Everton – Liverpool 0:0 (kon.) | Bournemouth – Crystal Palace 2:2 (kon.) | Brighton – Huddersfield Town 1:1 (kon.)
Leicester – Newcastle 1:2 (kon.) | Stoke City – Tottenham 1:2 (kon.) | Watford – Burnley 1:2 (kon.)
West Bromwich – Swansea 1:1 (kon.) | Manchester City – Manchester United 2:3 (kon.)
koniec
Manchester City
2:3 (2:0)
Manchester United
Sobota 07.04.2018, 18:30 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vážení diváci, vitajte pri textovom priamom prenose zo zápase 33. anglickej Premier League. Manchester City dnes môže dokonať svoju cestu za titulom. Nesmel by v tom byť ale háčik v podobe ich súpera, ktorým je dnes ich mestský rival United.

    Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Manchester United

    Červení diabli stále bojujú o čo najvýhodnejšiu pozíciu v TOP 4. Aktuálne je tím Josého Mourinha na druhom mieste so ziskom 68 bodov a skóre 60:23. Manchester United v domácej súťaži neprehral už štyri zápasy, keď si postupne poradil s Chelsea, Crystal Palace, Liverpoolom a naposledy aj so Swansea 2:0. Po vypadnutí z Ligy majstrov môžu hráči United získať už len FA Cup, v ktorom budú o dva týždne čeliť Tottenhamu.

    Po maródke budú môcť hrať už aj Blind s Jonesom, jediným hráčom mimo možnosti nominácie zostáva brankár Sergio Romero.
     
    Manchester City

    Stredajší výprask na Anfielde musel spôsobiť veľa rozruchu v šatni City. Prehra 0:3 výrazne znižuje šance Citizens na prienik do semifinále Ligy majstrov. Odveta je na programe už budúci utorok, čo znamená, že Guardiola možno pošetrí niektorých kľúčových hráčov. Manchester City si pohodlne hovie na prvom mieste Premier League vďaka 84 bodom a najlepším skóre zo všetkých tímov – 88:21. Formu "modrej časti" Manchestru si naposledy zlízol Everton, ktorý doma prehral 1:3.

    Do zápasu na Etihad Stadium určite nezasiahne Francúz Mendy, otázny zostáva štart Sergia Aguera. Neistota visí aj pri menách Stonesa s Delphom, ktorí sa vrátili do zápasovej nominácie, avšak po nedávnych zraneniach ešte do ostrých stretnutí nenastúpili.
     
    Podarí sa Red Devils oddialiť zisk titulu Citizens, alebo sa budú hostia len smutne prizerať, ako sa bude družina španielskeho kouča tešiť z ligového primátu?
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester City: Ederson – Danilo, Kompany (C), Otamendi, Delph – Gündoğan, Fernandinho, D. Silva – B. Silva, Sterling, Sané.
    Náhradníci: Bravo – Walker, Laporte, De Bruyne, Y. Touré, Agüero, Jesus.

    Manchester United: de Gea – A. Valencia (C), Smalling, Bailly, Young – A. Herrera, N. Matić, P. Pogba – Lingard, R. Lukaku, Alexis Sánchez.
    Náhradníci: Pereira – Lindelöf, Rojo, Mata, McTominay, Martial, Rashford.

    Rozhodca: Atkinson – Betts, Child.
     
    Ako sa dalo očakávať, hráči ako De Bruyne, Walker či Aguero začínajú iba na lavičke náhradníkov. Na druhej strane sa do základu nezmestil ani jeden z dvojice Rashford – Martial.

    Za niečo vyše polhodinu sa to začne. Kto ovládne v poradí 176. Manchester Derby?
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop patril hosťom v červenom, Citizens v klasickej belasej farbe.
     
    2
    Opatrný úvod z oboch strán, domáci hrajú bez klasického hrotového útočníka.
     
    3
    Kompany sa troch zahrával s ohňom, no predsa len prehodil loptu ponad napádajúceho Alexisa.
     
    4
    Danilo sa oprel do odrazenej lopty po zákroku obrany hostí. Do nej sa prebíjal Sané, no nevyšlo mu to. Zakončenie brazílskeho obrancu šlo len na tribúnu.
     
