Burnley – Bournemouth 1:2 (kon.) | Crystal Palace – West Bromwich 2:0 (kon.) | Huddersfield Town – Arsenal 0:1 (kon.)
Liverpool – Brighton 4:0 (kon.) | Manchester United – Watford 1:0 (kon.) | Newcastle – Chelsea 3:0 (kon.)
Southampton – Manchester City 0:1 (kon.) | Swansea – Stoke City 1:2 (kon.) | Tottenham – Leicester 5:4 (kon.)
West Ham – Everton 3:1 (kon.)
koniec
Huddersfield Town
0:1 (0:1)
Arsenal FC
Nedeľa 13.05.2018, 16:00 • John Smith's Stadium Huddersfield • Anglická Premier League • 38. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vážení fanúšikovia!

    V anglickej futbalovej Premier League sa dnes s koncom sezóny 2017/2018 uzavrie aj jedna veľká etapa histórie tohto športu. Svoj posledný zápas v pozícii hlavného trénera londýnskeho veľkoklubu Arsenal FC totiž absolvuje legendárny Arsène Wenger, ktorý tak uzavrie svoje 22-ročné pôsobenie na lavičke Kanonierov. Jeho zverenci nastúpia od 16:00 na ihrisku Huddersfieldu Town.

    HUDDERSFIELD TOWN

    Huddersfield Town bol nováčikom tohto ročníka najvyššej anglickej súťaže. Predvádzal v nej tak trochu kolísavé výkony, ktoré mu pred posledným zápasom sezóny stačia so ziskom 37 bodov zatiaľ na 16. priečku. Vzhľadom na dnešné výsledky sa však môže tím trénera Davida Wagnera buď posunúť o jeden stupienok vyššie, môže ho však stretnúť aj opačný osud. Čo je však jasné Huddersfield sa zachráni medzi anglickou ligovou elitou aj pre budúci ročník. Vďačí za to najmä forme z posledných kôl, keď z posleedných piatich zápasov prehral len jediný – v domácom prostredí proti Evertonu. V priebehu celej sezóny sa The Terriers až neuveriteľným spôsobom trápili v ofenzíve, keď zaznamenali len 28 gólov, čo znamená druhú najslabšiu ofenzívu v celej Premier League. Horšie, aj to len o jeden gól, na tom bolo už len Swansea, ktoré sa v budúcom ročníku predstaví o súťaž nižšie. Najlepším strelcom tímu je 7-gólový Beninčan Steve Mounie. Na druhej strane, aj v defenzíve to bolo zo strany Huddersfieldu jedno veľké trápenie. O všetkom svedčí 57 inkasovaných gólov. Zaujímavosťou je, že drvivú väčšinu z celkového bodového zisku, presne 23 bodov získali The Terriers v domácom prostredí, keď tu z 18 duelov nebodovali len sedemkrát. V poslednom zápase sezóny svojmu tímu nepomôže dlhodobo zranené duo Elias Kachunga-Daniel Williams.

