Vigo – Levante 4:2 (kon.) | Leganés – Real Betis 3:2 (kon.) | Sevilla – Alavés 1:0 (kon.)
Malaga – Getafe 0:1 (kon.) | Las Palmas – Girona 1:2 (kon.) | Villarreal – Real Madrid 2:2 (kon.)
koniec
CD Leganés
3:2 (1:1)
Real Betis
Sobota 19.05.2018, 16:15 • Estadio Municipal de Butarque • Španielska LaLiga • 38. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:15.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá CD Leganés a Real Betis, Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 16:15.

    Cez víkend je na programe posledné 38. kolo španielskej Priemera Division. O majstrovi, zastupujúcich celok je už rozhodnuté, podobne sú už aj rozdané miestenky do pohárovej Európy. Na Estadio Municipal de Butarque tak diváci uvidia súboj, v ktorom pôjde už len o možné lepšie umiestnenie.

    CD Leganés:
    Domáci futbalisti majú momentálne na svojom konte 40 bodov a tak sa nachádzajú na 17. mieste, čiže len tesne sa vyhli pásmu zostupu. Ani posledná forma Leganés nieje nijak oslnivá, z posledných 5 zápasoch získali len jeden bod a naposledy podľahli tesne Realu Sociedad 3:2.

    Real Betis:
    Hosťujúci futbalisti majú momentálne na svojom konte 60 bodov a tak si už s určitosťou vybojovali miestenku do skupinovej fázy Európskej ligy, ligu však sa priaznivých okolností môžu ukončiť o pozíciu vyššie, momentálne sa nachádzajú na 6. mieste. V poslednom zápase hostia remizovali so Sevillou 2:2.

    Podľa papierových predpokladov a postavenia v tabuľke je favoritom tohto zápasu hosťujúci celok. Uvidíme teda, ako sa podarí obom celkom ukončiť tento ligový ročník. Zápas vám z pozície komentátora sprostredkuje Miroslav Revaj.
     
    Príjemné sobotné popoludnie prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku zápasu posledného 38. kola v rámci španielskej Primera Division medzi mužstvami CD Leganés a Real Betis už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch tímov. Favoritom zápasu sú hostia, ale keďže sa jedná o posledné vystúpenie v tomto ročníku, očakávať môžme aj vyrovnanejší priebeh. Zápas z pozície rozhodcov povedú páni Gil – Nevado, Martínez. Na Estadio Municipal de Butarque je tak už všetko pripravené, čaká sa len na príchod aktérov a arbitrov tohto stretnutia.

    Pri sledovaní nášho online textového prenosu vám praje príjemný športový zážitok komentátor Miroslav Revaj.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, prvý polčas sa teda čoskoro začne!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali hosťujúci futbalisti.
     
    2
    Betis sa už aj pokúsil o útočný výpad, ale nepresná prihrávka doputovala len k brankárovi domáceho celku. Šancu vyraziť smerom dopredu tak získava Leganés.
     
    3
    Ani domácim futbalistom však ich prvý útočný výpad nedopadol podľa predstáv a k lopte sa už dostal aj hosťujúci brankár. Úvod zápasu však začal v celkom svižnom tempe.
     
    4
    Na útočnú polovicu sa tak už znova dostáva Betis, ale hosťujúci celok sa nikam neponáhľa a snaží sa čo najdlhšie kombinovať na súperovej časti ihriska.
     
    5
    Futbalisti Betisu sa postupnou kombináciou prebojovali až pred pokutové územie, ale k zakončeniu sa už nedostali, pretože dobre zasiahla domáca defenzíva.
     
    6
    Hostia však ešte ostali na útočnej polovici a znova sa dostali po sérii prihrávok až pred pokutové územie. Brankár Serantes si však bezpečne prevzal loptu do svojich rukavíc.
     
    7
    Postupne sa už smerom dopredu dostávajú aj domáci futbalisti, ale aj hosťujúca defenzíva je veľmi pozorná. Zatiaľ teda čakáme na prvú zaujímavejšiu situáciu, zápas sa však ešte len rozbieha.
     
