Japonsko – Poľsko 0:1 (kon.) | Senegal – Kolumbia 0:1 (kon.) | Panama – Tunisko 1:2 (kon.)
Anglicko – Belgicko 0:1 (kon.)
koniec
Anglicko
0:1 (0:0)
Belgicko
Štvrtok 28.06.2018, 20:00 • Kaliningrad stadion (Kaliningrad) • Majstrovstvá sveta • Skupina G
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    A o menej ako šesťdesiat sekúnd neskôr rozvlnil Fellaini bočnú sieť po prihrávke Thorgana Hazarda a koncovke zvnútra šestnástky.
     
    90+1
    Závar pred Pickfordovou svätyňou po kúzelnom driblingu Batshuayiho na úrovni bránkovej čiary. Lopta smerovala pred bránu, kde sa odrazila aj od Fellainiho, ktorý v zlomku sekundu nevyužíva príležitosť na definitívu v tomto meraní síl!
    89. Dries Mertens (BEL)
     
    89
    Dries Mertens po priťuknutí lopty od Tielemansa pálil na bránu. Jordan Pickford toho veľa spoza Maguira nevidel, napriek tomu si pripísal na konto pekný zákrok!
     
    86
    Striedanie v tíme Belgicko: z ihriska odchádza Adnan Januzaj, prichádza Dries Mertens.
    83. Danny Welbeck (ENG)
     
    83
    Danny Welbeck sa po neistom zásahu Courtoisa dostal k zakočeniu zvnútra šestnástky. Krížna strela k tyči by s veľkou pravdepodobnosťou zapadla do brány, ak by v poslednej chvíli nevložil do dráhy strely nohu Marouane Fellaini!
     
    79
    Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Trent Alexander-Arnold, prichádza Danny Welbeck.
     
    74
    Striedanie v tíme Belgicko: z ihriska odchádza Thomas Vermaelen, prichádza Vincent Kompany.
    66. Marcus Rashford (ENG)
     
    66
    Uspávacia taktika temer slávila úspech! Perfektné zbehnutie Vardyho na prihrávku spoluhráča Maguira z Leicestru. Vardy z prvej preposielal na Rashforda, na ktorého všetci zabudli. Thibaut Courtois však vyzrel na útočníka Anglicka a špičkami prstov vytesnil Rashfordovu "obaľovačku" na rohový kop!
    51. Adnan Januzaj (BEL) - 0:1
     
    51
    Belgicko dalo gól! Teraz sa však role vymenili a je z toho gól. Tielemans prihrával na ADNANA JANUZAJA, ten rozkmital nohy, zasekol si Dannyho Rosea a tvrdo vypálil pod brvno. Jordan Pickford nedokázal včas reagovať, De Rode Duivels sa dostávajú do vedenia v stretnutí aj v skupine!
     
    46
    Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza John Stones, prichádza Harry Maguire.
    34. Ruben Loftus-Cheek (ENG)
     
    34
    Nacer Chadli nestačil na dobre stavaného Loftusa-Cheeka. Ten sa pretlačil do hlavičkovej koncovky, guľatý nezmysel iba tesne míňa bránu.
     
    33
    Aj pri druhej žltej karte stretnutia bol Danny Rose. Druhý raz faulovaný krídelný hráč si vyslúžil pozornosť Leandera Dendonckera. Belgičan sa so zákrokom nepáral, správne vidí žltú kartu.
     
    28
    Zmätok pred Pickfordom, blokované zakončenia priniesli chaos. Loptu si spracoval Fellaini, ten aj vypálil. Pred Pickfordom zakročil jeden z obrancov.
     
    19
    Damir Skomina však žltú kartu predsa len vyťahuje. Deje sa tak o minútu neskôr, keď Youri Tielemans vzal cez nohy prenikajúceho Dannyho Rosea.
    10. Michy Batshuayi (BEL)
     
    10
    Adnan Januzaj to urobil veľmi dobre. Centrom z hranice šestnástky z pravej strany našiel svojho bývalého spoluhráča z Manchestru United Marouana Fellainiho. Ten guľatý nezmysel vrátil späť na hranicu malého vápna, kde o loptu bojoval Michy Batshuayi. Nedôraz Pickforda, dorážka Batshuayia, loptu na bránkovej čiare vykopával Stones!
    6. Youri Tielemans (BEL)
     
    6
    Youri Tielemans dostal viac priestoru a času a vypálil z asi dvadsiatich piatich metrov priamo doprostred brány. Zakončenie to bolo razantné, Jordan Pickford ho iba vyrazil pred seba, kde ho už mal pod kontrolou stopér Anglicka. Pekná strela mladého Tielemansa.

    Viktor Kalinács

    Góly: 51. Januzaj

    Karty:   19. Tielemans (BEL), 33. Dendoncker (BEL)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 6:2. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:14.
    Anglicko: Pickford – P. Jones, Stones (46. Maguire), Cahill – Alexander-Arnold (79. Welbeck), Loftus-Cheek, Dier (C), Delph, Rose – Rashford, Vardy.
    Náhradníci: Butland, Pope – Maguire, Trippier, Walker, Young, Alli, Henderson, Lingard, Kane, Sterling, Welbeck.

    Belgicko: Courtois (C) – Dendoncker, Boyata, Vermaelen (74. Kompany) – Chadli, Fellaini, M. Dembélé, T. Hazard – Januzaj (86. D. Mertens), Batshuayi, Tielemans.
    Náhradníci: Mignolet, Casteels – Alderweireld, Kompany, Meunier, Vertonghen, Carrasco, De Bruyne, Witsel, E. Hazard, R. Lukaku, D. Mertens.

    Rozhodca: Skomina – Praprotnik, Vukan (všetci Slovinsko)