Levante – Las Palmas 2:1 (kon.) | Real Madrid – Atlético Madrid 1:1 (kon.) | Sociedad – Girona 5:0 (kon.)
Valencia – Espanyol 1:0 (kon.)
koniec
Valencia CF
1:0 (1:0)
RCD Espanyol Barcelona
Nedeľa 08.04.2018, 20:45 • Mestalla, Valencia • Španielska LaLiga • 31. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Valencia CF a RCD Espanyol Barcelona. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 20:45.

    Cez víkend pokračujú aj zápasy španielskej Primera Division. Všetky mužstvá čakaj zápasu 31. kola. Estadio de Mestalla vo Valencii bude hostiť stretnutie mužstiev z opačných častí tabuľky.

    Valencia CF:
    Domáci futbalisti majú momentálne na svojom konte 62 bodov a tak sa nachádzajú na 4. mieste. Valencia momentálne disponuje výbornou formou a ťahá šnúru štyroch víťazstiev za sebou. V minulom kole dokázala Valencia zvíťaziť na pôde Leganes 2:1. Na tretie miesto strácajú domáci len jeden bod.

    RCD Espanyol Barcelona:
    Hosťujúci futbalisti majú momentálne na svojom konte 36 bodov a tak sa nachádzajú na 13. mieste, pričom na na 11. miesto strácajú len tri body. Posledná forma Espanyolu je však dosť kolísavá, v minulom kole hostia remizovali doma s Alaves 0:0.

    Favorit:
    Papierové predpoklady do tejto úlohy stavajú jednoznačne domácich futbalistov. Uvidíme, ako napokon toto stretnutie dopadne.

    Z pozície komentátora vám tento prenos sprostredkuje Miroslav Revaj.
     
    Úvodné zostavy:

    Valencia CF: Neto – Montoya, Garay, Gabriel, Gayá – Soler, Parejo (C), Kondogbia, Guedes – Rodrigo, Zaza

    Náhradníci: Doménech – Vezo, Nemanja Maksimović, Vietto, Pereira, Torres, S. Mina

    RCD Espanyol Barcelona: Pau López – Navarro, David López (C), Hermoso, Vilà – Ca. Sánchez, Darder – Melendo, Jurado, Piatti – G. Moreno

    Náhradníci: Molleda – Caricol, Sergio García, Baptistão, Javi López, Granero, Sergio Sánchez

    Rozhodca: Gil – Nevado, Martínez
     
    Príjemný večer prajem všetkým, ktorí ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku zápasu v rámci 31. kola španielskej Primera Divison medzi mužstvami Valencia CF a RCD Espanyol Barcelona už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch celkov. Favoritom zápasu sú domáci futbalisti, ale rozhodovať sa bude na ihrisku. Stretnutie z pozície rozhodcov povedú páni Gil – Nevado, Martínez. V dejisku stretnutia je tak už všetko pripravené, čaká sa len na príchod aktérov a arbitrov tohto stretnutia.

    Pri sledovaní nášho online textového prenosu vám praje príjemný športový zážitok komentátor Miroslav Revaj.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak už čoskoro začne!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali hostia. Môžu sa tak pokúsiť o prvý útočný výpad v tomto zápase.
     
    2
    Aj sa tak stalo a hostia sa už radovali aj z gólu! Ten však pochopiteľne neplatí, pretože Moreno ho dosiahol z postavenia mimo hru.
     
    3
    Hostia pokračujú vo svojej útočnej aktivite aj naďalej, po kombinácii v pokutovom území už musel zasahovať aj brankár Neto. Pohodlne však prebral loptu do svojich rukavíc.
     
    4
    Valencia teda už rozbieha kombináciu na svojej polovici a snaží sa tak postupnými prihrávkami preniknúť smerom dopredu. Domáci to však majú veľmi ťažké, hostia začínajú vysoko napádať.
     
    5
    Už aj brankár hostí Pau López si siahol na loptu. Dlhú prihrávku pred svoju bránu však pohodlne prevzal do rukavíc a už stihol loptu rozohrať aj na svojich spoluhráčov.
     