    8
    Domácim však nevyšla kombinácia na útočnej polovici a loptu už teda strácajú. Hostia sa momentálne nikam neponáhľajú a snažia sa o postupný prechod smerom dopredu.
     
    9
    Betis pri prechode do útoku stratil po nepresnej prihrávke loptu a tak vyrazili domáci do rýchleho protiútoku. V pokutovom území sa však lopty zmocnil Ruiz a celé nebezpečenstvo včas zažehnal.
     
    10
    Leganés začína byť aktívnejším celkom a v tomto prípade sme už aj videli zakončenie na bránu. K lopte sa dostal Gumbaua a tak to skúsil strelou spoza 16-tky, ale nemieril presne.
     
    11
    Hostia však už postupne hru vyrovnávajú a znova sa dostávajú na útočnú polovicu. V úvode stretnutia tak zatiaľ sledujeme zaujímavé stretnutie, ale na vzrušujúce situácie stále čakáme.
     
    12
    Betis momentálne kombinuje na útočnej polovici, ale márne hľadá recept na prekonanie domácej defenzívy. Snáď sa teda už čoskoro dočkáme aj zaujímavejších príležitostí na jednej či druhej strane.
     
    13
    Útočné výpady sa striedajú na oboch stranách, ale defenzívy oboch celkov sú naďalej úspešné. Prvý polčas si stále drží celkom slušné tempo, ale chýbajú zaujímavejšie situácie.
     
    15
    Domáci futbalisti teraz držali loptu dlhšie na svojich kopačkách, ale z ich strany napokon prišiel len nedovolený zákrok a tak už loptu strácajú. Obraz hry sa tak stále nemení.
     
    16
    Konečne prišla aj zaujímavejšia situácia, keď sa k lopte dostal Pérez a skúsil to strelou z vnútra pokutového územia. Jeho pokus zblokovala obrana hostí na rohový kop.
     
    17
    Prvý rohový kop v tomto zápase však nič zaujímavého neponúkol, centrovaná lopta od rohovej zástavky doputovala len do rukavíc brankára Lópeza.
     
    18
    Leganés sa opäť snaží niečo nebezpečné vymyslieť, ale hostia ich k ničomu zaujímavému nepúšťajú. Domáci sú však teraz aktívnejším celkom.
     
    19
    Hra sa však v posledných chvíľach dosť kúskuje, na oboch stranách pribúdajú nedovolené zákroky, ale aj nepresné prihrávky.
     
    20
    Zo strany hostí prišiel faul na jedného z domácich futbalistov a Leganés tak získava priamy kop z celkom nebezpečnej vzdialenosti.
     
    21
    Priamy kop nič zaujímavého nepriniesol a k lopte sa tak už dostávajú hostia, ktorí sa snažia preniknúť smerom dopredu. Domáci sa tak vracajú späť na svoju polovicu.
     
    22
    Real Betis dal gól!
    Je tu prvý presný zásah v tomto zápase! Hostia sa po dlhšej dobe dostali do útoku, keď sa lopty zmocnil Castro a vyslal do útoku JOELA CAMPBELLA, ktorý už sám pred domácou bránou nezaváhal a otvára tak skóre tohto zápasu – 0:1!
    22. Joel Campbell (RBE) - 0:1
     
    23
    Možno troška nečakane otvárajú skóre zápasu hostia, ktorí nepôsobili tak aktívnym dojmom ako domáci futbalisti. Predsa len je Betis favoritom tohto zápasu a tak mu tento gól môže veľmi pomôcť.
     
    24
    Žltú kartu dostáva Diego Rico (CD Leganés).
    24. Diego Rico (LGS)
     
    24
    Tak to je veľká nepríjemnosť pre domácich futbalistov! Rico dostal najprv za faul žltú kartu a potom za protesty dostal aj druhú. Zápas tak pre neho predčasne končí a domáci ho budú musieť dohrať s 10 hráčmi.
     
    26
    Hostia začínajú hrať veľmi aktívne, čo sa asi už aj po tej červenej karte čakalo. Tento ich útočný výpad však zastavil ofsajd.
     
