Varnsdorf – Oberlausitz 4:0 (kon.) | Ústí n/O – Hr. Králové 1:3 (kon.) | Jihlava – Vrchovina 3:0 (kon.)
Ostrava – FC Rostov 0:0 (zruš.) | Bielefeld – Jablonec 0:1 (kon.) | Plzeň – D.Kyjev 0:2 (kon.)
Zlín – Zlaté Moravce sk 3:0 (kon.) | Teplice – Sokolov 3:0 (kon.) | Aue – Mladá Boleslav 3:3 (kon.)
Slovácko – Haladás 1:1 (kon.) | Sparta Praha – Zagłębie 1:2 (kon.) | Wisla Kraków – Žilina sk 1:2 (kon.)
Táborsko – Slavia B 3:2 (kon.) | Vlašim – Vltavín 1:0 (kon.) | Skalica – Opava sk 2:0 (kon.)
Prostějov – Uničov 0:0 (kon.) | Rostov – Slavia 1:2 (kon.) | Ružomberok – Třinec sk 1:1 (kon.)
Brno – Vyškov 2:0 (kon.)
koniec
Wisla Kraków
1:2 (0:1)
MŠK Žilina
Sobota 14.07.2018, 17:00 • Kalwarii Zebrzydowskej • Prípravný zápas
     
    V druhom polčase sa podarilo domácim vyrovnať po krásnom priamom kope Wasilewskiho a už sa zdalo, že sa toto prípravné stretnutie skončí remízou. V samom závere zápasu však Mihalík zahradil víťazstvo Žiliny 2:1 a úspešnú generálku pred novou sezónou.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok dňa. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (18:53:51)
     
    90
    Koniec zápasu.
    89. MIHALÍK - 1:2
     
    89
    Žilina dala gól!

    Je tu zrejme rozhodujúci gól tohto zápasu! Šošoni založili ešte jeden útočný výpad po kraji ihriska, s loptou sa dostali až do pokutového územia a po presnej prihrávke pred bránu dáva gól JAROSLAV MIHALÍK, ktorý tak zrejme zariadil druhé víťazstvo Žiliny v príprave – 1:2!
     
    88
    Žilina teraz krátku dobu kombinovala na súperovej polovici, ale domáci ju vysokým napádaním zahnali do stredu ihriska. Šošoni sa však ešte pokúšajú niečo vymyslieť.
     
    87
    Pre oba celky o týždeň začne už ligová súťaž a ak zrejme netreba nijak zbytočne riskovať a privodiť si na poslednú chvíľu zranenie.
     
    85
    Záver zápasu sa však už blíži, stále platí nerozhodný stav, ktorý by bol zrejme pre oba tímy prijateľný.
     
    83
    Na útočnej polovici sa teraz držali hostia, ale nedokázali sa prepracovať až do zakončenia. K lopte sa dostáva poľský celok, ktorý sa však zatiaľ nikam nehrnie.
     
    82
    Oba tímy sa ešte snažia o zakladanie útočných výpadov, ale tie momentálne nič neprinášajú.
     
    80
    Do konca tohto prípravného zápasu ostáva už len desať minút, možno nejaký ten nadtsavený čas. Stále platí nerozhodný stav 1:1!
     
    79
    Nasledoval tak ešte rohový kop poľského celku, ale ten už hostia bezpečne ustrážili.
    78. Veľká šanca poľského tímu
     
    78
    Na druhej strane sa však poľský celok mohol dostať do vedenia! Jeden z domacich futbalsitov sa prebojoval s loptou až do pokutového územia, ale do jeho zakončenia sa na poslednú chvíľu hodil jeden z obrancov a tečoval tak loptu nad bránu!
     
    77
    No a Žilinu tento moment poriadne nakopol, keďže je teraz častejšie pri lopte a snaží sa vymysleiť ďalšiu nebezepčnú situáciu. Snáď sa ešte máme na čo tešiť.
    75. Konštrukcia brány zachránila Wislu
     
    75
    Veľké šťastie však teraz mala Wisla! Šošoni predviedli rýchly prechod na útočnú polovicu, spoza pokutového územia prišlo krásne zakončenie, ktoré však doputovalo len do spojnice!
     