    6
    Espanyol zatiaľ tiež kombinuje na svojej polovičke. Oba celky sa ešte nemajú kam ponáhľať, zápas sa ešte len rozbieha a tak sa v úvode len oťukávajú.
     
    7
    Boli sme však už svedkami aj prvého rohového kopu v tomto zápase. K dispozícii ju mali hostia, ale centrovaná lopta neznamenala žiadne nebezpečenstvo pre domácu bránu.
     
    7
    Valencia dala gól!
    Avšak, sme svedkami pomerne rýchleho gólu v tomto zápase! Domáci ubránili rohový kop a vydali sa tak do rýchleho brejku. Do pokutového územia hostí smeroval presný center na hlavu RODRIGA a ten tak otvára skóre tohto zápasu – 1:0!
    7. Rodrigo (VAL) - 1:0
     
    8
    Na rade sú tak teraz hostia. Zápas sa však stále ešte len rozbieha a tak majú dostatok času, aby niečo s týmto výsledkom spravili.
     
    9
    Espanyol sa už teda snaží o rýchlu odpoveď, ale domáca defenzíva je veľmi pozorná a svojho súpera zatiaľ do ničoho nepúšťa.
     
    10
    Hostia však teraz získavajú šancu, z ktorej by mohli ohroziť bránu domácich. Pri prechode do útoky bol jeden z hostí faulovaní a Espanyol tak získava priamy kop v tesnej blízkosti pokutového územia.
     
    11
    Priamy kop však napokon žiadnu zaujímavú situáciu neponúkol, na centrovanú loptu nedosiahol nikto v drese hostí. Neto tak bude odkopávať od svojej brány.
     
    12
    Dlho však netrvalo a brankár domácich už musel zasahovať. Morenov pokus však brankár Neto bezpečne kryje. Hostia začínajú stupňovať svoju aktivitu.
     
    14
    A na druhej strane musel zasahovať aj brankár hostí! Kondogbia sa dostal do nebezepčného zakončenia, ale Pau López sa takisto prezentuje presným zákrokom.
     
    15
    Postupne sa nám teda útočné výpady striedajú na oboch stranách, domáci si však stále držia tesné vedenie z úvodu zápasu. Espanyol sa však snaží o rýchle vyrovnanie.
     
    16
    Žltú kartu dostáva Carlos Sánchez (RCD Espanyol Barcelona).
     
    17
    Dopredu postupne prenikalo hosťujúce mužstvo, ale Montoya sa previnil nedovoleným zákrokom a tak získava Espanyol priamy kop na útočnej polovici.
     
    18
    Hosťom sa však realizácia priameho kopu nevydarila a tak domáci išli do rýchleho protiútoku. Zaza sa snažil preniknúť až do pokutového územia, ale napokon sa už do zakončenia nedostal.
     
    19
    Aktivita domácich pokračuje ďalej a ich súper musel čeliť rohovému kopu. Center od rohovej zástavky putoval až do brány hostí, s čím zrejme López nerátal a pri svojom zákroku mal veľké problémy.
     
    20
    Teraz však už Valencia loptu stráca a tak môžu skúsiť zaútočiť hostia. Domáci však svojho súpera ďaleko nepúšťajú a úspešne tak držia svoje tesné vedenie o jeden gól.
     
    21
    Espanyolu sa však stále nedarí v prechode na útočnú polovici a tak je teraz pri lopte domáci celok. Valencia sa zase nemá kam ponáhľať a tak teraz drží loptu na svojich kopačkách.
     
    22
    Tento útok sa však už hosťom vydaril a domáci futbalisti zastavili útok súpera len za cenu nedovoleného zákroku. Espanyol má tak teraz šancu zaútočiť.
     
    23
    Hosťujúcemu celku sa však v útoku stále nedarí a loptu tak opäť stráca. Domáci sa pochopiteľne stále nikam neponáhľajú a snažia sa kontrolovať hru a držať ju ďalej od svojej brány.
     
