Slovensko – Francúzsko sk 3:1 (kon.) | USA – Lotyšsko 3:2 (po pr.) | Česko – Rusko 4:3 (po pr.)
Nórsko – Kanada 0:5 (kon.)
koniec po predl.
Česko
4:3 (2:1, 1:2, 0:0 - 1:0)
Rusko
Štvrtok 10.05.2018, 20:15 • Royal Arena, Kodaň • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    63:23 David Pastrňák (CZE) - 4:3
     
    63:23
    Česko dalo gól!
    Napokon to Česi predsa len rozhodli. Košečkin mal veľké problémy, puk nemal pod kontrolou a to využil DAVID KREJČÍ.
     
    61:52
    Česi sa dostali do prečíslenia troch proti jednému! Puk dostal ako na zlatom podnose Polášek, ale ten napálil puk len do hrude Košečkina.
     
    54:51
    Dnešné stretnutie sleduje priamo v Royal Arene 12 490 divákov.
     
    52:04
    Obrovská šanca Ruska! Po krásnej kombinačnej akcii sa do zakončenia natlači Dacjuk. Skúsil to bekhendom a trafil bočnú sieť Rittichovej svätyne.
     
    48:21
    Veľká šanca aj pre Česko! Švihom teraz vypálil Hronek, jeho puk presvišťal až na žrď Košečkinovej svätyne. Šťastie tak mala aj ruská reprezentácia.
     
    47:51
    Vylúčenie v tíme Rusko (Pavel Bučnevič – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    47:14
    Dobrá šanca pre Rusov! Dacjuk teraz našiel pri modrej čiare Jakovleva, ktorý bez váhania vystrelil. Pred bránkou clonil Kaprizov, puk ale skončil na pozornom Rittichovi.
     
    45:57
    Vylúčenie v tíme Česko (Adam Polášek – 2 min., krosček).
     
    37:20
    Dadonov mal teraz obrovskú smolu. Rittich bol už prakticky prekonaný, českú reprezentáciu ale zachránila konštrukcia jej bránky. Stav sa nemení ani v tomto prípade.
     
    36:16
    Vylúčenie v tíme Česko (Tomáš Plekanec – 2 min., nedovolené bránenie brankárovi).
     
    35:30
    Obrovský tlak ruskej reprezentácie. Tá teraz zapojila do útočnej akcie všetkých päť korčuliarov. Výsledkom bolo tvrdé zakončenie, ale len do plexiskla.
     
    31:42
    Peknou individuálnou akciou sa teraz prezentoval Dacjuk. Ten sa preštrikoval českou defenzívou pred bránkovisko, kde chcel ešte prihrávať do strany. Nevyšlo mu to.
     
    27:48
    Ruská presilovková formácia sa teraz usadila v útočnej tretine, kde poriadne pohrozila Česku. Grigorenko prihrával, následná strela si cestu medzi tri žrde nenašla.
     
    27:08
    Vylúčenie v tíme Česko (Libor Šulák – 2 min., sekanie).
    25:49 Alexander Barabanov (RUS) - 3:3
     
    25:49
    Rusko dalo gól!
    Máme opäť vyrovnané. Gól padol po krásnej kombinačnej akcii. Ritticha si Rusi vytiahli z bránky, ALEXANDER BARABANOV už zakončoval do prázdnej bránky. Asistencie: Nikita Zajcev, Maxim Šalunov.
    24:17 David Pastrňák (CZE) - 3:2
     
    24:17
    Česko dalo gól!
    Česi opäť vyhrávajú. Všetko odštartoval Gudas, ktorý dostal puk z obrannej tretiny až do tej útočnej. Využila to nová posila nášho suseda DAVID PASTRŇÁK. Asistencia: David Krejčí.
     
    22:15
    Čechom sa zatiaľ počas tejto presilovky nedarí. Práve naopak, mohli sami inkasovať. Do samostatného úniku sa totiž dostal Anisimov, ktorý zakončoval po bekhendovej kľučke. Nanešťastie pre Rusko len do Ritticha.
     