    5
    A už sa aj mohla pískať penalta! Ashley Young sa pošmykol na malom vápne po prízemnom centri Davida Silvu. Lopta mierila na Sterlinga, no ani ten v rýchlosti nezareagoval na zmenu smeru lopty. Hlavný rozhodca zostáva v tichosti.
     
    6
    Opakovaný záznam ukázal, že sa mala pískať penalta, Young sa totiž loptou dotkol rukou a nie hlavou, ako to vyzeralo pri prvom pohľade.
     
    7
    Matić sa ocitol na netradičnej pozícii na pravom krídle. Nicolás Otamendi mu nedal dýchať, čo sa aj odzrkadlilo na strate lopty.
     
    9
    Ďalšia kontroverzná situácia a v nej opäť dvojica Sterling – Young. Domáci krídelník sa prebíjal cez skúseného univerzála a zdalo sa, že Young hral mimo medze pravidiel. Postranný rozhodca ale faul neavizoval a tak sa hra neprerušila.
     
    10
    United stále bez náznaku väčšej šance, City bolo v prvých desiatich minútach pri lopte častejšie.
     
    12
    Svoje defenzívne povinnosti si splnil Ander Herrera. Španiel sa do zápasového kolotoča vrátil po zranení a pri návrate dozadu dokázal vymazať Davida Silvu, ktorý sa už dostal aj za Baillyho.
     
    13
    Danilo doslova "nabral" dopredu rútiaceho sa Pogbu. Štandardka pre hostí sa skončila fiaskom, Alexisov center skončil v náručí Edersona.
     
    14
    Blesková kontra, v ktorej sa ocitol Raheem Sterling. Sekundovala mu verná dvojička v podobe Younga. Hlavné slovo mal opäť postranný rozhodca, ktorý po chvíľke rozmýšľania zapískal v neprospech City.
     
    15
    Hrátky s loptou takmer vyšli domácich draho. Herrera zachytil rozohrávku zvnútra šestnástky, Fernandinho to síce napravil, rohovému kopu už zabrániť nedokázal.
     
    16
    Po rohovom kope zostali hostia pri lopte, vystavili sa iba do ofsajdového postavenia. V ňom sa nechal nachytať Alexis Sánchez.
     
    17
    Rozhodne sa ale nehrá v rukavičkách. Futbalisti oboch celkov si nič nedarujú, na Etihad Stadium panuje výborná atmosféra.
     
    18
    Manchester City si prihráva loptu na vlastnej polovici, nový, postupný atak zakladá až Ederson.
     
    19
    Brazílsky gólman rozohral na Delpha, ktorý sa dostal cez krídlo až do záverečnej tretiny ihriska. Tam už Delph nemal komu. Je po akcii.
     
    20
    Priamy postup smerom na bránu de Geu, šťastenu vyskúšal David Silva. Divákov vzrušenie prešlo veľmi rýchlo, španielsky ochranca svätyne zasahovať nemusel.
     
    21
    Lingard si zbehol za hranicu obrany City, kam sa aj s trochou šťastia lopta odrazila. Ak by sa odchovanec United lopty dotkol, pískal by sa ofsajd.
     
    22
    Zmätok pred hosťujúcou bránou. V šestnástke Red Devils zavládol chaos po nečakaných odrazoch lopty a individuálnej chybe Smallinga v strede poľa. Bernardo Silva mal minimum času na umiestnenie lopty do siete, David de Gea ale výborne vložil nohu do dráhy strely. O zvyšné sa už postaral odkopom Matić.
     
    23
    Po faule na Alexisa sme videli štandardnú situáciu. Dlhý center na Lukakua prešiel, robustný zakončovateľ sa ale ofsajdovej pasci vyhnúť nedokázal...
     
    25
    Manchester City dal gól! Po získanom rohovom kope sa jeho exekúcie ujal Leroy Sané. Chris Smalling nezachytil nástup domáceho kapitána, ktorý sa dostal do mierneho náskoku. VINCENT KOMPANY následne tvrdou hlavičkou prekonáva de Geu a Citizens sú razom vo vedení!
    25. Vincent Kompany (MAC) - 1:0
     
    27
    Pep Guardiola si nejako takto predstavoval vývoj stretnutia. Hostia bez väčšej šance v doterajšom priebehu, City jednoznačne aktívnejšie.
     
    28
    Fernandinho šiel do súboja s Paulom Pogbom výrazne na hrane. Nielenže domáci záložník fauloval, ešte sa aj zranil.
     
