Dortmund – Stuttgart 3:0 (kon.) | Frankfurt – Hoffenheim 1:1 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
1:1 (0:0)
TSG 1899 Hoffenheim
Nedeľa 08.04.2018, 18:00 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Nemecká Bundesliga • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase išli do vedenia o jeden gól domáci futbalisti rýchlym gólom Jovića, ale v 56. minúte sa hosťom podarilo vyrovnať zásluhou Gnabryho. Zápas teda končí remízou 1:1 a zaslúženou deľbou bodov.

    S týmto konštatovaním sa už lúčim a prajem ešte pekný zvyšok víkendu. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (19:54:00)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Stretnutie sa však už prakticky len dohráva, ani jeden z celkov nejaví útočnú aktivitu. S najväčšou pravdepodobnosťou sa tak body budú deliť.
     
    90+1
    Hostia sa ešte dostali k rohovému kopu, ale centr od rohovej zástavky doputoval iba do rukavíc brankára Hradekeho.
     
    90
    Napokon sa nadstavujú ešte 3 minúty!
     
    89
    Riadny hrací čas tohto zápasu sa už začína napĺňať. Uvidíme, koľko ešte rozhodca tohto zápasu Daniel Siebert nadstaví.
     
    88
    Ani teraz však hostia nič prevratného nevymysleli a k lopte sa tak už dostávajú domáci. Frankfurt sa snaží o založenie útočného výpadu.
     
    87
    Rohový kop napokon žiadnu zaujímavú situáciu neponúkol, ale Hoffenheim ešte ostáva pri lopte.
     
    86
    O individuálnu akciu sa teraz pokúšal Amiri a získava tak pre svoj tím rohový kop.
     
    85
    Dopredu sa teraz dostáva hosťujúci celok, domáci sa tak musia mať na pozore a vyvarovať sa chybám, ktoré by mohol ich súper potrestať.
     
    84
    Oba celky sa ešte snažia zakladať útočné výpady, ale defenzívy sú pozorné a súpera do ničoho nepúšťajú. Oba tímy si už využili aj všetky svoje striedania.
     
    83
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Serge Gnabry, prichádza Ádám Szalai.
     
    81
    Loptu teraz držia na svojich kopačkách domáci futbalisti, ale nikam sa neponáhľajú. Zrejme remízový výsledok vyhovuje obom aktérom.
     
    80
    Do konca riadneho hracieho času tohto zápasu ostáva teda 10 minút, ani jednému celku sa teraz nedarí v útočnej fáze. Uvidíme teda, či sa ešte dočkáme nejakej zaujímavej príležitosti na jednej či druhej strane.
     
    79
    Oba celky však teraz často strácajú loptu a tak tempo hry stále upadá. Záver zápasu sa teda blíži, skóre zápasu je stále 1:1!
     
    78
    Hra sa prelieva zo strany na stranu, ale dlhšiu dobu sme už nič zaujímavého nevideli. Zápas teda zatiaľ smeruje k deľbe bodov.
     
    76
    Na oboch stranách však pribúda aj počet nedovolených zákrokov. Hra sa tak teraz často prerušuje, čo určite uberá na tempe.
     
    75
    Útočné výpady sa striedajú na oboch stranách, záver zápasu sa pomaly blíži. Stav je vyrovnaný 1:1 a tak je stále ešte všetko otvorené.
     
    73
    Realizácie priameho kopu sa ujal Demirbay, ale jeho center do pokutového územia nenašiel nikoho z jeho spoluhráčov.
     
    72
    Smerom dopredu sa teraz vydali hostia a Hasebe sa dopustil nedovoleného zákroku. Hoffenheim tak získava zaujímavý priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti.
     
    71
    Žltú kartu dostáva Benjamin Hübner (TSG 1899 Hoffenheim).
    69. Sébastien Haller (FRN)
     
    69
    Frankfurt zahrával zakrátko ďalší rohový kop, ale aj v tomto prípade lopta doputovala iba do rukavíc brankára Baumanna. Domáci však okamžite vysoko napádajú rozohrávku hostí.
     
    68
    Domáci mohli strhnúť vedenie na svoju stranu! Haller sa dostal k lopte a ihneď sa pokúsil vystreliť smerom na bránu hostí a jeho pokus skončil na brvne!
     