    27
    Podobne však teraz aj pochodili domáci, v ofsajde sa ocitol Gumbau.
    Miguel Ángel Guerrero (LGS) - 1:1
     
    28
    Tím Leganés práve strelil gól!
    Prichádza však nečakane vyrovnanie! Domáci zahrávali rohový kop, centrovaná lopta sa dostala na k Siovasemu, ktorý ju poslal na MIGUELA GERRERA a ten úspešnou strelou vyrovnáva na 1:1!
     
    30
    Po 30 minútach hry tak je stav zápasu opäť vyrovnaný, čo sme zrejme nečakali, keďže domáci hrajú o jedného hráča menej. Uvidíme, čo nám ešte ponúkne zvyšok prvého polčasu.
     
    32
    Momentálne sledujeme vyrovnanú hru na oboch stranách. Oba tímy však moc neriskujú a do nebezpečných útokov sa nevrhajú.
     
    34
    Na útočnú polovicu sa prebojoval hosťujúci celok, ale zatiaľ len hľadá recept, ako prekonať domácu obranu, ktorá hrá v posledných chvíľach veľmi pozorne.
     
    36
    Aj naďalej sledujeme tlak hosťujúceho celku, ale momentálne žiadne zaujímavé situácie neprichádzajú. Uvidíme teda, čo nám prinesie záverečná časť prvého polčasu.
     
    38
    Dopredu sa však už dostávajú aj domáci futbalisti, ktorí aj napriek tomu, že hrajú o jedného hráča menej sa pokúšajú ešte niečo vymyslieť. Predsa len už v tomto zápase o nič nejde a tak si môžu dovoliť aj riskovať.
     
    40
    Do konca prvého polčasu ostáva približne 5 minút, stav zápasu je vyrovnaný 1:1!
     
    41
    Opäť sa k svoje aktívnej hre dostávajú hostia, ale nedarí sa im stále prekonať súperovu defenzívu. Domáci si na podobné situácie ako pri inkasovanom góle dávajú pozor.
     
    42
    Hra sa však už znova prelieva z jednej strany na druhú, veľa zaujímavých situácii však nevidíme. Zrejme sa už prvé dejstvo bude len dohrávať.
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa už čoskoro naplní. Sme tak zvedaví, koľko ešte nadstaví hlavný rozhodca tohto stretnutia.
     
    45
    Napokon sa nadstavuje ešte 1 minúta!
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončilo sa prvé dejstvo tohto stretnutia, sledovali sme vyrovnaný obraz hry. Hostia sa dostali v 22. minúte do vedenia o jeden gól zásluhou Campbella a v 24. minúte bol po druhej žltej karte vylúčený domáci Rico. Zdalo sa tak, že Betis už toto stretnutie ovládne, ale v 28. minúte sa podarilo vyrovnať Guerrerovi a tak je stav po prvom polčase vyrovnaný 1:1!
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak už čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop patril domácim futbalistom. Ani jeden z trénerov nespravil zmenu v základnej zostave.
     
    47
    Postupne sa dá očakáva väčšia aktivita zo strany hostí, pretože hrajú o jedného hráča viac. Uvidíme teda, ako sa s týmto faktom dokáže domáci celok popasovať.
     
    48
    Aj sa tak postupne teda stáva, ale tento útok zo strany hostí nič zaujímavého neponúkol a lopta len doputovala k brankárovi Serantesovi.
     
    49
    Betis však aj naďalej kombinuje na útočnej polovici, ale domáci svojho súpera do ničoho nepúšťajú. Domáci to však budú mať veľmi náročné.
     
    50
    Hostia pekne zakombinovali pred pokutovým územím a získavajú výhodu rohového kopu. Leganés sa tak bude musieť aj naďalej brániť.
     
    51
    Rohový kop však nič zaujímavého neponúkol a tak sú už pri lopte domáci futbalisti. Betis sa však snaží o vysoké napádanie a domácim tak znepríjemniť ich rozohrávku.
     
    52
    Spoza pokutového územia sa dostal k strele Morón, ale jeho pokus nebol nijak presný a bránu domácich neohrozil.
     
    53
    Tlak hosťujúceho celku postupne narastá, ale zo strany Betisu neprichádzajú presné zakončenia. Uvidíme teda, kedy prídu ďalšie zaujímavé situácie.
     