    ARSENAL FC

    Pre Arsenal FC je táto sezóna doslova prelomová. Londýnsky veľkoklub zaznamenal vôbec najhorší výsledok v ligovej súťaži od ročníka 1994/95, keď obsadil 12. priečku. Tentokrát to bude umiestnenie o niečo lepšie. Už pred posledným zápasom sezóny je totiž jasné, že bez ohľadu na výsledok stretnutia s Huddersfieldom obsadia Kanonieri konečnú šiestu pozíciu. Ich aktuálny zisk je 60 bodov, na piatu Chelsea majú 10-bodové manko, siedme Burnley za nimi zaostáva o šesť bodov. Arsenal sa bude chcieť čo najdôstojnejšie rozlúčiť so svojim dlhoročným trénerom Arsèneom Wengerom, ktorý šéfoval jeho lavičke nepretržite od októbra 1996. V jeho poslednej sezóne vo funkcii hlavného trénera The Gunners sa jeho zverencom pomerne slušne darilo strieľať góly, keď ich zaznamenali až 73, na druhej strane však ukázali mimoriadne neistú defenzívu – 51 inkasovaných gólov je na mužstvo s ambíciou bojovať o účasť v pohárovej Európe až príliš veľa. Najlepším strelcom mužstva je predsezónna posila z francúzskeho Olympique Lyon Alexandre Lacazette so 14 gólmi. Vo výbornom svetle sa však ukazoval od svojho januárového príchodu aj 9-gólový Pierre-Emerick Aubameyang. Nič necharakterizuje nevydarenú sezónu Arsenalu lepšie ako fakt, že jediným profesionálnym futbalovým klubom v Anglicku, ktorý v kalendárnom roku 2018 nezískal na ihrisku súpera ani jediný bod! The Gunners naposledy vonku bodovali ešte 28. decembra minulého roka, keď zvíťazili v malom londýnskom derby s Crystal Palace 3:2. Dnes majú poslednú šancu v tomto ročníku túto mimoriadne nepriaznivú bilanciu zmeniť. Na ceste za vytúženým triumfom im však nepomôžu dištancovaný Konstantinos Mavropanos, stále sa doliečujúci Santi Cazorla, nedávno sa veľmi nešťastne zranil aj kapitán Laurent Koscielny, no a bolesti chrbta trápia aj Mesuta Özila, ktorý by takisto do zápasu zasiahnuť nemal. Naopak, Mohamed Elneny by sa po zranení už mohol objaviť v zostave svojho tímu.
     
    Úvodné zostavy:

    Huddersfield Town: Lössl – Hadergjonaj, Zanka, Schindler, T. Kongolo, Löwe – Pritchard, Mooy, Hogg (C), Ince – Mounié.
    Náhradníci: Coleman – Smith, Gorenc Stankovič, Whitehead, Biling, Sabiri, Depoitre.

    Arsenal FC: Ospina – Bellerín, Holding, Mustafi, Kolašinac – Iwobi, Xhaka, Ramsey (C) – Mchitarjan, A. Lacazette, Aubameyang.
    Náhradníci: Macey – Mertesacker, Monreal, Maitland-Niles, Willock, Welbeck, Nketiah.

    Rozhodca: Michael Oliver.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Michael Oliver po prvýkrát fúkol do píšťalky a zápas, ktorý je rozlúčkou Arsènea Wengera so svojím dlhoročným zamestnávateľom sa môže začať. Výkop mali domáci futbalisti, ktorí už aj podnikajú prvú ofenzívnu akciu.
     
    2
    Na štadióne v Huddersfielde panuje zatiaľ fantastická atmosféra, zápas sa však len rozbieha a ani jedno z mužstiev sa zatiaľ do žiadnej bezhlavej ofenzívy nehrnie.
     
    3
    David Ospina spravil chybu v rozohrávke a okamžite z toho bolo nebezpečnstvo pre jeho bránku, keď po centri Alexa Pritcharda z pravej strany hlavičkoval Steve Mounié. Ospina však svoje zaváhanie napravil istým zákrokom.
     
    4
    No a svoj prvý zákrok v zápase si už pripísal aj Jonas Lössl, ktorý však mal v porovnaní so svojím protivníkom pri zakončení Aarona Ramseyho uľahčenú pozíciu.
     
    5
    Huddersfieldu sa naskytla príležitosť prvého rohového kopu z ľavej strany a opäť z toho bola mimoriadne zaujímavá príležitosť domácich. Stev Mounié však nepretlačil loptu cez dvojicu Xhaka-Kolašinać.
    5. Granit Xhaka (ARS)
     
    6
    Na opačnej strane kombinoval Alexandre Lacazette s Alexom Iwobim, Lacazette si však prihrávku od svojho kolegu do pokutového územia preberal už spoza bránkovej čiary.
     
    7
    Huddersfield sa znova pokúšal zaútočiť po krídle, tentokrát po svojej pravej strane, zakončoval Aaron Mooy, no jeho strela bola mimoriadne nevydarená.
     
    8
    Domáci futbalisti hrajú zatiaľ s veľkou chuťou a snažia sa byť aktívnejší ako ich favorizovaný súper, tentokrát však po nepresnosti v rozohrávke musia svoju akciu začínať až z vlastnej polovice od Florenta Hadergjonaja.
     
