6. etapa Folsom - Lake Tahoe sk Víťaz: Egan Bernal (Sky) (kon.) | 7. etapa Sacramento Sacramento sk Víťaz: Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) (kon.)
koniec udalosti
7. etapa Sacramento Sacramento

Víťaz: Fernando Gaviria (Quick-Step Floors)

Sobota 19.05.2018, 19:35Tour of California
     
    Ďakujeme vám za pozornosť pri všetkých etapách trinásteho ročníka pretekov Okolo Kalifornie. Prajeme dobrú noc, peknú nedeľu a už teraz sa tešíme na ďalšie cyklistické podujatia. (22:56:15)
     
    Preteky Okolo Kalifornie 2018 ponúkli tri šprintérske súboje elitných rýchlikov svetového pelotónu s dominanciou Fernanda Gaviriu, víťazstvo z úniku v podaní Tomsa Skujinša , časovkárske prvenstvo Tejaya van Garderena a dva fantastické vrchárske predstavenia Egana Bernala, ktorý sa stal vo veku 21 rokov najmladším celkovým víťazom podujatia.

    Peter Sagan odchádza z pretekov Okolo Kalifornie pri svojej deviatej účasti prvý raz bez etapového vavrínu. Na obľúbenom americkom podniku zaknihoval dve tretie a dve štvrté miesta. Pomáhali mu aj ďalší dvaja slovenskí cyklisti Juraj Sagan a Michael Kolář.
     
    Preteky Okolo Kalifornie 2018 sú na konci.
     
    Cieľ
    Peter Sagan obsadil štvrtú pozíciu za Gaviriom, Walscheidom a Ewanom.
     
    Cieľ
    Špurt poslednej etapy bol skutočne parádny! Dlho to vyzeralo tak, že víťazom sa stane jeden z dvojice Gaviria-Ewan. Na záverečných metroch však dopredu prifrčal ako víchor Max Walscheid, ktorý mal lepšiu rýchlosť ako Fernando Gaviria a mohol vypáliť rybník favoritom, ale cieľovou páskou ešte prešlo ako prvé predné koleso kolumbijského špurtéra! Skvelý záver pretekov.
     
    Cieľ
    Víťazom siedmej etapy trinásteho ročníka pretekov Okolo Kalifornie sa stal Fernando Gaviria!
     
    2 km
    Vo štvorici sa na čele pelotónu sformoval tím Kaťuša. Petrovi Saganovi pomáha získať čo najlepšiu východiskovú pozíciu Daniel Ossa, ktorý sa drží zadného kolesa Marcela Kittela. Vpredu nechýba ani vláčik Quick-Step Floors.
     
    4 km
    Blížime sa k vyvrcholeniu siedmej etapy. Zopakuje sa situácia z predchádzajúcich dvoch špurtov, keď o triumf bojovali Fernando Gaviria, Caleb Ewan a Peter Sagan?
     
    6 km
    Neilson Powless nastúpil kolegom z úniku. Trojica cyklistov ho však rýchlo dostihla a zozadu sa už rúti pelotón, ktorý stráca len pár sekúnd. Nachádzame sa v predposlednom okruhu siedmej etapy.
     
    7 km
    Na špicu pelotónu sa vysunuli aj dresy tímu Michelton-Scott. Caleb Ewan chce útočiť nielen na etapové víťazstvo, ale aj na zelený dres.
     
    10 km
    Posledná šprintérska prémia v rámci trinásteho ročníka pretekov Okolo Kalifornie sa stala korisťou Adama De Vosa, ktorý v špurte zdolal Neilsona Powlessa. Hlavné pole ťahá tím Sky, ktorý nechce nič podceniť a drží vedúceho muža celkového poradia Egana Bernala v popredí, kde je menšie riziko pádu.
     
    14 km
    Vedúca skupina sa na chvíľu rozdelila na dve dvojičky. Rýchlo sa to však spojilo späť.
     
    17 km
    Desať kilometrov pred cieľom je umiestnená druhá šprintérska prémia dnešnej etapy a celkovo posledná na Okolo Kalifornie 2018. Vyzerá to tak, že na ňu ako prví ešte prídu borci z úniku. Neilson Powless (Lotto NL-Jumbo), Mikkel Bjerg (Hagens Berman Axeon), Jonny Clarke (UnitedHealthcare) a Adam De Vos (Rally Cycling) disponujú polminútovým náskokom.
     
    19 km
    Tejay van Garderen dostal defekt. Tím BMC Racing však situáciu veľmi rýchlo vyriešil a 29-Američan, ktorý po víťazstvo v štvrtej etape ašpiroval na celkové prvenstvo, je už späť v balíku.
     
    20 km
    Na etapy v Sacramente má veľmi dobré spomienky Mark Cavendish, ktorý v hlavnom meste Kalifornie dosiahol tri z celkovo desiatich etapových vavrínoch na amerických pretekoch. Vlani ovládol etapu v Sacramente Marcel Kittel. Oboch očakávame i v dnešnej koncovke.
    Katie Hallová vyhrala ženskú edíciu Okolo Kalifornie 2018

     
    28 km
    Unikajúca štvorica má k dispozícii náskok päťdesiatich sekúnd. Neilson Powless (Lotto NL-Jumbo), Mikkel Bjerg (Hagens Berman Axeon), Jonny Clarke (UnitedHealthcare) a Adam De Vos (Rally Cycling) naďalej bojujú na čele etapy.
     
    32 km
    Tak predsa len sme sa dočkali neočakávanej situácie! Francúzsky tím AG2R nastúpil v trojici, ktorá chcela odísť pelotónu. Pred hlavným poľom však Mathias Frank, Oliver Naesen a Silvan Dillier vydržali len niekoľko desiatok metrov. Tím Sky tento atak veľmi rýchlo pokryl. V každom prípade, zaujímavé spestrenie rovinatej etapy.
     
    35 km
    Súťaž tímov ovládne britská stajňa Sky pred dvomi americkými zoskupeniami Trek-Segafredo a BMC Racing.

    Celkové poradie tímovej súťaže po šiestej etape:

    1.Team Sky 67:32:44
    2.Trek-Segafredo +08:18
    3. BMC Racing +09:26
    4. UAE-Team Emirates +10:35
    5. Team LottoNL-Jumbo +16:59

    Michal Bakoš