    74
    Stále však pokračuje tlak poľského celku, hosťom sa však darí držať jeho kombináciu ďalej od svojej brány. Sme tak ešte zevdaví, či do konca stretnutia prídu nejaké zaujímavé situácie.
     
    72
    A znova sa na pozore musel mať brankár MŠK Žilina Holec. Tentokrát čelil pokusu zo strednej vzdialenosti, ale mal dobrý výhľaď a loptu pohodlne chytá do koša.
     
    71
    Pred žilinskú bránu smeroval celkom nebezpečný center, s ktorým mal brankár Holec problémy. Napokon loptu len vyrazil pred seba a následne musel úspešne zapracovať aj nohami, aby ju dostal do bezpečia.
     
    70
    Ak by sa zápas skončil takýmto výsledkom, bol by to pre Žilinu po dlhej dobre v prírpave úspešný rezultát. Podstatné však bude, ako sa šošoni budú prezentovať na ligovej scéne.
     
    69
    Znova sa už na útočnú polovicu dostáva domáci celok a tak sú hostia pod menším tlakom. Predsa len, slovenský zástupca toho veľa v ofenzíve v tomto stretnutí neukázal.
     
    67
    Tento moment celkom nakopol paradoxne Žilinu, ktorá teraz dlhšie kombinovala na súperovej polovici, ale do zakončenia sa už nedostala. Na oboch stranách prebehlo viacero zmien naraz, strieda sa zrejme hokejovým spôsobom a tak je ťažké identifikovať, kto na ihrisku je a kto nie.
    65. Gól na 1:1
     
    65
    Wisla Kraków dáva gól!
    A to je aj korunované gólom! Poľský celok zahrával priamy kop z hranice pokutového územia a sledovali sme čistý priestrel od WASILEWSKIHO, ktorý skončil až za Holecovim chrbtom. Žilinský brankár už teraz nemal šancu zachrániť svoj celok od inkasovaného gólu – 1:1!
     
    64
    Hra sa však teraz sústreďuje prevažne v strede poľa, čo viacej vyhovuje slovenskému zástupcovi. Väčšie útočné odhodlanie však majú futbalisti poľskej Wisly Kraków.
     
    63
    Žilina sa však snaží zakladať rýchle protiútoky a tak sa domáci musia mať na pozore aj v zadných radoch. Druhý polčas je teda oveľa zaujímavejší ako ten prvý.
     
    62
    Poľský celok sa však stále tlačí na útočnú polovicu, ale dnes sa Wisle nedarí hlavne v koncovke. Do konca zápasu však ešte nejaký ten čas ostáva a stať sa teda môže čokoľvek.
     
    61
    Wisla získala ďalší priamy kop na útočnej polovici, ale sledovali sme len nepresný center, ktorý si do svojich rukavíc prevzal brankár Holec.
     
    60
    Po hodine hry tak stále Žilina drží svoje tesné vedenie o jeden gól, ale nebyť brankára Holeca, mohlo to už vyzerať inak. Uvidíme, čo nám ešte prinesie zvyšok tohto prípravného zápasu.
    58. Holec podržal svoj celok
     
    58
    Holec sa ďalším dôležitým zákrokom! Obrana Žiliny nechala preniknúť jedného z domácich futbalistov až do pokutového územia, ale jeho zakončenie skrotil na dvakrát brankár slovenského zástupcu!
     
    57
    Wisla sa však stále pokúša o vysoké napádanie a po jednom z nich si vybojovala faul na útočnej polovice a po rozohrávke priameho kopu sa môžu usadiť na útočnej polovici.
     
    56
    Ten však už hostia úspešne ubránili a získavajú tak loptu na svoje kopačky.
     
    55
    Uf, toto mohlo pre nášho zástupcu dopadnúť veľmi zle! Brankár Holec si nerozumel so svojou obranou a nevydarená malá domov len tesne minula bránu Žiliny. Domáci ešte získavajú rohový kop.
     
    54
    Žiadnu zaujímavú šancu si však domáci celok ešte v druhom polčase nevypracoval a loptu na svojich kopačkách teraz držia hostia, ktorí sa nemajú kam ponáhľať.
     
    52
    Ten však už nič zaujímavého neponúkol, ale znova je pri lopte poľský celok, ktorý začal druhé dejstvo veľkým náporom.
     