    9
    Hra je v tejto chvíli na moment prerušená potom, čo približne na polovici ihriska zostal ležať Shkodran Mustafi, ktorého v hlavičkovom súboji lakťom zasiahol Steve Mounié. Išlo však o nezavinený stret a navyše Mustafi bude môcť po krátkom vyšetrení pokračovať v zápase.
     
    10
    Osou ihriska sa chcel rozbehnúť Henrich Mchitarjan, avšak tento zámer mu okamžite prekazil nedovoleným zákrokom Terence Kongolo.
     
    11
    Ďalšia obrovská príležitosť domáceho celku! Alex Pritchard zabehol za chrbát Shkodrana Mustafiho a poslal nádhernú prihrávku Thomasovi Inceovi, ktorý ale z tesnej blízkosti bránu Davida Ospinu nepochopiteľne prestrelil!
     
    12
    The Terriers pokračujú vo svojej aktivite a keď to tentokrát Thomasovi Inceovi nevyšlo proti Robovi Holdingovi individuálne, tak radšej odovzdal loptu Aaronovi Mooyovi a domáci pokračujú v kombinácii na polovici súpera.
     
    13
    Táto kombinácia Huddersfieldu bola však až príliš zdĺhavá, až napokon domáci loptu stratili a vhadzovať tak bude Héctor Bellerín.
     
    14
    Arsenal sa však zatiaľ príliš nevie dostať zo svojej vlastnej polovice. Znova hostia prišli o loptu ešte pred poliacou čiarou, Huddersfieldu sa naskytla príležitosť protiútoku 2 na 2, Thomas Ince zakončoval napokon sám a triafal veľmi nepresne.
     
    15
    Henrich Mchitarjan si nerozumel v zakladaní útoku s Héctorom Bellerínom, Terence Kongolo im loptu síce zobral, Bellerín sa však stihol vrátiť do svojej pozície a obrancu súpera odzbrojiť.
     
    16
    O niekoľko sekúnd už na opačnej strane zabehol do voľného priestoru na ľavom krídle Aaron Ramsey, napokon však loptu na Alexa Iwobiho cez Florenta Hadergjonaja nedostal.
     
    17
    Hráči Huddersfieldu síce prepadli na súperovej polovici pri návrate do obrany, Aaron Ramsey to však so svojou prihrávkou na Alexandrea Lacazettea nevyriešil vôbec dobre.
     
    18
    Odvážny ofenzívny prienik smerom do pokutového územia predviedol Sead Kolašinać, ktorého však ešte pred "veľkým vápnom" za cenu nedovoleného zákroku zastavil Zanka. Je z toho prvá zaujímavá štandardná situácia pre Arsenal.
     
    19
    K lopte sa postavil Henrich Mchitarjan, trafil však len pred sebou postavený múr hráčov súpera. Ani nasledujúci rohový kop hosťom príliš nevyšiel, keď odrazený center zakončoval spoza pokutového územia veľmi nepresnou strelou Aaron Ramsey.
     
    20
    Už-už to vyzeralo, že sa po súboji Aarona Mooya s Granitom Xhakom v strede poľa naskytne príležitosť na samostatný únik pre Chrisa Löweho, Michael Oliver však napokon píska nedovolený zákrok Mooya.
     
    21
    Po prvý raz v zápase vidíme dlhšie držanie lopty na polovici súpera v podaní hráčov Arsenalu, tak uvidíme, či sa im podarí niečo prekvapivé vymyslieť.
     
    22
    Napokon sa to Kanonierom nepodarilo a takmer z toho bol náznak protiútoku pre domácich. Aaron Mooy však nezvládol prihrávku na pravé krídlo pre Florenta Hadergjonaja.
     
    23
    David Ospina sa znova namiesto ďalekého výkopu z ruky rozhodol rozohrávať akciu sovjho tímu rozohrávkou zo zeme, jeho prihrávka na ľavé krídlo však končí len v aute.
     
    24
    Medzitým sa celým štadiónom v Huddersfielde ozýva hromadný potlesk na počesť Arsènea Wengera, ktorý sa napokon aj sympaticky poďakoval všetkým divákom, ktorí si dnes našli cestu na tento duel.
     
