vápnem a jeho dělovku musel zákrokem hasit Stefan Ortega!
     
    58
    Následně pak se hosté dostali do další akce, ta ale skončila nepřesnou rozehrávkou, takže u balonu budou znovu hráči Bielefeldu.
     
    59
    Proti nabíhajícímu Ebertovi si vyběhl Stefan Ortega a skákavý míč raději ukryl do svých rukavic. Pak odkopl balon od své branky a jeho tým jde útočit.
     
    61
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Benatelli, přichází Atik.
     
    62
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Brunner, přichází Weihrauch.
     
    63
    Další pokus hostů byl sražen obranou domácích do bezpečí a Edmundsson okamžitě táhne další akci Bielefeldu.
     
    64
    Dynamo buší stále do domácích vrat, zatím ale nemohou najít recept na neprostupnou obranu, která je mnohdy velmi precizní. Domácí tak stále drží náskok o dva góly.
     
    65
    Nikolaou podkopl soupeře zezadu a dostává žlutou kartu. Následně pak domácí hráči zahrávají volný přímý kop.
     
    66
    A ten nezahráli vůbec špatně. Míč prošel nad zdí a poté skončil jen těsně vedle hostující branky. Moc nechybělo a mohlo to být o tři branky.
    66. Míč po volném přímém kopu skončil jen těsně vedle.
     
    67
    Další domácí pokus, který byl slibný, zastavila obrana Dynama, která v posledních chvílích zabrala a příliš soupeře nepouští do blízkosti Schuberta.
     
    69
    Na druhé straně si pozor musela dávat také obrana domácích, proti níž mířil jeden z hostů. Nakonec se ale zamotal do svých kliček a akce Dynama je u konce.
     
    70
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Voglsammer, přichází Schipplock.
     
    71
    Schipplock si naběhl na levou stranu velkého vápna a svou střelou pak prověřil Schuberta, který pohotovým zákrokem chytá míč do rukavic.
     
    72
    Domácí opět zahrozili před brankou hostů, zleva střílel Emundsson, Schubert byl ovšem připravený ve svém brankovišti.
     
    74
    Sven Schipplock byl dalším domácím hráčem, který se dostal do zakončení, ale znovu mu v cestě stál brankář Dynama Schubert.
     
    76
    Na druhé straně pak střílel Moussa Koné, ale jeho dělovku pravačkou zachytila pouze obrana domácího celku.
     
    78
    Hosté se znovu nastěhovali do blízkosti domácí branky, kde se snažili o další pokus, který by mohl vést ke snížení na rozdíl jediné branky, znovu jim to ale nevyšlo.
     
    79
    Na pravé straně hlavičkoval jeden z hostů po volném přímém kopu a jeho pokus skončil jen vysoko nad brankou domácího celku.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu, domácí stále drží velmi solidní výsledek. U míče jsou ale hosté a snaží se projít před jejich branku.
     
    81
    Dlouhý nákop na Hamalainena nevyšel, balon skončil za postranní čárou a následovat tak bude autové vhazování pro hráče Bielefeldu.
     
    82
    Haris Duljvić centroval balon z velké dálky, na něj si pak naběhl jeho spoluhráč, který svou střelu uspěchal. Moussa Koné si toho je vědom a chytá se za hlavu.
     
    83
    Fabian Klos se uvolnil a z otočky střílel na levé straně malého vápna, proti němu však dobře vyběhl Schubert a zakročil.
     
    83
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Klos, přichází Schütz.
     
    85
    Lucas Röser z levé strany vyslal oblouček, který doplachtil jen k obraně Bielefeldu. Následuje tak pouze odkop od branky, kterou hájí Stefan Ortega.
     
    86
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Röser, přichází Berko.
     
    86
    Drážďany právě vstřelily branku!
    Tak tohle byl výborný tah hostujícího trenéra. ERICH BERKO, který je sotva minutu na hřišti, snižuje na rozdíl jediné branky, když se prosadil před zcela odkrytou domácí brankou – 2:1.
    86. Erich BERKO - 2:1
     
    87
    Žlutou kartu dostává Patrick Ebert (SG Dynamo Drážďany).
     
    88
    Hosté ožili a poslední minuty by mohly být z jejich strany hodně útočné. Na kýžené vyrovnání mají něco málo přes dvě minuty a nějaký čas přidaný navíc.
     
    90
    Nastavovat se budou ještě tři minuty navíc.
     
    90+1
    Hosté unikli až před branku domácích, kde se zrodily dvě střely. Ty ale pokaždé dokázala odvrátit domácí obrana a hráči Bielefeldu si tak mohli oddychnout.
     
    90+1
    Heise inkasuje žlutou kartu za protesty vůči rozhodčímu. Nelíbila se mu předchozí situace, když se domníval, že šlo o faul.
     
    90+2
    Jannis Nikolau byl připraven u pravé tyče, jenže míč sklepl pouze za zadní čáru. Hosté mají tlak, zatím se jim ho ale ve vyrovnání přetavit nedaří.
     
    90+3
    Domácí drží balon na své straně a jen tak ho určitě nepustí. Drží těsný náskok, o který by neradi přišli.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté se nakonec dokázali prosadit a snížili na rozdíl jediné branky, když se hned okamžitě po vystřídání prosadil Erich Berko před odkrytou domácí brankou. Bylo to ale pozdě, v závěru utkání. Ač měli ještě dobrý tlak před domácí brankou, ke srovnání stavu už nedošlo. Domácí Bielefeld slaví tři body do tabulky, Dynamo z Drážďan naopak ze hřiště soupeře odjede s prázdnou.
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 10:5. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 21:20.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního dne a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (17:24:26)

    Vendula Zdražilová

    Góly: 27. Edmundsson, 33. Klos – 86. Berko

    Karty:   18. Hartherz (BIE) – 65. Nikolaou (DRE), 87. Ebert (DRE), 90+1. Heise (DRE)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 10:5. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 21:20.
    DSC Arminia Bielefeld: Ortega – Brunner (62. Weihrauch), Behrendt, Börner (C), Hartherz – Edmundsson, Prietl, Seufert, Staude – Klos (83. Schütz), Voglsammer (70. Schipplock)
    Náhradníci: Klewin – Salger, Schütz, Weihrauch, Massimo, Owusu, Schipplock

    SG Dynamo Drážďany: Schubert – Dumić, Müller (46. Nikolaou), Hamalainen – Wahlqvist, Ebert (C), Benatelli (61. Atik), Heise – Koné, Röser (86. Berko), Duljević
    Náhradníci: Wiegers – Nikolaou, Kreuzer, Aosman, Atik, Barko, Horvath

    Rozhodca: Jablonski – Gorniak, Riehl

    Diváci: 19 409