    29
    Všetko je už ale späť v norme, až na to, že Leroy Sané takticky podkopol Jesseho Lingarda. Tomu sa to, samozrejme, nepáči a okamžite žiada pre Saného kartu. Martin Atkinson ale naďalej mlčí.
     
    30
    Manchester City dal gól! Aj so šťastím, ale aj taký je futbal. Všetko to načal zlý odkop de Geu, lopta sa dostala k domácim. Matić fauloval útočiaceho hráča, ten ale stihol nahrať Sterlingovi. Angličan prihral loptu lepšie postavenému hráčovi, ktorým bol ILKAY GÜNDOĞAN. Nemec predviedol dokonalú otočku okolo svojej osi, ktorej sa zbavil stopéra a centimetrovým zakončením prekonáva de Geu.
    30. Ilkay Gündoğan (MAC) - 2:0
     
    32
    Hostia sa snažili o odpoveď, avšak Alexis sa nedokázal preštrikovať cez hradbu tiel.
     
    33
    A mohlo byť rozhodnuté! Ani Smalling, ani Bailly nezachytil nástup Sterlinga, ktorého stíhal už iba Valencia. Sterling sa dostal do veľkého vápna, no asi z desiatich metrov prestrelil priestor medzi tromi žrďami.
     
    34
    Všetko na tribúne sleduje aj Sir Alex Ferguson. Škót nemôže byť spokojný s výkonom svojho bývalého tímu, to isté ale platí aj o José Mourinhovi.
     
    36
    Pep Guardiola sa chytá za hlavu, Sterling zahodil aj túto stopercentnú príležitosť. Akcia na jeden dotyk, hráč s číslom sedem na drese prestreľuje bránu súpera o dobrý meter.
     
    37
    Prvá karta duelu patrí na konto Andera Herreru. Jemné podkopnutie Fernandinha v strede poľa, Atkinson už vedel, čo bude robiť.
     
    38
    Červeným diablom sa ale absolútne nedarí. Chýba tomu nápad, kreativita a priamočiarosť. A samozrejme, to najpodstatnejšie. Strela na bránu.
     
    40
    Domáci si robia s United, čo sa im zachce. Hlasné povzbudzovanie fanúšikov len dodáva istotu futbalistom pri lopte.
     
    41
    Sterling nechápavo pozerá a nechápe, prečo mu to tam nepadá. Pas Saného z ľavého krídla prepadol cez všetkých obrancov, až napokon skončil pri už toľko spomínanom Sterlingovi. Ani do tretice de Gea po zakončení anglického reprezentanta neinkasuje.
     
    43
    Pogba absolútne zabudol na Ilkaya Gündoğana a vypustil jeho bránenie. Nemec hlavičkoval zvnútra šestnástky, jeho koncovka skončila iba v náručí de Geu.
     
    44
    Romelu Lukaku úplne osamotený v stredovom kruhu, avšak ani tak nedokázal spracovať loptu. Totálna frustrácia, ktorú si fanúšikovia Citizens naplno vychutnávajú.
     
    45
    A táto nálada sa odzrkadlila na úplne zbytočnom faule Lukakua na Kompanyho. José Mourinho bude mať čo robiť, aby dal svojich zverencov za pätnásť minút pauzy dokopy.
     
    45+1
    Nadstavuje sa jedna minúta.
     
    45+1
    Faul Younga na Gündoğana bolo to posledné, čo sme v tomto dejstve videli.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Maximálna dominancia City nad United. Zaslúžené vedenie prišlo po hlavičke kapitána Kompanyho a pohotového zakončenia Gündoğana. Hneď zo tri šance zahodil aj Raheem Sterling, dávno už mohlo byť po zápase. Ak sa pozrieme na štatistiky, tie ešte viac hovoria v prospech Citizens. Bez strely na bránu je ťažké streliť gól...

    Druhý polčas sa začne približne o 19:33.
     
    Držanie lopty – 66% : 34%.
    Strely na bránu – 5:0.
    Strely mimo bránu – 4:0.
    Rohové kopy – 2:1.
    Ofsajdy – 0:2.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Po zmene strán zatiaľ bezo zmien, Mourinho tak naďalej verí svojej základnej zostave. Pep Guardiola nemal dôvod na striedania.
     
