6. etapa Folsom - Lake Tahoe sk Víťaz: Egan Bernal (Sky) (kon.) | 7. etapa Sacramento Sacramento sk Víťaz: Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) (kon.)
koniec udalosti
7. etapa Sacramento Sacramento

Víťaz: Fernando Gaviria (Quick-Step Floors)

Sobota 19.05.2018, 19:35Tour of California
     
    Cieľ
    Peter Sagan obsadil štvrtú pozíciu za Gaviriom, Walscheidom a Ewanom.
     
    Cieľ
    Špurt poslednej etapy bol skutočne parádny! Dlho to vyzeralo tak, že víťazom sa stane jeden z dvojice Gaviria-Ewan. Na záverečných metroch však dopredu prifrčal ako víchor Max Walscheid, ktorý mal lepšiu rýchlosť ako Fernando Gaviria a mohol vypáliť rybník favoritom, ale cieľovou páskou ešte prešlo ako prvé predné koleso kolumbijského špurtéra! Skvelý záver pretekov.
     
    Cieľ
    Víťazom siedmej etapy trinásteho ročníka pretekov Okolo Kalifornie sa stal Fernando Gaviria!
     
    10 km
    Posledná šprintérska prémia v rámci trinásteho ročníka pretekov Okolo Kalifornie sa stala korisťou Adama De Vosa, ktorý v špurte zdolal Neilsona Powlessa. Hlavné pole ťahá tím Sky, ktorý nechce nič podceniť a drží vedúceho muža celkového poradia Egana Bernala v popredí, kde je menšie riziko pádu.
     
    32 km
    Tak predsa len sme sa dočkali neočakávanej situácie! Francúzsky tím AG2R nastúpil v trojici, ktorá chcela odísť pelotónu. Pred hlavným poľom však Mathias Frank, Oliver Naesen a Silvan Dillier vydržali len niekoľko desiatok metrov. Tím Sky tento atak veľmi rýchlo pokryl. V každom prípade, zaujímavé spestrenie rovinatej etapy.
     
    75 km
    Adam De Vos z domáceho zoskupenia Rally Cycling, ktorý sa môže tešiť zo siedmej priečky celkového poriada pre Brandona McNultyho, vyhral prvú z dvoch šprintérských prémií dnešného dňa. Získal tak tri body do súťaže o zelený dres a tri bonifikačné sekundy.
     
    125 km
    Pred hlavné pole sa dostali Neilson Powless (Lotto NL-Jumbo), Mikkel Bjerg (Hagens Berman Axeon), Jonny Clarke (UnitedHealthcare) a Adam De Vos (Rally Cycling). Disponujú približne minútovým náskokom.

    Michal Bakoš