Dánsko – Francúzsko 0:0 (kon.) | Austrália – Peru 0:2 (kon.) | Nigéria – Argentína 1:2 (kon.)
Island – Chorvátsko 1:2 (kon.)
koniec
Island
1:2 (0:0)
Chorvátsko
Utorok 26.06.2018, 20:00 • Rostov Arena (Rostov nad Donom) • Majstrovstvá sveta • Skupina D
Predzápasové kurzy
    90. Ivan Perišić (CRO) - 1:2
     
    90
    Chorvátsko dalo gól!
    Dovolím si tvrdiť, že je rozhodnuté! IVAN PERIŠIĆ využíva malú chybičku v obrane súpera, dostal sa do veľkého vápna a ranou na zadnú žrď posiela Island do kolien. Hannes Halldórsson si na loptu síce siahol, no nedokázal ju dostatočne vytlačiť.
     
    90
    Striedanie v tíme Island: z ihriska odchádza Birkir Bjarnason, prichádza Arnor Traustason.
     
    85
    Alfred Finnbogason rýchlo strieda, aby ušetril čo najviac času. Možnosť stať sa hrdinom je tu pre Alberta Gudmundssona.
     
    84
    Avšak aj po tejto štandardke sme sledovali nádejný protiútok, tentoraz zo strany Chorvátov. Ivan Perišić si šiel jasne za faulom, ktorý si aj vypýtal. Žltú kartu za svoj zákrok uvidel Birkir Sävarsson.
     
    83
    Tin Jedvaj s nevyberaným zákrokom na prenikajúceho Johanna Gudmundssona. Budeme svedkami štandardnej situácie v podaní Gylfiho Sigurdssona.
     
    82
    Na prelome minút prišlo k zmene. Mateo Kovačić si koniec stretnutia pozrie iba z lavičky, Ivan Rakitić pôjde okamžite rozohrať rohový kop.
    76. Gylfi Sigurdsson (ISL) - 1:1
     
    76
    Island dáva gól! GYLFI SIGURDSSON sa s tým nepáral, loptu poslal razantne pod brvno a vyrovnáva na 1:1!
    75. Dejan Lovren (CRO)
     
    75
    Situácia sa môže rýchlo zmeniť! Gylfi Sigurdsson dával loptu pod seba v pokutovom území, no vo vzduchu zahral rukou Dejan Lovren. Stopér Chorvátska ruku jasne odtiahol pri lete lopty. Správne odpískaná penalta.
     
    74
    Kramarić si šiel po teč strieľanej prihrávky Josipa Pivarića. Ten výborne napriahol, Andrej Kramarić netrafil loptu iba o niekoľko centimetrov.
    73.
     
    73
    Alfred Finnbogason si načasoval nábeh za obranu, dostal sa na hranicu pokutového územia, odkiaľ našiel pred bránou Birkira Bjarnasona. Islandská "osmička" v neľahkej situácii zakončovala iba mimo bránu. Bjarnason dobre vie, že toto mohla byť jeho posledná veľká šanca duelu.
     
    70
    Island to urobil naopak a posiela útočníka za obrancu. Ragnar Sigurdsson možno dohral aj na šampionáte, útočné chúťky prišiel vylepšiť Björn Sigurdarson.
     
    70
    Možným dôvodom striedania Pjacu je aj zákrok Arona Gunnarssona na tohto futbalistu. Pjaca napokon odchádza z ihriska, prichádza posila do obrany. Je ňou stopér Liverpoolu Dejan Lovren.
     
    65
    Ako som avizoval, striedanie je realitou. V zápase končí kapitán Chorvátska Luka Modrić, menej ako polhodinu pred koncom ho nahrádza Filip Bradarić.
     
    64
    Tvrdý zákrok na Lovre Kalinića od Alfreda Finnbogasona, ktorý nedokázal zabrzdiť svoju dráhu. Útočník Islandu nasledoval prihrávku Bjarnasona, no dopadlo to z jeho pohľadu veľmi zle.
     
