Burnley – Bournemouth 1:2 (kon.) | Crystal Palace – West Bromwich 2:0 (kon.) | Huddersfield Town – Arsenal 0:1 (kon.)
Liverpool – Brighton 4:0 (kon.) | Manchester United – Watford 1:0 (kon.) | Newcastle – Chelsea 3:0 (kon.)
Southampton – Manchester City 0:1 (kon.) | Swansea – Stoke City 1:2 (kon.) | Tottenham – Leicester 5:4 (kon.)
West Ham – Everton 3:1 (kon.)
koniec
Huddersfield Town
0:1 (0:1)
Arsenal FC
Nedeľa 13.05.2018, 16:00 • John Smith's Stadium Huddersfield • Anglická Premier League • 38. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    No a takmer sa domáci predsa len dočkali vyrovnávajúceho gólu z poslednej akcie v tomto ligovom ročníku! Veľmi dobre pred bránou Arsenalu hlavičkoval obranca Zanka, David Ospina v obrovských problémoch nadvakrát loptu skrotil ešte pred bránkovou čiarou!
     
    88
    No a Huddersfield sa takmer dočkal vyrovnávajúceho gólu! Po krásnom sklepnutí do pokutového územia od Florenta Hadergjonaja sa do lopty poriadne oprel Aaron Mooy a opečiatkoval brvno Ospinovej brány!
     
    87
    Posledné striedanie v tejto sezóne už má za sebou aj domáci manažér David Wagner. Z ihriska odchádza kapitán Jonathan Hogg, na jeho miesto vybehol na posledné minúty Dean Whitehead.
    81. Danny Welbeck (ARS)
     
    81
    Jonas Lössl dnes nemal zatiaľ až tak veľa práce a ak áno, dokázal to vyriešiť. Teraz však v priebehu pár desiatok sekúnd predviedol už druhý náročný zákrok, keď sa pred ním k lopte prebil Danny Welbeck, mieril to medzi jeho nohy, dánsky gólman The Terriers však loptu za svoj chrbát nepustil.
    80. Alexandre Lacazette (ARS)
     
    80
    Z čista jasna sa zoči-voči Jonasovi Lösslovi ocitol Alexandre Lacazette, ktorý vyskúšal zakončenie oblúčikom na štýl Lionela Messiho či Mohameda Salaha, no loptu poslal len do rúk domáceho brankára.
     
    79
    Po centri od ľavej rohovej zástavky sa k zemi v kŕčoch zrútil Steve Mounié, ktorého sa napokon David Wagner rozhodol stiahnuť z ihriska. Namiesto neho si posledné minúty súťažného ročníka 2017/2018 odkrúti Philip Billing.
     
    72
    Arsène Wenger si vyčerpal už aj svoje posledné striedanie v službách londýnskeho veľkoklubu. Z ihriska stiahol Nigérijčana Alexa Iwobiho, na jeho miesto posiela Ainsleyho Maitlanda-Nilesa.
     
    68
    Klubovú sezónu má za sebou už aj Pierre-Emerick Aubameyang, ktorého na posledné minúty zápasu nahradí Danny Welbeck. Z ihriska odchádza aj dnes mimoriadne aktívny Sead Kolašinać, ktorý svoje miesto prepúšťa Nachovi Monrealovi.
     
    61
    No a je to práve Thomas Ince, ktorý je aktérom prvého striedania tohto duelu. Pre neho sa tak sezóna 2017/2018 už skončila, Laurent Depoitre si v nej zahrá ešte približne 30 minút.
     
    60
    Potom, čo stroskotal pokus hostí o rýchlu akciu stredom ihriska, hostia presunuli hru na opačnú stranu, Alex Pritchard vyzval na zakončenie Thomasa Incea, David Ospina jeho strelu na vzdialenejšiu žrď končekmi prstov vyráža na rohový kop!
    38. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS) - 0:1
     
    38
    Arsenal FC dal gól! Po prvýkrát v zápase sa hráčom Arsenalu podarilo prekombinovať sformovanú defenzívu domácich. Peknú kombináciu dvojice Mchitarjan-Lacazette využil na strelenie vedúceho gólu PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG.
     
    27
    Štandardnú situáciu od pravej rohovej zástavky rozohrával už tradične Granit Xhaka, lopta prepadla až k Seadovi Kolašinaćovi, ktorý však bol z toho taký prekvapený, že svojim zakonečním netrafil bránu Jonasa Lössla.
     
    11
    Ďalšia obrovská príležitosť domáceho celku! Alex Pritchard zabehol za chrbát Shkodrana Mustafiho a poslal nádhernú prihrávku Thomasovi Inceovi, ktorý ale z tesnej blízkosti bránu Davida Ospinu nepochopiteľne prestrelil!
    5. Granit Xhaka (ARS)
     
    5
    Huddersfieldu sa naskytla príležitosť prvého rohového kopu z ľavej strany a opäť z toho bola mimoriadne zaujímavá príležitosť domácich. Stev Mounié však nepretlačil loptu cez dvojicu Xhaka-Kolašinać.
     
    3
    David Ospina spravil chybu v rozohrávke a okamžite z toho bolo nebezpečnstvo pre jeho bránku, keď po centri Alexa Pritcharda z pravej strany hlavičkoval Steve Mounié. Ospina však svoje zaváhanie napravil istým zákrokom.

    Jakub Kocourek

    Góly: 38. Aubameyang


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 9:2. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 10:7.
    Huddersfield Town: Lössl – Hadergjonaj, Zanka, Schindler, T. Kongolo, Löwe – Pritchard, Mooy, Hogg (C) (87. Whitehead), Ince (61. Depoitre) – Mounié (79. Biling).
    Náhradníci: Coleman – Smith, Gorenc Stankovič, Whitehead, Biling, Sabiri, Depoitre.

    Arsenal FC: Ospina – Bellerín, Holding, Mustafi, Kolašinac – Iwobi (72. Maitland-Niles), Xhaka, Ramsey (C) – Mchitarjan, A. Lacazette, Aubameyang (68. Welbeck).
    Náhradníci: Macey – Mertesacker, Monreal, Maitland-Niles, Willock, Welbeck, Nketiah.

    Rozhodca: Michael Oliver