    67
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Marco Russ, prichádza Simon Falette.
     
    66
    Dlho netrvalo a domáci futbalisti vyrazili opäť do útoku. Center pred bránu hostí si však do svojich rukavíc úspešne prevzal Baumann. Hoffenheim už rozbieha svoju kombináciu.
     
    64
    Rohový kop domácich si zobral na starosť Guzman, ale tento center nič zaujímavého neponúkol. Hoffenheim tak získava loptu a má šancu vyraziť smerom dopredu.
     
    63
    Domáci sa však dostali do rýchleho protiútoku a Frankfurt získava po svojej útočnej aktivite rohový kop. Hostia sa tak budú musieť teraz brániť.
     
    62
    Willems poslal loptu do pokutového územia hostí, ale nepodarilo sa mu týmto spôsobom nájsť nikoho z jeho spoluhráčov. Šancu vyraziť smerom dopredu tak teraz majú hostia.
     
    61
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Kevin-Prince Boateng, prichádza Mijat Gaćinović.
     
    60
    Hodina hry už teda uplynula, stav je vyrovnaný 1:1! Uvidíme teda, čo všetko nás po zvyšok zápasu ešte čaká.
     
    59
    Nový muž na ihrisku Amiri sa odhodlal k strele z väčšej vzdialenosti, ale jeho pokus nebol nijak nebezpečný a Hradecky tak mohol ostať pokojný.
     
    58
    Času je ešte dostatok, čo si určite uvedomujú aj obaja aktéri tohto zápasu. Snáď nepoľavia vo svojej útočnej aktivite a my budeme svedkami zaujímavých situácii aj naďalej.
     
    57
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Andrej Kramarić, prichádza Nadiem Amiri.
    56. Serge Gnabry (HOF) - 1:1
     
    56
    Hoffenheim dal gól!
    Je vyrovnané! Domáci teraz prepadli v obrane a prichádza tak za to trest. Hoffenheim založil rýchly protiútok, presnú prihrávku za obranu domácich dostal SERGE GNABRY, ktorý sa s loptou presunul až do pokutového územia a aj z uhla a s veľkým šťastím dokázal hosťujúci futbalista prekonať Hradeckého v bráne domácich – 1:1!
     
    55
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Luka Jović, prichádza Sébastien Haller.
     
    54
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Lukas Rupp, prichádza Kerem Demirbay.
     
    53
    Žltú kartu dostáva Mark Uth (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    52
    Pri lopte je teraz hosťujúci celok, avšak nedarí sa mu v prechode na útočnú polovicu. Domáci dobre bránia svoje územie a svojho súpera do ničoho nepúšťajú.
     
    51
    Postupne sa priostruje aj v osobných súbojoch, často vidíme nedovolené zákroky. Zatiaľ však hlavný rozhodca tohto zápasu Siebert nemusel ťahať zo svojho vrecka žltú kartu.
     
    50
    Na rade sú teda hostia, ktorí musia doháňať stratu o jeden gól. Do konca zápasu však ešte ostáva dostatok času, čiže sa môže stať ešte čokoľvek.
    49. Luka Jović (FRN) - 1:0
     
    49
    Frankfurt dal gól!
    Je tu prvý gól tohto stretnutia! Frankfurt po zisku lopty založili rýchly útočný výpad, ktorý sa ťahal po pravej strane, následne prišiel presný prízemný center pred bránu na LUKU JOVIĆA a ten v páde poslal loptu do brány – 1:0!
     
    47
    Znova máme možnosť sledovať, ako sa hra prelieva z jednej strany na druhú. Všetko je teda v tomto dejstve ešte otvorené, na prvý gól stále čakáme.
     
    46
    Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop patril domácim futbalistom. Ani jeden z trénerov nespravil zmenu v základnej zostave.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak už čoskoro začne!
     
    Skončil sa teda prvý polčas tohto zápasu, gól sme v ňom napokon nevideli. Domáci začali v úvode oveľa aktívnejšie a hostia sa prakticky nedostávali k lopte. Potom sa však hra začala vyrovnávať a pribúdali aj zaujímavé situácie na oboch stranách. Gól však nepadol a tak je v druhom polčase ešte všetko otvorené.

