Levante – Las Palmas 2:1 (kon.) | Real Madrid – Atlético Madrid 1:1 (kon.) | Sociedad – Girona 5:0 (kon.)
Valencia – Espanyol 1:0 (kon.)
koniec
Levante UD
2:1 (1:0)
UD Las Palmas
Nedeľa 08.04.2018, 12:00 • Estadi Ciutat de València (Valencia) • Španielska LaLiga • 31. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.
     
    Vitajte pri sledovaní španielskeho futbalu! O slovo sa hlási La Liga a boje o záchranu pokračujú! Levante UD privíta na svojom trávniku UD Las Palmas v dôležitom súboji, ktorý môže rozhodnúť o ich ďalšom osude.
     
    Levante UD je tesne nad zónou zostupu a má náskok iba päť bodov. Do tohoto stretnutia musia preto hráči nastúpiť s ambíciou zvíťaziť, pretože ich dnešný súper je o dve pozície po nimi. UD Las Palmas má stratu sedem bodov na svojho protivníka a aj na priečky, zaručujúce záchranu. V tomto stretnutí pôjde naozaj o veľa, a preto si ho nenechajte ujsť!
     
    Úvodné zostavy:

    Levante UD: Olazábal – Pedro López, Cabaco, Suárez Pier, Coke – Morales, Campaña, Lerma, López – Martí, Pazzini.
    Náhradníci: Koke – Chema, Sadiku, E. Bardi, Postigo, Rochina.

    UD Las Palmas: Chichizola – Aguirregaray, Gálvez, David García, D. Castellano – J. Castellano, Etebo – Momo, Halilović, Ezekiel – Expósito.
    Náhradníci: Lizoain – Simón, V. Gómez, Calleri, Jairo, Aquilani, Ramírez.

    Rozhodca: Borbalan – Puerta, Caballero.
     
    Krásne príjemné nedeľné popoludnie! Na Estadi Ciutat de València panuje skvelá atmosféra a o malú chvíľu sa nám stretnutie začne!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Perfektný sklz Pedra Lópeza, ale následne zle rozohráva. Hostia sa rútia do prečíslenia a uvidíme prvý rohový kop v tomto stretnutí.
     
    3
    Dobre zatočená lopta a k hlavičke sa dostáva Erik Expósito! Jeho pokusu však chýba presnosť a Oier Olazábal nemusí zasahovať.
     
    4
    Hostia sú aktívny a vysokým napádaním obrali súpera o loptu. Oier Olazábal musel riešiť nákop do šestnástky, ale všetko vyriešil na spokojnosť domácich fanúšikov.
     
    5
    S útočnou aktivitou to prehnal Imoh Ezekiel a hlavný rozhodca píska nedovolený zákrok. Domáci si tak môžu vydýchnuť.
     
    6
    Obrovská šanca na zmenu skóre! Dlhý nákop na polovicu súpera a Imoh Ezekiel sa rúti sám na brankára. Situáciu však nezvládol a triafa brankára iba do hrude! Oier Olazábal výborne vyštartoval proti súperovi a zmenšil mu strelecký uhol.
     
    7
    Hlavný rozhodca teraz komunikuje s trénerom hostí a naznačuje mu, aby sa upokojil. To sa samozrejme nepáči domácim fanúšikom a z tribún sa ozýva mohutný piskot.
    7. Imoh Ezekiel (LPA)
     
    8
    Od úvodných minút sú pri lopte prakticky stále hostia a domáci majú problém dostať loptu pod kontrolu a usadiť sa na súperovej polovici.
     
    9
    Smoliar s pred pár minút si nepočínal nedovolene a odniesol si to Iván López. Imoh Ezekiel sa mu beží ospravedlniť a rozohrávať budú domáci.
     
    10
    Giampaolo Pazzini si fantasticky prebral dlhú prihrávku a prediera sa do šestnástky. Hosťujúca obrana ho však odzbrojila a futbalisti Levante signalizujú hranie rukou v pokutovom území! Hlavný rozhodca mlčí a penalta sa nepíska.
     
