Žilina – Nitra 2:1 (kon.) | Sereď – Senica 2:1 (kon.) | Trnava – Zlaté Moravce 1:0 (kon.)
koniec
ŠKF Sereď
2:1 (0:1)
FK Senica
Sobota 28.07.2018, 19:00 • Štadión Spartaka Myjava • Niké liga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Domáci brankár Pavol Penksa až príliš teatrálne naťahoval čas. Hlavný rozhodca pre jeho počínanie nemal pochopenie a za zdržovanie hry mu udeľuje kartový trest.
     
    90+2
    Hostia sa dostali pred šestnástku súpera, ale nepodarilo sa im vyrovnať. Frank Castaňeda si pripravil loptu na pravačku, snažil sa obstreliť brankára, ale tesne minul bránu.
     
    86
    Avizované striedanie hostí je v tejto chvíli realitou. Zraneného Jakuba Krča nahradzuje na záverečné minúty Lukáš Kučera. Uvidíme, či bude práve on tým správnym senickým žolíkom z lavičky.
     
    84
    Hlavný rozhodca dnešného duelu udeľuje ďalšiu žltú kartu. Potrestaným hráčom je Ľubomír Ulrich, ktorý až príliš dôrazne išiel do súboja so senickým záložníkom Jakubom Krčom.
     
    81
    V rýchlom slede vidíme striedanie aj na domácej strane. Pre dnešok má odpracované Nikola Gatarić, ktorý je autorom zatiaľ rozhodujúceho gólu. Namiesto neho prichádza vystužiť defenzívu Tomáš Hučko.
     
    80
    Hosťujúci tréner reaguje na dva inkasované góly svojim druhým striedaním v zápase. Na trávnik sa dostane Diego Cuadros výmenou za v druhom polčase nevýrazného Narena Solana.
     
    79
    Sereď dala gól!
    Nováčik súťaže je blízko k prvému víťazstvu v tejto sezóne. Jozef Menich centroval z pravej strany, no Federico Taborda loptu neupratal do bezpečia. Dostal sa k nej srbský záložník NIKOLA GATARIĆ a strelou z ťažkého uhla posiela domácich do vedenia. Senickému brankárovi lopta prešla do siete pomedzi nohy.
     
    78
    Domáci tréner druhýkrát v dnešnom zápase strieda. Na trávnik posiela 25-ročného srbského záložníka Filipa Pankarićana. Namiesto neho opúšťa dianie na ihrisku dobre hrajúci Denis Ventúra.
     
    77
    Strelec vyrovnávajúceho gólu Aldo Baéz to teraz prehnal s dôrazom a zbytočne ostrým spôsobom fauloval hosťujúceho hráča. Hlavný arbiter Martin Dohál mu oprávnene udeľuje kartové napomenutie.
     
    75
    Sereď dala gól!
    Domácim futbalistom sa štvrťhodinu pred koncom podarilo vyrovnať skóre dnešného zápasu. Róbert Richnák centroval z ľavej strany, jeho prízemný pas Adam Morong prenechal ALDOVI BAÉZOVI a ten krásnou strelou z prvej nedal šancu Federicovi Tabordovi.
     
    73
    Martin Dohál sa napokon vrátil k predošlému faulu strelca jediného gólu dnešného duelu. Désiré Ségbé Azankpo dostáva žltú kartu a je vôbec prvým potrestaným hráčom tohto stretnutia.
     
    65
    Obrovská šanca na strane domáceho tímu. Nikola Gatarić si pred šestnástkou narazil loptu s Adamom Morongom. Napokon sa dostal do zakončenia Róbert Richnák, ale ten ani na dvakrát neprekonal Federica Tabordu.
     
    46
    Do druhého polčasu nastupujú obe mužstvá s jednou zmenou v zostave. Na domácej strane opustil ihrisko Vahagn Militosjan a nahradil ho Róbert Richnák. Zo senického tímu nastupuje Alan Kováči, výmenou za zraneného Joana Herreru.
     
    43
    Senica dala gól!
    Toto je pre domácich futbalistov doslova studená sprcha. V ostatných minútach boli lepším tímom, no inkasujú ako prví. Joan Herrera rozvinul rýchlu akciu. DÉSIRÉ SÉGBÉ AZANKPO sa vyhol ofsajdu, prebral si pas svojho spoluhráča a brejk zakončil presnou strelou k žrdi.
     
    33
    Ďalšia dobrá šanca domáceho tímu. Po priamom kope Martina Mečiara lopta prepadla na Ľubomíra Michalíka. Ten si ju v šestnástke spracoval, dokázal aj vystreliť, ale Federico Taborda vytlačil loptu na rohový kop.
     
    29
    Roberto Dias chyboval, keď spätnou prihrávkou hľadal svojho brankára. Prihrávka bola príliš krátka, no Federico Taborda vynikajúco vybehol proti číhajúcemu Adamovi Morongovi.
     
    22
    Veľká šanca na strane domáceho tímu. Adam Morong rozohral rohový kop veľmi dobre, loptu poslal do nebezpečného priestoru, ale obranca Tidiane Djiby Ba z dobrej pozície trestuhodne hlavičkoval nepresne.

    Miroslav Kováčik


    Hľadáme spravodajcu pre tím ŠKF Sereď. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Senica. Viac informácií tu.

    Góly: 75. Baéz (Richnák), 79. Gatarić (Menich) – 43. Azankpo (Herrera)

    Karty:   77. Baéz (SER), 84. Ulrich (SER), 90+3. Penksa (SER) – 73. Azankpo (SEN)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 16:11.
    ŠKF Sereď: Penksa – Mečiar (C), Michalík, Ba, Menich – Baéz, Ventúra (78. Pankarićan) – Morong, Gatarić (81. Hučko), Ulrich – Militosjan (46. Richnák).
    Náhradníci: Nwolokor – Hučko, Baša, Bilas, Richnák, Pankarićan, Adekuoroye.

    FK Senica: Taborda – Kotula, Otrísal (C), Dias – Herrera (46. Kováč), Krč (86. Kučera), Zezinho, Tesija, Solano (80. Cuadros) – Azankpo, Castaňeda.
    Náhradníci: Vorel – Kosorín, Kováč, Vida, Cuadros, Kučera, Martišiak.

    Rozhodca: Martin Dohál – Andrej Hrmo, Daniel Poláček – Ivan Kružliak.

    Diváci: 960