    25
    Wengerovi zverenci majú zatiaľ na ihrisku aj naďalej problém presadiť sa cez pozorne brániacu stredovú formáciu Huddersfieldu. Domáci sa na tento zápas pripravili evidentne veľmi svedomito.
     
    26
    Po pravom krídle sa srdnato prebíjal za dlhou loptou Héctor Bellerín, ktorý napokon cez Chrisa Löweho vybojoval aj rohový kop.
     
    27
    Štandardnú situáciu od pravej rohovej zástavky rozohrával už tradične Granit Xhaka, lopta prepadla až k Seadovi Kolašinaćovi, ktorý však bol z toho taký prekvapený, že svojim zakonečním netrafil bránu Jonasa Lössla.
     
    28
    Hra je však už opäť na polovici Kanonierov, ktorí po bezproblémovom zákrokku Davida Ospinu zakladali ďalšiu ofenzívnu akciu. Napokon však z toho bola takmer šanca pre Huddersfield, keď Shkodran Mustafi musel odvracať center Alexa Pritcharda.
     
    29
    Z protiútoku sa za dlhou loptou od Roba Holdinga rozbiehal Pierre-Emerick Aubameyang, ktorý však bol v momente prihrávky v ofsajdovom postavení.
     
    30
    Tempo hry nám začína konečne poriadne stúpať. Najskôr sa cez Seada Kolašinaća až pred bránu hostí neprebil Alex Pritchard a na opačnej strane o niekoľko sekúnd musel zraziť strelu Henricha Mchitarjana na rohový kop Christopher Schindler.
     
    31
    Štandardná situácia z ľavej strany ale Arsenalu vôbec nevyšla, protiútok Huddersfieldu zastavil defenzívnym zákrokom Héctor Bellerín. Pokračovať však budú domáci.
     
    32
    Naďalej sledujeme tak trochu prekvapivý priebeh zápasu, keď loptu majú viac vo svojej moci hráči Hudderfsfieldu Town. Alex Pritchard však ani tentokrát nemal v silovom súboji šancu proti Seadovi Kolašinaćovi.
     
    33
    Alexandre Lacazette si prišiel po loptu až do hĺbky poľa, vyslal na pravé krídlo dlhú prihrávku pre Pierrea-Emericka Aubameyanga, ktorého ale ďaleko nepustil Terence Kongolo.
     
    34
    Defenzíva Kanonierov sa teraz poriadne vysunula a Rob Holding peknou kolmou prihrávkou našiel Seada Kolašinaća. Po jeho zblokovanej prízemnej prihrávke bude Arsenal zahrávať ďalší rohový kop.
     
    35
    Snáď s jedinou výnimkou však treba povedať, že Arsenalu zatiaľ štandardné situácie v tomto stretnutí absolútne nevychádzajú a podobne tomu bolo aj v tomto prípade. Navyše, hra je na chvíľu opäť prerušená, keď menšie zdravotné problémy s kolenom hlási Matthias Zanka Jörgensen.
     
    36
    Henrich Mchitarjan skúšal na pravej strane ofenzívy The Gunners vyslať kolmicou dopredu Pierrea-Emericka Aubameyanga, avšak toto tradične zohraté duo si tentokrát výnimočne nerozumelo.
     
    37
    Znova sa tempo hry poriadne znížilo. Loptu už majú v týchto momentoch pod kontrolou hostia, avšak tí si naďalej nevedia poradiť s vysokým napádaním domácich futbalistov.
     
    38
    Arsenal FC dal gól! Po prvýkrát v zápase sa hráčom Arsenalu podarilo prekombinovať sformovanú defenzívu domácich. Peknú kombináciu dvojice Mchitarjan-Lacazette využil na strelenie vedúceho gólu PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG.
    38. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS) - 0:1
     
    39
    Pripomíname, že Arsenal v kalendárnom roku 2018 na ihrisku súpera ešte nezískal ani jediný bod a gólový okamih z predchádzajúcich sekúnd ho veľmi priblížil k tomu, aby túto nepriaznivú štatistiku vymazal.
     
    40
    V úvode poslednej päťminútvky prvého polčasu tu máme opäť menšie zdržanie, keď po hlavičkovom súboji maličkého Alexa Pritcharda so Shkodranom Mustafim zostáva domáci stredopoliar po zásahu do chrbta ležať na trávniku. Podľa všetkého by však mal byť v poriadku.
     