    51
    Centrovaná lopta sa dostala až do pokutového územia Žiliny, ale do bezepčia ju upratalai obrancovia a WIsla ešte získava rohový kop.
     
    50
    Nasledoval nedovolený zákrok slovenského zástupcu a tak Wisla získava priamy kop. Šošoni sa tak budú musieť brániť tejto štandardnej situácii.
     
    49
    Domácim sa vyplatilo vysoké napádanie a získavajú loptu späť na svoje kopačky. Už sa pokúšajú o prienik na útočnú polovicu.
     
    48
    Wisla už stihla zahrávať aj rohový kop, ale slovenský zástupca bol pozorný a dostáva loptu do bezpečia. Žilina sa teraz nemá kam ponáhľať.
     
    47
    Poľský celok na nič nečaká a okamžite sa skúša preniknúť na útočnú polovicu. Wisla musí doháňať náskok svojho súpera o jeden gól.
     
    46
    Druhý polčas tohto prípravného zápasu sa už začal, výkop mala Wisla.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase sme moc záživné stretnutie nesledovali, ale domáci mali dve gólové príležitosti, ktoré však brankár Holec dokázal zmariť. V 37. minúte sa do vedenia 1:0 dostala Žilina, keď Cociuc premenil nariadený pokutový kop. Po prestávke tak bude pokračovať druhé dejstvo.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Nasledoval ešte rohový kop poľského celku, ale ten nič zaujímavého neponúkol a bude to len odkop od Holecovej brány. Pomaly sa už naplní aj prvé dejstvo tohto zápasu.
     
    43
    Aj sa tak stalo, ale výborne umiestnenú loptu k tyčke dokázal Holec vyraziť do bezpečia a tak opäť podržal svoj celok, keď zmaril aj druhú gólovú šancu súpera v prvom polčase!
     
    42
    Pred pokutovým územím došlo k nedovolenému zákroku a poľský celok získava veľmi nebezpečný priamy kop, zrejme budeme svedkami priamej strely na bránu.
     
    41
    Wisla kombinuje na útočnej polovici a dostáva tak slovenský celok pod menší tlak.
     
    40
    Centrovanú loptu pred pokutové územie odvrátila obrana súpera do bezpečia, takže sa Žilina vracia späť na svoju polovicu.
     
    39
    Dianie na ihrisku sa teraz muselo prerušiť, jeden z hostí ostal ležať na trávniku a tak prebehlo jeho krátke ošetrenie. Žilina získava priamy kop na útočnej polovici.
     
    38
    Gól tak snáď oživí trocha dianie na ihrisku, pretože tempo zápasu začalo čoraz viac opadať. Uvidíme, či ešte príde niečo zaujímavé do konca prvého polčasu.
    37. COCIUC - 0:1
     
    37
    Žilina dala gól!

    Exekúcii pokutového kopu si zobral na starosť COCIUC a presnou strelou k tyčke nedal Lisovi šancu na zákrok, posiela tak Žilinu krátko pred koncom prvého polčasu do vedenia 1:0!
     
    36
    Bola nariadená penalta pre Žilinu!
     
    34
    Už aj brankár Lis si pripisuje prvý dôležitý zákrok! Po rohovom kope sme sledovali gólovú hlavičku jedného z hráčov hostí, ale Lis úspešne zasiahol klenom na čiare a loptu dostáva do bezpečia.
     
    33
    Teraz však bude slovenský celok zahrávať rohový kop. S jeho realizáciou sa však hostia nikam neponáhľajú.
     
    32
    Momentálne je pri lopte slovenský celok, ktorý má ale problémy s prechodom na útočnú polovicu. Wisla sa však už snaží o vysoké napádanie súperovej rozohrávky.
     
    30
    Polhodina z tohto zápasu už uplynula, stále čakáme na prvý presný zásah. Dvakrát k nemu mala blízko Wisla, ale hostí podržal brankár Holec.
     
    29
    Slovenský zástupca zahrával na útočnej polovici priamy kop, ale ten nič zaujímavého neponúkol a znova je tak pri lopte Wisla.
     
    28
    A túto útočnú snahu futbalistov Žiliny zastavuje ofsajd. Wisla sa momentálne nikam neponáhľa a drží loptu na svojich kopačkách.
     