    Uvidíme teda, čo nám ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 19:03!
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Napokon sa nadstavuje ešte 1 minúta!
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa už čoskoro naplní. Uvidíme, či hlavný rozhodca tohto zápasu Daniel Siebert ešte niečo nadstaví.
     
    43
    Veľká šanca domácich! Po rohovom kope sa do zakončenia dostal Costa, ale jeho pokus zneškodnil výborným zákrokom brankár Baumann. Hostia sa tak aj so šťastím ubránili.
     
    42
    Svedkami rohového kopu teraz budeme aj na druhej strane, o čo sa svojou aktivitou v pokutovom území postaral Guzmán.
     
    41
    Po rohovom kope sa do zakončenia hlavou dostal Hübner, ale jeho pokus bol nepresný a bránu domácich nijak neohrozil.
     
    40
    Hoffenheim vyslal pred bránu domácich nebezpečný center a po zrazenej lopte získavajú hostia rohový kop. Domáci sa tak budú musieť teraz brániť.
     
    39
    Frankfurt sa napokon ďaleko nedostal a loptu už majú na svojich kopačkách hostia. Domáci sa tak rýchlo vracajú späť na svoju polovicu.
     
    38
    Dopredu sa už snažia preniknúť domáci futbalisti, ale nedarí sa im preniknúť cez stred ihriska. Hra však začína výrazne ožívať na oboch stranách.
    37. Andrej Kramarić (HOF)
     
    37
    Hoffenheim bol blízko k otváraciemu gólu! Kramarić sa dostal k strele a jeho pokus skončil na tyčke domácej brány. Hradecky mal tak teraz veľké šťastie.
     
    36
    K lopte sa teraz dostávajú hostia a presúvajú sa tak na útočnú polovicu. Hoffenheim k záveru prvého polčasu ožíva, čo je pre nestranného diváka len dobre.
     
    35
    Frankfurt sa nenechal zahanbiť a pokúšal sa o rýchlu odpoveď! Fabain pálil zo zaujímavej pozície a jeho pokus len tesne minul bránu hostí. Snáď tieto situácie oba celky nakopnú k väčšej aktivite.
    34. Serge Gnabry (HOF)
     
    34
    No a tá konečne aj prišla! Hoffenheim sa dostal k lopte a Gnabry sa v pokutovom území domácich snažil o zakončenie, ale jeho pokus len tesne minul bránu domácich.
     
    33
    Hostia sa snažia o vysoké napádanie, ale domáci teraz vo svojej kombinácii chyby nerobia. Pomaly sa teda blíži už aj záver prvého polčasu a stále netrpezlivo čakáme na prvú zaujímavú situáciu v tomto zápase.
     
    32
    Frankfurt však teraz kombinuje len na svojej polovici, do kombinácie sa zapája aj brankár Hradecky. Stále tak platí, že moc zaujímavé stretnutie nesledujeme.
     
    31
    Táto situácia však nič zaujímavého neponúkla a k lopte sa tak už dostávajú domáci futbalisti. Uvidíme teda, čo am prinesú ešte zvyšné minúty prvého polčasu.
     
    30
    Útočný výpad hostí sa teraz snažil založiť Kadeřábek, ale pri svojej snahe bol faulovaní. Hostia teda získavajú priamy kop na útočnej polovici.
     
    29
    Domáci založili rýchly protiútok, ale napokon sme z ich strany nič zaujímavého nesledovali a k lopte sa už tak opäť dostáva hosťujúci celok.
     
    28
    Loptu si však teraz dokážu držať na svojich kopačkách hostia. Hoffenheim sa však smerom dopredu neponáhľa a zvolil postupnú kombináciu. Frankfurt sa však stále snaží o vysoké napádanie.
     
    27
    Aj tento rohový kop však hostia bezpečne ustrážili a navyše získavajú loptu na svoje kopačky. Domáci sa tak vracajú späť na svoje územie, ale už sna snažia o vysoké napádanie.
     
    26
    Costa posielal center pred hosťujúcu bránu a obrana Hoffenheimu odvracia loptu na ďalší rohový kop. Frankfurt sa tak opäť dostáva k tlaku na bránu svojho dnešného súpera.
     
