Rusko – Slovensko 4:0 (kon.) | J. Kórea – Nórsko 0:3 (kon.) | Česko – Rakúsko 4:3 (kon.)
Kanada – Lotyšsko 2:1 (po pr.)
koniec
Rusko
4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
Slovensko
Pondelok 14.05.2018, 16:15 • Royal Arena, Kodaň • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:45 Arťom Michejev (RUS) - 4:0
     
    59:45
    Rusko dalo gól!
    Opäť sme hrali bez brankára, opäť sme inkasovali. Tentokrát sa o to postaral ARŤOM MICHEJEV. Asistencie: Alexander Barabanov, Maxim Šalunov.
     
    59:30
    Dnešné stretnutie sleduje priamo v Royal Arene 7732 divákov.
    58:49 Maxim Šalunov (RUS) - 3:0
     
    58:49
    Rusko dalo gól!
    Je rozhodnuté. Gólom do prázdnej bránky rozdohol o dnešnej zaslúženej výhre Ruska MAXIM ŠALUNOV. Asistencia: Nikita Šošnikov.
     
    58:30
    Posledné dve minúty riadnej hracej doby. Slovácu to skúšajú bez brankára.
     
    52:02
    Zaujímavá šanca pre Sekeru. Ten sa s pukom preštrikoval do výhodnejšej streleckej pozície, preto skúsil zakončiť. Igor Šestorkin bol ale na strelu pripravený, preto nemal dôvod zaváhať.
     
    50:16
    Bucovo aktívne napádanie želaný úspech neprinieslo. Naopak, do šance sa dostali Rusi, ktorí mohli definitívne rozhodnúť. Spomedzi kruhov ale tretí gól nepridali.
     
    44:04
    Vylúčenie v tíme Rusko (Maxim Mamin – 2 min., držanie).
     
    34:22
    Podarilo sa mu to až teraz. Dominik Graňák dostal puk a keďže bol osamotený, mohol si premyslieť, čo s ním. Napokon zakončil švihom priamo do Šestorkinovej lapačky.
     
    33:06
    Vylúčenie v tíme Rusko (Nikita Trjamkin – 2 min., hákovanie).
     
    28:39
    Rusi sú naďalej aktívnejší, čo mohli potvrdiť aj tretím gólom. Alexander Barabanov posúval puk do pravej strany, strelu odtiaľ dokázal Čiliak svojím betónom vykopnúť.
     
    25:57
    Mário Grman to teraz nevymyslel vôbec ideálne. Popri mantineli našiel len Rusov, ktorí skúsili zakončiť od modrej. Pálil Dadonov, puk cez Čiliaka prepadol, skončil ale na žrdi. Rusko neskórovalo ani z následného tlaku.
     
    19:31
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Michal Čajkovský – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
    19:09 Tomáš Marcinko (SVK)
     
    19:09
    Veľká šanca pre Slovensko! Počas nášho oslabenia sa dostal do samostatného úniku Tomáš Marcinko. Ten si puk potiahol a zakončil, nanešťastie ale len priamo do Šestorkina.
     
    19:02
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Tomáš Jurčo – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
    16:50 Nikita Gusev (RUS) - 2:0
     
    16:50
    Rusko dalo gól!
    Žiaľ, prehrávame už o dva góly. Rusi sa rozostavili v pásme a po niekoľkých kolmiciach poslali puk na modrú čiaru. Odtiaľ prišla strela, ktoru Čiliaka prepálil NIKITA GUSEV. Asistencie: Pavel Dacjuk, Nikita Zajcev.
     
    13:43
    Slovenskí hokejisti si teraz zbytočne komplikujú život. Pred bránkou teraz dostal priveľa priestoru ruský supertalent Kirill Kaprizov, na naše šťastie sa mu lepšie zakončiť nepodarilo.
    11:10 Maxim Mamin (RUS) - 1:0
     
    11:10
    Rusko dalo gól!
    Rusi využívajú svoju optickú prevahu a ujímajú sa vedenia. Marek Čiliak puk len vyrazil, k následnej dorážke sa ale dostal.
    MAXIM MAMIN. Ten zakončoval do odkrytej časti našej bránky. Asistencia: Nikita Šošnikov.
     
    09:16
    Veľká šanca pre Rusov, ktorí nás teraz zvierajú v obrannom pásme. Pred bránkou ostal trestuhodne zabudnutý Jevgenij Dadonov, našťastie sa nám to nevypomstilo.
    08:08 Marek Čiliak (SVK)
     
    08:08
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Tomáš Jurčo – 2 min., faul lakťom).
     
    04:30
    Vylúčenie v tíme Rusko (Nikita Trjamkin – 2 min., sekanie).
     
    04:15
    Obrovská šanca Rusov! Po zakončení Dacjuka spred bránkoviska teraz zvonila žrď, čo pre nás znamenalo obrovské komplikácie. Našťastie sa puk prekotúľal len cez bránkovisko.
     
    03:30
    Podarilo sa im to až o niekoľko sekúnd neskôr, keď vyslali niekoľko dobrých zakončení. Čiliak sa musel presúvať od žde k žrdi, napokon medzi ne puk nezapadol.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 12. Mamin (Šošnikov), 17. N. Gusev (Dacjuk, N. Zajcev), 59. Šalunov (Šošnikov), 60. A. Michejev (Barabanov, Šalunov)


    Rusko: Šestorkin (Košečkin) – Gavrikov, Kiselevič, Nesterov, N. Zajcev, J. Jakovlev, Bereglazov, Trjamkin – Dacjuk, N. Gusev, Kaprizov – Grigorenko, Anisimov, Dadonov – Šošnikov, Šalunov, Mamin – Barabanov, Kablukov, A. Michejev – Bučnevič.
    Slovensko: Čiliak (Rybár) – Čajkovský, Sekera, Ďaloga, Jaroš, Graňák, Fehérváry, Grman, Jánošík – Jurčo, Nagy, Krištof – Bakoš, Haščák, Hovorka – Bondra, Buc, Svitana – Cingel, Marcinko, Kudrna.

    Rozhodca: Lemelin (AUT), Rantala (FIN) – Kohlmüller (GER), Oliver (USA)

    Diváci: 7732