Liberec – Ostrava 3:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta Praha 4:0 (kon.) | Teplice – Slovácko 2:1 (kon.)
koniec
FK Mladá Boleslav
4:0 (2:0)
AC Sparta Praha
cz Nedeľa 06.05.2018, 11:00 • Adidas Aréna, Mladá Boleslav • Juniorská liga sk. A – Čechy (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    89
    Neskutečnou šanci zahodili domácí hráči! Nádherně si záložník domácího týmu obhodil tři obránce a poslal míč zpět na volného Košeka, který přestřelil prázdnou bránu.
     
    88
    Jenže domácí fotbalisté se hned dostali zpět k míči a vybojovali přímý kop v nebezpečné pozici. Ten nakonec skončil dobrou šancí, ale dva hráči Mladé Boleslavi se nepohodli a jeden trefil míčem druhého. Mohlo to být o pět branek.
     
    81
    To byla další velká šance v podání Mladé Boleslavi! Přečíslení tři na dva poblíž branky. Hráč, který celou akci táhl, mohl bez potíží vystřelit, jenže zvolil lob, po kterém domácí o balón přišli.
     
    77
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Filip Maksić, přichází Alexandr Tasić.
     
    75
    Vzápětí přišel další centr do pokutového území, který už byl nebezpečný! Skvěle zasáhl domácí obránce, jenž poté ještě dostal naloženo a je pískán faul.
     
    74
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Martin Sus, přichází David Krčmář.
     
    67
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Mihalio Ristić, přichází Václav Penc.
     
    64
    Také Boleslavští měli k dispozici možnost rohového kopu. Ten propadl přímo na nohu domácího hráče, který nebyl nikým atakován. Nejspíše byl překvapený a bránu přestřelil.
     
    61
    No, trochu problematicky, ale Sparta se dostala do zajímavé pozice! Mustedaganić dostal balón do dobré pozice. Místo střely ovšem volil ještě kličku blíže ke gólmanovi a o míč nakonec přišel.
     
    60
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Michal Dohnalík, přichází Vítek Vejr.
    53. ZABILANSKÝ - 4:0
     
    53
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tohle začíná vypadat na debakl pro pražský tým, navíc nutno dodat, že naprosto zasloužený, jelikož domácí si dělají co chtějí. Ke míči se v pokutovém území dostal JAN ZABILANSKÝ, který ho bez potíží dostal do sítě.
    49. KOŠEK - 3:0
     
    49
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    A nepřipsal si ho stále, Středočeši vedou již o tři branky! Rychlý protiútok zakončil DOMINIK KOŠEK střelou po zemi k zadní tyči, čímž navýšil náskok svého týmu.
    45. PROCHÁZKA - 2:0
     
    45
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tentokrát už byla tyč na straně domácí Mladé Boleslavi! Rychlá akce skončila znovu u nohy PATRIKA PROCHÁZKY, jehož rána se odrazila od tyče za záda Vorla.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Jan Zabilanský (FK Mladá Boleslav).
     
    42
    Další velká šance domácích! Ke střele se dostal jeden z útočníků, který napálil břevno, od kterého se míč odrazil nejspíše na brankovou čáru, kde ho sebral Vorel.
     
    40
    Žlutou kartu dostává Filip Maksić (AC Sparta Praha).
     
    35
    Klidná rozehrávka z toho ovšem nebyla, naopak gólovka na domácí straně! Skvěle se uvolnil domácí útočník, který přeběhl po křídle a mířil na zadní tyč. Tu ovšem trefil a od tyče se balón odrazil do náruče Vorla!
     
    32
    A byla z toho velmi povedená šance! Centr do pokutového území našel domácího hráče na zadní tyči, který vrátil balón zpět do ohně. Zde ho však hosté stihli odkopnout.
     
    28
    Mohlo to být o dvě branky! Ideální pas dostal domácí útočník, ovšem nakonec ho stihl zakřížit sparťanský obránce. Přesto ještě přišel pas na lépe postaveného spoluhráče, který zakončit nedokázal.
    26. PROCHÁZKA - 1:0
     
    26
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Máme zde první branku utkání! Po rychle rozehraném autovém vhazování se k míči dostal PATRIK PROCHÁZKA, jenž si míč navedl do ideální pozice a nádhernou ranou nedal gólmanovi hostí nejmenší šanci.
    20.
     
    20
    Na druhé straně se přece jen Pražané dostali do slibné šance. Na hranici vápna se uvolnil Radwan, jehož střela šla k tyči, nýbrž Šeda míč lapil.
     
    17
    Další dobrá šance pro Středočechy! Hostující obránce si moc neporadil se skluzem proti míči a jen ho přenechal svému protihráči, který už dával míč před branku. Na poslední chvíli zasáhl sparťan, navíc tak, že odkopával Vorel.
     
    15
    Ti nakonec měli velmi slušnou šanci na vstřelení úvodní branky zápasu! Do vápna přilétl centr, který přesně našel mladoboleslavského hráče, který z vyložené pozice přestřelil!

    Denisa Józsová

    Góly: 26. Procházka, 45. Procházka, 49. Košek, 53. Zabilanský

    Karty:   42. Zabilanský (MBL) – 40. Maksić (SPA)


    FK Mladá Boleslav: Šeda – Klíma, Rudzan, Sus (74. Krčmář), Košek, Dohnalík (60. Vejr), Hubínek, Procházka, Zabilanský, Kopa, Glöckner (C).
    Náhradníci: Vejr, Krčmář, Vrána.

    AC Sparta Praha: Vorel – Pavlík, Maksić (77. Tasić), Ristić (67. Penc), Burda, Palečko, Špaček (C), Alexandr, Čajkovský, Mustedaganić, Radwan.
    Náhradníci: Penc, Tasić, Bačkovský.

    Rozhodca: Orel – Arnošt, Vodrážka