    24
    Domáci sa postupne dostávajú na útočnú polovicu, ale snažia sa tam realizovať svoje krátke a presné prihrávky. Snáď sa čoskoro dočkáme aj zaujímavých príležitostí.
     
    25
    Po prvom góle domácich sa však stále nič zaujímavého nedeje, obe defenzívy teraz pracujú úspešne a súpera do ničoho nepúšťajú. Uvidíme, čo ponúkne zvyšok prvého polčasu.
     
    26
    Jurado podnikol útočný výpad a následne sa dostal aj k strele, ale jeho pokus bol nepresný a tak bránu domácich nijak neohrozil. Neto už rozohral loptu na svojich spoluhráčov.
     
    28
    O útočný výpad sa teraz snažil aj domáci celok, ale Gayá sa ocitol iba v postavení mimo hru. Lopta tak pripadne hosťujúcemu celku.
     
    29
    V pokutovom území domáceho celku sa do zakončenia hlavou dostal Moreno, ale jeho pokus minul Netovu bránu. Hostia však čoraz viac začínajú vyť nebezpeční.
     
    30
    Sledovali sme ďalší útočný výpad zo strany hostí, Jurado centroval pred bránu domácich, ale jeho lopta nenašla nikoho z jeho spoluhráčov. Domáci sa už teda snažia hru upokojiť.
     
    32
    Brankár hostí López musel teraz vytiahnuť výbornú zákrok! Guedes sa šikovne zbavil obrancov a následne sa dostal aj do zakončenia, ale stroskotal na výbornou Lópezovi.
    32. Gonçalo Guedes (VAL)
     
    33
    Na útočnej polovici sa teraz držia domáci futbalisti a stupňujú tak svoju aktivitu. Aj predbežné skóre hrá v ich prospech a pomaly sa už blíži aj záver prvého polčasu.
     
    34
    A opäť sa útočnou aktivitou snažil niečo vymyslieť Guedese, ale ani tento pokus sa do brány hostí nezmestil. López sa tak už pripravuje k svoju výkopu.
     
    35
    K ďalšiemu zakončeniu na bránu hostí sa dostal teraz Kondogbia a získava tak pre Valenciu rohový kop. Hostia sa tak budú musieť opäť brániť.
     
    36
    Centrovaná lopta od rohovej zástavky doputovala do rukavíc brankára hostí Lópeza. Uvidíme teda, či sa teraz podarí zaútočiť aj hosťujúcemu celku.
     
    37
    Espanyol teraz drží loptu na svojich kopačkách a snaží sa niečo vymyslieť. Domáci však dobre bránia svoje územie a súpera do ničoho nepúšťajú.
     
    39
    Do útoku sa teraz prebíjal hosťujúci Moreno, ale opäť sa ocitol iba v postavení mimo hru. K lopte sa tak dostáva domáci celok.
     
    40
    Záver prvého polčasu sa už nezadržateľne blíži, domáci aj naďalej vyhrávajú o jeden gól.
     
    41
    Tento útok hosťujúceho celku už bol veľmi nádejný. Po prechode na útočnú polovicu sme sledovali center až pred bránu domácich a tam sa do zakončenia dostal Navarro, ale bránu domácich minul.
     
    43
    Hostia ešte stupňujú v závere prvého polčasu svoju aktivitu, ale domáca defenzíva je stále veľmi pevná. Do konca prvého polčasu ostávajú už len záverečné minútky.
     
    44
    Do konca riadneho hracieho času ostáva už len jedna minútka. Uvidíme, či ešte hlavný rozhodca tohto zápasu Gil ešte niečo nadstaví.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončilo sa prvé dejstvo tohto zápasu, v ktorom sme napokon videli jeden gól. V 7. minúte sa oň postaral Rodrigo a tak domáci celok vyhráva 1:0!

    Druhý polčas sa začne približne o 21:46!
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak už čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali domáci futbalisti. Ani jeden z trénerov nespravil zmenu v základnej zostave.
     
    48
    Do pokutového územie sa prebojoval domáci Zaza a získava tak pre Valenciu rohový kop. Espanyol sa tak teraz bude musieť brániť.
     