    25
    Domáci podnikajú ďalší útočný výpad. Hostia sa tak sťahujú pred svoje pokutové územie a pripravujú sa na ďalšie bránenie. Snáď konečne príde zaujímavá situácia.
     
    24
    Hoffenheim ustál aj ďalšie situácie a loptu dostáva do bezpečia. Obraz hry sa tak stále nemení, domáci hrajú aktívnejšie a majú loptu častejšie vo svojej moci.
     
    23
    Po rohovom kope sa do zakončenia v pokutovom území dostal Willems, ale jeho strelu dokázal brankár Baumann vyraziť do bezpečia. Tlak domácich tak pokračuje ďalej.
     
    22
    Hostia odvracajú loptu na rohový kop a tak domáci ostávajú nasťahovaní na útočnej polovici. Hoffenheim sa tak pripravuje na bránenie ďalšej situácie.
     
    21
    Frankfurt rozbieha svoj ďalší útočný výpad. Hostia sa teda sťahujú pred svoju bránu a pripravujú sa tak už na ďalšie bránenie nebezpečnej situácie zo strany domácich.
     
    20
    Postupne sa už hra prelieva z jednej strany na druhú, ale stále nesledujeme žiadne záživné stretnutie. Snáď sa to teda čoskoro zmení.
     
    19
    Domácim futbalistom sa teraz ich útok nevydaril a tak je už pri lopte Hoffenheim. Hostia sa od úvodu do útoku nijak nehrnú, zrejme sa budú snažiť svoje zbrane ukázať neskôr.
     
    18
    Frankfurt sa však dostáva opäť k lopte a rozbieha svoju ďalšiu kombináciu. Aktivita je od úvodného výkopu stále na strane domácich, ale do vyloženej šance sa ešte nedostali.
     
    17
    Po rohovom kope sa do zakončenia hlavou dostal Jovic, ale jeho pokus smeroval len do stredu brány a tam stále pripravený hosťujúci brankár, ktorý tak loptu prebral do svojich rukavíc.
     
    16
    Dopredu sa však opäť dostali domáci futbalisti a po zblokovanom centri získava Frankfurt rohový kop. Hostia sa tak budú musieť opäť brániť.
     
    15
    V hre sa však už pokračuje ďalej, pri lopte je po veľmi dlhej dobe hosťujúci celok. Hoffenheim sa však nikam nehrnie a snaží sa aj s loptou čo najdlhšie udržať na súperovej polovici.
     
    14
    Tento prechod do útoku domácim futbalistom nevyšiel, Russ sa previnil nedovoleným zákrokom. Pradoxne sa však pri tomto zákroku zranil Russ a vyžaduje si to ošetrenie.
     
    13
    Postupne sa už domáci futbalisti dostávajú vyššie, ale stále sme nevideli žiadnu zaujímavú situáciu. Väčšou aktivitou teda stále disponujú domáci futbalisti.
     
    12
    Frankfurt je stále v držaní lopty, hostia sa ku nej prakticky ani nedostávajú. Domáci však teraz kombinujú len na svojej polovici, ďalej ich totižto súper nepúšťa.
     
    11
    Obliehanie hosťujúcej 16-tky pokračuje ďalej, ale Hoffenheimu sa darí dostávať nebezpečné lopty ďaleko od svojej brány. Moc zaujímavé stretnutie tak zatiaľ nesledujeme, ale zápas sa stále ešte len rozbieha.
     
    10
    Domáci sa však následne s loptou presúvajú späť na svoju polovicu, pretože ich súper dobre bráni svoje územie a domácich tak k ničomu nepúšťa.
     
    9
    Frankfurt sa pomocou postupných prihrávok prepracoval až na útočnú polovicu a po zblokovanej prihrávke získavajú domáci futbalisti autové vhadzovanie.
     
    8
    Obraz hry sa stále nemení, aktívnejšie hrajú domáci futbalisti. Stále však čakáme na prvú zaujímavejšiu situáciu na jednej či druhej strane.
     
    7
    Hoffenheim však v úvode stretnutia často stráca loptu a opäť sa tak do kombinácie dostava domáci celok. Hostia sa tak budú musieť teraz brániť, dopredu sa už snaží preniknúť ich dnešný súper.
     
