Everton – Liverpool 0:0 (kon.) | Bournemouth – Crystal Palace 2:2 (kon.) | Brighton – Huddersfield Town 1:1 (kon.)
Leicester – Newcastle 1:2 (kon.) | Stoke City – Tottenham 1:2 (kon.) | Watford – Burnley 1:2 (kon.)
West Bromwich – Swansea 1:1 (kon.) | Manchester City – Manchester United 2:3 (kon.)
koniec
Manchester City
2:3 (2:0)
Manchester United
Sobota 07.04.2018, 18:30 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ja vám v tomto momente ďakujem za pozornosť. Vybičovaným derby vás dnes previedol Viktor Kalinács. Prajem ešte príjemný zvyšok večera. (20:42:23)
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 9:1. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 17:9.
     
    Čo sa zmenilo v tabuľke?

    Obom tímom z Manchestru chýba odohrať ešte šesť duelov, náskok City na United poklesol na rozdiel trinástich bodov. Napriek tomu zostáva možnosť zisku titulu pevne v rukách Citizens.
     
    Deväť žltých kariet, päť gólov, množstvo zahodených šancí, niekoľko kontroverzných verdiktov a vítazstvo 3:2 pre Red Devils. To všetko prinieslo Manchester Derby s poradovým číslom 176.

    Rozhodnuté mohlo byť už v prvom dejstve, keď sa najprv presadil Vincent Kompany a po ňom aj Ilkay Gündoğan. Následne sa do troch obrovských príležitostí dostal Raheem Sterling, no ich premieňanie bolo na bode mrazu. Nič nenasvedčovalo obratu, až prišla polčasová prestávka.

    Po nej vybehlo na trávnik úplne iné družstvo hostí. Manchester United dvomi gólmi Paula Pogbu v 53. a 55. minúte vyrovnal a po presnom zásahu Smallinga z voleja viedol. Toto vedenie si Red Devils zachovali až do samého konca, hoci tomu mohlo byť inak.

    Veľkú kontroverziu priniesla 78. minúta, v ktorej sa pravdepodobne mala pískať penalta po (ne)faule Younga na Aguera. Nestalo sa tak.

    Na konci riadnej hracej doby sa zaskvel David de Gea, keď najprv vymrštením ruky zabránil gólu už spomínaného striedajúceho Aguera, aby o minútu neskôr so šťastím zlikvidoval gól Sterlingovi.

    Pokojne sa mohlo udeliť aj niekoľko červených kariet. Červenať sa mohlo pred zrakom Younga, Danila, Fernandinha, ale aj Gabriela Jesusa.
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    90+7
    Ešte niekoľko hlavičiek v strede poľa, stretnutie je u konca!
     
    90+6
    Hostia sa už nikam neponáhľajú, cez nadstavený čas sa hrá už dobrú polminútu.
     
    90+5
    Koncovka Kompanyho z ťažkej pozície nemala žiadnu príležitosť skončiť v sieti de Geu.
     
    90+5
    Beží nám už posledná minúta, možno posledná šanca pre City.
     
    90+4
    Pogba podržal loptu pri rohovej zástavke, nakoniec sa ale bude kopať od brány Edersona.
     
    90+4
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Ander Herrera, prichádza Victor Lindelöf.
     
    90+3
    Frustrácia Gabriela Jesusa vyvrcholila už asi tretím faulom na Herreru, za čo vidí mladý Brazílčan zaslúženú žltú kartu.
     
    90+2
    Žltí sa aj pred domácim kapitánom, Vincentom Kompanym.
     
    90+1
    Nadstavuje sa päť minút.
     
    90+1
    Po ubránenom rohovom kope dopredu vyšprintoval Marcus Rashford, ktorého nedokázala zastaviť dvojica obrancov. Faul na seba vzal Danilo, ktorý za to vidí aj žltú kartu.
     
    90
    Chýbali centimetre a Sterling mohol vyrovnať! Po rohovom kope zahranom na prednú žrď predĺžil loptu pred svätyňu United Nicolás Otamendi. Tam sa k nej dostal Sterling, ktorého teč putoval od tyče a do de Geu! Obrovské šťastie na strane Red Devils.
     
    89
    Čo teraz vytiahol David de Gea! Reakčný čas po hlavičke Agüera bol taký krátky, že by ste počas neho nestihli ani mrknúť. Španielsky gólman potvrdil svoje kvality extratriedy, keď rukou vymrštil loptu nad brvno!
     
    89
    David de Gea jednoducho zachytil jemný center z ľavého krídla a ušetril cenné sekundy pre United. Hostia sa už bránia so všetkými futbalistami.

    Viktor Kalinács

    Góly: 25. Kompany, 30. Gündoğan – 53. P. Pogba, 55. P. Pogba, 69. Smalling

    Karty:   63. Sterling (MAC), 79. Fernandinho (MAC), 79. Agüero (MAC), 90+1. Danilo (MAC), 90+2. Kompany (MAC), 90+3. Jesus (MAC) – 37. A. Herrera (MAN), 45. R. Lukaku (MAN), 81. P. Pogba (MAN)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 9:1. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 17:9.
    Manchester City: Ederson – Danilo, Kompany (C), Otamendi, Delph – Gündoğan (76. Agüero), Fernandinho, D. Silva (72. De Bruyne) – B. Silva (72. Jesus), Sterling, Sané.
    Náhradníci: Bravo – Walker, Laporte, De Bruyne, Y. Touré, Agüero, Jesus.

    Manchester United: de Gea – A. Valencia (C), Smalling, Bailly, Young – A. Herrera (90+4. Lindelöf), N. Matić, P. Pogba – Lingard (85. McTominay), R. Lukaku, Alexis Sánchez (82. Rashford).
    Náhradníci: Pereira – Lindelöf, Rojo, Mata, McTominay, Martial, Rashford.

    Rozhodca: Atkinson – Betts, Child