    27
    To sa aj slovenskému zástupcovi podarilo, ale potom sme boli svedkami len nepresnej prihrávky, ktorá opustila hraciu plochu. Lis sa pripravuje k ďalšej rozohrávke od svojej brány.
     
    26
    Ani rohový kop však nič zaujímavého nepriniesol, loptu drží na svojich kopačkách Žilina a snaží sa o postupný prechod na súperovu polovicu.
     
    25
    Jeden z futbalistov v bielych dresoch sa dostal až do pokutového územia, ale jeho strelecký pokus zblokovala obrana MŠK na rohový kop.
     
    23
    Stále je to však taký futbal medzi šestnástkami, snáď ešte do konca prvého polčasu príde nejaká zaujímavá situácia, ktorý by potešila divákov na malom, ale útulnom štadióne.
     
    22
    Dostali sme sa už za polovicu prvého dejstva, gól sme zatiaľ nevideli. Nebezpečne však pôsobí Wisla, Holec už musel vytiahnuť dva veľmi dobré zákroky.
     
    20
    Žilinský útok takisto nič zaujímavého neponúkol, šošoni sa na útočnej polovici previnili len nedovoleným zákrokom a tak sa už do kombinácie púšťa Wisla.
     
    19
    Na druhej strane sme teda sledovali postupný útok poľského celku, ale v tomto prípade doputovala nepresná prihrávka len k brankárovi Holecovi.
     
    18
    Dlhý center do pokutového územia poľského tímu nič zaujímavého nepriniesol, Lis bude znova rozohrávať loptu od svojej brány.
     
    16
    Slovenský zástupca sa po zisku lopty pokúša hlavne o rýchle protiútoky, ale tie nemajú dlhého trvania. WIsla sa znova snaží útočiť.
     
    15
    A tak je pri lopte znovu poľský celok, ktorý už kombinuje na útočnej polovici. Žilina sa tak teraz musí mať na pozore a vyvarovať sa chybám.
     
    14
    O rýchlu odpoveď na druhej strane sa snažil slovenský zástupca, ale tomu zatiaľ nevychádzajú prechody na útočnú polovicu. Stále sa však ešte zápas len rozbieha, aj keď Wisla už mala dve zaujímavé príležitosti.
     
    13
    Teraz však už musel zasahovať brankár hostí, spoza pokutového územia sme sledovali dobre mierenú strelu, ale Holec bol pozorný a pripisuje si úspešný zákrok!
     
    11
    Tento útok poľského tímu je prerušený kvôli ofsajdu, Žilina získava loptu na svojej polovici.
     
    10
    Sledovali sme postupný útok Žiliny, ale boli sme svedkami len nepresnej strely spoza pokutového územia. Lis sa pripravuje k rozohrávke od svojej brány.
     
    9
    Zápas sa hrá v podstatne na neutrálnej pôde, nie na domovskom stánku Wisly Kraków. Pár poľských priaznivcov si však prišlo pozrieť zaujímavú konfrontáciu dvoch klubov z najvyšších súťaží hraných na Slovensku a v Poľsku.
     
    8
    Častejšie však teraz držia loptu futbalisti poľského zástupcu, ale majú problémy s prechodom na útočnú polovicu. Žilina dobre bráni stred poľa.
     
    7
    Po strate lopty sa však oba tímy snažia o vysoké napádanie, predsa len to je generálka na ligu a tak sa už treba ukázať v čo najlepšom svetle. Umúdrilo sa už aj počasie.
     
    6
    Žiline sa nevydaril prechod na útočnú polovicu a tak už znova kombinuje Wisla. Zatiaľ sa však futbalisti v bielych dresoch nikam neponáhľajú.
     
    5
    Postupne sa však už striedajú útočné výpady na oboch stranách, tento postupný útok poľskému tímu nevyšiel a Žilina získava autové vhazdovanie na svojej polovici.
     
    4
    Hostia ustáli prvý veľký tlak súpera a už získavajú loptu na svoje kopačky. Futbalisti v bielych dresoch, teda domáci sa už sťahujú späť na svoju polovicu ihriska.
     
