Anglicko – Panama 6:1 (kon.) | Japonsko – Senegal 2:2 (kon.) | Poľsko – Kolumbia 0:3 (kon.)
koniec
Anglicko
6:1 (5:0)
Panama
Nedeľa 24.06.2018, 14:00 • Štadión Nižný Novgorod, Nižný Novgorod • Majstrovstvá sveta • Skupina G
Predzápasové kurzy
     
    Aj v druhom polčase sme ešte videli presné zásahy, v 62. minúte prišiel hattrick anglického kapitána Kanea, ktorý je tak momentálne na čele streleckej listiny na tomto šampionáte. Veľká radosť na strane Panamy prišla v 78. minúte, keď historický gól na svetovom šampionáte zaznamenal Baloy a stanovil tak konečný výsledok na 6:1 pre Anglicko!

    Belgicko aj Anglicko tak majú rovnaký počet bodov a aj skóre a ich vzájomný zápas určí, kto obsadí prvé miesto v skupine G.

    Dnes sú na programe ešte dva stretnutia, od 17:00 nás čaká stretnutie Japonska so Senegalom a o 20:00 sa odohrá posledné druhé stretnutie v skupine, o čo sa postará Poľsko a Kolumbia. Z oboch zápasov vám ponúkame náš online textový prenos.

    S týmto konštatovaním sa lúčim a prajem pekný zvyšok dňa. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (15:57:36)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Nič zaujímavého však už na ihrisku nesledujeme, zápas sa len dohráva. Boli sme svedkami veľkej gólovej kanonády.
     
    90+1
    Tak predsa len je tu ešte aj nadstavený čas, druhý polčas sa predlžuje o 4 minúty!
     
    90
    Pred panamskou bránou sa do zakončenia dostal Stones, ale jeho slabú strelu pohodlne chytá brankár Penedo. Stones si takisto robil zálusk na hattrick, ale toto zakončenie mu nevyšlo.
     
    89
    Nasledoval faul zo strany Panamy a tak ešte Anglicko získava priamy kop na súperovej polovici. Zrejme uvidíme ďalší nacvičený signál anglických reprezentantov.
     
    88
    Pri lopte je už anglická reprezentácia, ktorá sa ešte bude snažiť vymyslieť jednu z posledných akcií tohto zápasu. Postupne sa Three Lions posúva vyššie.
     
    87
    V závere zápasu tempo hry opadlo, aj keď sa ešte Panama snaží niečo zaujímavé vymyslieť. Anglicko už tak prešlo na šetriaci režim, čaká ho dôležité stretnutie s Belgickom o prvé miesto v skupine.
     
    85
    Panama sa však s loptou ďaleko nedostáva, Anglicko dobre bráni svoje územie a tak sme už dlhšiu dobu nič zaujímavého nevideli. Očakáva sa už koniec tohto zápasu, ktorý rozhodol, že zo skupiny G ďalej postúpi Anglicko a Belgicko.
     
    84
    Útočnú snahu Three Lions však prerušuje postranný rozhodca, ktorý signalizuje ofsajd. K lopte sa teda dostáva Panama, ktorá sa snaží usadiť na útočnej polovici.
    82. Raheem Sterling (ENG)
     
    82
    Anglicko je však aj naďalej usadené na útočnej polovici, ale obrana súpera hrá už veľmi pozorne. Záver zápasu sa blíži a sme zvedaví, či ešte niečo zaujímavé uvidíme.
     
    81
    Peknú individuálnu akciu predviedol Sterling, dostal sa pred pokutové územie súpera, ale jeho strelecký pokus bol už nepresný a bránu Panamy nijak neohrozil.
     
    80
    Do konca zápasu ostáva približne 10 minút, zrejme sa už nič nadstavovať nebude. Anglicko je pri lopte a tlačí sa pred pokutové územie svojho súpera. V tejto chvíli má Anglicko a Belgicko rovnaké skóre a čaká ich ešte vzájomný zápas.
    78. Felipe Baloy (PNM) - 6:1
     
    78
    Tím Panama práve strelil gól!
    Výbuch radosti fanúšikov Panamy! Táto krajina sa dočkala svojho prvého gólu na šampionáte v Rusku. Panama zahrávala priamy kop na súperovej polovici, v pokutovom území sa k lopte dostal striedajúci FELIPE BALOY a peknou strelou pripravil Pickforda o čisté konto – 6:1!
     
    77
    Aj Panama tak mala v tomto zápase nejaké nebezpečné situácie pred súperovou bránou, ale dnes proste zlyhali v obrane a Anglicko ukázalo vysokú streleckú efektivitu.
    76. Román Torres (PNM)
     
    76
    Panama ešte ostala usadená na útočnej polovici a po zrazenom centri zahrávala rohový kop! Po hlavičke sa k odrazenej lopte na zadnej tyči dostal Torres, ale panamský kapitán z tesnej blízkosti bránu súpera prestrelil!

    Miroslav Revaj

    Góly: 8. Stones, 22. Kane (pen.), 36. Lingard, 40. Stones, 45+1. Kane (pen.), 62. Kane – 78. Baloy

    Karty:   23. Loftus-Cheek (ENG) – 10. Cooper (PNM), 45. Escobar (PNM), 72. Murillo (PNM)


    Anglicko: Pickford – Walker, Stones, Maguire – Trippier (70. Rose), Loftus-Cheek, Henderson, Lingard (63. Delph), Young – Kane (C) (63. Vardy), Sterling.
    Náhradníci: Pope, Butland – Alexander-Arnold, Cahill, Delph, P. Jones, Rose, Alli, Dier, Rashford, Vardy, Welbeck.

    Panama: Penedo – Murillo, Torres (C), Escobar, Davis – Bárcenas (69. Abdiel Arroyo), Cooper, G. Gómez (69. Baloy), Godoy (64. Ávila), Rodríguez – Pérez.
    Náhradníci: Calderón, Á. Rodríguez – Baloy, Abdiel Arroyo, Cummings, Machado, Díaz, Pimentel, Ovalle, Tejada, G. Torres, Ávila.

    Rozhodca: Grisha (Egypt) – Achik (Maroko), Ahmed (Súdán)