    58
    Jasný zákrok na karte od Emila Hallfredssona. Ten šiel do sklzu obomi nohami, čo skolilo Marka Pjacu pri postrannej čiare.
    56. Sverrir Ingason (ISL)
     
    56
    Po dvoch rohových kopoch sa Sverrir Ingason dostal opäť k hlavičke, táto opečiatkovala brvno! To je smoly na kopačkách, ale najmä hlavách islandských futbalistov.
     
    55
    Razom mohlo byť vyrovnané. Dlhé vhadzovanie Kalinić podcenil, šiel príliš do súboja a loptu nedokázal zachytiť. Odrazená lopta sa dostala k Ingasonovi, ktorý spred malého vápna hlavou nechal Kalinića napraviť svoju chybu!
    53. Milan Badelj (CRO) - 0:1
     
    53
    Chorvátsko dalo gól!
    Prvá strela na bránu, prvý gól! Prenesenie hry na ľavej strany od MILANA BADELJA, prechod do šestnástky od Pivarića a presný center na os šestnástky. Do zakončenia sa dostal samotný BADELJ, ktorý "koníkom", teda half-volejom do zeme otvára skóre zápasu!
    51. Milan Badelj (CRO)
     
    51
    Na konci minúty prišla ešte strela Milana Badelja s jemným tečom Ragnara Sigurdssona. Guľatý nezmysel vystrelil rýchlo hore, až napokon skončil na brvne brány Halldórssona. Rohový kop aj pre Chorvátov.
    45+2. Aron Gunnarsson (ISL)
     
    45+2
    Aron Gunnarsson s najväčšou šancou v tejto časti hry. Technická strela sa krútila od brány, Lovre Kalinić ju stihol vyraziť na ďalší roh!
    45+1. Birkir Bjarnason (ISL)
     
    45+1
    Birkir Bjarnason mohol po tretí raz po rohovom skórovať. Lovre Kalinić aj kvôli ataku Ingasona loptu iba vyrazil, Bjarnason odrazenú loptu poslal iba do nohy chorvátskeho gólmana, ktorý svoju chybu okamžite nahradil.
    40. Alfred Finnbogason (ISL)
     
    40
    Alfred Finnbogason v najväčšej šanci polčasu! Zisk lopty po nedôslednej rozohrávke Milana Badelja. Finnbogason si narazil loptu s Gylfim Sigurdssonom a z prvej míňa bránu Lovre Kalinića o zhruba meter.
    34. Birkir Bjarnason (ISL)
     
    34
    Pekný signál zahraný na Emila Hallfredssona. Ten ju sklepol pre Bjarnasona, ktorý loptu na dvakrát napálil do Perišića. Je z toho autové vhadzovanie.
     
    14
    Tržná rana na tvári Bjarnasona je obrovská, vylialo sa aj veľké množstvo krvi. Dodatočne vidí za tento zákrok žltú kartu Marko Pjaca.

    Viktor Kalinács

    Góly: 76. G. Sigurdsson (pen.) – 53. Badelj, 90. Perišić

    Karty:   58. Hallfredsson (ISL), 64. Finnbogason (ISL), 84. Sävarsson (ISL) – 14. Pjaca (CRO), 83. Jedvaj (CRO)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 7:8. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:11.
    Island: Halldórsson – Sävarsson, Ingason, R. Sigurdsson (70. B. Sigurdarson), Magnússon – Gunnarsson (C), Hallfredsson – Gudmundsson, G. Sigurdsson, B. Bjarnason (90. Traustason) – Finnbogason (85. A. Gudmundsson).
    Náhradníci: Schram, Rúnarsson – Fridjónsson, A. Gudmundsson, B. Sigurdarson, Árnason, Eyjólfsson, Ó. Skúlason, Gíslason, Traustason, Bödvarsson, A. Skúlason.

    Chorvátsko: L. Kalinić – Jedvaj, Ćorluka, Ćaleta-Car, Pivarić – Modrić (C) (65. Bradarić), Badelj – Pjaca (70. Lovren), Kovačić (82. Rakitić), Perišić – Kramarić.
    Náhradníci: Livaković, Subašić – Vrsaljko, Strinić, Lovren, Rakitić, Brozović, Bradarić, Mandžukić, Rebić, D. Vida.

    Rozhodca: Antonio Mateu – Pau Cebrian, Roberto Diaz (všetci Španielsko)