    55
    Postupne sa však smerom dopredu dostávajú aj domáci futbalisti, ale nikam sa moc neponáhľajú a skôr sa snažia čo najdlhšie kombinovať na súperovej polovici.
     
    57
    Leganés sa radovalo zo svojho druhého gólu v tomto zápase, ale ten pre ofsajd uznaný nebude! Hostia tak teraz mali veľké šťastie.
    57.
     
    58
    Hostia sa mohli znova dostať do vedenia o jeden gól! Morón sa dostal v pokutovom území do veľkej šance, ale brankár domácich podržal svoj celok.
     
    60
    Hodina z tohto zápasu tak už uplynula, stále platí vyrovnaný stav 1:1! Domáci však hrajú o jedného hráča menej, ale stále sú svojmu súperovi vyrovnaním celkom.
     
    61
    Betis sa aj naďalej tlačí do útoku častejšie, ale dnes je domáca defenzíva až na ten jeden moment veľmi pozorná a súpera do ničoho nepúšťa.
     
    62
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Omar, prichádza Joseba Zaldúa.
     
    63
    Postupne sa už obraz hry vyrovnáva, na domácich ani nieje bádať, že hrajú o jedného hráča menej. Uvidíme teda, či ešte prídu zaujímavé situácie na jednej či druhej strane.
     
    64
    Hostia kombinovali na útočnej polovici, ale nepodarilo sa im už nič zaujímavého vymyslieť a tak sa k lopte dostáva domáci celok.
    Miguel Ángel Guerrero (LGS) - 2:1
     
    65
    Tím Leganés práve strelil gól!
    Domáci tím sa dostáva do vedenia o jeden gól! Hostia spravili veľkú chybu v zadných radoch, keď nedokázali dostať loptu do bezpečia, tá sa následne dostala k MIGUELOVI GUERREROVI a ten posiela domácich do vedenia 2:1!
     
    66
    To je určite nečakaná situácia. Leganés hrá totižto o jedného hráča menej a vyhráva. Uvidíme teda, či sa ešte Betisu podarí zvrátiť tento nepriaznivý stav. Času je ešte dostatok.
     
    68
    Hostia sa snažia o rýchlu odpoveď, ale domáca defenzíva sa na toto stretnutia pripravila vynikajúco.
     
    69
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Jordi Amat, prichádza Rafa Navarro.
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Lorenzo Morón, prichádza Antonio Sanabria.
     
    70
    Tréner Betisu sa rozhodol hneď k dvojnásobnej zmene. To je teda jasný signál, že hostia sa ešte pokúsia aspoň vyrovnať stav stretnutia. Takmer celý zápas hrajú presilovku o jedného hráča.
     
    71
    Hosťujúcemu celku sa však stále nedarí prekonať obranné múry domáceho tímu. Snáď ešte prídu nejaké zaujímavé situácie, ktoré ovplyvnia dianie na ihrisku.
     
    72
    Obraz hry sa tak stále nemení, hostia sú nasťahovaní na útočnej polovici a snažia sa niečo vymyslieť. Zrejme podobný priebeh hry uvidíme až do záverečného hvizdu.
     
    74
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza José Naranjo, prichádza Nordin Amrabat.
     
    75
    Domáci sa však postupne zapájajú aj do útoku, dnes tak predvádzajú veľmi sympatický výkon. Ako bolo spomenuté, je to posledný zápas v tomto ročníku a tak sa dopredu nedalo nič predpokladať.
     
    76
    Leganés získalo výhodu rohového kopu, ale hostia ho úspešne ubránili a už sa tak pokúšajú vyraziť smerom dopredu. Domáci sa tak vracajú späť na svoju polovicu.
     
    76
    Real Betis dal gól!
    Opäť je stav zápasu vyrovnaný! Hostia založili rýchly protitúok, ktorý potiahli až do pokutového územia. Campbellov center brankár domácich podcenil a jeho zaváhanie dokázal využiť na vyrovnávajúci gól ANTONIO SANABRIA – 2:2!
    Antonio Sanabria (RBE) - 2:2
     
    77
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Fabián Ruiz, prichádza Joaquín.
     