    49
    Po rohovom kope sa do zakončenia dostal Parejo, ale jeho pokus bol nepresný a bránu hostí tak nijak neohrozil. López sa tak už pripravuje k odkopu.
     
    50
    Zakrátko sa však k lopte opäť dostáva domáci celok a tak sa hostia musia teraz brániť. Domáci sa však nikam neponáhľajú a snažia sa čo najdlhšie mať loptu vo svojej moci.
     
    51
    Do pokutového územia teraz znova prenikal Zaza, ale tentokrát sa už k zakončeniu nedostal. Valencia je však aj naďalej nasťahovaná na útočnej polovici.
     
    52
    Po rýchlom protiútoku sa snažil centrovať pred bránu domácich Darder, ale jeho pokus nebol úspešný. Uvidíme teda, ako sa hra bude vyvíjať ďalej, domáci stále vyhrávajú o jeden presný zásah.
     
    53
    Žltú kartu dostáva Carlos Soler (Valencia CF).
     
    55
    Druhý polčas teda zatiaľ veľa zaujímavých príležitostí neponúka. Hostia sa snažia o vyrovnanie, ale po celé dianie tohto zápasu sa im nedarí v útočnej fáze.
     
    56
    Naopak, domácim futbalistom sa darí prenikať na útočnú polovicu. Guedes sa snažil centrom pred bránou hostí nájsť niekoho z jeho spoluhráčov, ale to sa mu napokon nepodarilo.
     
    57
    Espanyol rozbieha kombináciu na svojej polovici, ale smerom dopredu sa hosťom stále nedarí preniknúť. Valencia dnes hrá výborne dopredu aj dozadu a tak je stále vo vedení o jeden gól.
     
    59
    Veľa nechýbalo a domáci mohli teraz navýšiť svoje vedenie! Rodrigo si dobre nabehol v pokutovom území na centrovanú loptu a jeho hlavička len tesne minula bránu hostí!
    59. Rodrigo (VAL)
     
    60
    Hodina z tohto stretnutia už uplynula, skóre zápasu aj naďalej činí 1:0! Druhý polčas zatiaľ atraktívny nie je, ale predsa len hrajú aktívnejšie domáci futbalisti. Valencia sa však teraz nemusí nikam ponáhľať.
     
    61
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza José Manuel Jurado, prichádza Léo Baptistão.
     
    62
    Domáci sa teraz držia na útočnej polovici a snažia sa tam čo najdlhšie manévrovať s loptou. Ich súper sa pokúša o vysoké napádanie, ale domáci zatiaľ chyby vo svojej kombinácii nerobia.
     
    64
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Carlos Sánchez, prichádza Esteban Granero.
     
    65
    Aktivita domácich futbalistov pokračuje ďalej, ale Zaza bol teraz nachytaný v postavení mimo hru. Lopta sa tak dostáva na kopačky hosťujúceho celku, ktorý stále prehráva o jeden gól.
     
    66
    Dlho však netrvalo a domáci zaútočili opäť. Guedes sa dostal k lopte a snažil sa o individuálnu akciu, ale loptu napokon získavajú hostia.
     
    67
    Stále však ešte hostia majú dostatok času, aby niečo s týmto výsledok spravili. Musia sa však výrazne zlepšiť v útočnej činnosti, v ktorej sa im v tomto zápase vôbec nedarí.
     
    68
    Žltú kartu dostáva Léo Baptistão (RCD Espanyol Barcelona).
     
    70
    Loptu teraz držia na svojich kopačkách domáci futbalisti, ale nikam sa pochopiteľne neponáhľajú. Druhý gól by však domácim určite pomohol, pretože za takéhoto stavu stačí aj menšie zaváhanie a to sa môže potom vypomstiť.
     
    71
    K individuálnemu prieniku sa teraz rozhodol Baptistão, ale k strele na bránu domácich sa už nedostal. Dobre zasiahla defenzíva Valencie a tak domáci sa znova dostávajú k lopte.
     