    21:30
    Vylúčenie v tíme Rusko (Dinar Chafizullin – 2 min., nedovolené bránenie).
    21:00 Michail Grigorenko (RUS) - 2:2
     
    21:00
    Rusko dalo gól!
    A navyše už neplatí ani české vedenie. Prakticky identický gól, ako ten druhý český. Prihrávku od zadného mantinela teraz zúžitkoval MICHAIL GRIGORENKO. Asistencie: Pavel Bučnevič, Arťom Anisimov.
    18:39 Dmitrij Jaškin (CZE) - 2:1
     
    18:39
    Česko dalo gól!
    Česi otáčajú stav a dostávajú sa do vedenia! Vývborne to teraz urobil Pastrňák, ktorý posunul puk pred bránku. DMITRIJ JAŠKIN to už mal veľmi jednoduché. Asistencie: David Pastrňák, David Krejčí.
     
    16:17
    Dopredu šiel Kablukov. Štvrtá ruská formácia teraz poriadne pohrozila Rittichovi, avšak našťastie pre Česko sa Barabanov z gólu nepotešil.
    14:41 David Krejčí (CZE) - 1:1
     
    14:41
    Česko dalo gól!
    Už to ale Čechom vyšlo. K puku sa dostal DAVID KREJČÍ, ktorý sa presunul medzi kruhy a rýchlym zakončením švihom nedal Košečkinovi šancu na úspešný zákrok. Asistencia: Dmitrij Jaškin, Radko Gudas.
     
    13:30
    Obrovská šanca Čechov! Tí sa po krásnej kombinácii mohli dostať k zakončeniu. Do odkrytej časti bránky mohol zakončovať Polášek, puk ale netrafil.
     
    12:01
    Obrovská šanca pre Rusko! Andronov sa dostal do samostatného úniku, ktorý ale nemal gólovú bodku. Puk totiž zasiahol Ritticha, ktorý si pripísal mimoriadne dôležitý zákrok.
     
    01:55
    Okamžite to mohlo byť 0:2! Do veľkej šance sa totiž dostal Jevgeni Dadonov. Ten sa ale, našťastie pre český výber, gólovo neprezentoval.
    01:11 Nikita Nesterov (RUS) - 0:1
     
    01:11
    Rusko dalo gól!
    A je tu prvý ruský gól. Rusi skórujú prakticky z prvej šance. Prišla tam dobrá strela, David Rittisch nemal šancu nič vidieť. Skóroval NIKITA NESTEROV. Asistencia: Alexander Barabanov, Ilja Kablukov.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 15. Krejčí (Jaškin, Gudas), 19. Jaškin (Pastrňák, Krejčí), 25. Pastrňák (Krejčí), 64. Krejčí – 2. Nesterov (Barabanov, Kablukov), 21. Grigorenko (Bučnevič, Anisimov), 26. Barabanov (N. Zajcev, Šalunov)


    Česko: Rittich (Francouz) – Gudas (A), Šulák, Hronek, Moravčík, D. Sklenička, Jordán, Polášek – Pastrňák, Krejčí, Jaškin – Hyka, Faksa, Červenka (C) – Řepík, Nečas, D. Kubalík – Nestrašil, Plekanec (A), Horák – Chytil.
    Rusko: Košečkin (Šestorkin) – Gavrikov, Kiselevič, Nesterov, N. Zajcev, J. Jakovlev, Chafizullin, Trjamkin – Kaprizov, Dacjuk (C), Dadonov (A) – Grigorenko, Anisimov, Bučnevič – Mamin, Andronov (A), A. Michejev – Barabanov, Kablukov, Šalunov – Šošnikov.

    Rozhodca: Iverson (CAN), Ohlund (SWE) – Davis (USA), Vanoosten (CAN)

    Diváci: 12490