    41
    Alexandre Lacazette sa chcel po strate lopty okamžite zapojiť do defenzívy, avšak pri snahe odobrať loptu Florentovi Hadergjonajovi si pomohol nedovolene.
     
    42
    Futbalistom Arsenalu sa podarilo dostiahnuť vytúžený prvý gól zápasu a v týchto momentoch už hru absolútne kontrolujú, keď s loptou manvévrujú na polovici súpera.
     
    43
    Dnes už po niekoľký raz sa do osobného súboja dostala dvojica Sead Kolašinać-Florent Hadergjonaj, obranca Huddersfieldu aj za cenu bolestivej grimasy od lopty bosnianskeho obrancu Kanonierov odstavil.
     
    44
    David Ospina sa teraz vydal veľmi ďaleko od svojej brány, napokon to však v súboji o loptu proti Steveovi Mouniému zvládol a loptu dostal na opačnú stranu ihriska.
     
    45
    Osou ihriska sa chcel prebiť Henrich Mchitarjan, ktorý sáce stroskotal, no črtajúci sa protiútok Huddersfieldu okamžite zastavil Alex Iwobi.
     
    45
    V prvom polčase sa nadstavuje jedna minúta.
     
    45+1
    V nadstavenej šesťdesiatsekundovke sme videli len jeden nevydarený pokus domácich futbalistov o kombináciu na ľavej strane ofenzívy.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme sledovali pomerne sympatický úvod zo strany domáceho Huddersfieldu Town. Jeho hráči veľmi dobre vykrývali stred poľa, dokázali držať loptu vo svojej moci a dlho tak nepúšťali futbalistov Arsenalu do nejakých nebezpečných akcií. Kanonieri pri rozlúčke so svojím legendárnym koučom Arsèneom Wengerom si však počkali na svoju šancu, ktorá prišla v 38. minúte, keď sa po peknej spolupráci Mchitarjana s Lacazetteom presadil Pierre-Emerick Aubameyang. Arsenal je tak veľmi blízko k prvému ligovému víťazstvu na pôde súpera v kalendárnom roku 2018. Má však ešte pred sebou náročný druhý polčas.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Začalo sa posledných 45 súťažných minút v tejto sezóne pre Huddersfield Town a Arsenalu FC a rovnako posledných 45 minút pre Arsènea Wengera v role manažéra Arsenalu. Ani on, ani jeho náprotivok David Wagner do druhého polčasu nestriedali.
     
    47
    Prvá ofenzívna akcia druhého polčasu patrila domácim, Alex Pritchard si vypýtal kolmicu do pokutového územia od Chrisa Löweho, narazil však na Shkodrana Mustafiho.
     
    48
    Rob Holding teraz až príliš dlho váhal s prihrávkou na jedného zo svojich spoluhráčov, avšak Steveovi Mouniéovi chýbala rýchlosť na to, aby dokázal obrancu Kanonierov zaskočiť.
     
    49
    Chris Löwe poslal veľmi nebezpečný center do pokutového územia Arsenalu, kde mal tentokrát Steve Mounié proti Seadovi Kolašinaćovi aj trochu smoly, keďže mu lopta v poslednej chvíli pri pokuse o volej odskočila a bosniansky obranca ju dokázal odpratať do bezpečia.
     
    50
    Chyby sa tentokrát dopustil Christophera Schindler, loptu mu zobral Aaron Ramsey, Pierre-Emerick Aubameyang však jeho prihrávku do voľného priestoru nevyužil ani na strelu, ani na nebezpečný center.
     
    51
    Dobrú prácu v strede poľa teraz odviedol proti dvojici súperov kapitán domácich Jonathan Hogg, ktorý si dobre prikryl loptu a zabránil tak hroziacemu prečísleniu v podaní Arsenalu.
     
    52
    Thomas Ince roztiahol hru doprava na Florenta Hadergjonaja, na ktorého center chcel akrobatickým zakončením reagovať Steve Mounié, avšak loptu netrafil. Na opačnej strane Sead Kolašinać nestihol na ihrisku dlhú loptu od Granita Xhaku.
     