    6
    Toto útočné ťaženie však domácim futbalistom nevyšlo, Willems sa ocitol v postavení mimo hru a tak sa lopta dostáva na kopačky hosťujúceho celku.
     
    5
    Aj naďalej je lopta na kopačkách domácich futbalistov, ale ich súper sa snaží o vysoké napádanie. Zatiaľ sme však v úvode stretnutia neboli svedkami ničoho zaujímavého.
     
    4
    Rohový kop sa podarilo hosťom bez problémov ubrániť. Hoffenheim však poslal loptu len na súperovu polovicu a tak Frankfurt rozbieha svoju ďalšiu útočnú kombináciu.
     
    3
    Frankfurt napokon prenikol na útočnú polovicu a po zrazenom centri získavajú domáci futbalisti prvý rohový kop v tomto zápase.
     
    2
    K lopte sa už dostáva domáci celok, ktorý takisto na nič nečaká a pokúša sa založiť rýchly útočný výpad.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali hostia, ktorí sa už pokúšajú o prienik na útočnú polovicu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Eintracht Frankfurt: Hradecky – D. Abraham, Hasebe, Russ – de Guzmán – D. da Costa, Willems, Fabián – K-P. Boateng (C), M. Wolf, Jović

    Náhradníci: Zimmermann – Falette, G. Fernandes, Haller, Gaćinović, Chandler, Barkok

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Akpoguma, Nordtveit, Hübner – Kadeřábek, Grillitsch, Rupp, N. Schulz (C) – Kramarić, Uth, Gnabry

    Náhradníci: Kobel – Polanski, Demirbay, Zuber, Amiri, Hoogma, Szalai

    Rozhodca: Daniel Siebert – Koslowski, Seidl – Blos
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Eintracht Frankfurt a TSG 1899 Hoffenheim. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 18:00.

    Cez víkend sú na programe aj ďalšie zápasy nemeckej Bundesligy. Všetky mužstvá 29. kolo a Commerzbank-Arena vo Frankfurte bude hostiť súboj tabuľkových susedov.

    Eintracht Frankfurt:
    Domáci futbalisti majú momentálne na svojom konte 45 bodov a tak sa nachádzajú na 6. mieste. Avšak, na štvrté miesto strácajú len 1 bod a tak boj o tieto priečky bude ešte veľmi dramatický. Posledná forma Frankfurtu však je dosť kolísavá, v minulom kole prehrali domáci na pôde Brém 1:2.

    TSG 1899 Hoffenheim:
    Hosťujúci futbalisti majú momentálne na svojom konte 42 bodov a tak sa nachádzajú na 7. mieste. Posledná forma hosti je však naopak celkom veľmi impozantná, v minulom kole zvíťazili doma s posledným Kolínom vysoko 6:0. Na svojho dnešného súpera teda strácajú 3 body.

    Favorit:
    Ako som už spomenul, čaká nás súboj tabuľkových susedov a tak toto stretnutie jasného favorita nemá. Obom celkom ide o dôležité body a tak sa môžme tešiť na zaujímavé stretnutie.

    Zápas vám z pozície komentátora prenosu sprostredkuje Miroslav Revaj.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Miroslav Revaj

    Góly: 49. Jović – 56. Gnabry

    Karty:   53. Uth (HOF), 71. Hübner (HOF)


    Eintracht Frankfurt: Hradecky – D. Abraham, Hasebe, Russ (67. Falette) – de Guzmán – D. da Costa, Willems, Fabián – K-P. Boateng (C) (61. Gaćinović), M. Wolf, Jović (55. Haller).
    Náhradníci: Zimmermann – Falette, G. Fernandes, Haller, Gaćinović, Chandler, Barkok.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Akpoguma, Nordtveit, Hübner – Kadeřábek, Grillitsch, Rupp (54. Demirbay), N. Schulz (C) – Kramarić (57. Amiri), Uth, Gnabry (83. Szalai).
    Náhradníci: Kobel – Polanski, Demirbay, Zuber, Amiri, Hoogma, Szalai.

    Rozhodca: Daniel Siebert – Koslowski, Seidl – Blos