    78
    Do konca zápasu ešte predsa len nejaký ten čas ostáva a oba tímy sa snažia hrať ofenzívnejšie. Hlavne domáci si za to zaslúžia pochvalu, keďže hrajú len s 10 hráčmi.
     
    80
    Tím Leganés práve strelil gól!
    Neuveriteľné! Oslabení domáci sa znova dostáva do vedenia o jeden gól. Leganés potiahol rýchly útočný výpad smerom dopredu, na strelu sa pripravoval Guerrero, lopta sa však napokon dostala k NORDINOVI AMRABATOVI a ten prekonáva brankára hostí – 3:2!
    80. Nordin Amrabat (LGS) - 3:2
     
    81
    Hostia tak musia opäť doháňať náskok domácich a čas sa im už začína krátiť. Sledujeme tak veľmi zaujímavé stretnutie, domáci si zaslúžia veľkú pochvalu.
     
    83
    Betis sa tak tlačí na útočnú polovicu, ale domáca defenzíva sa úspešne vyvaruje každému zaváhaniu, ktoré môže byť pod tlakom spôsobené.
     
    84
    K strele z väčšej vzdialenosti sa odhodlal Durmisi, ale jeho pokus smeroval len do stredu brány, kde stál pripravený domáci brankár.
     
    85
    Tlak hosťujúceho celku stále narastá, tentoraz sa k strele dostal Castro, ale ani on brankára domácich neprekonal.
     
    87
    Betisu sa už začína čas na vyrovnanie krátiť, domáci hrajú stále v obrane veľmi pozorne a kráčajú k úspešnému zakončeniu tejto ligovej sezóny.
     
    88
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Miguel Ángel Guerrero, prichádza Martín Mantovani.
     
    89
    Riadny hrací čas tohto zápasu sa už postupne naplní. Uvidíme teda, koľko ešte hlavný rozhodca tohto zápasu nadstaví.
     
    90
    Napokon sa nadstavujú až 4 minúty!
     
    90+1
    Hostia sa márne snažia ešte niečo vymyslieť, ale domáci futbalisti si držia svoje tesné vedenie a súpera už do ničoho vážneho nepúšťajú.
     
    90+2
    Leganés sa navyše dostáva k lopte a drží hru ďalej od svojej brány. Zrejme sa už teda skóre v tomto zápase meniť nebude.
     
    90+3
    Ešte sme videli jednu strelu v podaní hosťujúceho celku, ale ani tá vyrovnanie nepriniesla a tak je už jasné, kto sa stane víťazom tohto zápasu.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Aj v druhom polčase sme napokon videli presné zásahy a tak toto stretnutie bolo na góly veľmi bohaté. Leganés síce hralo od 24. minúty o jedného hráča menej, ale aj tak sa stáva víťazom tohto zápasu, keď dokázalo poraziť favorita 3:2! Tento zápas však už pre oba celky nič podstatného neznamenal, už pred výkopom bolo jasné, že Leganés sa zachránilo v najvyššej súťaži a Betis si zahrá skupinovú fázu Európskej ligy.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (18:09:23)

    Miroslav Revaj

    Góly: 28. Guerrero, 65. Guerrero, 80. N. Amrabat – 22. J. Campbell, 76. A. Sanabria

    Karty:   24. Rico (LGS)   24. Rico (LGS)


    CD Leganés: Serantes (C) – Tito, Muňoz, Siovas, Rico – R. Pérez, Gumbau – Omar (62. Zaldúa), Brašanac, Naranjo (74. N. Amrabat) – Guerrero (88. Mantovani).
    Náhradníci: Champagne – dos Santos, N. Amrabat, Beauvue, Mantovani, Zaldúa, Sierra.

    Real Betis: Pedro López – Mandi, Bartra, Amat (69. R. Navarro) – Guerrero, Camarasa, Ruiz (77. Joaquín), Durmisi – J. Campbell, Rubén Castro (C) – Morón (69. A. Sanabria).
    Náhradníci: Rebollo – Javi García, Gracia, Joaquín, León, R. Navarro, A. Sanabria.

    Rozhodca: Gil – Nevado, Martínez