    53
    Alex Iwobi najskôr predviedol dobrý defenzívny zákrok, snažil sa vyviezť loptu z vlastnej polovice, no stratil ju a následný center od Florenta Hadergjonaja do pokutového územia na rohový kop odvrátil Rob Holding.
     
    54
    Po odrazenej lopte z rohového kopu sa snažil odcentrovať späť "do ohňa" Florent Hadergjonaj, defenzíva Arsenalu túto situáciu zvládla.
     
    55
    Teraz sa však chvíľu nehrá, keďže po spomínanom rohovom kope zostal na trávniku sedieť brankár David Ospina, ktorý bude potrebovať ošetriť svoj členok.
     
    56
    Héctor Bellerín poslal k zemi na ľavom krídle Thomasa Incea a Huddersfield dostal k dispozícii zaujímavú štandardnú situáciu. Prvotný center sa obrane Kanonierov ešte podarilo odvrátiť, následný strelecký pokus Alexa Pritcharda bol veľmi nevydarený.
     
    57
    Aaron Ramsey chcel poslať kolmicou do pokutového územia Seada Kolašinaća, ten sa však proti početnej presile súperov k lopte napokon nepretlačil.
     
    58
    Ramsey sa však nevzdal a o pár sekúnd už loptu na Seada Kolašinaca dostal. Bosniak hľadal v "malom vápne" Pierrea-Emericka Aubameyanga, toho ale do zakončenia nepustil Christopher Schindler.
     
    59
    Domáci futbalisti znova vytiahli taktiku vysokého napádania, ktorá spôsobila, že Arsenal musel svoju ďalšiu akciu odštartovať až od Davida Ospinu.
     
    60
    Potom, čo stroskotal pokus hostí o rýchlu akciu stredom ihriska, hostia presunuli hru na opačnú stranu, Alex Pritchard vyzval na zakončenie Thomasa Incea, David Ospina jeho strelu na vzdialenejšiu žrď končekmi prstov vyráža na rohový kop!
     
    61
    No a je to práve Thomas Ince, ktorý je aktérom prvého striedania tohto duelu. Pre neho sa tak sezóna 2017/2018 už skončila, Laurent Depoitre si v nej zahrá ešte približne 30 minút.
     
    62
    Po centri z rohového kopu z pravej strany lopta v pokutovom území spadla a strelu Aarona Mooya defenzíva hostí opäť zblokovala, nasledujúci rohový kop už taký nebezpečný nebol.
     
    63
    Aaron Mooy roztiahol hru doľava na Chrisa Löweho, ktorému ale center ľavou nohou z prvej vôbec nevyšiel, keď lopta pristála na hornej sieti Ospinovej brány.
     
    64
    Veľmi peknú kombináciu teraz predviedli domáci futbalisti. Na ľavej strane sa snažil pod seba prihrávať Aaron Mooy, lopta sa napokon dostala až k Florentovi Hadergjonajovi, s jeho strelou však nemal David Ospina žiadne problémy.
     
    65
    Arsenal sa znova nepresadil stredom ihriska, Laurent Depoitre v tvrdom súboji s Robom Holdingom vybojoval loptu pre svoj tím, center Florenta Hadergjonaja odhlavičkoval na rohový kop Aaron Ramsey.
     
    66
    Tak na toto sa pozerá veľmi zle. David Ospina sa dostal do hlavičkového súboja s Christopherom Schindlerom a pri vzájomnom strete pravdepodobne na chvíľu stratil dych. Podľa všetkého by však mal byť opäť v poriadku.
     
    67
    Naďalej sledujeme ošetrovanie brankára hostí, zatiaľčo Arsène Wenger medzitým chystá svoje prvé striedanie v zápase, ktoré bude hneď dvojnásobné.
     
    68
    Klubovú sezónu má za sebou už aj Pierre-Emerick Aubameyang, ktorého na posledné minúty zápasu nahradí Danny Welbeck. Z ihriska odchádza aj dnes mimoriadne aktívny Sead Kolašinać, ktorý svoje miesto prepúšťa Nachovi Monrealovi.
     
    69
    Veľkou aktivitou dnes hýri aj pravý obranca Huddersfieldu Florent Hadergjonaj, tento jeho center však skončil len v náruči Davida Ospinu.
     
