Japonsko – Poľsko 0:1 (kon.) | Senegal – Kolumbia 0:1 (kon.) | Panama – Tunisko 1:2 (kon.)
Anglicko – Belgicko 0:1 (kon.)
koniec
Japonsko
0:1 (0:0)
Poľsko
Štvrtok 28.06.2018, 16:00 • Volgograd Arena, Volgograd • Majstrovstvá sveta • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    82
    Posledné striedanie japonského tímu uvidíme ešte pred rohovým kopom Poľska. Jošinori Muto končí v dnešnom meraní síl a na záverečné minúty prichádza na hraciu plochu Makoto Hasebe.
     
    80
    Desať minút pred koncom sme sa dočkali aj druhého avizovaného striedania poľského tímu. Na trávnik sa dostane Sławomir Peszko výmenou za dnes dobre hrajúceho Rafała Kurzawu.
     
    79
    Adam Nawalka pošle na trávnik hneď dvoch nových hráčov. Štvrtý rozhodca neukazuje čísla príliš šikovne, a tak zatiaľ vieme len to, že Łukasz Teodorczyk nahradí Piotra Zielińskeho.
    74. Robert Lewandowski (POL)
     
    74
    Robert Lewandowski mal na kopačke možno rozhodnutie dnešného zápasu. Poliaci sa dostali do brejku, útočník mníchovského Bayernu dostal presnú prihrávku od Kamila Grosickeho z pravej strany, ale z dobrej pozície mieril nad bránu.
     
    66
    Hlavný rozhodca Janny Sikazwe prvýkrát siaha do svojho vrecka. Potrestaným mužom je Tomoaki Makino, ktorý si počínal nedovolene v súboji s Robertom Lewandowskim.
     
    65
    Druhé striedanie v podaní japonského kormidelníka. Na lavičku náhradníkov smeruje Takaši Usami, hoci mal v druhom polčase niekoľko dobrých momentov. Namiesto neho prichádza na ľavú stranu Takaši Inuj.
    59. Jan Bednarek (POL) - 0:1
     
    59
    Poľsko dalo gól!
    Z ničoho nič sa naši severní susedia dostávajú do vedenia. Hotaru Jamaguči fauloval Rafała Kurzawu, a tak mali k dispozícii priamy kop. Faulovaný hráč presným centrom našiel JANA BEDNAREKA a ten umiestnil loptu k ľavej žrdi.
     
    47
    Japonský tréner musí nútene striedať už po pár sekundách druhého polčasu. Kvôli svalovým problémom sa zápas končí pre Šindžiho Okazakiho a na jeho miesto prichádza ďalší hrotový útočník Juja Osako.
    35. Takaši Usami (JPN)
     
    35
    Pekná akcia aj na druhej strane. Takaši Usami dokázal vystreliť cez Jana Bednareka, ale Łukasz Fabiański predviedol pohotový zákrok. Následne upokojil situáciu aj za pomoci Kamila Gilika.
    32. Kamil Grosicki (POL)
     
    32
    Prvá veľká šanca aj na strane Poľska. Naši severní susedia sa dostali do brejku, Kamil Grosicki dokázal hlavičkovať po centri z pravej strany, ale Ejdži Kawašima loptu doslova vytiahol z bránkovej čiary. Lopta bola za čiarou len polovicou svojho objemu.
     
    13
    Prvýkrát musel zasahovať Łukasz Fabiański, ktorý dnes nastúpil namiesto Wojciecha Szczęsneho. Spoza šestnástky ho preveril prudkou strelou Jošinori Muto a bývalý brankár Arsenalu mal čo robiť, aby jeho pokus vyrazil.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 59. Bednarek

    Karty:   66. Makino (JPN)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:8.
    Japonsko: Kawašima (C) – Sakaj, Jošida, Makino, Nagatomo – Jamaguči, Šibasaki – Sakaj, Okazaki (47. Osako), Usami (65. Inuj) – Muto (82. Hasebe).
    Náhradníci: Higašiguči, Nakamura – Endo, Haraguči, Hasebe, Kagawa, Honda, Inuj, Osako, Ošima, Šódži, Ueda.

    Poľsko: Fabiański – Bereszyński, Glik, Bednarek – Kurzawa (80. Peszko), Krychowiak, Góralski, Jędrzejczyk – P. Zieliński (79. Teodorczyk), Lewandowski (C), Grosicki.
    Náhradníci: Białkowski, Szczęsny – Cionek, Pazdan, Ł. Piszczek, Błaszczykowski, Linetty, Peszko, Rybus, Kownacki, Milik, Teodorczyk.

    Rozhodca: Janny Sikazwe (ZAM) – Jerson Dos Santos (ANG), Zakhele Siwela (RSA) – Ricardo Montero (CRC)