    11
    Hostia už sú nasťahovaný na polovici súpera a snažia sa vymyslieť finálnu prihrávku, ale Alen Halilović sa nedokázal presadiť jeden na jedného.
     
    12
    Domáci sa rútili do rýchleho protiútoku a Javi Castellano zatiahol ručnú brzdu, za čo ho samozrejme hlavný arbiter odmenil žltou kartou.
     
    13
    Pripomeňme, že obom tímom ide o veľmi dôležité body a hostia na nič nečakajú. Od začiatku zápasu hrajú aktívne a snažia sa otvoriť skóre.
     
    14
    Držanie lopty 33% – 67%!
     
    15
    Iván López sa snažil oblúčikom vysunúť spoluhráča, ale Roger Martí bol dobre pokrytý a hostia zažehnali nebezpečenstvo vznikajúce vo vlastnej šestnástke.
     
    16
    Levante získalo loptu v strede poľa a okamžite sa trojica hráčov rútila dopredu. Roger Martí rieši situáciu nepodarenou strelou, ktorá trafila len protihráča a skončila v náručí brankára Leandra Chichizolu.
     
    17
    Vo Valencii panuje krásne slnečné počasie ako stvorené pre futbal. Diváci sa zabávajú a svižnému futbalu chýba už iba gólové korenie.
     
    18
    Odkopom v podaní Leandra Chichizolu nenašiel nikoho v žltom drese a hostia tak iba odovzdali loptu svojmu súperovi.
     
    19
    Alen Halilović to opäť skúša jeden na jedného, ale ani v tomto prípade nevyšiel zo súboja ako víťaz.
     
    20
    Tvrdý zákrok predviedol Iván López a hostia budú zahrávať štandardnú situáciu. Treba povedať, že to bol nesmierne dôležitý faul, pretože hostia by sa rútili do prečíslenia.
     
    21
    Loptu si na miesto priestupku postavil Alejandro Gálvez a snažil sa razantnou strelou prekvapiť domáceho brankára. Jeho pokus však smeruje vysoko nad bránu a Levante bude rozohrávať.
     
    22
    Po prvý raz sa usadili na súperovej polovici aj domáci futbalisti a snažia sa vymyslieť finálnu prihrávku do pokutového územia. Po pár sekundách však loptu strácajú.
     
    23
    Fauly 3 – 3!
     
    24
    Futbalisti krásne zakombinovali na súperovej polovici, ale Matías Aguirregaray situáciu zachránil a nasledovať bude rohový kop.
     
    25
    Iván López poslal loptu do ohňa, ale najvyššie vyskočil zadák Las Palmas a hlavou odvrátil hroziace nebezpečenstvo.
     
    26
    Ostrý zákrok a navyše odzadu bol odmenený žltou kartou. Potrestaným je José Luis Morales.
     
    27
    Giampaolo Pazzini predviedol svoju techniku a dostal sa do pokutového územia! Prvá strela bola zablokovaná, ale lopta sa odrazil späť na jeho kopačku a snažil sa nájsť kolegu z útoku, ktorý by mohol zakončovať do opustenej brány. V poslednej chvíli však zasiahol Alejandro Gálvez a zabránil nešťastiu.
     
    28
    Hostia majú rýchly prechod do ofenzívy a snažia sa to využiť. Po tomto centri bude nasledovať rohový kop, ktorý beží zahrať Alen Halilović.
     
    29
    Táto strela sa do štatistík rátať nebude, pretože Coke bol faulovaný a hlavný arbiter to postrehol.
     
    30
    Na druhej strane kolmica na talianskeho strelca, ale Giampaolo Pazzini sa v momente prihrávky nachádzal za defenzívnou líniou Las Palmas.
     
