Slovensko – Francúzsko sk 3:1 (kon.) | USA – Lotyšsko 3:2 (po pr.) | Česko – Rusko 4:3 (po pr.)
Nórsko – Kanada 0:5 (kon.)
koniec po predl.
Česko
4:3 (2:1, 1:2, 0:0 - 1:0)
Rusko
Štvrtok 10.05.2018, 20:15 • Royal Arena, Kodaň • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie medzi Českom a Ruskom. Po výhre v pomere 4:3 po predĺžení sa z dvoch bodov teší náš západný súper.

    S týmto konštatovaním sa už s vami pre dnešok lúčim. Teším sa na vás opäť zajtra. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (22:44:32)
     
    Koniec zápasu.
    63:23 David Pastrňák (CZE) - 4:3
     
    63:23
    Česko dalo gól!
    Napokon to Česi predsa len rozhodli. Košečkin mal veľké problémy, puk nemal pod kontrolou a to využil DAVID KREJČÍ.
     
    62:30
    Polovica predĺženia už uplynula. Gól sme stále nevideli.
     
    61:52
    Česi sa dostali do prečíslenia troch proti jednému! Puk dostal ako na zlatom podnose Polášek, ale ten napálil puk len do hrude Košečkina.
     
    61:30
    Ani jeden z tímov zatiaľ nebezpečný nebol. Pokúšal sa o to Kaprizov, avšak po chvíli o puk prišiel. Česko sa pokúsi založiť útočnú akciu.
     
    60:15
    Predĺženie sa odohrá v atraktívnom formáte troch proti trom. Uvidíme, ktorému celku bude viac priestoru na ľade vyhovovať vo väčšej miere.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Skončila sa riadna hracia doba, ani po 60 minútach sme ale víťaza nespoznali. Po trojminútovej pauze sa tak dočkáme päťminútového predĺženia.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:41
    Ešte jedno zakázané uvoľnenie Českej republiky. Posledná šanca pre Rusko rozhodnúť tento zápas v riadnej hracej dobe.
     
    59:16
    Záverečná minúta riadnej hracej doby. Nesterov posúval puk do útočného pásma, kde sa ho ale Rusi nedokázali zmocniť.
     
    58:05
    Pavel Dacjuk naháňal puk popri mantineloch, napokon sa k nemu ale nedostal. Podarilo sa to až Dadonovovi, ten sa zasa musel zaobísť bez strely.
     
    57:30
    Puk prepadol okolo Jordána do stredného pásma. Čechom sa ho následne podarilo vrátiť pred Košečkina, nič zaujímavé tam už ale nevymysleli.
     
    56:14
    Česi sa teraz poriadne hnevali na postranných arbitrov, ktorí odpískali zakázané uvoľnenie v ich neprospech. Úplne zbytočne, vhadzovať sa bude pred Davidom Rittichom.
     
    55:16
    Už plynie záverečných päť minút riadnej hracej doby. Zápas nie je stále rozhodnutý a zdobí ho obojstranne plne zaslúžená remíza.
     
    54:51
    Dnešné stretnutie sleduje priamo v Royal Arene 12 490 divákov.
     
    54:08
    Šošnikov sa dostal na ľavej strane k puku, ktorý posúval okamžite smerom k stredovému kruhu. Tam si ho prebrali jeho spoluhráči, ktorí budú chcieť ohroziť Ritticha medzi tromu žrďami.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 15. Krejčí (Jaškin, Gudas), 19. Jaškin (Pastrňák, Krejčí), 25. Pastrňák (Krejčí), 64. Krejčí – 2. Nesterov (Barabanov, Kablukov), 21. Grigorenko (Bučnevič, Anisimov), 26. Barabanov (N. Zajcev, Šalunov)


    Česko: Rittich (Francouz) – Gudas (A), Šulák, Hronek, Moravčík, D. Sklenička, Jordán, Polášek – Pastrňák, Krejčí, Jaškin – Hyka, Faksa, Červenka (C) – Řepík, Nečas, D. Kubalík – Nestrašil, Plekanec (A), Horák – Chytil.
    Rusko: Košečkin (Šestorkin) – Gavrikov, Kiselevič, Nesterov, N. Zajcev, J. Jakovlev, Chafizullin, Trjamkin – Kaprizov, Dacjuk (C), Dadonov (A) – Grigorenko, Anisimov, Bučnevič – Mamin, Andronov (A), A. Michejev – Barabanov, Kablukov, Šalunov – Šošnikov.

    Rozhodca: Iverson (CAN), Ohlund (SWE) – Davis (USA), Vanoosten (CAN)

    Diváci: 12490