Japonsko – Poľsko 0:1 (kon.) | Senegal – Kolumbia 0:1 (kon.) | Panama – Tunisko 1:2 (kon.)
Anglicko – Belgicko 0:1 (kon.)
koniec
Japonsko
0:1 (0:0)
Poľsko
Štvrtok 28.06.2018, 16:00 • Volgograd Arena, Volgograd • Majstrovstvá sveta • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    Futbalová fraška je na konci. Podobne ako Senegalčania sa vlani museli cítiť slovenskí futbalisti do 21 rokov, keď ich z Eura vyprevadila neochota útočiť v podaní Nemecka a Talianska. Dnes africká krajina smúti, pretože v prospech nešportovo hrajúcich Japoncov rozhodlo to, že dostali o jednu žltú kartu menej. Dnes prehrali s Poľskom 0:1, no namiesto snahy o vyrovnanie záverečnú štvrťhodinu zápasu doslova odchodili. Strelcom jediného gólu je Jan Bednarek. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (17:57:09)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Jakub Błaszczykowski čaká na striedanie pri postrannej čiare, no podľa mňna sa už na hraciu plochu nedostane. Na ihrisku si Japonci vymieňajú loptu, prakticky si nič nedeje a žiadne prerušenie nehrozí.
     
    90+1
    Smutný pohľad na dianie na ihrisku. Fanúšikovia pískajú na obe mužstvá, z ktorých by si zrejme nezaslúžili postup do osemfinále ani jeden tím.
     
    90
    Hlavný rozhodca pridáva k druhému polčasu ešte tri minúty. Vyzerá to tak, že ešte 180 sekúnd budeme svedkami kombinácie Japoncov, ktorá k absolútne ničomu nevedie.
     
    89
    V prospech Japonska momentálne hovorí bilancia žltých kariet v konfrontácii so Senegalom. Je to skutočne kuriózne, no osobne by som za japonský prístup prial strelenie vyrovnávajúceho gólu africkej krajine.
     
    88
    Bartosz Bereszyński poslal dlhý aut do šestnástky súpera. Łukasz Teodorczyk predlžoval loptu za seba, ale tam nebol nikto v bielom drese. Robert Lewandowski bol dobre strážený.
     
    87
    Japonsko a Poľsko akoby podpísali pakt o neútočení. Naši severní susedia vedú tesným rozdielom, no v prípade výhry Kolumbie budú na postupovej druhej priečke aj Japonci.
     
    86
    Takto sa o postup do osemfinále majstrovstiev sveta nehrá. Japonci už možno dve-tri minúty kombinujú na polovici ihriska. Poliaci sa do napádania príliš nehrnú, a tak je to celkom slušná fraška.
     
    85
    Takýto prístup zo strany Japoncov je veľmi odvážny. Modrí samuraji sa absolútne nehrnú dopredu a kombinujú na vlastnej polovici ihriska. Spoliehajú sa tak na Kolumbiu, že svoj tesný náskok udrží.
     
    83
    Rohový kop sme videli ešte v predošlej minúte, no môžeme si povedať, že Artur Jędrzejczyk hlavičkoval nad bránu. Momentálne držia loptu na svojich kopačkách hráči v modrých dresoch.
     
    82
    Posledné striedanie japonského tímu uvidíme ešte pred rohovým kopom Poľska. Jošinori Muto končí v dnešnom meraní síl a na záverečné minúty prichádza na hraciu plochu Makoto Hasebe.
     
    81
    Pekná akcia poľského tímu cez priestor pravého krídla. Kamil Grosicki centroval cez Juta Nagatoma a brankár Ejdži Kawašima musel zasahovať po trošku nešťastnom obrannom zákroku Tomoakiho Makina.
     
    80
    Desať minút pred koncom sme sa dočkali aj druhého avizovaného striedania poľského tímu. Na trávnik sa dostane Sławomir Peszko výmenou za dnes dobre hrajúceho Rafała Kurzawu.
     
    79
    Adam Nawalka pošle na trávnik hneď dvoch nových hráčov. Štvrtý rozhodca neukazuje čísla príliš šikovne, a tak zatiaľ vieme len to, že Łukasz Teodorczyk nahradí Piotra Zielińskeho.
     
    78
    Poľsko malo k dispozícii rohový kop. Na center z pravej strany reagoval Jan Bednarek, ale tentokrát nezakončoval tak presne ako tesne pred uplynutím hodiny hry. Jeho hlavička skončila vedľa.
     
    76
    Japonsko má síce územnú prevahu, no jeho tlak možno označiť za platonický. Na rýchlo si ani neviem vybaviť situáciu z druhého polčasu, po ktorej musel zasahovať brankár Łukasz Fabiański.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom Japonsko stále prehráva najtesnejším rozdielom. Kolumbii sa však podarilo streliť gól v zápase so Senegalom, a tak sú momentálne na postupovom druhom mieste.
    74. Robert Lewandowski (POL)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 59. Bednarek

    Karty:   66. Makino (JPN)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:8.
    Japonsko: Kawašima (C) – Sakaj, Jošida, Makino, Nagatomo – Jamaguči, Šibasaki – Sakaj, Okazaki (47. Osako), Usami (65. Inuj) – Muto (82. Hasebe).
    Náhradníci: Higašiguči, Nakamura – Endo, Haraguči, Hasebe, Kagawa, Honda, Inuj, Osako, Ošima, Šódži, Ueda.

    Poľsko: Fabiański – Bereszyński, Glik, Bednarek – Kurzawa (80. Peszko), Krychowiak, Góralski, Jędrzejczyk – P. Zieliński (79. Teodorczyk), Lewandowski (C), Grosicki.
    Náhradníci: Białkowski, Szczęsny – Cionek, Pazdan, Ł. Piszczek, Błaszczykowski, Linetty, Peszko, Rybus, Kownacki, Milik, Teodorczyk.

    Rozhodca: Janny Sikazwe (ZAM) – Jerson Dos Santos (ANG), Zakhele Siwela (RSA) – Ricardo Montero (CRC)