    70
    Do konca ligovej sezóny Premier League zostáva posledných 20 minút plus nadstavený čas. Treba povedať, že posledné minúty tohto stretnutia sú jednoznačne v réžii domáceho tímu.
     
    71
    Po ľavej strane sa chcel preštrikovať Alex Pritchard. Toho ale zastavil dnes veľmi dobre hrajúci Shkodran Mustafi. Z následného rohového kopu vznikol menší zmätok v pokutovom území hostí, všetko však dopadlo k spokojnosti Arsènea Wengera.
     
    72
    Arsène Wenger si vyčerpal už aj svoje posledné striedanie v službách londýnskeho veľkoklubu. Z ihriska stiahol Nigérijčana Alexa Iwobiho, na jeho miesto posiela Ainsleyho Maitlanda-Nilesa.
     
    73
    Tak domáci v posledných súbojoch poriadne pritvrdili. Teraz sa po kontakte so Steveom Mounieom pri postrannej čiare chytil za hlavu Rob Holding. O pár sekúnd neskôr píska Michael Oliver aj proti Laurentovi Depoitreovi po kontakte so Shkodranom Mustafim.
     
    74
    Futbalisti Arsenalu držia v týchto momentoch loptu konečne na dlhší časový úsek vo svojej moci a pokúsia sa postupnou kombináciou otupiť aktivitu domáceho tímu.
     
    75
    Granit Xhaka je dobrým strelcom zo stredných vzdialenosti. Tentokrát sa však Švajčiar neodhodlal vypustiť projektil zo svojej ľavačky, namiesto toho našiel v pokutovom území Aarona Ramseyho, ktorého do zakončenia nepustil Zanka.
     
    76
    Danny Welbeck je na ihrisku len niekoľko minút a má omnoho viac síl ako domáci obranca Zanka. Útočník Kanonierov ho teraz bez problémov prešprintoval, jeho následný prízemný center však našiel len Christophera Schindlera.
     
    77
    Tentokrát chcel Welbeck zakombinovať na osi ihriska s Alexandrem Lacazetteom, dvaja zakončovatelia Arsenalu si však nerozumeli.
     
    78
    Na opačnej strane defenzíva Kanonierov podcenila center Alexa Pritcharda, k lopter sa dostal Laurent Depoitre, je z toho rohový kop pre Huddersfield.
     
    79
    Po centri od ľavej rohovej zástavky sa k zemi v kŕčoch zrútil Steve Mounié, ktorého sa napokon David Wagner rozhodol stiahnuť z ihriska. Namiesto neho si posledné minúty súťažného ročníka 2017/2018 odkrúti Philip Billing.
     
    80
    Z čista jasna sa zoči-voči Jonasovi Lösslovi ocitol Alexandre Lacazette, ktorý vyskúšal zakončenie oblúčikom na štýl Lionela Messiho či Mohameda Salaha, no loptu poslal len do rúk domáceho brankára.
    80. Alexandre Lacazette (ARS)
     
    81
    Jonas Lössl dnes nemal zatiaľ až tak veľa práce a ak áno, dokázal to vyriešiť. Teraz však v priebehu pár desiatok sekúnd predviedol už druhý náročný zákrok, keď sa pred ním k lopte prebil Danny Welbeck, mieril to medzi jeho nohy, dánsky gólman The Terriers však loptu za svoj chrbát nepustil.
    81. Danny Welbeck (ARS)
     
    82
    Aktivita Arsenalu pokračovala, do lopty sa za hranicou pokutového územia z voleja oprel Granit Xhaka. Bol to pekný futbalový moment, lopta však išla len na tribúnu.
     
    83
    Ďalšie okienko v defenzíve Huddersfieldu sa pokúsil využiť Alexandre Lacazette, ktorý si však prihrávku od Henricha Mchitarjana prebral už v ofsajdovej pozícii.
     
    84
    To, čo sa najmä v prvom polčase darilo domácim, teraz slávi úspech u hostí. Hráči Arsenalu veľmi dobre vykrývajú stred poľa a snažia sa vďaka tomu vyrážať do rýchlych protiútokov.
     