    48
    Lukaku dával loptu pod seba, zablokoval ju ale domáci obranca – rohový kop. Do nákopu sa vrhol Pogba, ten ale loptu míňa. Rohový kop sa bude aj tak opakovať.
     
    49
    Pogba sa zahral na sebca a namiesto prihrávky na lepšie postaveného spoluhráča vyslal ničím nevýraznú technickú strelu, ktorú Ederson pokryl.
     
    50
    Štandardku spoza rohovej zástavky si vyskúšali aj domáci, sami sa ale vytlačili až na polovicu ihriska.
    50. Ilkay Gündoğan (MAC)
     
    51
    Po fantastickej práce Sterlinga v pokutovom území sa po "ťukesi" dostal do zakončenia Ilkay Gündoğan. Strela oblúčikom šuchla iba vonkajšiu časť ľavej spojnice hosťujúcej svätyne.
     
    53
    Manchester United dal gól!
    Pozrime sa na to! Kontaktný gól z ničoho nič po centri Alexisa. Loptu v šestnástke sklepol Herrera, dostal sa k PAUL POGBA. Francúz aj z ťažkej pozície dokázal prekonať vybehnutého Edersona.
    53. Paul Pogba (MAN) - 2:1
     
    55
    Manchester United dal gól!
    Etihad Stadium razom stíchol. Akcia po pravej strane, milimetrový center na hlavu a druhý gól od PAULA POGBU v rozpätí dvoch minút. Red Devils zažehnali otrastný prvý polčas za sto dvadsať sekúnd!
    55. Paul Pogba (MAN) - 2:2
     
    57
    Mourinhova reč očividne zapôsobila na hráčov v červenom drese. Eric Bailly nedal šancu Sterlingovmu prieniku, Smalling ale bezhlavo odkopol loptu až do autu.
     
    58
    David Silva s koncovkou zvnútra veľkého vápna, no prízemná strela de Geovi problémy nenarobila.
     
    60
    Po polčase sa hrá výborný futbal. Niežeby sa nehral aj predtým, teraz je to ale obojstranné. Po zisku lopty na deliacej čiare dopredu vyšprintoval Alexis, počkal si na spoluhráča, ktorým bol v tejto situácii Jesse Lingard. Ofenzívny hráč to vzal na seba, no jeho zakončenie minulo bránu.
     
    61
    Ajaj, to je škoda. Kompany nezachytil prihrávku Alexisa, kapitán City spadol a už sa zdalo, že dopredu pôjde Lukaku. V poslednom okamihu zareagoval Danilo a odzbrojil Belgičana.
     
    63
    Táto žltá karta visela vo vzduchu riadne dlho. Raheem Sterling ju vidí až po taktickom faule na Lukakua zozadu.
     
    64
    David Silva narazil na koleno Matića pred pokutovým územím United, čím si vyslúžil od Martina Atkinsona priamy voľný kop.
     
    65
    Exekúcie sa chopil Ilkay Gündoğan a na štadióne to len tak zahučalo. Lopta letela meter nad brvno, de Gea mal situáciu pevne pod kontrolou.
     
    66
    Za postrannými čiarami sa už rozcvičujú hráči oboch tímov. Za hostí by mohol nastúpiť Martial, prípadne Rashford, za domácich je pripravený Sergio Agüero.
     
    67
    A kamera si už aj vyberá Marcusa Rashforda, ktorý bude prvým žolíkom United.
     
    68
    David de Gea vykopáva od brány po nepresnom domácom centri. Na druhej strane ihriska Danilo nezvládol spracovanie lopty, po ktorom musel faulovať napádajúceho Alexisa. Nasleduje štandardná situácia.
     
    69
    Manchester United dal gól!
    Parádny obrat v podaní Red Devil! CHRIS SMALLING si vymenil role z prvého polčasu s Kompanym, ktorý namiesto Smallinga tentokrát pokrýval Pogbu. Skúsený stopér zostal nikým nebránený a volejom z tažkej pozície prekonáva Edersona!
    69. Chris Smalling (MAN) - 2:3
     
    71
    Obrovská hrúbka pri rozohrávke United, lopty sa chopil Sterling, ktorý predribloval okolo Smallinga, no cez Baillyho už loptu nedostal. Ako posledný sa lopty dotkol domáci hráč, aj preto nasleduje odkop od brány.
     
    72
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza David Silva, prichádza Kevin De Bruyne.
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Bernardo Silva, prichádza Gabriel Jesus.
     