    31
    Strely celkovo 2 – 6!
     
    32
    Center do pokutového územia vyslal Pedro López, ale hosťujúca obrana nemá problém odvracať tieto pokusy. Domáci zatiaľ márne hľadajú recept na defenzívu v žltom.
     
    33
    Imoh Ezekiel bol podľa verdiktu hlavného rozhodcu faulovaný a hostia budú zahrávať ďalšiu štandardnú situáciu.
     
    34
    Nepodarený pokus a center do vápna odvrátil hneď prvý postavený brániaci hráč. Do ofenzívy tak môže ísť Levante UD.
     
    35
    Trochu neohrabaný zákrok v strede poľa a Matías Aguirregaray je právom potrestaný žltou kartou.
     
    35
    Levante dalo gól! Gól strelil COKE.
    Dočkali sme sa prvého gólu! Útočná akcia po krídle a lopta sa v šestnástke odrazila rovno k domácemu obrancovi, ktorý dobre podporil ofenzívu a bol odmenený gólom!
    35. Coke (LVN) - 1:0
     
    36
    Obrovská radosť na štadióne a hostia aj napriek prevahe inkasovali ako prvý.
     
    38
    Domáci s ďalším streleckým pokusom, ale tento raz to nebolo až také nebezpečné.
     
    39
    Tvrdý zákrok v strede poľa a hráčom Las Palmas sa záver prvého polčasu vymyká z rúk. Inkasovaný gól ich naozaj zaskočil.
     
    40
    Tento raz zostal na trávniku Alen Halilović a len s ťažkosťami sa dvíha na nohy. Sám faulovaný hráč bude rozohrávať túto štandardnú situáciu.
     
    41
    Dobrá lopta do šestnástky a pád v pokutovom území! Hrá sa však ďalej a hostia sa veľmi hnevajú.
     
    42
    Domáci hráč musel zastaviť prenikajúceho hráča a hlavný rozhodca ho odmeňuje žltou kartou. Potrestaným je Jefferson Lerma.
     
    43
    Dobre rozohraná štandardná situácia a k strele na hranici vápna sa dostal Erik Expósito. Pred ním však stálo množstvo hráčov a nepodarilo sa mu prestreliť hradbu tiel.
     
    44
    Prvý polčas sa nám pomaly končí a domáci vyhrávajú najtesnejším rozdielom. Hostia to však stále skúšajú a nepoľavujú vo svojej aktivite.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Čaká nás polčasová prestávka a domáci odchádzajú z trávnika o niečo spokojnejší, keď sa desať minút pred koncom prvého polčasu presadil Coke. Zápas majú tak dobre rozbehnutý, ale v druhom dejstve ich čaká ešte neľahká úloha.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Striedanie v tíme UD Las Palmas: z ihriska odchádza Momo, prichádza Jonathan Calleri.
     
    48
    Krásna prihrávka medzi stopérov! Spracoval si ju José Luis Morales, znemožnil protihráča v pokutovom území a z blízka prestreľuje bránu! Tak toto by bol nádherný gól!
     
    49
    Ošetrovaný musel byť Oghenekaro Etebo, pretože inkasoval tvrdý úder do hlavy. Bude však v poriadku a už s zapája do stretnutia.
    49. José Luis Morales (LVN)
     
    50
    Tím Las Palmas práve strelil gól! Gól strelil DAVID GARCÍA.
    Gól Las Palmas a stav stretnutia je vyrovnaný! Krásne rozohraná štandardná situácia a signál vyšiel ako mal. David García sa dostal k zrazenej lopte od spoluhráča a z blízka posiela loptu do siete!
    50. David García (LPA) - 1:1
     
    51
    Prudká prihrávka do vápna a všetko rieši Leandro Chichizola. Zápas sa nám poriadne rozbehol a hrá sa zo strany na stranu!
     
    52
    Hostia sú pri chuti a snažia sa strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Prečíslenie nedopadlo podľa predstáv, pretože Oghenekaro Etebo napálil loptu iba do protihráča.
     