    72
    Ďaleko sa však domáci teraz nedostali a loptu napokon strácajú. Espanyolu tak nič iné neostáva, ako sa pokúsiť znova zaútočiť. Čas sa im už začína krátiť a skóre nehrá v ich prospech.
     
    73
    Hostia však až príliš lacno teraz strácajú lopty a tak išli domáci do rýchleho protiútoku. Zaza sa prebojoval až do pokutového územia odkiaľ aj vystrelil, ale jeho pokus pohodlne kryje brankár López.
     
    75
    Valencia je však stále v držaní lopty a drží tak hru ďaleko od svojej brány. Domáci tak pohodlne kontrolujú dianie na ihrisku a smerujú za vydretými troma bodmi, ktoré ich posunú v tabuľke na 3. miesto.
     
    76
    Hra sa teraz musela na malú chvíľu prerušiť, pretože jeden z hráčov hostí ostal ležať na trávniku. Je však už v poriadku a bude tak môcť toto stretnutie dohrať.
     
    77
    Domáci však majú k dispozícii ešte všetky tri striedanie, zrejme si ich tréner domácich necháva na záber. Hostia môžu spraviť ešte jednu výmenu na ihrisku.
     
    78
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Simone Zaza, prichádza Santiago Mina.
     
    80
    Do konca zápasu ostáva 10 minút, zrejme ešte nejaký ten nadstavený čas. Valencia aj naďalej vyhráva 1:0 a smeruje tak za troma bodmi. Hostia sa však určite ešte nevzdávajú.
     
    81
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Gonçalo Guedes, prichádza Andreas Pereira.
     
    83
    Záver zápasu sa už nezadržateľne blíži, hostia už teda veľa priestoru mať nebudú. Z ich strany teda musí prísť čo najrýchlejšie záverečný tlak.
     
    85
    Lopta sa však teraz dostáva na kopačky domácich futbalistov, takže sa hostia musia vrátiť späť na svoju polovicu. Valencia sa však moc do útoku nehrnie.
     
    86
    Hostia sa už dostávajú k lopte a snažia sa o prienik na útočnú polovicu. Zrejme sa tak už domáci v závere stretnutia budú snažiť držať svoje tesné vedenie.
     
    88
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Carlos Soler, prichádza Ferrán Torres.
     
    89
    Riadny hrací čas tohto zápasu sa už čoskoro naplní, hosťom teda veľa času neostáva. Uvidíme, koľko ešte hlavný rozhodca tohto zápasu nadstaví.
     
    90
    Napokon sa ešte nadstavujú tri minúty!
     
    90+1
    Ani nadstavený čas však žiaden súvislý tlak hosťujúceho celku neprináša. Zrejme sa už skóre zápasu meniť nebude.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Geoffrey Kondogbia (Valencia CF).
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase sme napokon už žiaden gól nevideli. Domáci mali po celý čas zápas plne pod kontrolou a žiadne zaváhanie už nepripustili. Valencia teda vyhráva toto stretnutie 1:0!

    To je už z mojej strany všetko, želám ešte príjemný zvyšok neskorého večera a úspešný štart do pracovného týždňa. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:36:24)

    Miroslav Revaj

    Góly: 7. Rodrigo

    Karty:   53. Soler (VAL), 90+2. Kondogbia (VAL) – 16. Ca. Sánchez (ESB), 68. Baptistão (ESB)


    Valencia CF: Neto – Montoya, Garay, Gabriel, Gayá – Soler (88. Torres), Parejo (C), Kondogbia, Guedes (81. Pereira) – Rodrigo, Zaza (78. S. Mina).
    Náhradníci: Doménech – Vezo, Nemanja Maksimović, Vietto, Pereira, Torres, S. Mina.

    RCD Espanyol Barcelona: Pau López – Navarro, David López (C), Hermoso, Vilà – Ca. Sánchez (64. Granero), Darder – Melendo, Jurado (61. Baptistão), Piatti – G. Moreno.
    Náhradníci: Molleda – Caricol, Sergio García, Baptistão, Javi López, Granero, Sergio Sánchez.

    Rozhodca: Gil – Nevado, Martínez