    73
    Priamo dvojnásobné striedanie Pepa Guardiolu dvadsať minút pred koncom, svojich žolíkov si José Mourinho ešte šetrí. Môžeme očakávať výrazný tlak z domácej strany.
     
    74
    Ilkay Gündoğan z veľkej vzdialenosti napálil iba hlavu Herreru, Španiel bol chvíľu dezorientovaný. Jesse Lingard nabáda svojich spoluhráčov k vyššiemu napádaniu.
     
    75
    Ander Herrera tentokrát nepríjemne šliapol na nohu a jeho grimasa nič dobré neveští. Bojovný stredopoliar sa nevzdáva a rýchlo je späť na nohách.
     
    76
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Ilkay Gündoğan, prichádza Sergio Agüero.
     
    77
    Tomu sa vraví odhodlanosť. Alexis obišiel štyroch hráčov, prihral loptu Lingardovi, ktorému vystavil ukážkový bodyček Leroy Sané. Štandardka pre United.
     
    78
    Čo sa to deje? Po ubránenej štandardke prešli domáci do kontry, na ktorej bol hraničný zákrok Younga na Agüera. Všetci ľudia v modrom na štadióne si pýtali penaltu, tá sa ale nepískala. Hra namiesto toho pokračovala ďalej, Lingarda v strede poľa zostrelil Fernandinho a až teraz sa prerušilo dianie na trávniku.
     
    79
    Fernandinho vidí za svoj zákrok žltú kartu, pokojne to ale mohla byť aj červená. Keď sme už pri tých fauloch, opakovaný záznam ukázal, že zákrok Younga mal byť potrestaný minimálne penaltou.
     
    79
    Za zbytočné reči k hlavnému rozhodcovi vidí kartu žltej farby aj Sergio Agüero.
     
    81
    Emócie otriasajú aktérmi na trávniku. Paul Pogba najprv poťahal Otamendiho za dres, no keď zistil, že ho takto nezastaví, tak ho zozadu vyslovene "skosil". Tretia žltá karta za necelý sto dvadsať sekúnd.
     
    82
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Alexis Sánchez, prichádza Marcus Rashford.
     
    83
    Ani sme sa nenazdali a čaká nás už iba desať minút. Samozrejme sa bude hodný kus aj nadstavovať. Tento stav na trávniku ale nezvláda Gabriel Jesus, ktorý po zblokovanej strele fauloval Herreru.
     
    84
    Po výbornom čítaní hry od Edersona dostal loptu do behu Kevin De Bruyne. Snaha o prenesenie hry vôbec nevyšla, lopta skončila za postrannou čiarou.
     
    85
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Jesse Lingard, prichádza Scott McTominay.
     
    86
    Proti Herrerovi sa opäť hralo nefér, Martin Atkinson píska previnenie De Bruyna.
     
    87
    Maximálne zaváhanie v podaní Manchestru United. Hostia mohli zasadiť zdrvujúci úder po prieniku Valenciu, ten však nemal komu nahrať. Lopta skončila iba u Lukakua, ktorý ju stratil v súboji s Kompanym.
     
    88
    Na opačnej strane trávnika sa Scott McTominay nevyviezol loptu po ubránenom rohovom kope, v útočnej tretine tak zostávajú Citizens.
     
    89
    David de Gea jednoducho zachytil jemný center z ľavého krídla a ušetril cenné sekundy pre United. Hostia sa už bránia so všetkými futbalistami.
     
    89
    Čo teraz vytiahol David de Gea! Reakčný čas po hlavičke Agüera bol taký krátky, že by ste počas neho nestihli ani mrknúť. Španielsky gólman potvrdil svoje kvality extratriedy, keď rukou vymrštil loptu nad brvno!
     
    90
    Chýbali centimetre a Sterling mohol vyrovnať! Po rohovom kope zahranom na prednú žrď predĺžil loptu pred svätyňu United Nicolás Otamendi. Tam sa k nej dostal Sterling, ktorého teč putoval od tyče a do de Geu! Obrovské šťastie na strane Red Devils.
     
    90+1
    Po ubránenom rohovom kope dopredu vyšprintoval Marcus Rashford, ktorého nedokázala zastaviť dvojica obrancov. Faul na seba vzal Danilo, ktorý za to vidí aj žltú kartu.
     