    53
    Strely na bránu 2 – 4!
     
    54
    Domáci zadák musel zastaviť prenikajúceho protihráča a hlavný rozhodca ho za tento zákrok odmení. Žltú kartu dostáva Roberto Suárez Pier.
     
    55
    Šťastie skúsil Erik Expósito, ale jeho razantná strela spoza šestnástky nesmerovala do priestoru brány.
     
    57
    Obrovský boj sa odohráva v strede ihriska, kde si hráči naozaj nič nedarujú. Množstvo tvrdých súboj a prácu má aj hlavný arbiter.
     
    58
    Bombu spoza šestnástky utlmil Erick Cabaco a domáci brankár tak mal o niečo jednoduchšiu situáciu.
     
    59
    Oghenekaro Etebo vymyslel výbornú prihrávku za obranu Levante, ale Erik Expósito si nedal pozor a stál v ofsajde!
     
    60
    Je za nami presne hodina hry a stretnutie sa nám zamotalo po gól hostí. Hráči Las Palmas sú stále aktívnejší a boli odmenení v podobe gólu.
     
    61
    Hosťom sa nepodarilo centrom od rohovej zástavky ohroziť bránu Levante, pretože dobre zapracovala domáca obrana a odvrátila nebezpečenstvo.
     
    62
    Máme tu ďalšie žlté napomínanie a potrestaným hráčom je strelec domáceho gólu Coke.
     
    63
    Ani tento raz nenamieril Oghenekaro Etebo spoza šestnástky do priestoru brány a Oier Olazábal bude rozohrávať od svojej brány.
     
    64
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Giampaolo Pazzini, prichádza Armando Sadiku.
     
    65
    Tak toto mal byť gól! Krásna kombinácia hostí a prihrávka do pokutového územia. Sám pred bránou sa ocitol striedajúci Jonathan Calleri, ale unáhlil sa a prestrelil!
     
    66
    Center z ľavej strany prešiel do pokutového územia, ale futbalista Levante nemal podporu a tak Leandro Chichizola v pokoji zasahuje.
     
    67
    Striedanie v tíme UD Las Palmas: z ihriska odchádza Dani Castellano, prichádza David Simón.
     
    68
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Iván López, prichádza Enis Bardi.
     
    69
    Alejandro Gálvez zastavil prenikajúceho protihráča a je potrestaný žltou kartu. V ďalšom kole tak bude chýbať.
     
    70
    Séria rohových kopov v podaní Levante, ale ani jeden z nich nebol pre brankára hostí nebezpečný!
     
    71
    Sám na bránu sa mohol rútiť Armando Sadiku, ale hlavný rozhodca píska ofsajd! Celý štadión sa hnevá a nesúhlasí s týmto rozhodnutím.
     
    73
    Imoh Ezekiel natiahol brankára domácich a veľmi málo chýbalo k tomu, aby sa hosťujúci strelec zapísal do gólovej listiny!
     
    74
    Strely celkovo 6 – 13!
     
    75
    Ďalší strelecký pokus od tohoto hráča, ale z uhla neprekvapil domáceho brankára, ktorý s pokojom na tvári schoval loptu v náručí.
     
    76
    Striedanie v tíme UD Las Palmas: z ihriska odchádza Matías Aguirregaray, prichádza Benito Ramírez.
     
    77
    Po čiare sa presadil a skvele prihral José Luis Morales, ale jeho spoluhráč Roger Martí zaváhal a sám pred brankárom odmietol skórovať!
     
    79
    Záver zápasu sa nezadržateľne blíži a stále nepoznáme víťaza. Po zmene strán sme však svedkami výborného futbalu!
     
    80
    Hostia budú rozohrávať štandardnú situáciu z výbornej pozície. Ideálna šanca na strelenie gólu!
     
    81
    Loptu do ohňa poslal Alen Halilović, ale vo vzduchu sa faulom previnil jeden z mužov v žltom drese a píska sa útočný faul.
     
