Varnsdorf – Oberlausitz 4:0 (kon.) | Ústí n/O – Hr. Králové 1:3 (kon.) | Jihlava – Vrchovina 3:0 (kon.)
Ostrava – FC Rostov 0:0 (zruš.) | Bielefeld – Jablonec 0:1 (kon.) | Plzeň – D.Kyjev 0:2 (kon.)
Zlín – Zlaté Moravce sk 3:0 (kon.) | Teplice – Sokolov 3:0 (kon.) | Aue – Mladá Boleslav 3:3 (kon.)
Slovácko – Haladás 1:1 (kon.) | Sparta Praha – Zagłębie 1:2 (kon.) | Wisla Kraków – Žilina sk 1:2 (kon.)
Táborsko – Slavia B 3:2 (kon.) | Vlašim – Vltavín 1:0 (kon.) | Skalica – Opava sk 2:0 (kon.)
Prostějov – Uničov 0:0 (kon.) | Rostov – Slavia 1:2 (kon.) | Ružomberok – Třinec sk 1:1 (kon.)
Brno – Vyškov 2:0 (kon.)
koniec
Wisla Kraków
1:2 (0:1)
MŠK Žilina
Sobota 14.07.2018, 17:00 • Kalwarii Zebrzydowskej • Prípravný zápas
    89. MIHALÍK - 1:2
     
    89
    Žilina dala gól!

    Je tu zrejme rozhodujúci gól tohto zápasu! Šošoni založili ešte jeden útočný výpad po kraji ihriska, s loptou sa dostali až do pokutového územia a po presnej prihrávke pred bránu dáva gól JAROSLAV MIHALÍK, ktorý tak zrejme zariadil druhé víťazstvo Žiliny v príprave – 1:2!
    78. Veľká šanca poľského tímu
     
    78
    Na druhej strane sa však poľský celok mohol dostať do vedenia! Jeden z domacich futbalsitov sa prebojoval s loptou až do pokutového územia, ale do jeho zakončenia sa na poslednú chvíľu hodil jeden z obrancov a tečoval tak loptu nad bránu!
    75. Konštrukcia brány zachránila Wislu
     
    75
    Veľké šťastie však teraz mala Wisla! Šošoni predviedli rýchly prechod na útočnú polovicu, spoza pokutového územia prišlo krásne zakončenie, ktoré však doputovalo len do spojnice!
    65. Gól na 1:1
     
    65
    Wisla Kraków dáva gól!
    A to je aj korunované gólom! Poľský celok zahrával priamy kop z hranice pokutového územia a sledovali sme čistý priestrel od WASILEWSKIHO, ktorý skončil až za Holecovim chrbtom. Žilinský brankár už teraz nemal šancu zachrániť svoj celok od inkasovaného gólu – 1:1!
    58. Holec podržal svoj celok
     
    58
    Holec sa ďalším dôležitým zákrokom! Obrana Žiliny nechala preniknúť jedného z domácich futbalistov až do pokutového územia, ale jeho zakončenie skrotil na dvakrát brankár slovenského zástupcu!
     
    43
    Aj sa tak stalo, ale výborne umiestnenú loptu k tyčke dokázal Holec vyraziť do bezpečia a tak opäť podržal svoj celok, keď zmaril aj druhú gólovú šancu súpera v prvom polčase!
    37. COCIUC - 0:1
     
    37
    Žilina dala gól!

    Exekúcii pokutového kopu si zobral na starosť COCIUC a presnou strelou k tyčke nedal Lisovi šancu na zákrok, posiela tak Žilinu krátko pred koncom prvého polčasu do vedenia 1:0!
     
    34
    Už aj brankár Lis si pripisuje prvý dôležitý zákrok! Po rohovom kope sme sledovali gólovú hlavičku jedného z hráčov hostí, ale Lis úspešne zasiahol klenom na čiare a loptu dostáva do bezpečia.
     
    13
    Teraz však už musel zasahovať brankár hostí, spoza pokutového územia sme sledovali dobre mierenú strelu, ale Holec bol pozorný a pripisuje si úspešný zákrok!
     
    3
    Výborný zákrok brankára Holeca! Ten po rohovom kope čelil hlavičkovému zakončeniu pod brvno, ale žilinský brankár zachránil svoj celok a loptu vyráža na druhý rohový kop!

    Miroslav Revaj

    Góly: 65. Wasilewski – 37. Cociuc (pen.), 89. Mihalík


    Wisla Kraków: Lis – Pietrzak, Sadlok, Bartkowski, Kort, Boguski, Imaz, Ondrášek, Wasilewski, Plewka, Malecki
    MŠK Žilina: Holec – Anang (66. Vallo), Kaša, Králik, Tevzadze (66. Holúbek) – Cociuc (66. Škvarka), Fazlagić (66. Pečovský), Káčer – Mihalík, Boženík (66. Balaj), Polievka (66. Jánošík)
    Náhradníci: Volešák – Pečovský, Vallo, Sluka, Kopas, Holúbek, Jánošík, Škvarka, Balaj,