    3
    Výborný zákrok brankára Holeca! Ten po rohovom kope čelil hlavičkovému zakončeniu pod brvno, ale žilinský brankár zachránil svoj celok a loptu vyráža na druhý rohový kop!
     
    2
    Hustý dážď stále pokračuje, to budeme zrejme veľmi ovplyvňovať toto stretnutie. Domáci futbalisti sa dostali do rýchleho protiútoku a získavajú rohový kop.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa naplno rozbehol, v hustom daždi mal výkop slovenský zástupca.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Rozhodcovia zápasu v hustom daždi privádzajú oba celky na hraciu plochu, prvý polčas prípravného zápasu sa tak čoskoro začne!
     
    Oba tímy absolvovali už svoje rozcvičky a tak sa o malú chvíľu začne prípravné stretnutie medzi tímami Wisly Kraków a MŠK Žilina. V dejisku stretnutia však veľmi husto prší, čo určite ovplyvní kvalitu stretnutia.
     
    Úvodné zostavy:

    Wisla Kraków: Lis – Pietrzak, Sadlok, Bartkowski, Kort, Boguski, Imaz, Ondrášek, Wasilewski, Plewka, Malecki

    MŠK Žilina: Holec – Anang, Kaša, Králik, Tevzadze – Cociuc, Fazlagić, Káčer – Mihalík, Boženík, Polievka
    Náhradníci: Volešák – Pečovský, Vallo, Sluka, Kopas, Holúbek, Jánošík, Škvarka, Balaj
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Wisla Kraków a MŠK Žilina. Zápas sa začína o 17:00.

    Nová fortunaligová sezóna sa už čoskoro začne, takže tu je posledná možnosť pre všetky tímy doladiť svoju formu. MŠK Žilina sa v generálke na sezónu predstaví na poľskej pôde, kde odohrá stretnutie s účastníkom Ekstraklasy – Wislou Krakov.


    Wisla Kraków:
    Poľský celok obsadil v uplynulom ročníku tamojšej najvyššej súťaže šieste miesto a tak sa nedostal do európskych pohárov. Ekstraklasa začína už takisto budúci týždeň a tak Wisla odohrá ešte zaujímavé prípravné stretnutie s našim zástupcom. Príprava poľského tímu je celkom úspešná: MKS Babia Gora (9:0), Raków Częstochowa (3:1), Karviná (2:3), Niepołomice (1:0) a naposledy sa Wisla predstavila proti francúzskemu AS Monako, keď po riadnom hracom čase sa zrodila remíza 1:1 a na pokutové kopy vyhral poľský zástupca.

    MŠK Žilina:
    Slovenský celok sa v uplynulom ročníku našej najvyššej futbalovej súťaže umiestnil na konečnom 4. mieste a následne ešte absolvoval neúspešnú baráž o pohárovú Európu. Žilina sa tak mohla sústrediť čisto len na prípravné zápasy, v ktorých sa jej až tak nedarilo. Z doposiaľ štyroch stretnutí vyhral slovenský zástupca len jedno, keď porazil 3:1 čínsky celok Tianjin Quanjian. Zvyšné tri zápasy šošoni prehrali, postupne nestačili na Opavu (0:1), Vorksla (0:1) a Rijeka (0:5). Snáď sa v generálke zrodí pred sezónou čo najlepší výsledok.

    Určite budeme svedkami zaujímavej poľsko-slovenskej konfrontácie, navyše je to pre oba tímy generálka na ligu. Zápas sa odohrá o 17:00 hod. v Kalwarii Zebrzydowskej, z miesta komentátora sa na vás teší Miroslav Revaj.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Miroslav Revaj

    Góly: 65. Wasilewski – 37. Cociuc (pen.), 89. Mihalík


    Wisla Kraków: Lis – Pietrzak, Sadlok, Bartkowski, Kort, Boguski, Imaz, Ondrášek, Wasilewski, Plewka, Malecki
    MŠK Žilina: Holec – Anang (66. Vallo), Kaša, Králik, Tevzadze (66. Holúbek) – Cociuc (66. Škvarka), Fazlagić (66. Pečovský), Káčer – Mihalík, Boženík (66. Balaj), Polievka (66. Jánošík)
    Náhradníci: Volešák – Pečovský, Vallo, Sluka, Kopas, Holúbek, Jánošík, Škvarka, Balaj,