    90+1
    Nadstavuje sa päť minút.
     
    90+2
    Žltí sa aj pred domácim kapitánom, Vincentom Kompanym.
     
    90+3
    Frustrácia Gabriela Jesusa vyvrcholila už asi tretím faulom na Herreru, za čo vidí mladý Brazílčan zaslúženú žltú kartu.
     
    90+4
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Ander Herrera, prichádza Victor Lindelöf.
     
    90+4
    Pogba podržal loptu pri rohovej zástavke, nakoniec sa ale bude kopať od brány Edersona.
     
    90+5
    Beží nám už posledná minúta, možno posledná šanca pre City.
     
    90+5
    Koncovka Kompanyho z ťažkej pozície nemala žiadnu príležitosť skončiť v sieti de Geu.
     
    90+6
    Hostia sa už nikam neponáhľajú, cez nadstavený čas sa hrá už dobrú polminútu.
     
    90+7
    Ešte niekoľko hlavičiek v strede poľa, stretnutie je u konca!
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    Deväť žltých kariet, päť gólov, množstvo zahodených šancí, niekoľko kontroverzných verdiktov a vítazstvo 3:2 pre Red Devils. To všetko prinieslo Manchester Derby s poradovým číslom 176.

    Rozhodnuté mohlo byť už v prvom dejstve, keď sa najprv presadil Vincent Kompany a po ňom aj Ilkay Gündoğan. Následne sa do troch obrovských príležitostí dostal Raheem Sterling, no ich premieňanie bolo na bode mrazu. Nič nenasvedčovalo obratu, až prišla polčasová prestávka.

    Po nej vybehlo na trávnik úplne iné družstvo hostí. Manchester United dvomi gólmi Paula Pogbu v 53. a 55. minúte vyrovnal a po presnom zásahu Smallinga z voleja viedol. Toto vedenie si Red Devils zachovali až do samého konca, hoci tomu mohlo byť inak.

    Veľkú kontroverziu priniesla 78. minúta, v ktorej sa pravdepodobne mala pískať penalta po (ne)faule Younga na Aguera. Nestalo sa tak.

    Na konci riadnej hracej doby sa zaskvel David de Gea, keď najprv vymrštením ruky zabránil gólu už spomínaného striedajúceho Aguera, aby o minútu neskôr so šťastím zlikvidoval gól Sterlingovi.

    Pokojne sa mohlo udeliť aj niekoľko červených kariet. Červenať sa mohlo pred zrakom Younga, Danila, Fernandinha, ale aj Gabriela Jesusa.
     
    Čo sa zmenilo v tabuľke?

    Obom tímom z Manchestru chýba odohrať ešte šesť duelov, náskok City na United poklesol na rozdiel trinástich bodov. Napriek tomu zostáva možnosť zisku titulu pevne v rukách Citizens.
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 9:1. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 17:9.
     
    Ja vám v tomto momente ďakujem za pozornosť. Vybičovaným derby vás dnes previedol Viktor Kalinács. Prajem ešte príjemný zvyšok večera. (20:42:23)

    Viktor Kalinács

    Góly: 25. Kompany, 30. Gündoğan – 53. P. Pogba, 55. P. Pogba, 69. Smalling

    Karty:   63. Sterling (MAC), 79. Fernandinho (MAC), 79. Agüero (MAC), 90+1. Danilo (MAC), 90+2. Kompany (MAC), 90+3. Jesus (MAC) – 37. A. Herrera (MAN), 45. R. Lukaku (MAN), 81. P. Pogba (MAN)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 9:1. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 17:9.
    Manchester City: Ederson – Danilo, Kompany (C), Otamendi, Delph – Gündoğan (76. Agüero), Fernandinho, D. Silva (72. De Bruyne) – B. Silva (72. Jesus), Sterling, Sané.
    Náhradníci: Bravo – Walker, Laporte, De Bruyne, Y. Touré, Agüero, Jesus.

    Manchester United: de Gea – A. Valencia (C), Smalling, Bailly, Young – A. Herrera (90+4. Lindelöf), N. Matić, P. Pogba – Lingard (85. McTominay), R. Lukaku, Alexis Sánchez (82. Rashford).
    Náhradníci: Pereira – Lindelöf, Rojo, Mata, McTominay, Martial, Rashford.

    Rozhodca: Atkinson – Betts, Child