    82
    A mohlo byť rozhodnuté! Fantastická prihrávka medzi obrancov a krížna strela len tesne minula bránu! Hrdinom mohol byť domáci Roger Martí!
     
    84
    Roger Martí to stále skúša, ale tento pokus z diaľky bol odsúdený na neúspech. Blížime sa do samého záveru stretnutia!
    84. Roger Martí (LVN)
     
    85
    Domáci sa dožadujú pokutového kopu, ale ani tento raz ich požiadavke nevyhovel hlavný rozhodca a počujeme mohutný piskot na jeho adresu.
     
    86
    Strelec domáceho gólu zavaril svojim spoluhráčom a záver stretnutia sa budú triasť o výsledok!
     
    87
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Roger Martí, prichádza Sergio Postigo.
    87. Coke (LVN)
     
    88
    Levante sa sústredilo výlučne už iba na defenzívu a budú dúfať, že sa im podarí udržať aspoň nerozhodný výsledok v závere stretnutia.
     
    89
    Hostia sú nasťahovaný na polovici súpera a snažia sa strhnúť výsledok na svoju stranu. Píska sa však faul a hráči Levante sa nikam neženú.
     
    90
    Hrať sa bude ešte štyri minúty!
     
    90+2
    Levante dalo gól! Gól strelil JOSÉ CAMPAÑA.
    Estadi Ciutat de València v eufórii! Domáci sa dostali na súperovu polovicu a José Luis Morales našiel voľného spoluhráča v šestnástke. José Campaña z posledných síl posiela loptu na bránu a jeho obstrel končí v sieti!
    90+2. José Campaña (LVN) - 2:1
     
    90+3
    Je dosť možné, že tento gól môže rozhodnúť o zostupe Las Palmas do nižšej súťaže!
     
    90+4
    José Luis Morales siahol na dno svojich síl a prešprintoval celé ihrisko, až sa dostal pred brankára, ale netriafa bránu! Tak toto je naozaj heroický výkon domácich!
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Držanie lopty: 41 % : 59 %.
    Strely na brránu: 4:5.
    Strely mimo: 3:9.
    Rohy: 4:5.
    Ofsajdy: 2:2.
    Fauly: 19:10.
     
    Na jednej strane radosť a na druhej smútok! Levante UD podalo heroický výkon a aj napriek oslabeniu dokázalo v samom závere rozhodnúť o svojom víťazstve a veľmi dôležité tri body ich posúvajú bližšie k záchrane. Naopak hostia po tejto prehre ešte viac prehĺbili svoje trápenie a ich situácia je kritická. Videli sme krásne stretnutie a ja vám ďakujem za pozornosť. Prajem krásny zvyšok víkendu a úspešný budúci týždeň! Stretnutie komentoval Filip Sabo. (13:53:55)

    Filip Sabo

    Góly: 35. Coke, 90+2. Campaña – 50. David García

    Karty:   26. Morales (LVN), 42. Lerma (LVN), 54. Suárez Pier (LVN), 62. Coke (LVN) – 12. D. Castellano (LPA), 35. Aguirregaray (LPA), 69. Gálvez (LPA)   86. Coke (LVN)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 3:9. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 19:10.
    Levante UD: Olazábal – Pedro López, Cabaco, Suárez Pier, Coke – Morales, Campaña, Lerma, López (68. E. Bardi) – Martí (87. Postigo), Pazzini (64. Sadiku).
    Náhradníci: Koke – Chema, Sadiku, E. Bardi, Postigo, Rochina.

    UD Las Palmas: Chichizola – Aguirregaray (76. Ramírez), Gálvez, David García, D. Castellano (67. Simón) – J. Castellano, Etebo – Momo (47. Calleri), Halilović, Ezekiel – Expósito.
    Náhradníci: Lizoain – Simón, V. Gómez, Calleri, Jairo, Aquilani, Ramírez.

    Rozhodca: Borbalan – Puerta, Caballero