    85
    Laurent Depoitre sa dostal do súboja so Shkodranom Mustafim, lopta mu však odskočila, a tak sa nemohol vydať sám smerom na bránu Davida Ospinu.
     
    86
    Defenzíva Huddersfieldu zostala pevná aj proti kombináciii trojice Mchitarjan-Lacazette-Welbeck, na opačnej strane sa k strele z veľkej vzdialenosti neodhodlal Jonathan Hogg.
     
    87
    Posledné striedanie v tejto sezóne už má za sebou aj domáci manažér David Wagner. Z ihriska odchádza kapitán Jonathan Hogg, na jeho miesto vybehol na posledné minúty Dean Whitehead.
     
    88
    No a Huddersfield sa takmer dočkal vyrovnávajúceho gólu! Po krásnom sklepnutí do pokutového územia od Florenta Hadergjonaja sa do lopty poriadne oprel Aaron Mooy a opečiatkoval brvno Ospinovej brány!
     
    89
    Ainsley Maitland-Niles sa takmer zamotal do vlastných fintičiek pri postrannej čiare, súboj proti Deanovi Whiteheadovi napokon ako-tak zvládol, keď pre svoj tím vybojoval autové vhadzovanie.
     
    90
    Shkodran Mustafi dnes veľmi dobre dirigoval defenzívu Arsenalu, čo dokázal aj teraz skvelým defenzívnym zákrokom proti Laurentovi Depoitreovi.
     
    90
    V poslednom zápase Huddersfieldu a Arsenalu v tejto sezóne sa nadstavujú v druhom polčase ešte tri minúty.
     
    90+1
    Nadstavený čas otvoril veľmi nevydarenou strelou spoza šestnástky striedajúci Philip Billing.
     
    90+2
    Futbalisti Arsenalu sa ešte snažili v závere zápasu potešiť svojho manažéra nejakou ofenzívnou akciou, o loptu však prišli.
     
    90+3
    Na opačnej strane poslal k zemi Ainsley Maitland-Niles Chrisa Löweho a bude z toho ešte zaujímavá štandardná situácia pre Huddersfield.
     
    90+3
    No a takmer sa domáci predsa len dočkali vyrovnávajúceho gólu z poslednej akcie v tomto ligovom ročníku! Veľmi dobre pred bránou Arsenalu hlavičkoval obranca Zanka, David Ospina v obrovských problémoch nadvakrát loptu skrotil ešte pred bránkovou čiarou!
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Arsène Wenger sa s Arsenalom a Premier League lúči po necelých 22 rokoch víťazstvom 1:0 na pôde nováčika tejto sezóny z Huddersfieldu Town. Pre Kanonierov sú to vôbec prvé body z ihriska súpera v tomto kalendárnom roku. Na ich konečnom 6. mieste v tabuľke však už ani toto víťazstvo nič nezmení. Huddersfield splnil základný cieľ pre túto sezónu, udržal sa medzi anglickou ligovou elitou a obsadil napokon 16. priečku. Z tejto sezóny anglickej Premier League je to od nás už úplne všetko, ďakujem vám za pozornosť, ktorú ste našim online prenosom z tejto kvalitnej súťaže venovali a teším sa na vás niekedy nabudúce! Prenosom vás sprevádzal Jakub Kocourek! (17:54:40)

    Jakub Kocourek

    Góly: 38. Aubameyang


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 9:2. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 10:7.
    Huddersfield Town: Lössl – Hadergjonaj, Zanka, Schindler, T. Kongolo, Löwe – Pritchard, Mooy, Hogg (C) (87. Whitehead), Ince (61. Depoitre) – Mounié (79. Biling).
    Náhradníci: Coleman – Smith, Gorenc Stankovič, Whitehead, Biling, Sabiri, Depoitre.

    Arsenal FC: Ospina – Bellerín, Holding, Mustafi, Kolašinac – Iwobi (72. Maitland-Niles), Xhaka, Ramsey (C) – Mchitarjan, A. Lacazette, Aubameyang (68. Welbeck).
    Náhradníci: Macey – Mertesacker, Monreal, Maitland-Niles, Willock, Welbeck, Nketiah.

    Rozhodca: Michael Oliver