Japonsko – Poľsko 0:1 (kon.) | Senegal – Kolumbia 0:1 (kon.) | Panama – Tunisko 1:2 (kon.)
Anglicko – Belgicko 0:1 (kon.)
koniec
Senegal
0:1 (0:0)
Kolumbia
Štvrtok 28.06.2018, 16:00 • Samara Arena (Samara) • Majstrovstvá sveta • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    Ani v druhom polčase nepredviedla Kolumbia nijak oslnivý výkon, ale po záverečnom hvizde je tu obrovská radosť tohto celku. V zápase medzi Japonskom a Poľskom sa Poliaci dostali do vedenia o jeden gól a tak za stavu 0:0 v tomto zápase išiel ďalej Senegal aj Kolumbia. O všetkom však rozhodla 74. minúta, keď sa po rohovom kope presadil hlavou Mina a zariadil tak víťazstvo Kolumbie 1:0, ktorá tak postupuje do osemfinále z prvého miesta. Senegal nebol horším tímov, dokonca možno aj lepší, ale bez gólov sa body získavajú ťažko.

    Nastala teda veľmi zaujímavá situácia, keďže Japonsko a Senegal mali rovnaký počet bodov, rovnaké skóre a aj rovnaký vzájomný zápas. O druhom mieste tak museli rozhodnúť body za fair-play a keďže mal Senegal viacej žltých kariet, do osemfinále postupuje Japonsko!

    Dráma v skupine H teda vyvrcholia, ďalej postupuje Kolumbia a Japonsko. Senegal ako zástupca afrického kontinentu predvádzal v skupine sympatické výkony, ale napokon nasleduje ostatné africké celky a putuje domov.

    Dnes nás čakajú ešte dva posledné zápasy v skupine G. O prvé miesto v skupine budú bojovať medzi sebou Anglicko a Belgicko, rozlúčkový zápas so šampionátom čaká reprezentácie Panamy a Tuniska. Oba zápasy vám ponúkneme formou nášho online textového prenosu.

    S týmto konštatovaním sa nateraz lúčim a prajem pekný zvyšok dňa. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (18:01:15)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    V ofsajde sa podľa postranného rozhodcu ocitol Muriel. Zápas medzi Japonskom a Poľskom sa skončil, Japonci ho prehrali 0:1 a tak čakajú na výsledok z tohto zápasu.
     
    90+2
    Senegal teda už sústreďuje svoje sily do útoku, ale má to teraz veľmi ťažké sa presadiť cez hlboký blok súpera. Africký celok by si za predvedený výkon zaslúžil postup, ale zrejme teda doplatí na žlté karty.
     
    90+1
    Druhý polčas sa predlžuje o 4 minúty! Senegal má však na svojom konte viacej žltých kariet a tak je v tejto chvíli postupujúcim celkom Japonsko!
     
    90
    Stav zápasu Japonsko – Poľsko sa nemení, naši susedia vyhrávajú 1:0. Stále teda platí, že Senegal a Japonsko majú 4 body a aj rovnaké skóre. Kolumbia drží prvú priečku a o tej druhej sa na diaľku rozhoduje.
     
    89
    Striedanie v tíme Kolumbia: z ihriska odchádza Radamel Falcao, prichádza Miguel Borja.
     
    88
    Kolumbia drží hru ďaleko od svojej brány a snaží sa tak brániť svoje tesné vedenie. Nuž, takýto výsledok vzhľadom ako sa zápas vyvíjal čakal asi málokto.
     
    87
    Ak by Senegal nepostúpil zo skupiny ďalej, určite by to túto reprezentáciu veľmi mrzelo. Senegal bol zrejme jediný africký celok, ktorý predvádzal sympatické výkony, ale žiaľ v rozhodujúcom zápase zatiaľ prehráva o jeden gól.
     
    86
    Striedanie v tíme Senegal: z ihriska odchádza M'Baye Niang, prichádza Diafra Sakho.
     
    85
    Mané sa v pokutovom území tlačil do koncovky, ale je mu pískaný útočný faul. Loptu má tak na svojich kopačkách Kolumbia, ktorá sa nikam neponáhľa.
     
    84
    Dráma v skupine H pokračuje ďalej, čo sa pred oboma záverečnými zápasmi aj čakalo. Teraz je ťažké niečo predpovedať, ale ak Kolumbia udrží tento výsledok, postúpi do osemfinále.
     
    83
    Striedanie v tíme Kolumbia: z ihriska odchádza Mateus Uribe, prichádza Jefferson Lerma.
     
    81
    Kolumbia nepredvádza v tomto zápase nijak oslnivý výkon, aktívnejšie hral Senegal, ale stačila jedna chybička v pokutovom území a razom je to inak. Kolumbia drží prvé miesto v skupine, o to druhé prebieha tuhý boj. Avšak, hocijaký presný zásah v oboch zápasoch to celé môže zmeniť.
     
    80
    Striedanie v tíme Senegal: z ihriska odchádza Keita Baldé, prichádza Moussa Konaté.
    79.
     
    79
    Ďalšie zakončenie na bránu Kolumbie, ale uspieť nedokázal ani Sarr, ktorého pokus smeruje niekam na tribúnu. Kolumbiu teda čakajú krušné chvíle do konca zápasu.
     
    78
    Senegal zvyšuje svoju aktivitu a africký tím zahrával rohový kop. Aj po ňom sme sledovali zakončenie Nianga, ale jeho hlavičku chytá brankár Ospina. Zrejme podobné obrázky uvidíme do konca zápasu.

    Miroslav Revaj

    Góly: 74. Y. Mina

    Karty:   51. Niang (SNG) – 45. Mojica (CLM)


    Senegal: K. N'Diaye – Gassama, Sané, Koulibaly, Sabaly (73. Wagué) – Sarr, Kouyaté (C), Gueye, Mané – Baldé (80. Mou. Konaté), Niang (86. D. Sakho).
    Náhradníci: Diallo, A. Gomis – M'Bengue, Mbodji, M. Sow, Diouf, N'Doye, A. N'Diaye, Mou. Konaté, D. Sakho, Ndiaye, Wagué.

    Kolumbia: Ospina – Arias, D. Sánchez, Y. Mina, Mojica – Uribe (83. Lerma), Ca. Sánchez – J. Cuadrado, Quintero, James Rodríguez (31. Muriel) – Falcao (C) (89. Borja).
    Náhradníci: C. Vargas, J. F. Cuadrado – C. Zapata, Murillo, Barrios, Bacca, Muriel, Lerma, F. Díaz, Borja, Izquierdo.

    Rozhodca: Mažić – Ristić, Djurdjević (všetci SRB)